Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

THY uçuşlarında özürlüler için indirim şartları

THY da Engelli olarak online ucak bileti almak icin link verebilirmisiniz :)

Sık sık seyehat eden biri olarak thy da dahil refakatçi şartı ile karşılaşmadım her zaman tek ucarim ve sandalye kullanıyorum. ..sıkıntı olan şey sadece internetten aldığımız biletletde engelli indirimi uygulanmıyor olmasi

BU UYGULAMA ÇOK YETERSİZ.. her şeyden önce Engelli i indirimi uygulanacaksa promosyon bilt ayrımının ortadan kaldırılması ve ENGEL oranı %40 ı ve altındaysa %40 Üstünde ise maksimum %50 olarak düzenlenebilir. Devlet pekala bunu Uçak yakıtlarından aldığı ÖTV oranlarında ayarlama yaparak sübvanse edebilir. Bu konu HÜKÜMET YETKİLİLERİMİZ ile paylaşılmalı. YASAL DÜZENLEME ŞART

izmir atatürk havalimanında engelli kartı oldugu halde otopark ücreti ödeyen varmı ben ödedim 3 gün karşılığı 96 tl ben işitme engelliyim tekkerlekli sandalyeli olmam gerekiyormuş aracında ruhsatına işletemm gerekliymiş elimdeki engelli kartı geçerli olması için noterden yazılı evrak almam gerekliymiş özürlü oldugum için şaka gibi :D

Nasıl noterden evrak almalıymışsın? tc başbakanlık engelli kimlik kartı yetersizmiymiş?

bu ne kardeşim %25 miş ücretsiz olmalı engellilere

Muzo aynen kardeş yetersiz gördüler noterde sonuçta engelli kartı ve rapor ister özürüm için şaka gibi

bu indirimler sadece koltuk üzerinden yapılıyor vergiler falan uzun hikaye

mmdhpan

Hangi belgeyi istediler?

Birde ben online bilet alımlarında da otomatik yapılacağını düşündüm. Eğer yine aynı şekilde acenteye gitmek gerekiyorsa, bir anlamı olmayacak.

Stratos kardeşim acıklama aynen şöyle;
Türk Hava Yolları ile gerçekleştirilen Türkiye çıkışlı iç ve dış hat seferlerinde, engelli indirimi uygulamasından faydalanabilmek için, engelli oranının %40 ve üzeri oranda olduğunu gösteren, aşağıda yer alan belgelerden bir tanesini https://www.turkishairlines.com/tr-int/bilgi-edin/musteri-iliskileri/index.html linki üzerinden “önceki geri bildirim” sekmesi ile tarafımıza iletmenizi rica ederiz.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü (T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı)’nden alınan engelli kimlik kartı,
Tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınan sağlık kurulu raporu,
“Engelli” ibaresi bulunan nüfus cüzdanı
Almanya’da engelli indirimi, engelli kimliğinde G, AG, H, BL harflerinden birisi varsa uygulanabilir.
Belgelerden birtanesi diyor ama red veriyor. hepsini istiyor. tamamda ben engelli kimlik kartı ben cıkarmadım ki, raporum var diye. Bence sisteme yükleyince ve giriş yapınca indirimi yapar.

mmdhpan

Diğer belgeleri istediler demişsiniz. Hangi belgeyi istediler onu sormuştum. Nüfus mu? Shop&Miles üyeliğiniz yoksa, sizden kimlik istemiş olabilirler.

Bende sizin bildiriminizle başvuruda bulundum. Benim üyeliğim var. Sağlık raporunu ekledim ve gönderdim. Bakalım bana ne geri dönüş olacak.

Teşekkürler, yönlendirmeniz için.

hayır shop and miles üğyeliğim var.
Ben raporumu gönmderdim
engelli kartımı ve nufus cuzdanımı istemişler.
bu arada mail adresinizi kontrol edin lütfen geri dönüşü mail olarak yapıyorlar.

GÜNCELLEME: Bilgi için.
Tekrar başvurdum ve engelli raporumla kimlik fotokopimi gönderdim.
Bu sefer kabul olduğunu söylediler yalnız promosyon biletlerde geçerli değilmiş.
İyi günler arkadaşlar

Selamlar,

Bugün bana da üyelik onayı geldi. Bilet almada engelli seçeneğini seçip, buna göre ekranda fiyatları gösteriyor. Gerçekten bir indirim var mı yoksa, bir pazarlama oyunumu diye kıyaslama yaptığımda,

Genelde en uygun fiyatlar Pegasus da olduğu için onu kıyasladım:

*İkisi için aynı güzergah ve hemen hemen aynı saatlar ve yurt içi. (PGS Standart Bilet - THY Engelli Bilet)
*THY'de promasyonda engelli indirimi yapmadığı için Economy Esnek yani değişim/iade hakkı olan seçeneği seçtim. Buna karşılık PGS'de iade ve ücretsiz check in ve ikram hizmeti veren seçeneği seçtim.

Rakamlar: PEGASUS: 295 TL
THY Engelli: 314 TL çıktı.

Bakıldığında arada 15 TL fark var. Ama THY konforunun bir parça daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Ama burada en büyük fark, mil programı. Gerçi PGS'ninde mil programı var, onla aldığınızda oda bil veriyor ama THY millerini özel alış veriş bölümünden birçok şey almak için normal para gibi kullanabiliyorsunuz. (Her yıl başı tüm yakınlarıma hediyeleri buradan alırım.)
Birde THY'de statü mil olayı var. Özellikle çok seyahat ediyorsanız Statünüzü yükseltirseniz Havalimanlarında ücretsiz Lounge hizmeti var. Gerçi PGS de de olabilir, araştırmadım.

Sözün özü, indirim çok aman aman bir indirim yaratmıyor ama PGS gibi şirketlerden memnun değilseniz ve biraz daha fazla konfor arıyorsanız bir seçenek sunuyor sadece.

Birde THY Engelli biletin bana göre bir kötülüğü, bilet notunda yazmışlar, Check-in sadece Havaalanında oluyormuş. Buda alana biraz erken gitmeniz demek oluyor ki masalar kapandı mı, uçak kalkmamış olsa bile içeri giremiyorsunuz.

size katılıyorum cok büyük bir fark olmuyor.
fakat yurtdışı için demek gerek birde, yurt dışında avantaj oluyordur diye umuyorum

mmdhpan

Yurt dışını online sistemden indirim vermiyor. Bu yüzden kıyaslama yapamıyorum. Desk den alınıp kıyaslama yapılabilir diye düşünüyorum.

Selamlar,

Bilet almada engelli seçeneğini nereden seçiyorsunuz?

Merhaba,

Republic

Sadece THY da indirim sağlanabildiği için kendi sitesinde ve mobil uygulamasında bilet ararken gorebilirsin. "ENGELLİ" ibaresi mecvut.

Üst Alt