Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

THY engelli iş ilanı: 4 yıllık üniversite mezunu ve en fazla 30 yaş kriteri!?

@tsunami_,

Evet hemde çok

Bildiklerim ben teknikten 2yıl önce genel müdürlükte 3görme engelli iletişim bölümünden ve zorla erken emekliliğe zorlananlar

@BayKukla,

İnsan kaynakları emekliliği dolanları müdüre yazıyor Müdür ben bunu istemiyorum yazıyorİnsan kaynaklarına çağırıp emeklilik için taciz ediyor soruyor kabul etmesseniz atılıyorsunuz Acımasızca Hastayken

Ben 3kereçağırıldım sonunda aralık ortası daha az kıdem ödemek için attılar 6yıl önce 10bin tl şuan 100bintl dir sanırım 21yıl çalıştım son seneler hastalandım ekmeğimle oynadılar

Lanet olasılar hasta insanların bile Acımasızca ekmeğiyle oynayan Allah korkusu olmayanlar
Depremler felaketler boş yere olmuyor

Son düzenleme:
Son cümleniz depremler felaketler boş yere olmuyor demeniz abesle iştigal olmuş.

Başvuru koşullarını okudum da :) neyse o özellikler olsa zaten işsiz olmazdım ki

@soneman,

arkadaşlar kimse kimseyle çalışmaya mecbur değil. Ben son işyerimden cıkarıldım. Emekliliğime 2 sene vardı. Ama hiç beddua etmedim. Hayırlısı neyse o olsun. Bunca sene ekmeklerini yedim diye düşündüm.

Siz işverenseniz çalışmak istediğiniz kişileri kendiniz seçersiniz neden illla çalıştırmak zorunda olsunlar. Bunun için beddua etmeye gerek var mı ?

@engellibilgi, beddua eder etmez bu onu ilgilendirir.Empati yapmak lazım. Kurulu düzenin var yıllarca emek veriyorsun hasta olduğun dönemde atılıyorsun.Nasıl hissedersiniz. Burada sözleşmeli olupta psikiyatri hastası olunca işten atılan arkadaşlarda vardı perişan oldular.

Mesele emekliliği dolanların emekli edilerek işten çıkartılmaları ise bunu bir çok kamu kurumu zaten çok uzun zamandır yapıyor. Devlet bankaları bunun en güzel misali. Yanılmıyorsam mesela doktorlar da 65 yaşından sonra üniversitelerde çalışamıyor. Etiket sahibi olanlara ise bir veya iki yıl ilave veriliyor. Yanlışım varsa doktor arkadaşlar düzeltirler.

Dolayısıyla THY’da da böyle bir uygulama yapılması çok da şaşırtıcı değil.

Öte yandan benim THY’da çalışan iki sakat olmayan arkadaşım vardı ve her ikisi de hem maaşlarından hem de çalışma ortamından çok memnun idiler. Ancak zaman zaman fazla mesai yapmak zorunda kaldıklarını belirtiyorlardı. Tabii fazla mesai ücretlerini alıyorlardı. Sonra biri emekli oldu, diğeri ise ayrıldı kendi işini kurdu.

Netice itibariyle ve bu iki kişiden duyduklarıma dayanarak THY’de iş bulabilirseniz balıklama dalın derim, hiç kaçırmayın.

Alman rumuzlu kardeşimizin “Arap masalları” sözüne değinecektim ancak forum konusu bunun tartışmasının yapılacağı yer değil.

Selametle

Umarım bu ilan için asgari ücret seviyelerinde bir ücret düşünmüyorlardır.

Ne yazık ki iş hayatında varolan bir gerçek; işten çıkarılma. Bazı işletmeler, kural olarak emeklilik zamanı gelen çalışanlarla yollarını ayırabiliyorlar.

bizler çalıştığımız kurumlara duygusal anlamlara yüklüyoruz. Olay basit paranı al çalış. Duygusal olmak yapımızda var. Arkadaşı anlamıyor değilim. Tabi ki insan senelerce çalışınca biraz daha saygı ve anlayışı hak ediyor. Ama sunu unutmayın çok basit kimse MECBUR değil. Engelli olun ya da olmayın iş hayatı acımasızdır.
Arkadaş depremler neden oluyor anlıyorum diyor. Diğeri arap masalları diyor. Birini al diğerine vur. İki görüşünde konuyla ilgisi yok. Dediğiniz olmayınca neden depremler olsun. Size göre haklsızşık olabilir bana göre değil. İslamda çalışanın hakkını verdikten sonra çıkaramazsın diye bir kural mı var ?

Üst Alt