Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalyenizin marka ve modeli nedir?

OturanBoğa

Yönetici
Konular
674
Reaksiyonlar
721
Arkadaşlar, şu birkaç soruyu cevaplarsanız çok sevinirim:

Sandalyenizden memnun musunuz? Arzu ettiğiniz marka/model var mı?
Kaç yılda bir sandalyenizi değiştiriyorsunuz?
Sandalyenizi kendi paranızla mı, yoksa başka bir kurum/kuruluş/bağış aracılığıyla mı aldınız?

Sunrise marka, yüksek sırtlı modelini kullanıyorum
Memnunum. Zaten sırtı yüksek olmasından dolayı başka bir alternatifim de yok sanırım :)
Sokağa az çıktığım için 5-6 yıl kullanıyorum.
Sandalyeyi kendi paramlar, yurt içinden aldım.

Yaklaşık şöyle birşey:

Sunrise / Quickie Recliner Wheelchair

re

Ben bunu kullanıyorum.
Urban_grey.jpg

Bende de sevgili şefimiz Oturaboğa'nın :D kullandığı Sunrise / Quickie Recliner Wheelchair kullanıyorum. Uzun yolda çok rahat. Sarsıntı yapmıyor. 3 yıl önce Emekli Sandığı yardımı+üzerine bir miktar koyup almıştık. Şimdiki amacım akülü sandalye almak.

6-7 sene önce kendim aldığım meyra'nın bi sandalyesini kullanıyorum.
genel olarak memnunum.
...ama..!
sol kolumu yasladığım yerdeki (kolçak) peynir gibi parça parça döküldü
ayrıca sol ön tekerlekte derin yarıklarla çatlaklar oluştu.
firmaya bunlarda imalat hatası var dedim. kullanıma ve zamana bağlı aşınma olsaydı
her iki çifttede benzer yıpranma olurdu. diğerleri ilk günkü gibi sapasağlam.
ıhhh kabul ettiremedim.
orjinalleri çok pahallıydı.
perşembe pazarından benzerlerini 1/10 fiyatına temin ettim.

allah için yani yine de sağlam araba. ne demişler;
kız alcaksan konya'dan
araba alcaksan meyra'dan :)

dememişler mi? iyi o zaman ben dedim ;)

EWET ARKADAŞLAR KİMLERİN AKÜLÜ SANDALYESİ VAR YAZARMISINIZ

ARKADAŞLAR AKÜLÜ SANDALYESİ OLANLAR VE OLMAYANLAR YAZSIN HEM BİLELİM HEM BAKARSINIZ BİYERDEN YARDIM OLUR... İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER

Merhabalar,
ben de argovolkan arkadaşımın kullandığı Kifas'ın Kasırga modelini kullanıyorum.şu ana kadar 6 tane satın aldım. 2 tanesini eskidikçe ihtiyacı olanlara verdim. 1 tanesi evde, biri arabamın bagajında, biri işyerimde durur. bazen gerekebilir diye biri de depoda. ben aktif birisiyim ve iskemleler yıpranıyor. olmadık zamanda teker telleri kopmağa başlıyor ve tamire gönderebiliyorum. iyice yıpranırsa yenisini alıyorum.ama bu modelden bi şikayetim yok. bir ara ultra hafif bir iskemle (8, 9 kg) edinmek istiyorum. bilgilendirici yardımlarınızı bekliyorum..

buda benim akülü 3 yıl önce almanyadan geldi markası ACTİVE

kadir :) bu uzay arabasi seninmi menmunmusun ne kadara aldin bunu...

tankchair-grass-large.jpg
:lol:

ibot-52.jpg

ibot-4000-powerchair-independence-technology.jpg

ibot-54.jpg

ARKADASLAR BENDE KIZILAY DERNEĞİNİN DAĞITTIĞI MANUEL TEKERLEKLİ SANDALYELERDEN KULLANIYORUM. DOLMA TEKER OLMASI VE ÇOK SAĞLAM OLMASI İŞİME GELİYOR. LASTİĞİNİN PATLAMA SORUNU YOK. ÇOKTA MEMNUNUM.

dışarıda kullandığım tekerlekli sandalyemin markası:

PROGEO EXELLE

000164.jpg

arabamın bagajı küçük bu nedenle lastikleri sökülüp takılabilen
bir model tercih ettim. ayrıca sandalye bütün ağırlığı ile çok çok hafif..
9-10kg civarı sanırım..

evde kullandığım sandalyem:

OFFCAR FENİCE

30120013_treq_fenice-1-x-si.jpg

daha önce evde kullandığım sandalyem meyra idi. 7 sene kullandım..
offcar çok zarif bir sandalye. altınızda bir sandalye olduğu görünmesin gibi öncelikleriniz var ise; öncelikle siz göze çarpıyorsunuz.

:lol: :lol: Benim su an kullanmis oldugum sandalye lomax yakin
bir zamanda beni yolda birakir balans ayari bozuldu gicir gicir ses
cikariyor dag tas inliyor maalesef :lol:

yaklasik uc sene oldu lomaxi kullanmaya baslayali hic tavsiye etmem
bakmayin oyle havali durduguna 1972 model mercedes gibidir heran
dagin basinda su kaynatabilir :))

7b50_1.JPG

sunrise medikal araç kullanıyorum bende çok memnunum....

bende otto bock manuel tekerlekli sandalye kullanıyorum gayet hafif ve sağlam tekerlekleri sökülebiliyor bazı kişisel ayarları yapabiliyorum hakikaten almanlar bu işi biliyor

Akulu sandalye istiyordum once bagis yapmak isteyen birileri cikti daha sonra
bagis yapacak bayan sandalyenin cok pahali oldugunu soyledi iki arkadasi daha varmis onlarla alirim filan demisti :)) vs... alti ay bekledim ortada birsey ...
ingilterenin sosyal dayanisma ofisi var devletin kurumu kissaca randevu yaptilar geldiler ziyarete gelen bayan saskinligini gizleyemedi bir sandalyeme bakiyor bir bana :)) ... avrupanin gobeginde olurda bir insan... sandalyenin tekerlegi yamulmus bir saga cekiyor bir sola dirsegimi koydugum kolluk kirilmis yerinden cikmiyor digeri zaten tamamen kirildi ayaklarimi koyacagim ayaklik kirik zaten ...
sonuc olarak bayan sandalyemin ortacagdan kalma odugunu bacaklari olmayan engelliler icin dizayn edilmis oldugunu soyledi akulu sandalye veremeyeceklerini evin kapilarinin dar oldugunu giris cikisin zor olacagini vs vs...

http://www.greencaremobility.com/ bunu vereceklermis
daha sonra ev bulursam akulu verecekler ne bitmez cilemiz varmis :)) ...
bir bakin bakalim nasil birsey bu rahat edermiyim acaba...

ELEKTRO-SANDALYE DELL9.500
clou_titel.jpg

Bu model cokmu basit meyra markasinin bir modeli bu ...

ELEKTRO-SANDALYE CHAMP MODELL 1.594

champ.jpg

ELEKTRO-SANDALYE OPTIMUS 2 MODELL 2.322
optimus2.jpg

ELEKTRO-SANDALYE POWER PRIMUS 2 MODELL 2.432
power_primus_seite_neu.jpg

ELEKTRO-ROLLSTUHL NEMO ALPHA MODELL 1.596 HMV-Nr. 18.99.06.xxxx

nemo_alpha_komplett.jpg

Buna birsey demiyorum :))

ben kifas markalı sandalye kullanıyorum ama hiç memnun değilim iki yıldır onu kullanıyorum normalde akülü araba kullanıyorum ama arabayla bi yere gidiceğim zaman manueli alıyorum ama çok zorlanıyorum transferi yapamıyorum yanları çıkmıyo ve parçalara ayrılmıyo oyüzden yeni manuel sandaye almak istiyorum bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. parçalanabilir hafif ve altımda çok sandalye gözükmesini istemiyorum en önemlisi transferi çok rahat yapabileceğim bir araba lazım.

ottobok un klasik modeli.Emekli sandığı karşıladı.Boyum uzun olduğu için büyük boyu.Sandalye alırken bu çok önemli bir ayrıntı.Banyo yaparken de kullanıyorum, çöp poşeti geçiriyoruz üstüne..diğer aksam çelik olduğundan sorun çıkmıyor.Alman malı çok sağlam bir sandalye ama ağır tek kişi taşırken zorlanıyor...

ben alalı az oldu iyiliğini kötüğünü daha anlamadım kendi paramla aldım iki yıl garantisi
vardiye söylediler bilmem gelişmeler neyi gösterir modeli [model Easy Life B] LAMİRA

Akülü araçlarda Meyra, Ortopedia ve Permobil markalarından başkaları düşünülmemeli. İyi günler.

bende yeni aldım akülü [model Easy Life B] LAMİRA oturma rahatlığı kullanımı güzel..

argun onerileriniz arasinda permobilin sayfasini buldum fiyatlar nedir bilginiz
varmi...

fiyatlar internette var olan fiyatlarsa vay ki vay fakir alamayan ne yapsin
en basiti 2000 euro en iyisi 8000 euro ... acik soyleyim bu sandalyeleri yapanlarda
hic vijdan yok bir araba fiyatina tek kisilik sandalye ... ihtiyacimiz var mecburen
alacagiz ya sabir...

bende americadan gelen Colours Boing Wheelchair marka sandalyeyi kullanıorum

OTTOBOCK B 500

Sandalyenizden memnun musunuz? Arzu ettiğiniz marka/model var mı?
Sandelyemi 2005 nisan ayında aldım. 2008 yazında 4 tekeri yeniledim, 2009 Şubat ayında akü sorunu yaşadım, başka da herhangi bir sorun çıkarmadı. Yedek parçaları epey bi pahalı olsa da gayet araçtan gayet memnunum.

Eğer yeni bi sandalye alırsam aşağıdaki sandalyelerden almak isterim.

Ottobock Xeno

Ottobock C2000

Kaç yılda bir sandalyenizi değiştiriyorsunuz?
İlk sandalyemle 5. Yıla girmek üzereyim, henüz değiştirmedim.

Sandalyenizi kendi paranızla mı, yoksa başka bir kurum/kuruluş/bağış aracılığıyla mı aldınız?
2005 yılında aldığımda 4000 euro civarındaydı. Emekli sandığı 650 tl sini karşıladı. Kalanı alın teri:)

abi genevre oto fuarı gibi heves yaptırıonuz lem adama arabalara bak :)

Benim ikiiside meyra çok memnunum manüel i on seneden fazla oldu tekerlek bile değiştirmedim akülü olanda üç sene olcak bana geldiginde ikinci eldi ama hiç bir problem yaşatmadı ikiside hediye ALLAH olmayanlarada versin

Üst Alt