Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalye dahil bir çok ürün için SGK'nın ödeme miktarları genişletildi

Arkadaşlar,
SGK yine ayakta dik pozisyonlandırma cihazı için eskisi gibi piyasa araştırması mı yapacak?
Raporu binbir eziyetle çıkarttık doktorlara bile nasıl rapor yazacağını rica minnetle öğretmek zorunda kaldım şu ayağa kaldıran sandalyeyi alabilmek için. en sonunda raporu çıkarttım bu seferde trafik sigortasını çıkarttılar başıma. sabırsızlıkla bekliyorum ayağa kaldıran sandalyeyi ne zaman alabilirim diye :(
çok eziyet ettiler bana çook:(

Bu konuyu açarken de aşağıya aktardığım tereddütü belirtmiştim. SGK aynı özelliklere sahip ürünlerin en ucuz olanlarını temel alıp ödeme yapacak. Aldığım duyumlara göre sgk en ucuz ürünleri belirlemek için ülke genelinde fiyat araştırması yapıyormuş. Yani, süreç sonunda bugün sgk'nın ürünler için ödediği bedelden çok daha düşüğünü ödemesi gibi bir saçmalıkla karşılaşabilirz! SGK Danıştay kararıyla alay ediyor da denebilir!!!

Ama SGK'nın yaptığı aşağıdaki değişiklikler bu isteği karşılıyor mu, bilemiyorum. SGK'nın uygulamasını görmek gerek. Zira ödemede üst sınırı kaldırmak demek, adi ve kullanışsız ürünü ucuz fiyata kurumun ödemesi sonucunu da doğurabilir! Aşağıda mavi renkle belirlediğim satırlar bu kaygıma temel teşkil etmektedir...

b) SUT ve eki listelerde yer almayan tıbbi malzemelerden; Kamu İhale Kurumu İhale Sonuç Formu Ekranında (son bir yıl içerisinde farklı en az 5 (beş) hastanenin fiyatı olmalı ) tespit edilen ve Kurum taşra teşkilatı inceleme birimlerince benzer nitelikte, aynı işlevsel özellikte ve aynı tıbbi sonucu verdiği kabul edilen malzemenin işlem tarihinden itibaren son bir yıl içerisinde en ucuz 5 (beş) fiyatın ortalaması alınır, KDV dahil fiyatı, fatura tutarını geçmemek üzere ödenir.
c) SUT ve eki listeleri ile Kamu İhale Kurumu İhale Sonuç Formu Ekranı) fiyatı tespit edilemeyen tıbbi malzemeler, piyasa araştırması (her türlü fiyat araştırması) yapılarak taşra teşkilatı inceleme birimlerince benzer nitelikte, aynı işlevsel özellikte ve aynı tıbbi sonucu verdiği kabul edilen en ucuz malzeme bedeli esas alınarak fatura tutarını aşmamak şartıyla ödenir.

Merhaba, akülü sandalye alacağım. sgk akülünün ücretinin hepsini karşılıyor mu karşılamıyor mu ? yoksa sadece 2200 tl mi ödeyecek ? benim almak istediğim sandalye 3600 TL de ...

Bu konuda ne kadar ödeneceğine dair net bir bilgi vermek mümkün değil. Alacağınız akülü sandalyenin özellikleri net olarak raporda yazmalı. Faturayı da teslim edeceksiniz kuruma. Kurum o özelliklere sahip en ucuz fiyatı bulmaya çalışacak, ve ona göre ödeme yapacak.

Evet, bu kadar belirsiz bir durum var şu anda.

Ben Aktif T. Sandalye ile ilgi bi kaç yere sordum ama bi neticeye varamadım. Hala 550 lira ödediğini öyle bir şey olsa haberimiz olurdu dediler. Yani mevzu biraz muallak sanırım. Umarım gerçekten adam gibi ürünler almamızın önü açılır.

standart sandalye 135tl özellikli 250tl.ödüyor kurum fiyatlar düştü.

bende bugun bi medikalciyle görüştüm, özellikli sandalye için 250 tl ödeme yapılıyor artık dedi, alacağım ürün 920 tl, iyiki sağlık güvencem var, yoksa nolurdu halim....

Evet, sgk iyice arsızlaştı bu konuda! Mahkeme "sen ihtiyacı karşılamak zorundasın" diyor, adamlar çevresinden dolanıp ödediği miktarları daha da düşürüyor!

medikal işi yapıyorum işim gereği takip ediyorum

Danıştay Onuncu Dairesi’nin 31.12.2010 tarihli ve E.2010/6710 sayılı kararı ile ......Myoelektrik kontrollü kol protezleri başlıklı 7.3.1 maddesinin dördüncü fıkrasındaki “Tek taraflı dominant üst ekstremite amputasyonu olanlara 2 kanallı myoelektrik kontrollü kol protezi ödenir” kuralı, aşağıdaki şekilde değişmiştir
(7.3.1. Myoelektrik kontrollü kol protezleri:

(4)(Tek taraflı dominant üst ekstremite amputasyonu olanlara 2 kanallı myoelektrik kontrollü kol protezi ödenir.
Tek taraflı dominant üst ekstremite amputasyonu olanlara, bu durumun sağlık kurulu raporu ile tevsik edildiği durumlarda 4 kanallı myoelektrik kontrollü kol protezi bedelleri Kurumca ödenir.)
Bunu öğrendikancak birşey daha öğrendik her ne kadar Danıştay 7.3.1 maddesini iptal etti isede
[FONT=tahoma][FONT=tahoma]Danıştayın Gerekçesi şöyledir;

Hastanın muayenesini ve tetkiklerini yapmak suretiyle hastalığın teşhis ve tedavisi ile ilgili sağlık hizmetini yerine getiren hekim veya sağlık kurulu, hastanın kullanması gereken malzemenin adını, kullanım süresini ve günlük kullanım miktarını belirleme, rapor ve reçete etme yetkisine sahiptir.

Bu duruma göre, tek taraflı dominant üst ekstremite amputasyonu olan hastaların hangi tip veya özellikteki kol protezini kullanacaklarına, madde ki tüm şartlar sağlanmış olsa bile 12 yaş altı hastaların akülü tekerlekli sandalye kullanıp kullanamayacaklarına karar verme yetkisi hekim veya sağlık kuruluna aittir. Bu haliyle hekim yetkisini sınırlandıran dava konusu düzenlemede hukuka uygunluk bulunmamaktadır.
[/FONT]
[/FONT]
olarak gerekçesini belirtmiştir.Buna dayanarak Erzincan da bir grup duyarlı hayırsever yardımı ile yakınımız olan İsmail TÜRKMEN'e Elektronik bir kol yaptırıldı fakat kol bedeli kurum çalışanı olan ayşen yada ayşegül isminde bir eczacı tarafından 7.3.1 maddesinin 1.fıkrasında ( (1) Bilateral üst ekstremite ampute hastalar veya tek taraflı üst ekstremite amputasyonu ile birlikte karşı ekstremiteyi kullanamayacak hastalar için önerilen myoelektrik kontrollü kol protezlerine yönelik sağlık kurulu raporu, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Ortopedi ve Travmatoloji ve Psikiyatri uzman hekimlerinin bulunduğu üçüncü basamak sağlık kurumları sağlık kurullarınca düzenlenecektir.) bu 1.fıkranın da danıştayca iptal edilip sut da düzenlenmediğinden ödeme yapılamayacağı ismail in babasına söylenmiştir.Forumdan okuduğuma göre (http://www.engelliler.biz/forum/sos...ezi-icin-uygulanan-yanlis-prosedur.html)İzmir Bu protezi ödemektedir.Anlamadığımız küçük İsmail in Erzincan'da yaşaması bir sorun eğer İzmirde yaşıyor olsaydı protezi ödenecek ve bunu yaşamayacaktı Ailesinin ödeme gücü yok muhtemelen Protezi yapan firma Aileyi İcraya verecek yada protezini geri isteyecek ismail sevinci de kursağında kalacak.

Danıştay'ın kararını gerekçesini anlamıyormu acaba bu Erzincan da görev yapan memurlar yoksa ona rağmen tek amaçları yada aldıkları emir ödememe gerekçesimi üretiyorlar Danıştay kararları kanun gücünde değilmi bağlayıcılığı yokmu SGK yetkililerine geçerli olmuyormu alınan kararlar bizim aklımız almıyor doğrusu.
Kol bacak nakli için Trilyonlar ödenirken onun yanında 3 kuruşluk değerde sayılabilecek bir kol neden ödenmez....

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000698141944

Üst Alt