Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek testisim alındı. Askerlik durumum ne olur?

aionia Özelden sorduğun soruyu da okudum,buraya yazalım.

Tek testis alınması durumunda bazen muafiyet verilebiliyor, ultrason ve kan tahlilleri belirleyici oluyor.

Eskiden muafiyet sebebi sayılıyordu,şimdi biraz daha zorlaştı,askere alınabilirsin.

Tabi bu durumuna muayene olduğun hekim karar verecek.

Merhabalar. Testis torsiyonu sebebiyle ameliyatla 1 testisim alındı ve şuan tek testisliyim. Bu durum askerlil için muafiyet sağlıyor mu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

@Asker32,

cekilecek gibi değil mi:D güldürmeyin ya. yaptığınız 6 ay, onda da ne doğuda operasyon yapıyorsunuz ne üst bölgesinde nöbet tutuyorsunuz. Bizim yaptığımız askerliği yapsanız intihar edeceksiniz demekki. KOMIK

@mese official,
Kimin ne yaşadığını, hayatında ne fırtınalar olduğunu bilmeden yorum yapmak kolay. Askerlik dolayısıyla işten atılma tehtidi, maddi sorunlar v.s şimdi burda her şeyi ortaya dökecek değilim. Yorumunuzu kendimize saklayın!

Bu sebepten muaf raporu alan arkadaşlar raporun karar kısmını emsal olması için atarsa çok iyi olur

@melihcetin06,
Bugün hastanede işlemlerimi hallettim. Askerliğe elverişlidir raporu aldım diğer arkadaşların bilgisine. Muvazzaf olunamıyor fakat er/erbaş görevini yapabiliyormuşuz.

@melihcetin06,

Hocam biraz detay verebilir misiniz rica etsem? Tam olarak sorun ne idi tek testisli misiniz?
Er/erbaş olunabilir demişsiniz muvazzaf kısmını anlayamadım zorunlu askerlikte muafiyet sağlıyor mu?
Şimdiden teşekkürler

evet torsiyondan dolayı tek testisim alındı. zorunlu askerlikten muaf değil, askerliğe elverişlidir raporu aldım. muvazzaf kısmı ise profesyonel olarak asker olamıyoruz manasında, subay astsubay vs.

Anladım çok garip gerçekten. Muafiyet alabilende var alamayanda net birşey belli değil...
Diğer arkadaşlarda aynı durumu yaşayıp sonuçları paylaşırsa bilgilendirici olabilir.

Üst Alt