Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek testisim alındı. Askerlik durumum ne olur?

sadeceepik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Testis torsiyonu sonucu bir testisim alındı. Şu an tek testis ve silikon protezleyim.
Askerlikten muaf olur muyum?

Benimde bir akrabamın alındı.Ben baya bir araştırdım bu durumun sağlık açısından hiçbir kötü sonucunu göremedim.Yani 1 testisi alınan insanın ne üremesi azalıyor,ne de sağlık sıkıntısı çıkıyor.Neden askerlikten muaf olsun bu kişi?

Tek testisim yok, askerim. Muafiyet alabilir miyim?

Merhaba arkadaşlar askerim ve 2 yaşında geçirdiğim bir ameliyat nedeniyle tek yumurtalığımı almışlar muafiyet almak istiyorum ama neler yapmam gerekiyor ? GATA diye birşey kalmamış attık galiba bütün eğitim araştırma hastaneleri Heyet-i varsa yardımcı olabiliyorlarmış? Ne yapmam gerekiyor şimdiden teşekkürler

Askere giderken muayenede söyledin mi durumunu. Eğitim ve araştırma hastaneleri veriyor ama rastgele bir hastaneye gitme gataya git onlar yine tecrübeliler diğerleri bişey bilmiyorlar

Muafiyet sebebidir.

http://www.engelliler.biz/forum/ask...umoru-nedeniyle-askerlik-durumum-ne-olur.html

B ve D dilimleri muafiyet sağlar:

MADDE 55
A) 1. Bir ya da iki testisin iç salgı bozukluğu yapmamış ve kişinin erkeklik niteliklerini bozmamış inmemiş testis,
hidrosel, grade III varikosel gibi hastalıkları ile bunların sekel ve ameliyatları (Testiste atrofiye neden olmamış hidrosel, varikosel ve ameliyatları ile inmemiş testis ameliyatları öğrenci olmaya engel teşkil etmez.).
2. Tek ya da iki taraflı testis ve eklerinin sekonder seks karakterlerini bozmamış ve testiküler hormonal fonksiyon bozukluğu yapmamış, doğumsal ya da edinsel bozuklukları, sekelleri, ameliyatları.
B) 1. Tek ya da iki taraflı testis ve eklerinin sekonder seks karakterlerini bozmamış ancak testiküler hormonal fonksiyon bozukluğu yapmış, doğumsal ya da edinsel bozuklukları, ameliyatları.
2. Tedavi ve kontrol sonucu tıbbi ve cerrahi tedaviden yararlanmış bir veya iki taraflı epididim ve testis tüberkülozu.
C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalıkların tedavi ve nekahet halleri.
D) 1. Tıbbi ve cerrahi tedaviden yararlanmadığı saptanan iki taraflı testis ve epididimis tüberkülozu.
2. Tedavi ile düzeltilmesi imkânsız olan veya cerrahi tedavi ile kısmi düzelme sağlanan hermafrodismus.
3. Bileteral testis yokluğu ya da her iki testisin çıkarılması.
4. Kötü huylu testis tümörleri.
5. Bir ya da iki taraflı testis ve eklerinin sekonder seks karakterlerini bozmuş doğumsal ya da edinsel bozuklukları ve
ameliyatları.

askere giderken söylemedim onlar da çok detaylı kontrol etmediler zaten , askerlik çekilecek gibi değil :( işte tek tereddütüm askerdeyken bu raporu almak . İnşallah problem çıkmaz çok teşekkür ederim bilgileriniz için

@Asker32
Malesef'ki tek testis yokluğu askerlikte erteleme veya muafiyet kesinlikle alamaz.

Siz şuan bu muafiyet hayali psikolojisinden biran önce kendinizi kurtarın ve askerliğinizi tamamlamaya bakın.
Geçmiş olsun.

Merhabalar arkadaşlar, bulunduğum askeri birlikten sevk aldım. İlçe devlet hastanesine gittim, İl deki devlet hastanesine sevk verdiler. oraya gittim. üroloji doktoruna göründüm ultrason kan tahlili vs istediler. hepsini dün yaptırdım, en son ultrason çeken kişiye sordum muafiyet alabiliyor muyum diye, sağlık kuruluşu birimine sor dediler. sordum bugün için yarın gel raporunu yazalım dediler.

bugün tekrar gittim sağlık kuruluşuna durumu izah ettim. askeriyeyi aradılar raporda 2. maddenin geçerli olduğunu muafiyet alabileceğimi kesinleştirdiler. şimdi üroloji doktorum kan tahlili istedi, sağlık kuruluşundan aldığım doldurmam gereken formu doktora doldurttum kan sonuçlarım ile birlikte raporum heyete çıkacak. Bir aksilik olmazsa bugün muafiyetimi alıyorum :) Benim gibi aklında soru işareti kalanların faydalanabilmesi için bu şekilde işleyişi paylaşmak istedim. 2 aylık askerken muafiyet alınabiliyormuş demek ki :)

Asker32
Hayırlı olsun, sizin adınıza sevindim. Ayrıca bu bilgiyi paylaştığınız için de teşekkür ederim. Benzer durumda olup bu sitede araştırma yapan kişilere emsal teşkil edecektir.

Sizden ricam raporu aldığınız il ve devlet hastanesinin adlarını da paylaşırsanız benzer durumda olanlar için daha faydalı olur

Esen kalın :)

Tek testis ile askerlikten muaf olur mu?

[FONT=sans-serif]7 yaşında sol testisim alındı çürüme yapmış ilerde kanser riski oluştura bilir demiş doktor . fsh (yumurtalık hormanım ) yüksek çıkıyor ve sağ testisimde de zararsız olduğunu öğrendiğim epididim kisti mevcut askerlikten muafyet durumum var mı [/FONT]
[FONT=sans-serif]teşekkür ederim[/FONT]

tek testis askerlik ten muaf olur mu ?

Merhaba kuçukken bir testisim alındı sağ testisimdede zararsız kist var askerlik durumum ne olur acaba ?

Merhaba merkez kaç,

Üstteki örnekte görüldüğü üzere Asker32 rumuzlu arkadaş aynı sağlık sorunu nedeniyle 2 aylık askerken muafiyet hakkı kazanmış. Kendisine ulaşmayı bir deneyin özel mesaj yoluyla. Belki size daha ayrıntılı bilgi verebilir.

Geçmiş olsun

Arkadaşlar tek testisim mevcut.2015 yılında çekilen ultrasonda, diğer inmemiş testisimde kist olduğu ve köreldiği içinde alınması gerektiği söylendi.2015 yılında testisimin biri atopik yani (işlevsiz)olduğu için alındı. Askerlikten muafiyet olabilir miyim.

Şimdi evlilik arefesinde olduğum için muayneye de gidemiyorum.olurda alırlar diye endişeleniyorum. Konu ile ilgili bilgili olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ? Bi kaç ürolog ile görüştüm.bi kısmı alınırsın bi kısmı muaf olursun diyor.onlarda tam olarak net bişey söyleyemiyor.
Ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim?

merkez kaç

Aynı durum benim içinde geçerli şuanda ve ayakta durdukça sızlanma yapıyor birde sperm değerleri düşük çıktı. Sizin durumunuz ne olmuştu acaba?

Tek testis durumu askerlikten muafiyet verilmesin neden olur mu?

Merhaba arkadaşlar ben çok küçükken yumurtalıklarımdan birisi alınmış ve bu aralar aynı anda bel ve testis ağrısı yaşıyorum muafiyet alabilirmiyim

Askerlik muafiyeti

Merhaba arkadaşlar
Benim doğuştan bir testisim yok diğer testisim ameliyat olmama rağmen torbaya indirilmedi. Sizce askerlikten muafiyet verilir mi?

Bu maddenin D dilimindeki bilateral testis yokluğu maddesi geçerli olacağını düşünüyordum.

MADDE 55
A) 1. Bir ya da iki testisin iç salgı bozukluğu yapmamış ve kişinin erkeklik niteliklerini bozmamış inmemiş testis,
hidrosel, grade III varikosel gibi hastalıkları ile bunların sekel ve ameliyatları (Testiste atrofiye neden olmamış hidrosel, varikosel ve ameliyatları ile inmemiş testis ameliyatları öğrenci olmaya engel teşkil etmez.).
2. Tek ya da iki taraflı testis ve eklerinin sekonder seks karakterlerini bozmamış ve testiküler hormonal fonksiyon bozukluğu yapmamış, doğumsal ya da edinsel bozuklukları, sekelleri, ameliyatları.
B) 1. Tek ya da iki taraflı testis ve eklerinin sekonder seks karakterlerini bozmamış ancak testiküler hormonal fonksiyon bozukluğu yapmış, doğumsal ya da edinsel bozuklukları, ameliyatları.
2. Tedavi ve kontrol sonucu tıbbi ve cerrahi tedaviden yararlanmış bir veya iki taraflı epididim ve testis tüberkülozu.
C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalıkların tedavi ve nekahet halleri.
D) 1. Tıbbi ve cerrahi tedaviden yararlanmadığı saptanan iki taraflı testis ve epididimis tüberkülozu.
2. Tedavi ile düzeltilmesi imkânsız olan veya cerrahi tedavi ile kısmi düzelme sağlanan hermafrodismus.
5. Bir ya da iki taraflı testis ve eklerinin sekonder seks karakterlerini bozmuş doğumsal ya da edinsel bozuklukları ve
ameliyatları.

Fonksiyon, işlevsellik kayıplarınız var mı?
Madde D/dilimine uyup uymayacağına kontroller sonrası üroloji hekimi değerlendirip karar verecektir.
Buradan kesin net bir şey söylememiz doğru olmaz/Geçmiş olsun...

exaster

Bir tanesi yok diğeride torbada olmadığı için fonksiyonlarını yerine getiremez. Kuvvetle muhtemel muafiyet alırsınız ama eğer torbaya inmediyse bu durum üremenizede engel olacaktır.

Atrofik testis

Merhaba kolay gelsin herkese benim sormak istediğim şu taşım 23 ve sol testisim nokta kadar ve üreme yapmıyor atrofik dendi sağ testisim de İnmemiş ve normalin altında dendi bu şekilde askerlikten muaf olurmuyum lütfen bilen bi arkadaş cevaplasın

Akcadağlı

Muafiyet sağlayan haller:

"B) 1. Tek ya da iki taraflı testis ve eklerinin sekonder seks karakterlerini bozmamış ancak testiküler hormonal fonksiyon bozukluğu yapmış, doğumsal ya da edinsel bozuklukları, ameliyatları.

ameliyatları."

Inmemiş testis ve hormon nedeniyle muafiyet

Merhaba Arkadaşlar
Doğuştan sağ testisim yok. 20 yaşında ise sol testisimden inmemiş testis ameliyatı oldum. Fakat tam olarak torbaya indirilemedi. Düzenli yaptırdığım tahlillerde testesteron seviyem normal. Diğer anormal sonuçlarım şu şekilde:
Lüteinleştiren hormon değerim 16.1 Referans Değeri 1.7-8.6
FSH değerim 40.4 Referans Değeri 1.5-12.4
Prolaktin değerim 40.54 Referans Değeri 2.64- 13.13

Bu duruma göre askerlik muafiyeti durumu olur mu? Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Büyük olasılık muaf kararı verilecek,
Testesteron veya diğer değerlerin normal ise askere yollayabilirler.doktorun kanatine kalmış,

Genel olarak organ kayıpları muafiyet sağlar.
exaster

merhabalar ben 15 yaşında iken sol testisimde torsiyon meydana geldi ameliyat oldum ancak 1 yıl sonra atrofiye çevirdi ve sol testisimi alıp protez koydular bu durumda askerlikten muaf alabilir miyim

Üst Alt