Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek Gözün görmemesine %20 verdiler. Peki ben ne yapacağım?

starry

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar tek gözün görmemesine verilen oran 2011 yılında itibaren %20ye düştü dedi doktor ve bana %20 verdipeki benim bu özürllük durumumla kamuda iş bulma şansım nedirbu düşürülen oranalrın tekrar yükselme şansı var mıya da yeni çıkan ÖMMS de benim durumumda olan insanlar için bir kadro açılacak mı?

sarry

sarry kardeşim öncelikle geçmiş olsun şu an itibariyle özürlülük cetvelinde herhangi bi deyişiklik söz konusu deyil minumum bir gözün hiç görmemesine verilen oran yüde 32 den aşagı olamaz sen raporu aldıgın yere itiraz et ve düzeltsinler ikinci sorunu gelince yüzde kırkın altında özür oranın oldumu ne yazık ki pek yararlanabilecegin bi hak yok özürün ortapedik olsaydı oran aranmaksızın araç alımında ötv den muafiyet hakkın olurdu sadece yani özet olarak senin gözden yüzde 32 başka bi rahatsızlıgın varsa ordanda yüzde 8 alıp yüzde 40 tamamladıgın zaman özürlü haklarundan yararlanabilirsin

Teşekkür ederim...ben 2010 da beyoğlundan %45lik rapor aldım diğer gözümdede görme bozukluğu ve astigmatta va rzaten ama o 2010 yılıydıbugün gittiğim de ise 2011 yılından itibaren tek gözün görmemesine %20 rapor veriliyor dedi ve üzerine diğer gözümdeki rahatsızlıktan dolayı da %20nin üzerine bişey eklemedi ben eyüp devlet hastanesine gitmiştimdaha heyete girmedim onu da 15 kasıma verdiler acaba heyette değiştirrler mi ?ya da başka bir hastane var mı önerebileceğiniz..

sarry kardeşim sizin 2010 da yüzde 45 aldıgınızz oranla şua anki arasında her hangi bir yasa deyişmedi bunu ısrrarla takip edin dedigim gibi bir gözün en hiç görmemesi durumunda verilecek oran en az yüzde 32 dir buna ilaveten o görmeyen gözün bir travma yada bir kaza sonucuunda tespit edilmesi durumunda balthazar formülüyle ek olarak oran verilir / örnek mesela göz kapaklarının düşük olması yani fiziki kayıpta varsa eye r ilaveten oran verilir ikinci soruna gelince heyette bişey deyişmez doktorunun verdigi oranı onaylarlar sadece bence başka bir hastanede şansını dene NOT AYRICA KONUYU GENEL YAYIN YÖNETMENİMEZE BÜLENT BEYE DE YAZARSANIZ SİTEDE ÖZÜRLÜLÜK CETVELİ ÖLÇÜTÜNÜN ÇIKTISINI ALI HASTAHANEYE GİDERSENİZ DAHA İYİ OLUR BENCE :)

özürlüler dairesi başkanlığına şikayet et deki tek gözüm görmüyor özürlü olmam için diğer gözümde mi kör olsun onu istiyor devlet aynen öyle de

sol ayağı dizinden itibaren kesik bir tanıdığıma %25 vermişlerdi ben şaşırmıyorum valla yaşadıkça gördükçe artık bunlar normal gelmeye başlıyor ...
sen elbette hakkını aramaya devam et yaşadığın yerdeki il sağlık müdürlüğüne bildir durumu hakem hastaneye sevk ederler ordan çıkacak rapor kesindir

Teşekkürler arkadaşlr,ben yönetmelik değişti diyince ağzımı açamadım zaten acaba yalan mı söyledi itiraz etmeyeyim diyebunların amacı ne anlamıyorum kesinlikle şikayet edicem o doktoru

arakadaşım daha 1 ay oldu bende aldım gözümden rapor yüzde 32 ümraniye devlet hastanesinden sana verilen rapor tam bir iş güzarlıkla verilmiş ve önceden raporum vardı diyorsun yüzde 45 raporun sürekli ise rahat ol o raporu kulanabilirsinn şuan benim bildiğim

Arkadaşlar ben şuan protez kullanıyorum ama protez kullanmam oranı düşürüyor mu?

protez kullanman oranı düşürmez bende protez kullanıyorum bi fark etmez sen itiraz et

ALINTI

Arkadaşlar tekrar merhabalar,

İşte büyük gün geldi ve geçti. Az önce heyete girdim ve sonuçları paylaşmak istiyorum.

Yarım saat bekledikten sonra heyet odasına girdim karşımda beni muayene eden doktorlar ve Başhekim bulunuyordu.
Başhekim karşısına geçirdiler rapora bir göz attı ve sonuçlar bölümünün altına kırmızı kalemlere yazmaya başladı
Tansiyon % 10
Diabet 2 %20
Kalp yetmezliği evre 1 % 10
ve tamam dedi.
Ben hemen araya girerek " hocam bende evre 1 kalp yetmezliği var buda 3 ay önce Ünv .Hastanesinden aldığım rapor bu rapora göre evre 1 kalp yetmezliği olanlara Hipertansiyon oranı % 20 olur " dedim
Bana" sen karışma " dedi
Bende " hocam yazdığınız oran yanlış lütfen özür cetveline tekrar bakın" deyince bir zahmet cetvele baktı ve " haklısın diyerek hipertansiyon oranını % 20 ye çıkardı. ve tamam dedi.
Ben tekrar " hocam bakın raporumda obezite yazıyor ona oran vermediniz " deyince " sen bu cetveli ezberlemişsin diyerek bıyık altından güldü ve boy kilo oranına bakarak (176 boy 133 kg)
Obezite oranı 43 ve özür oranı % 20 diyerek teşhisler bölümüne yazdı.

Diğer göz ve fıtık rahatsızlıklarından kaç aldım onları göremeden beni dışarı çıkarttılar ve 2 hafta son gel raporunu al dediler.

Netcede ;
Hipertansiyon %20
Diabet 2 %20
Obezite %20
Evre 1 kalp yetmezliği %10

Bunları fomüle indirgersek 20+20+20+10 = % 54 özürlü raporu çıkacak

(Göz oranımda sonradan %27 fıtıktanda %8 verilmiş)

ALINTI

Arkadaşlar bakın yukarıda yazdıklarım başımdan geçen (açmış olduğum diğer bir başlıktan alıntıdır) heyet olayıdır.

Heyete girdiğinizde eğer müdahale etmezseniz ve özür cetvelinde hastalığınıza uygun oranları bilmiyorsanız sizinde başııza gelebilir.

Heyet başkanı özür cetveline bakıp direkt oranları yazıyor ve sizin bazı hastalıklarınızı yazılsa bile göremiyor ve gözden kaçırıyor. Bazı hastlıklarımızdaki evreler bende olduğu gibi asıl hastalıktaki oranlarını etkiliyor. Taniyon %10 dan % 20 çıkıveriyor..

Lüfen bu oran cetvelini mutlaka özümleyin. mümkünse internette sakatalığınızla ilgili araştırmalar yapın.

Gözle ilgi bir forum sitesi var Op. Dr. M. Erman Emre Forum Sayfası - vBulletin sayın Doktor Erman Bey herkese ve herşeye cevap yazıyor ve sizi bilgilendiriyor. Ve dedikleri çıkıyor benim göz oranıma %24-28 arası çıkar dedi ve ben %27 aldım..

Bir gözün görmemesi halinde % 40 ve üzeri rapor verilmez. Eğer başka bir durum da yoksa, orana itiraz etmeye gerek yok. Ha % 20 ha % 32.

bülent abi ama başka özürüde varsa ihtiyacı oluyor yüzde 32 ye tabbi sen sadece göz rahatsızlıgıyla ilğili özürü olanlar için dedin sadece hatırlatıyım dedimm başka bir rahatsızlıgın varsa yüzde 15 alsan dahil ozaman yüzde 40 geçmiş olur. bence neyse cetvel onun yazılması lazım senin bir lafın varya tam işgüzarlık yapmış onlar diye neden işgüzarlık yapanlara fırsat verelimki. herkes işini yapsın dimi abicim

merhaba

Ben yukarıdaki satırları okuyunca büyük dehşete düştüm.Kimi tek göz % 32 alır diyor.Kimi ben % 18 aldım diyor.Bu nasıl hukuk devleti.Daha rapor almamış sağ gözü hiç görmeyen sol gözünde de 0.5 le başlayıp 6 dereceye kadar miyop ve gece karası olan biri olarak acaba % 40 alacak mıyım? 2 marta kadar raporum yetişir mi endişesi var.Bir hastane 3 günde biri 5 günde biri 20 günde rapor veriyor diyorlar.Ayrıca 24 yıldır kronik migrenim de var.Ama abuk subuk bir heyete doktor gurubuna çatarsam ve oran % 40 altı gelirse sınav tarihini de kaçırırsam ne yapabilirim?

Yani adam gibi muayene etmeyip oranları da saptırıp % 40 altı rapor verirlerse ve ben hakem hastanesi mahkeme dava açma yolunu tutarsam ki ailem hukukçudur.Davayı kazanana kadar sınav yapılmış olursa 2 sene daha mı bekleyeceğim.

klozomenai, aynen dediğiniz gibi!

Dilerim ihtiyaç duyduğunuz raporu alabilirsiniz de mahkemelerle uğraşmak zorunda kalmazsınız

Ben 20 şubat tarihinden bugüne 4 hastaneye gittim.Ama rapor alamadım.Hakem hastaneye sevkedildim.O da 20 gün sonra vereceğini söyleyince ÖMSS sınavına girememenin hak kaybına yolaçması ile dava açma yolunu seçtim.
Yaşadıklarımı kısaca anlatayım.

1-20 şubatta askerlikten muaf raporum olduğu için askeri hastane beni daha iyi anlar diyerek asğlık bakanlığı rapor veren hastaneler içinde olduğu için İZMİR ASKERİ HASTANESİNE GİTTİM.Rapor vermiyoruz dediler.

2-21 şubatta Alsancak Hastanesine gittim.16 mayısa gel dediler.

3-22 şubatta urla hastanesine gittim.Aynı gün muayenelerimi oldum.38 yaşındayım dedim.ÖMSS benim son şansım.hukuki mevzuata bakarak % 40 üzeri rapor alacağımı bilerek geldiğimi söyledim.Gerçekten de ailenin göz doktorları avukat büyüklerim arkadaşlar ve idare mahkemesi başkanı bu davalara bakan akrabamızla uzun uzun inceleme yapmıştık.Bana raporun sınava yetişir demelerine rağmen 1 martta bana teşhisi saptanmış ama oranları verilmemiş rapor parçası ile hakem hastaneye sevkettiler.

4-Dün hakem hastaneye il sağlık md isteği üzerine gittim ve 20 gün sonra rapor verileceğini öğrenip eve döndüm.Çünkü ÖMSS ye giremedikten sonra o raporun hiç bir önemi yok.

5-Urla Hastanesini sözle uyardım.Mail ile faks ile uyardım.Sağlık Bakanlığı il sağlık md ve başbakanlığa kadar yazdım.En son bugün sosyal politikalar bakanına yazdım.

6-Şu aşamada artık tek yapılacak dava açmak.Çünkü sınav hakkımı kaybettim.

Rahatsızlıklarım şunlardı;

1-doğuştan sağ göz sinir felci ile sıfır görme.tedavisi de mümkün değil.bunu göz doktoru da çok iyi biliyor ama korkudan rapor vermek istemediğinden bu yolu seçtiği belli.konuyu saptırdığı
tedavi olabileceğimi söylemesi tam bir yalan.kendi şahsına da mektup yazdım zaten.sayın doktor gelin mahkemede hesaplaşalım dedim.sağ göz doğuştan yok tedavisi de yok nasıl hakem hastane beni tedavi edecek sen kimsenin keşfetmediği bir tedavi biliyorsan gel uygula dedim.
Hipokrat yemininin içine ettiğini de söyledim kendisine.
Sol gözde de ileri derece fort myopi var.

2-ortaokuldan beri ağır atak ve krizlerle gelen 24-72 saat arası süren günlük yaşamı felç den migren.bunu da nörolog teşhis etti.

3-10 yıldır kadrolu öğretmen olamamanın verdiği stresle bir hayat kuramama evleneme maddi durumun bozukluğu ile psikolojik uyum sorunu koyan psikyatr teşhisi.

Bu 3 rahatsızlığa sokaktan geçen vatandaşa o özür oran cetvelini versek en az % 50 verirdi.

Sokak adamı ile hipokrat yemini eden hekim arasında hukuk devletinde o da eğer varsa farklı olmalıdır.

çünkü hipokrat yemini eden adam sokak adamı gibi davranamaz.hukuksal yasal çerçeveti bozamaz.yönetmeliği yok sayamaz.,

bir doktor batılı bir ülkede vatandaşın hayatını çalamaz.bu ancak kabile devletinde oba çadır devletinde olabilir.bir doktor keyfi tutumla bir vatandaşın sınav hakkını gaspedemez.

Oysa biz sosyal hukuk devletiyiz.

Devleti kuran kişi 1923 te hukuk dvleti kurdu.eğer bu hukuk devletiyse benim hakkım % 40 ın çok çok üzerinde bir orandır.

Sokakta yürüyen herhangi biri de bunu görür ve anlar.bunun için oran cetvel bilmeye gerek yok.
Hastane ile de bakanlık ile de göz doktoru ile de artık mahkeme de hesaplaşacağız.

Tam yargı davası kazanılırsa idareye kesilecek tazminat rücu edecek ve göz doktorunun cebinden alınacaktır.

Yürütmeyi 29 nisana kadar durdurabilirsem sınava girme hakkını elde ederim.
Milli eğitim bakanlığını ve ösym yi uyardım.mahkeme kararlarının iki kurumu bağlayacağını şimdiden uyardım.

Dava süreci içinde başka hastaneden % 40 üzeri rapor alıp mahkemeye delil olarak sunacağım.

Hay Allah! Sınavı kaçırmış olmanıza çok üzüldüm. Son dakkada ne kadar mümkün olabilir bilmem ama, ben olsam doğrudan Valiliğe gider, orada görüşebileceğim en en tepedeki bürokratla görüşür, durumu izah eder, mesai saati bitmeden rapor almamın sağlanması isterdim. Diğer tüm evrakları da tamamlar, raporu alır almaz ömss başvurumu yapmaya çalışırdım.

Hastanelerde vs. Valilikten çekindikleri kadar hiç kimseden ve hiç bir şeyden çekinmezler. Valilikten biri başhekimi aradığında, emin olun 10 dakkada raporu elinize verirler!

Sevgili yönetmenim sanırım sizinle adaşız.Benim de ismim Bülent.Çok üzgünüm.Hukukta da okuyorum.Nisan da vizelerim var.Ama içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor.Birileri sağlam olarak rapor alırken benim doğuştan bir özrümün olmasının bir işe yaramaması çok üzücü.Valiliğe gidilebilirdi.Ben son şansımı dün sabah 6 da Atatürk Araştırma Hastanesinde denedim.Kalp Cerrahi şefi akrabam.Ona gittim.O bile heyetteki memura söz geçiremedi.Muayeneniz 3 gün sürer raporu 20 gün sonra alırsınız dedi.Sonra bize kızmayın dedi.Yani heyet sekreteri kalp cerrahisi profesörünü dinlemedi.Takmadı bile.isterseniz evraklarını ver muayeneye başla dedi.Ama raporu 20 gün sonra alırsın ya da vazgeçin dedi.O aşamada ne yapılabilir.Kalp uzmanı akrabam bay pass ameliyatına girdi ne kadar sürer bilinmez ben de çektim geldim.

Dava açma dışında birşey olabilir mi ki?

Maalesef aklıma başka bir şey gelmiyor. Ben İstanbul'da raporu 1 günde aldım. Bir çok arkadaşımız da bir günde rapor alıyor. Neden size böyle ceberrutluk yapıldı, aklım almıyor. Dediğim gibi, bence size bunu yapana siz de eziyet edin. Hem dava açın hem de valiliğe şikayet edin.

ben iki ayağı poliyim bana yüzdee 24 verdiler. Giderekte ayakalrım güçsüzleşiyor. özürlü listesinde en az bana yüzde 60 vermesi gerekiyor. Artık ben imtehana giremeyeceğim.

SEVGİLİ ADAŞIM URLA DEVLET HASTANESİNİ SÖZLÜ UYARDIM 1 MARTTA. e Devletten yazılı uyardım.Sağlık Bakanlığı,İzmir Sağlık Md,BİMER hepsine yazdım.Faks çektim.Hakem hastanenin beni dün reddettiğini de yine bugün faksla mail le bildirdim.Bütün gelen mail cevapları hakem hastaneye gidin itiraz edin şeklinde.Benim derdim sınava girememek.Yarın başvurular son.Dün hakem hastaneye sabah 6 da gittim.Ve dün heyet günüydü.Bunu isteseler yaparlardı.Ama yapmak istemiyorlar.Ve sekreter sen daha ağzını açmadan gidip bizi oraya buraya şikayet etmeyin diyor.Çığrından çıkmış Bülent arkadaşım.

İnan 3 üniversite okumuş ve halen hukuk okuyan biri olarak % 40 alamayacağımı hakkım olmadığını bilsem asla asla uğraşmam.Nice özürlü nice beterin beteri arkadaşlarımız var.bu işin namusu bunu gerektirir.Benim dedem tek gözlü.Dayımın iki gözü yok.Onların yanında ben özürlü sayılmam.iki bacağı iki kolu olmayana göre felçli arkadaşların yanında ben kendimi özürlü saymam.Nice hayatı alt üst olmuş özürlü insanlarımız var.

Ama ben hakettiğime hukuken onların kendi koyduğu yönetmeliğe göre % 40 üstü alacağımı biliyorum.
Psikiyatr kendi ağzıyla benim sana hukuken vereceğim oran % 25 tir dedi.Keşke psikiyatrı o an kameraya alsaydım.Tek göz de % 32 zaten.Migrene vermeseler bile.Gören sol gözü saymıyorum bile rahat rahat % 50 yi geçiyor.Bu zülüm niye.Bu vatandaşı takmamak niye.İzmir Valisine de sosyal politikalar bakanına da yazdım biraz önce.

Sevgili genel yayın yönetmenim sevgili adaşım ben idare mahkemesine davamı açtım.Davayı açtıktan sonra Urla Devlet Hastanesi hasta hakları kurulu ağzımı ararcasına beni aradı ve bana SİZ ASKER MİSİNİZ dendi.
Oysa nasıl bir hastaneyse ben onlara 16-10-1996 tarihli SAĞ GÖZ GÖRMEZ RAPORU İLE ASKERE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR İBARELİ RAPORU ilk müracaatta kendilerine sunmuştum.
Yani vatandaş olmak hak aramak için ASKER olmak gerekiyor demek ki diye düşündüm.O kadar ilgili bir hastane ki
askerlikten muaf raporumu veriyorum.Bana asker misin diye soruyor.Tam Aziz Nesinlik bir durum bu.
Ben de ailemin hukukçu olduğunu aile bireyleri içinde idare mahkemesi başkanı olduğumu davayı kazanacağımdan emin olduğumu söyledim.Treni kaçırdınız dedim siz.Ben sınav süresi içinde size başvurdum boş oransız rapor verdiniz.Son heyet günü de sizi uyardım düzeltin bunu dedim.Düzeltmediniz.Artık yargı düzeltecek dedim.Biz de yargıya saygı duyacağız dedim.

protez kullanan biri olarak geçen mart ayında bana verdikleri oran %32 malesef bizler ne engelliyiz ne de diğiliz!

İnci Hanım isterseniz davanızı açarız.Bilgi belgeleri tam olarak görebilirsem size dilekçe yazabilirim.Bulunduğunuz yerde dava masraflarını yatırır dava açarsınız.Duruşma yok zaten.Biraz zaman alır.Hakkınızı alırsınız.Çok saçma buluyorum.Gözlükle göremeyen var ama görüyor deniyor.Tek bacak yok kol yok protezle özürlülükten çıkarılıyor.Tek uzvun kaybı % 32 oysa Allah 2 uzuv vermiş.Biri yoksa % 50 dir oranı.Ben davamda bu istemde bulunup son yönetmeliğin de yürütmesini durdurma istedim.Eğer tek göz tek bacak tek kol la tek kulakla yaşasaydık.Allah tek organ verirdi.Madem ki iki organla % 100 duyumuz var.O halde bunlardan biri yoksa oran % 50 olmalıdır.Oysa tek göze % 32 veriyorlar.Ben davamı açtım.Kişisel olan dava daha sonra istenirse genelleştirilebilir.

Benim sağ göz anne karnında plasentadan daha sinir felcine uğramış görme oranı sıfır.Sol gözde ileri derecede fort myopi.bunun % 45 etmesi gerek.Ama tek göz % 50 yapsa ikisi % 60 ı geçer.Şuanki yönetmelikle bile akraba doktorlar % 45-50 arası alırsın demişti.Ama bana oransız rapor verip hakeme gönderip ÖMSS ye girmeme engel oldular.

sınava girememenize gerçekten üzüldüm.benim anlamadığım özürlülük oranını neye göre belirliyorlar?evet iki göz, birisi yok! daha ne yani?engelinin engeli, küçük yada büyük olsun, mutlaka psikolojik olarak etkilendikleri malum.niçin insanları zor durumda bırakıp diğer bölümlerle oranı yükseltmeye mecbur bırakıyorlar?

İnci Hanım,dava sonunda bunların hepsini öğreneceğiz.Ben atanamayan bir Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim.Yaşım 35 leri buldu.10 yıldır geçici personel olarak çalıştım.Aklıma da işe girmeden rapor almak gelmedi.Öğretmen olarak atanamayınca da hukuk fakültesine başladım.Ailemde hukukçular var idare mahkemesi başkanı bile var.Ben hukuki mevzuatı inceleyerek hastaneye gittim.Hastane sınav başvurusuna 1 gün kala beni başka hastaneye sevkederek büyük bir hukuksuzluk öğrneği çizdi.

Yani devlette düzen yok hukuk yok nizam yok.Bir şarlo düzeni bir istibdat ve ceberrut anlayış hakim.
O yönetmeliğin iptali için de dava açtım. Duyu organlarının Teki çalışmıyorsa bu erken emeklilik sebebi olmalı % 50 özürlü sayılmalı.Tek göze % 32 alan var.Amcamın oğlu bir gözü kapalı % 42 raporu var.Tek göze % 17 alan var bu şarlo düzeni.Bu hukuk devleti değil.

İnci Hanım,herşeyi kafalarına göre kendi bildiğine sabit fikirle ortaya koyuyorlar.

Hukuk´un içinde olmanız, bu konuları daha bilinçli takip etmeniz demektir.umarım tüm engellilerin hakkını savunup, başarılı sonuç alırsınız.Dava sonucunu sitede de yayınlarsınız.

benim douştan sağ gözüm görmüyor ama raporda vergi indirimide aldım hemde doktorlara sol gözüm sapsağlam deim sağ gözümü zaten onlar douştan görmediğini söylediler ama vergi indirimi yüzde 46 aldım raporumda yüzde elli

şanas meselsi ve doktorların kararı çok önemli özürlü olmak şansmı diyeceksiniz deil ama şanst agerek kimi doktorlar 2 göz kaybına bile sağlam verirler kimi vermez doktorların insafına kalmış

Yasin bey, siz raporu İstanbulda hangi hastaneden aldınız? tek göz için, bana verilen rapor sadece %32. Aynı şartlarda farklı oranlar! Düşündürücü...

İnci Hanım Merhaba,bu ve buna benzer hukuksuzluk var.Tek göze % 32 veren var % 46 veren var.Bunu hiçe sayıp gözü görüyormuş gibi gösteren hiç oralı olmayıp rapor vermeyen var.Ben sonuna kadar nefes aldığım sürece uğraşacağım.Daha önceki yargı kararlarını emsal kararları ailemde tek gözü olmayıp % 45 alanları diğer bildiklerimi de kanıt göstereceğim.Böyle idare böyle devlet böyle yapı böyle vicdan olmaz.Bu çok ayıbın da ötesinde kul hakkı yemek varolanı yoksaymak gibi bişey.Mahkeme sonucunu bekleyelim görelim.Yarın hastanenin bulunduğu kaymakamlığa yazacağım.Vali ye yazdım daha cevap gelmedi.Vali ye devlet var mı diye sordum ben devleti bulamadım ama var mı bilmek isterim dedim .Yarın kaymakama soracam Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet var mı yoksa sadece haritada mı var diye soracağım.

Değerli yönetmenim benim dava sürecim devam ederken mahkeme elbette bir rapor isteyecektir.Benim elimde bebeklikten bugüne devlet olsun üniversite hastanesi olsun özel klinik olsun aile göz doktoru olsun sağ gözün hiç görmediğine dair raporları teşhisleri var sol gözde de problemler var.Sağ göz için % 32 kesin olmakla beraber sol göz özürleri ile % 40 üstü rapor alacağıma inanıyorum.Ben dava aşaması sırasında hangi hastaneye gitsem de mahkemeye sunsam bunu düşünüyorum.Çünkü izmir de 1. derece rapor vermedi vermemeyi topu hakem hastanesine atmayı tercih etti.Hakem hastanesine gittim.O da 15 gün rapor veririz deyince zaten ÖMSS başvurusu kaçmış oldu.Hakem hastanesine açacağım dava da sizin de ihmalinizi belirteceğim dedim.
Bu aşamadan sonra o hastane bana rapor vermez.Kendisine dava açılacağı için zıt gidecektir.Böylece İzmir de gidecek hastane kalmadı.Kayıtlara da urla hastanesinin verdiği oransız rapor geçtiyse ne yapılabilir?Herhangi bir hastaneye gidlir mi yoksa hakeme mi gidilir?Bir ilçe hastanesine gidersem yine rapor vermeyip hakeme gönderirlerse ne yaparım?Acaba başka bir ile gidip daha küçük bir ile gidip alsam mı acaba?
Ne yapabilirim?

Üst Alt