Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tercıh / bılgısayar ısletmenı -vhkı / orgun egıtım bılgısayar = sertıfıka..?

irfanyaman

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
MERHABA

TERCIH ASAMASINDA BU KONUDA COK SORU OLUYOR .
SERTIFIKAM YOK DIYE TERCIH YAPMIYOR BIR COK ARKADAS AMA ASAGIDKAI LINKTE , OKULDA EGITIM YETERLI DIYOR .
ATANAN MEMUR VARSA GORUSLERI DE COK ONEMLI TABII ..

DEVLET PERSONEL BASKANLIGI ACIKLAMASINI EKLEDIM .

Kamu Hizmetlerine Alınmaya İlişkin Görüşler

SORU 8

BILGISAYAR ISLETMENI -VHKI - MEMUR USTTEN ASAGI DOGRU KADRO SIRALAMASIDIR VE COK FARK OLMAMAKLA BERABER MAAS VE EDINEN HAKLAR MUNASEBETIYLE AVANTAJLARI VARDIR YOKSA ZATEN FARKLI KADROLAR OLMAZ DI !!!

TSKLR

abi bazı kurumlar bu sertifika olayında çok katı davranıyor.

transkript geçerli oluyor, bilgisayar dersi aldığınızı ispatlamanız gerek.

kuruma bağlı tamamen :)

cok tsklr .. o kadar muamma var ki klavuz ve ustteki dpt aciklamasi egitim tamam derken transcript ile kanitlanarak , bır cok arkadsda giremedim olmadi v.s diyor...

YA RADYO TV MEZUNUYUM . bi alım yapsa banko atanırım :D Önlisans 68 puan aldım

tam benim sormak istediğim soruydu bu. 4 yıllık çalışma ekonomisi mezunuyum. ilk sınıfta bilişim teknolojileri diye ders vardı geçtim dersi. onun dışında bilgisayar sertifiikam yok ama iyi bilgisayar kullanıyorum. bu yeterli olur mu ? ve ben vhki kadrosundan tercih yapabilir miyim yoksa lise mezunları mı sadece vhki tercih edebiliyor?

benim ÖMSS ilk atamada kazandığım Kurum Sertifikamda MEB onayı olmadığı için işe başlatmadı. Sertifika konusunu iyi araştırın, Okulda görmüş olduğunuz ders yeterlimidir değilmidir ilgili yerler ile görüşün burada yazılanların Garantisi yok.. İşinizi son güne bırakmayın sonra benim gibi Mağdur olmayın yeterince zamanınız var ama iyi kullanın bol şans herkese

NETBUS;

almış olduğunuz ders kurumlar tarafından kabul ediliyor mu bakmak gerekir kimi kurum sedace işletmenlik sertifikası yeterli derken, kimi kurum sertifikanın 160 saat ders sonrasında alınmış olması gerektiği yazıyor. daha önce yayınlanan ÖSYM tercih kılavuzlarını ÖSYM sitesinden inceleyebilirsiniz, En altta nitelik kodları açıklamalarında yazıyor belge olarak tam ne istendiği.. size fikir verecektir.

VHKİ kardolarını tabii seçebilirsiniz ancak Öğrenim durumunuzdaki bir kurumu seçebilirsiniz Şöyle ki : Tercik kılavuzu 3 bölümden oluşur LİSE / ÖNLİSANS / LİSANS ve her öğrenim için ayrılan sayfalar farklı Renklerdedir. siz sadece Kılavuzdaki 4 Yıllık LİSANS bölümünde yayınlanan kurum ve kadroya başvurabilirsiniz.

sn nagihan 07 siz okulda bilgisayar dersi gormus ve transcrıpt ile belgelemismiydiniz buna ragmen mi goreve baslatmadılar ?

Klavuzda nitelik Kodunda " MEB onaylı Bilgisayar İşletmeni sahibi olmak" yazıyordu sertifikamı verdim MEB onayı yok diye atama yapılmadı..

okulda gordugunuze daır transcrıp olsa ıdı almak zorunda ıdıler..

zaten ıkı sart var ; ya egıtımı olacak ya da meb onaylı sertıfıka.
bazı ozel kursların verdıgı sertıfıkalar meb onaylı degılmis cok akadas yasamıs bu olumsuzlugu..

KPSS’ye girecek kişiler için geçerli olan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar işletmenliği belgesini almak artık çok kolay. Türkiye’nin her yerinde uzaktan eğitim modeli ile çok kolay bir şekilde bu sertifikaya sahip olabilirsiniz. Üstelik bu sertifikaya sahip olmanın bedeli sadece 100 TL.

bi ön kayıt yaptıralım bakalım pazartesi direk ararım .. belgeyi ne zaman alabiliyoruz sormak lazım

KPSS’ye girecek kişiler için geçerli olan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bilgisayar işletmenliği belgesini almak artık çok kolay. Türkiye’nin her yerinde uzaktan eğitim modeli ile çok kolay bir şekilde bu sertifikaya sahip olabilirsiniz. Üstelik bu sertifikaya sahip olmanın bedeli sadece 100 TL.

bi ön kayıt yaptıralım bakalım pazartesi direk ararım .. belgeyi ne zaman alabiliyoruz sormak lazım
bende aramayı düşünüyorum kariyeradam.com burdan mı bakmıştınız

lisans öncesi meslek lisesi bilgisayar mezunuysa ya da önlisans dan herhangi bir bilgisayar bölümü bitirdiyse, bu serfitikaları almak zorunda mı yoksa eğitimi sertifika yerine geçer mi ?

mebbilgisayarkursu. milli eğitim bakanlığı özel kursu diyor ama güvenemedim o baktığım yere açıkçası ne adresi var ne bişey .. güvenilir bi yer bulan haber versin lütfen

Ben oradan aldım orası kariyer adamın sitesi güvenliği tartışılmaz

ben bu sertifika olayını çok saçma buluyorum hem lisede hem önlisansta dersini gördüm onu geçtim 15 senedir bilgisayar kullanırım her çeşit yazılım kullanmışlığım var. bu sertifikaları isteme amaçları ne ? yazılım mı yazacağız altı üstü 3 program kullanacağız hepimiz şu siteye girebiliyorsak o yazılımları çözmemiz 10 günü geçmez bana çok saçma geliyor bu olay

işin ilginci adam 10 yıl önce alsada geçerli oluyo. şimdiki ofis programlarıyla uzaktan yakından ilgisi yokken. ama işte şart koşulunca yapacak bişey kalmıyor.

Heiken;

tercih klavuzunda dersını gorduysen sertıfıkaya gerek yok diyor ..ben de bunu onceden gıren arkadasların fıkırlerıne acarak net bir bılgıye ulasmaya calısıyorum ...

OSYM KLAVUZ MADDE 5..

5)
Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar, sekreterlik, sıhhi tesisatçılık veya aşçılık dersini alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, “M.E.B.’dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak”, “M.E.B.’dan Onaylı Sekreterlik Sertifik ası Sahibi Olmak” veya “M.E.B.’dan Onaylı Sıhhi Tesisatçılık Sertifikası Sahibi Olmak” veya “M.E.B.’dan Onaylı Aşçılık Sertifikası Sahibi Olmak” niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir.

irfanyaman;

irfan bey bu klavuz nerde yazıyor?

bilgisayar işletmenligi hatay felan tahminen kacla kapatır bilen var mı

ben halk eğitim merkezinden geçen yaz meb onaylı bilgisayar işletmenliği-operatör sertifikası aldım. Bu konuda tecrübeli olan bir yakınım önermişti almamı. açıkçası hiç olmamasından iyidir.

OSYM KLAVUZ MADDE 5..

5)
Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar, sekreterlik, sıhhi tesisatçılık veya aşçılık dersini alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, “M.E.B.’dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak”, “M.E.B.’dan Onaylı Sekreterlik Sertifik ası Sahibi Olmak” veya “M.E.B.’dan Onaylı Sıhhi Tesisatçılık Sertifikası Sahibi Olmak” veya “M.E.B.’dan Onaylı Aşçılık Sertifikası Sahibi Olmak” niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir.

böyle diyorsa tamamdır.

Üst Alt