Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek Gözün görmemesine %20 verdiler. Peki ben ne yapacağım?

baltazara göre sizin hakkınız% 32 Yani şu durumda yasaya göre hak sahibi değilsiniz.
Dünyada ki tek göz oranlarını ve verilen imkanları paylaşırsanız. Bizde ne haktır ne değildir? Öğrenmiş oluruz.

Valla hak derken ben size açıkca söyliyeyim. Türkiyede adil mahkeme muhatap bulabilsem.
500 000- 1000000 tl arası tazminat. Bir de ömür boyu hayat standartlarıma uygun maaş ve en iyi protez verilmesi gerekir.
Görüldüğü gibi ben de hak sahibiyim.
Şarlo düzeninizde mahkemeye gitmek bile para:)
1000 000 tl lik dava açmaya kalksam kaç para harç parası avukat parası isterler.:confused:
10 sene dava sürer. Benim yarınım varmı ki 10 sene dava sonucu bekliycem?
Ondan sonra AİH mahkemesine gidecem.
Ölme eşşeğim ölme...

Sayın Saww Türk Dili öğretmeni ve hukukçu biri olarak ya ben kendimi anlatamıyorum.Ya siz anlamama inadı içindesiniz.Konu tek gözle beraber ona verilen oranları tartıştık.inci hanımın protez gözü varmış % 32 almış bir arkadaş % 46.Benim kuzenim göz tembelliğinden % 42 aldı geçen sene.Ben hukuksuzluğu ortaya koydum.

Benim doğuştan görmeyen gözümün teşhisi kondu.Biz tek gözü tartıştık sayın saww.2. gözden ve diğer özürlerimden bahsetmedik.Konu benim için sadece tek göz değil önce bunda anlaşalım.Tek göz olayında farklı verilen oranlardan bahsettik.

Benim sol gözüm 20/70 görüyor sağ göz hiç görmüyor.Hangi devlet hangi üniversite hangi özel kliniğe ve ailedeki göz doktorlarına da gitsem benim oranım sadece tek gözle % 32 ama iki gözle % 45 tir.Bunun kararını mahkeme zaten verecektir.Ayrıca kronik raporlaştırdığım 20 senelik çeşitli migren raporlarım var.Bu da % de 10 dur.Sen migren yaşadın mı bilmem ama ben sana yaşamanı günlük yaşamını cehenneme çeviren migreni kimse çeksin istemem.Ayrıca panik atak ve strese bağlı uyum sorunu var sayın SAWW.

açarsın yönetmeliği internette de var . Göz,migren panik atak uyum bozukluğu karşılığı nedir bakarsın?

Ama sen hemen üste hükmünü vermişin hak sahibi değilsin diyerek.Mahkemeyi bile aşarak yargıtayı aşarak anayasa mahkemesini de aşarak hükmünü vermişin.

bu 3 özrü toplarsan göz % 45 migren % 10 panik atak uyum bozukluğu % 25 yapar.Yönetmeliği ben yapmadım sayın SAWW.Yönetmeliği kim yaptıysa oranlar bunlar.Ayrıca ben 3 dava açtım.

1-Göz doktoru bana teşhis koydu sağ göz doğuştan sinir felcine uğramış sıfır görme oranmı bunu gördü.Öteki gözü de gördü.Onu da 20/ 70 görmesini teşhis etti.Ama oranı yazmadı.

Doktorun ihmali görevini kötüye kullanmasıdır bu.Teşhisi koyuyorsun gözün görmediğini rapora yazıyorsun ama oranını vermiyorsun.

psikiyatr panik bozukluğu tespit edip rapora yazıyor uyum sorununu yazıyor ama oran yok.

nörolog eldeki raporlarımla migren teşhisini koyuyor.ama oran yok.

sağlık bakanlığı listesinde olan bir hastaneye gidiyorsun senin özrünü buluyor teşhis koyuyor ama korkusundan oran vermeyip hakem hastanesine gönderiyor.

Hastanenin il sağlık müdürlüğü yerine geçerek seni başka hastaneye gönderemez.

benim annem yargıtay üyesi babam avukat amcam da bölge idare mahkamesi başkanı.Biz oturur hukukçularla ne yaparız buna bakarız.Ben kahvehane muhabbeti yapmam.Hukuk ne der ona bakarım.Bu dava ya idare mahkemesi bakacağına göre bu işi en iyi idare mahkemesi yargıcı anlayabilir.Kazanacağımı bildiğim için davayı açtım.

davanın esası özürleri tespit etmek ama oran vermeyip hakem hastaneye göndermek.Bu şekilde sınav başvurusunu engellemek.

2-başka bir dava daha açtım madem allah 2 organ vermiş bunlar tam kapasite çalışırsa % 100 se . eğer bir organ çalışmıyorsa bunun oranı % 50 dir.tek göze % 32 veremezler.hakkı % 50 dir.Yönetmeliğin iptalini istedim.

3-göz doktoruna 100 000 liralık tazminat davası açtım.

doktor benim özürlü kadrosu öğretmenliğine geçmemi engelledi.

olay bu.ben davamda haklıyım hukukçu büyüklerimde arkamda.kazancağımdan da eminim.

Senin avukata verecek paran yoksa derdini de anlatırsan ben senin de davanı açarım.Ama sen özürlü insanı algılamak yerine gerçekten doğuştan özürlü insanla sağlam olup özür raporu almaya kalkan namussuzlarla onursuz haysitetsizlerle aynı kefey koyman çok yalnış.

Bırakalım hükmü idare mahkemesi versin.Sen bir özürlü olarak umarım davayı kazanırsın bütün özürlülere hak tanınmış olur diyeceğine bana özürlü asansörüne binen çakallardan bencillerden ahlaksızlardan bahsediyorsun.
Ben 37 yaşında bu raporu almaya kalktım.Koskoca 37 yıl başımda o kadar hukukçu var bir an bile rapor almayı düşünmedim.İşe de rapor almadan 1993 te girdim.Sen önce yalan dolan sahtekarlarla onurlu dürüst insanları ayırmalısın.Benim de akraba göz doktorlarım var.istesem sahtekar olsam yarın malulen emekli olur.Ayda 700 lirayı cebe indiririm.Ailem de başhekimler var.Ama tenezzül etmem.Ahlaksızla aynı kefede tartılmam.Onursuzluğu tercih etmem.Yoksa ailemin göz doktorlarını kullanır.Komşularım var doçent profesör onları kullanır iki dakikada % 70 oranlı rapor alırdım.Emekli olur gezer tozardım.Ama yapmadım.Vicdan var onur var.Bak ben bırak onu kendi hakettiğim özür oranını bile alamıyorum.
3-5 sene memur olup yorulup sapasağlam olup rapor alanlar var çevremde.Senin bunları iyice terazinde tartıp sonra bişeyler yazman gerek sayın SAWW

Ben saww arkadaşı ikna edemedim bir öğretmen ve avukat olarak.tek göz diyor başka bişey demiyor.Tek göz misal olarak verdik.Değişik hastaneler keyfi raporlar veriyor.Benim de tek gözümün görmediği hem 37 yıllık raporlarla sabit
hem de geçen hafta gittiğim devlet hastanesi bunu tespit etti sol göz 20/ 70 bunu da tespit etti ama oran vermedi.Raporda teşhisleri var ama oran yok.Hakeme göndermeleri yasadışı.Çünkü rapor veren hastaneler içinde gidilen hastane.Bir gözün görüp görmediği 5 dakikada anlaşılır.Ayrıca doktor sadece ışıkla baktı.keskinlik testi yapmadı.E harf tablosu vardı ama muayene etmedi.
migren var panik bozukluk uyum sorunu var.Hepsinin neredeyse % 85 yapar.Baltzard olsa da yine % 40 ı geçer.
Ben baltzard ı da dava konusu yaptım.

% 40 kat kat geçer ama saww arkadaşı ikna edemedim.

Bence bütün rahatsızlılarım % 70 eder.Ama mahkeme yerine saww arkadaş görüş belirtti.Artık bu konuda bişey demem.

Göz doktorunun gözün görmediğini tespit edip diğerlerinin de panik atak uyum bozukluğunu migreni tespit edip rapora da yazıp oran vermeme hakkına sahip mi?Sınav başvurusu için 20 şubatta hastaneye giden birini oyalayıp 10 gün rapor vermeyip başvuru bitimine 1 gün kala oransız rapor vermesi yasal mı?Vatandaş 1 günde ne yapabilir ki?Kaldıki rapor vermekle yükümlü hastane il sağlık müdürlüğü yerine geçerek başka hastaneye gönderemez.Herkesi böyle gönderirse o hastaneden rapor vermek hakkını almak gerekir.Hiçkimse rapor alamaz sınava da giremez bu mantıkla.Hakem hatanede 15 günde veriyor.Sen sınava girecekmişsin umrunda değil.

Neresinden tutarsan tut elinde kalır.Ben bunlar için dava açtım yapanın yanına kar kalmamalı..

Diyelim ki benim sol gözüm sapasağlam.Ama sağ yok.Yine % 32 vermek zorunda.Varolan bir özrü yoksayamaz ki.Yönetmeliği çiğneyemez.Ama kanun yönetmelikten üstündür.Eğer ilk dava açan bensem hakimler yeni hukuk yaratacaktır.Adli idari yargıda hakimler hukuk yaratabilirler.O halde böyle ilk dava açan bensem yeni bir içtihat ortaya çıkacaktır.

benim annem yargıtay üyesi babam avukat amcam da bölge idare mahkamesi başkanı.Biz oturur hukukçularla ne yaparız buna bakarız.Ben kahvehane muhabbeti yapmam.Hukuk ne der ona bakarım.Bu dava ya idare mahkemesi bakacağına göre bu işi en iyi idare mahkemesi yargıcı anlayabilir.Kazanacağımı bildiğim için davayı açtım.

Senin avukata verecek paran yoksa derdini de anlatırsan ben senin de davanı açarım.Ama sen özürlü insanı algılamak yerine gerçekten doğuştan özürlü insanla sağlam olup özür raporu almaya kalkan namussuzlarla onursuz haysitetsizlerle aynı kefey koyman çok yalnış.

SAWW

Sayın, klozomenia;
Düzene şarlo diyorsunuz. Şarlo düzenine hizmet eden 1. derece yakınlarınız var!.

Sizin bana avukat tutmanıza gerek yok! Şarlo düzenine destek vererek zaten benim hakkımı doğmadan gasp etmişsiniz.
İnsan yazgısı kanunlar üçkağıtçıların kötü emellerine zenginin lehine yasalar çıkarmaktadır.

Katilleri cezalandırmayan yargı sisteminiz sizin olsun!
Bu ceza kanunlarına onay veren hangi onur şerefden bahsetmektedir? Çok ilginç.
Bi yakını ölmüşe sormak lazım bu yargıyı size ne hayırlı dualar edicektir kim bilir?

saww o aile bireylerine asla eleştiri getirtmem.Çünkü o aile bireyleri 12 martta 12 eylülde idama mahkum olan düşünce suçlularının savunmasını üstlendiler.Bizim hayatımız kahır içinde geçti.idam sehpalarında sabahın 5 inde hayata veda edeblerin idamını kendi gözleriyle izleyerek 1 hafta yemek yememiş aile bireylerine sahibim saww.ayrıca bizzat kendi evlenmeyi düşündüğüm kız arkadaşımı da 2001 de hayata dönüş operasyonunda kaybettim.Bu konulara hiç girmeseydin keşke dertlerimi acılarımı kanattın

Sana diyecek bişeyim yok saww arkadaş.

Peki ben bişey demiyorum.
Sadece maide suresi 44-45-46 diyor.

Sayın başbakan çoğunlukla öğünüyor.Meclis çoğunluğu da var.Adamlarını toplasın yasaları değiştirsin.Başbakan inançlı adam.Ama özürlülerin hakları hergeçen gün gaspediliyor.Çoğunluğu olan parti şikayetçi olamaz.Yargıtay da elinde danıştay da elinde bütün kurumlar kendisinin ve tarikatının elinde.10 yıldan beri atanamayan öğretmenler için acaba kuran ı kerim ne diyor.25 milyon açlık sınırında bir ülkede başbakanın oğlunun çürük raporu ile askerlikten yırtmasına aynı oğlunun bir sanatçıyı arabayla ezerek öldürüp sonra hapisten sıyırmasına ne diyor?Yine millet sefilleri oynarken oğlunun gemi almasına ne diyor yüce kitap.Bir şeyi yüce kitaba yüklerken bunlar için o yüce kitap ne diyor ona da bakmak lazım.yüce kitaba tek taraflı bakılmaz.

işçi emeklisi 700 lira alırken başbakan müşavirinin 20 000 lira maaş almasına acaba yüce kitap ne der?
Bir gecede emekli maaşını 5000 den 9000 yapan adamlara yine yüce kitap ne der ?

Yatacak yeri olmayan kodamanların kul hakkı yiyenlerin vatandaş sırtından geçinenlerin kalkıpta yüce kitaba havraya camiye kliseye sığınma hakkı yoktur.O zaman herkes hak yer dolandırır sonra camiye kabeye koşar.

Şu an idare mahkemesinin kararına ihtiyaç var.

Şu an idare mahkemesinin kararına ihtiyaç var.Başka yapabileceğim birşey yok.Özrümün % 40 tan fazla olduğunu hakettiğimi de biliyorum ama hakkım olan birşeyi aylarca sürecek olan mahkemeyle almak çok ilginç tabi.Sözde hukuk devletinde böyledir.şark toplumunu batılı toplum yapmaya kalkarlarsa kabile oba tarzından köylü kentli çelişkisini üzerinden atamamış bir toplumda dayatarak ha babam de babam tarzında sözüm ona devrimleri 1 günde kabul ettirmeye kalkarsan tabiki hukuk devleti değil guguk devleti olur.Kurduğun yapı ancak sosyeteye istanbul ankara izmir sosyetesine hizmet eder.Çoğunlukta inim inim inler.Garabet içinde yaşarsın.
ama o garabet içinde gerçekten özünde hukuku savunan insanları da o kirli yığınlar içinde göremezsin.Bu kirli düzen içinde gerçekten hukuku hakkı savunan insanlar var çünkü.

Saww arkadaş ben şarlo düzeni diyorum.Hiç gocunmayalım.Biz bunları dava dilekçelerine de yazıyoruz.hukukun üstün olmadığı yerde maraba düzeni hakimdir bedevi kabile düzeni hakimdir.Şarlo tarzıdır.Kimin ne yaptığı belli olmayan anomi kargaşa hakimdir.

ama aile bireyleri yaşları 70-80 civarında olduğuna göre onlar hukuk mesleğini seçtiğinde o kadar şarlo değildik saww.1950 yıllarda mesleğe başladıklarında pek şarloluk yoktu.Şimdi şarlolupa batmış vaziyetteyiz.

Ben izmir valisine devlet var mı diye sordum vali hala cevap vermedi.Ben aradım ama devleti bulamadım sayın vali orda mısınız diye sordum.Bir insan bir mücadelede ölümü göze alır.Vali nereye saklandı bilmiyorum.Birgün saklandığı yerden çıkar cevap verir biz de bilgileniriz.
sağlık bakanı il müdürü vali kaymakam başbakan aynı sertlikte yazdım yazının başında TC kimlik no su da var.Gelsinler hesap sorsunlar.Ben soracağım çünkü hesabı.

Sinan Çetin filmi.Sinan Çetin filmleri güzeldir.Tabi kendisi 1971 sürecinden bugüne düşünce yapısı ivme kaybetmiş biri olarak yönetmen olarak iyidir.Kendisini 1971 lerden ideolojik yapısı önce çıkmış bir insan olarak tanıdım.
Sonra kolayı seçip yalnış çoğunluğa kapılmış herhangi biri haline gelmiştir.Nedense büyük çoğunluk yalnış olan güçlünün yanında bu ülkede.Birileri bizi Mustafa Kemalle aldatırken birileri de kutsal kitapla Allah la aldatıyor.
Bu ikilemle 90 yıldır ya da 1300 yıldır ping pong topu gibi gidip gelerek bunların dışında bir düşünce sistemini geliştirmememiz bize dayatılıyor.Ya dini eksen de ya da kemalist eksen de düşünmek inanmak zorundayız.3.4.5. düşünceleri geliştirmek bize yasak.
Ama bir yandan da ileri demokrasi diyor birileri.Hangi ileri demokrasi?ileri demokrasi diyen birilerinin çizdiği çember kadar ileri demokrasi onun dışına çıktın mı her türlü insanlık dışı tabirle karşı karşıyasın demektir.

Oysa Yüce Kitap ve onun koyucusu akla hükmemiştir.Aklı vermiş nasıl kullanacağını sana bırakmıştır araya girmemiştir.Ben hayatında ibadet etmeyen biriyim onun için de çevremden ateist damgası yemiş biriyim.
işte bir taraf seni ille kemalist yaparken bir tarafta hayatında camiye gitmeyince kabenin etrafında dönmeyince seni ateist ilan edebiliyor.Tahammülü olmayan iki düşünce arasında hücre hayatı yaşamaktayız.
Ateist olmak suç ibadet etmek etmemek suç marksist olmak suç.Kemalist ve islamcı ve orducu olmak esas.
Bunların dışında görüş beyan etmek hainlik.Tevekkül etmemek karşı gelmek anarşistlik.Oysa kendi tapınak halinme getirdikleri devletin kurucusu başta BURSA NUTKUNDA anarsizmi körüklüyor.Neyle olursa olsun vatanını savun diyor.fransa Almanya anayasaları o avrupaya benzeyeceğiz diye kendi organizmimizden otantizmimizden uzaklaşarak savunulan ülkelerin anayasalarında haksızlığa karşı gelmek kendi geleceğini kurmak gerekirse anarşist olma hakkı vardır.Hukuk devleti varsa orada tevekkül olmaz.Başkaldırı vardır. Hukuk devletinde ümmet değil birey vardır.Sosyal devlet ilkesi bireyine gereken özeni gösterir.Hukuk devletinde bireyin sahip olduğu haklar yüzünden mahkemelerde süründürülmez.Söylenecek çok şey var da zaman yok.Ama ben ortaokul yıllarımda okulumu mahkemeye vererek hukuk mekanizmasıyla tanıştım.Hala da idare ile davalıyım.Bundan sonra da haksızlıklar yaşayıp sanırım mahkemelerde hak aramaya devam edeceğiz.Bu doğu toplumu bu köy kent bu asya avrupalı olamamanın sonucu şeyler.Çünkü kendimiz neyiz bunu tarif edebilmiş değiliz.

Bu toplum en basitinden tükürme yasağı cezası 75 lira ise,adam 2 kez tükürüp 150 lira veriyorsa bu toplum zor düzelir.Emniyet kemeri takmamak için kemer mekanizmasını kibrit çöpüyle tıkayıp yoluna devam ediyorsa gerçekten bu hantal tembel pragmatist işine geldiği gibi yaşayan bu toplumun bir kaç defa daha 1900 lerin başını yaşaması lazım diye düşünürüm.

ben izmirde bir tatil beldesindeyim 90 kişilik bir sitede önü midilli adasına kadar gören 270 derece deniz manzaralı bir sitede içinde hakim var savcı var öğretmen var banka müdürü vali yardımcısı hemşire var.

Yani toplumun imrendiği okumuş takımı.Burjuva demokratları ve övündükleri CHP lilikleri ile üstü açık terası 30 metrelik çatı ile örterek manzaraları kapattılar.Uyardık dinleyen olmadı.Çünkü genlerimizde bir bencillik var.
Başkası ne olursa olsun yeter ki benim hayatım sürsün mantığı var.Biz 1 uyardık 2 uyardık.En sonunda 90 evin bulunduğu sitede 89 kişiye dava açtık.

Dava 4 sene sürdü ve bütün çatılar yıkıldı.Bu utanmaz topluluk hukuku çiğnediğini görmezden gelerek bizi suçladı ve hala da suçlamaya yavuz hırsız tarzında konuşmaya devam ediyor.

Sonuç şu ki büyük bir hezimet kokuşmuşluk içindeyiz bunun başında da sözüm ona akademisyen okumuş master doktora lisans eğitimi almış olanlar geliyor.Gerisini boşver.

Her türlü pisliği yapan utanmadan seni suçlayıp üste çıkabiliyor.Ama bu kokuşmuş topluluk bizi yıldırmıyor.
Hukuk mücadelesi sonuna kadar gider gidecektir.Sayı rakam çoğunluk hiç önemli değil

Tek göz görme kaybına verilen %32 oranın arttırılması için çaba gösterelim

Ben tek gözü görmeyen ve % 32 raporu olan bir engelliyim!Engelliyim diyorum ama üzülerek söylüyorum ki devlet beni sağlam kabul edip(hafif özürlü)beni her türlü haktan mahrum bırakıyor;buradaki birçok arkadaşımın benzer konudan mağdur olduğunu tahmin ediyorum ve bu konuda bakanlık tarafından yapılan çalışmalar var mı merak ediyorum?Varsa nelerdir,yoksa niye yok?Bu bir ayrımcılık değil mi,devlet bize sahip çıkmassa kim sahip çıkacak!Biz sadece hakkımız olanı istiyoruz,ayıramcılığa hayır istihdam,emeklilik ve sosyal haklar engelli olarak kabul edilen herkesin hakkı olmalı.Bu konuda sesimizi daha fazla yükseltmeliyiz,arkadaşlar rica ediyorum bakanlığa yazın bu mağduriyetin giderilmesi için sıkıntılarınızı dile getirin.

Tek göz görme kaybına verilen %32 oranın arttırılması için çaba gösterelim

%32 çokta engel sayılmaz buna sevinmelisiniz bence :(

oranları düşürerek ülkenin gelişmişlik düzeyini yüksek göstermeye çalışıyorlar. tıpkı her ile ünv. açıp işsizlik düştü demeleri gibi...

Aynur Hanım,% 32 verip tek gözü görmüyor diye verilen raporun da hakları olması kadar doğal hiçbirşey yok diye düşünüyorum.

Yorumları okudum tek gözünü ,kolunu ,bacağını kaybeden ve raporuna %si kaç olursa olsun özürlü yazan herkesin hakları olmalı,bu sosyal ve huhuh devleti olmanın gereğidir.Yoksa adı kayırma ve ayırımcılık olur ki ;şu an benimde dahil yaşadığım en büyük sorunlardan biridir %40 ların altında kalmak.

birileri çıkıp şu işe el atmıyor ne askeriyeye ne emniyete ne birçok kamu kurulusuna ne de özel sektörde çoğu yere girme imkanımız yok neden mi çünkü biz tek gözü görmeyenler ne sağlamız ne engelli ya allah aşkına şu engelli cetveli ya da adı her neyse birileri şuna el atsın ne dernekler ne kuruluslar ne de internet siteleri bizim gibilerin durumuna el atacak bir sey yapmıyor !

Üst Alt