Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek hastalıktan %50 raporuma rağmen SGK Sağlık Kurulu maluliyet bağlamında değerlendirip red verdi!?

masta

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar süresiz %69 engel raporu mevcut mevcut engel raporunda da en yüksek hastalığının puanı 50'dir

8 Şubat 2025 tarihinde Yeni yasa gereği SGK Sağlık kuruluna 28 madde kapsamında engelli emekliliği başvurusu yaptım 4 defa ara karar verildi her seferinde farklı bir rapor istendi bütün istenilenleri yerine getirdim hastalığında açık açık yazıyordu.
Fakat SGK değerlendirirken 28 madde kapsamında değil 25 madde kapsamında değerlendirmiş ve sadece ağır engeli yoktur ibaresi ile başvuru reddedildi

ilgili SGK kurumu ile görüşmem Üzerine de biz orta veya hafif olarak değerlendirme yapmıyoruz isterseniz yasal yollardan mahkeme açabilirsiniz diye orada görüştüğüm halkla ilişkiler yetkilisi Muhtemelen bana bunu iletti

Ben de bugün kararı İtiraz dilekçesi yazdım ve 28 madde kapsamında orta veya hafif olup olmadığım üzere değerlendirmesini talep ederek yeniden değerlendirmeye gönderdim

benim gibi bu süreci yaşayan bir arkadaş oldu mu acaba Çünkü anlayamadım benim başvurum zaten orta veya hafif düzey olarak 28/5 kapsamında, 25. Madde kapsamdaki maluliyet başvuru yapmamıştım

@masta, Hastalığınız nedir siz yapmasanizda SGK eğer malul degilde hafif ve ya orta kategoride hastalığıniz bire bir var ise verir

@samedo99, engel raporunda %69 puanımın 50 puanı ateroskleroz kaynaklı ileri derece damar tıkanıklığı yani preferik arter hastalığı, vücudumdaki tüm atardamar sistemleri benim tıkalı sol bacağımda bypaslıyım. Cerrahi tedaviden istifade edip sorunu düzelmeyen kategorideyim Çünkü aynı durumda sağ bacağım sol kol sağ kol aynı şekilde tıkalı fakat ameliyatın da çözüm olmadığı söyleniyor ameliyat sonrası da yapılan işlemlerde tekrar yapay damarlarda tıkanıyor engel raporunda da yapılan testler sonucunda da gen testleri de dahil tüm Ümmin hastalık olarak gözüküyor. 30 puan kalp yetmezliği sebebiyle, oda kalp krizi geçirdim stent'im var bu bahsettiğim aterositleroz nedeniyle Ortalama bir buçuk yılda bir stent temizletiyorum karşılığına baktığım zaman preferik arter hastalığından kaynaklı benim ağır orta ve Hafif derece değerlendirmeler mevcut. 100 metrenin altında klodikasyonum geçiyor bu da aslında baktığınızda orta seviyeye tekabül ediyor ama dediğim gibi SGK sadece ağır olup olmadığını değerlendirdi telefon görüşmesi yaptığımda da biz orta veya hafif olarak değerlendirmiyoruz dedi Bunu söyleyen SGK kurumu Ankara Kocatepe sağlık kurulu o değerlendirmeyi yapmadıkları için de ancak mahkemeye yoluyla başvurup yapabilirsiniz diye de telefon görüşmemdeki şahıs bunu iletti Yani benim anlamadığım neden sadece ağır olarak değerlendiriyorlar Ben 28 maddenin 5 kapsamında istedim dedikleri gibi 25 madde malullük isteseydim anlardım ama başvurumda da hata yok Bu arada 2008 yılı öncesi Sigorta girişliyim

Üst Alt