Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Testis kanser sebebiyle testisim alındı ve kemoterapi gördüm. Hangi oranda rapor alabilirim?

Hsyn59

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Merhaba
2014 yılında testis kanseri oldum sağ testis alındı sonrasında karın içi lenflerine sıçrama olduğu için evre 2’den üç kür kemo aldım daha sonra 2019’da rplnd ameliyatı oldum ve bunun sonucunda meninin tam çıkmaması sorunu oluştu.
Şimdi rapor almak istiyorum
Daha önce alan arkadaşlar bana bilgi verebilir mi
%40 ve üstü rapor alabilir miyim
Şuan herhangi bir sorunum yok kontrollerde bir iki tane önemsiz lenf nodu var

Durumunuza göre bakıldığında, şu an aktif hastalık, tedaviye direnç, nüks ya da yaygın metastaz olmadığı için yönetmelikte %80’lik ileri evre grubuna girmiyorsunuz. Tedaviye cevap vermiş Evre II testis kanseri kapsamında değerlendiriliyorsunuz. Bu grupta doğrudan sabit bir oran verilmez; esas oran, kanser veya tedavi sonrası oluşan kalıcı fonksiyon kaybına göre belirlenir ve buna net +%20 eklenir. Sizde RPLND sonrası gelişen meninin tam çıkmaması (ejakülasyon bozukluğu) kalıcı bir ürolojik fonksiyon kaybı olarak kabul edilirse, üroloji oranı üzerine bu %20 ilave edilir. Ancak tek başına testis kaybı ve şu an klinik olarak önemsiz lenf nodları varken, çoğu vakada %40 ve üzeri rapor çıkma ihtimali düşüktür. Net sonucu, kurulun üroloji epikrizleri ve fonksiyon kaybının günlük yaşam üzerindeki etkisini nasıl değerlendirdiği belirler.
image

Yönetmelikte kemoterapi başlı başına bir özür nedeni sayılmıyor. Etkili olan şey, kemoterapi veya ameliyatlar sonrası kalıcı organ ya da fonksiyon kaybı kalıp kalmadığıdır. Yani kemo almış olman değil, kemonun sende kalıcı bir sorun bırakıp bırakmadığı değerlendirilir. Eğer şu an aktif kanser yoksa ve kemoya bağlı kalıcı bir yan etki (örneğin ciddi nöropati, organ hasarı vb.) belgelenemiyorsa, oran buna göre artmaz.​

%40 raporun garanti bu oran sabit düşmez. Bu ilk raporun olacağı için belki bir kaç yıl süreli olarak verebilirler. Daha sonra ki rapor yenilemede süresiz %40 olarak devam edebilir.

@Fenerli03,

Sağlık Kuruluna ne zaman gideceksiniz? Eğer gerçekten organ zararı yoksa çok verilmez nüks riskide yok en iyisi bir siz normal dahiliye muayanesi olun. Son kararı unutmayın Kurul belirler.

Ben işgücü kaybı yâda emeklilik için almıycam aksine işe giriş için almak istiyorum

Üst Alt