Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tibia ve femur kırığı için hangi oranda rapor verilir?

atas09

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve burda çok güzel bilgiler var öncelikle bunu söylemek istedim.
ben eylül 2011 de motosiklet kazası geçirdim sol tibia açık kırığı ve sol femur ayrılmış kırık oluştu
hem tibiada hem femurda kalıcı intramedüler çivi var 11 aydır raporluyum
hala tam olarak iyileşemedim aksama var acaba kurula girsem %kaç oran alabilirim şimdiden teşekkürler

Eğer amaç %40 engelli raporu almak istemekse,hayır alamazsın.
Kazadan dolayı bacağında kısalık varsa aksamayı o da yapabilir.

engelli raporu almak için değil trafik sigortasından tazminat almak için syn umut

Tam bilmemekle beraber %10 gibi bir rapor verebilirler diye düşünüyorum.

Aksadığınız için; eğer boyunuza göre kilonun fazla ise kilolarınızı vereceksiniz,bacağınızda kısalık kaldıysa ona göre özel aparat kullanın geçecektir.

Ben de femur kırığı vardı aksıyordum 12 kilo fazlam vardı şimdi ideal kiloma ulaştım aksama falan kalmadı.Devamlı bacağınız için egzersiz yapın,güçlendirin.Geçmiş olsun.

Umut;
un dediği gibi %40 alamazsın benim sağ tibia komple paramparça olup femurda 4 cm parçalı kırık olmasına rağmen heyete girdiğimde birşeyin yok diyecek kadar .......... di acaba kendi yakınlarıda olsa öyle derlermiydi buda düşündürücü tabi...

kısalık güçsüzlükten hareketsizlikden kaslar kemikler çekiliyor kum torbası alıp ayağınıza bağlayın yürüyün fazla zorlamadan...benim kilom fazla değil kısalığımda yok denecek kadar az ama yinede aksıyorum ama benim ayak bileğim donuk ondan kaynaklanıyor...

eğerki yiyebiliyorsan bol bol kelle paça işkembe yemeye çalış platin kemik tozu vidaymış ilaçmış hikaye 20 gün burnumu tıkayarak bol sarımsak sirkeli sabah akşam içirdiler inanılmaz mucizesi var doktorlarda güya kendileri iyileştirdik sanıyorlar has....ordan.
kasaptan kemik al kaynattır suyunu iç kemik içindeki ilikleri ye yiyebildiğini ye dostum bu doktorlardan ameliyatlardan fayda yok,
dikkat et enfeksiyon kaptırma bi kaparsan varya allah göstermesin bacak nanay olur
geçmiş olsun

zaten enfeksiyon olmuştu arkadaşım hastanede antibiyotikle geçti zamanında çok içtim kemik sulu çorbalar kelle paçalar inşallah birgün
görmemişe döneriz allaha şükür ayağım yerinde duruyo en azından cümlemize sağlıklı günler

5 parçalı femur kırığı

Çok geçmiş olsun arkadaşım . Bende 2012 mart ayında trafik kazası geçirdim sağ bacağım femur kemiğinde 5 kırık oluştu diz kapağımdan belime kadar tek parça platin taktılar ve 3 tane çivi var . Kemikler daha tam kaynamadı 1 tane kaldı oda kaynamaya devam . Ben tek deynekle işe gelip gidiyorum . Beni tedavi eden doktorumun dediğine göre kısalık olmayacak sıkıntı kalmayacak sadece zaman gerekiyor deyneği atıp yürüyeceksin dedi. Trafik kazasında 8 / 8 karşı taraf suçlu ... Bende aynı şekilde avukat tuttum maddi ve manevi olarak bişeyler çıkar inşallah diyor ama Heyet raporu verebilen devlet hastanelerinden heyet raporu aldıktan sonra . Tabiki özür oranı verirlerse. Doktorumun dediğine göre 2 sene platin durur daha sonra çıkartılabilir sıkıntı olmaz dedi bakalım hayırlısı. . Ben heyet raporu veren hastanedeki doktorla telefon görüşmesi yaptım sordu ömür boyu çekeceğin bir sağlık özürün varmı diye bende tedaviyi yapan doktorum sıkıntı olmayacağını söyledi dedim ve gereken bu yazdığım şeyleri anlattım. O zaman sana özür çıkmaz dedi ve kafamda soru işareti oluştu.
KONUYLA İLGİLİ BİLGİLİ ARKADAŞLAR LÜTFEN BENİ BU KONUDA AYDINLATIN . BEN HEYETE GİRDİĞİMDE BANA ÖZÜR ORANI ÇIKMAYACAK MI TAHMİNEN NE KADAR ÇIKAR ??
LÜTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ .. ??

nyıldırım
avukatın muhtemelen dava açmıştır.dava açıldığı takdirde senin raporunu istanbul adli tıp kurumu verecektir. trafik kazası tazminatlarında tek yetkili istanbul adli tıp kurumudur ve buranın verdiği orana itiraz edilemez.mutlaka oran verilir sana.öncelikle tedavinin bitmesi gerekli.
dava devam ederken sigorta şirketiyla anlaşma yolunada gidebilirsiniz.anlaşma yoluna giderseniz eğer tam teşekküllü bir devlet hastanesinden rapor alabilirsiniz ve sigorta şirketine göndereceksiniz diğer evraklarla beraber.bu raporu alabilmeniz içinde kazadan sonra 1 yıl geçmesi gerekmektedir.
bu konuları şu başlıkta takip edebilirsiniz
Trafik Kazası Sonrası Haklar
http://www.engelliler.biz/forum/tra...8376-trafik-sigortasindan-tazminat-almak.html

Trafik kazasında sonra 1 yıl ..

Hocam ben 2012 mart ayının 24 de kaza yaptım . Lakin avukatıma ben bu söylediğiniz olayı bir çok defa söyledim . Kazanın üzerinden 1 yıl geçmesi gerekiyormuş dedim. Lakin iyileşip normal yaşantına dönmen yeterli 1 yılı beklememize gerek yok dedi. Koltuk değneğini atıp yürümeye başlamama inşallah doktorunda söylemesine bakarak 1 veya 2 ay arasında bir süre kaldı kalmadı. Yani bunların hepsini toplama vurduğumuzda 8 ve ya 9 ay felan olacak. Peki bu durumda 8 ay geçtiği takdirde hastaneye gidilse heyet raporu alınamaz mı ? 1 yıl dolmadan kasko yada sigorta şirketiyle anlaşıp tazminat alınamaz mı .. ??

Sizce % kaç özür verirler. ???...

hastane sen ne zaman müracat edersen sana rapor verir.benim demek istediğim 1 dolmadan alınan rapor oranlarını sigorta şirketleri kabul etmiyorlar zorluk çıkarıyorlar. nedeni de tedavi tam olarak bitmeden gidip rapor alıyorlar ve haliyle raporda yazan oran yüksek oluyor.bu nedenle kabul etmek zorunda değil sigorta şirketi.
avekatın dava açmak için 1 yıl beklemimize gerek yok demiştir.zaten dava 1-2 yıl sürücektir zaten.

Avukatım hastane raporunu aldıktan sonra maddi tazminatı 1 veya 2 ay sürmeden alırız dedi . Manevi tazminat söylediğiniz gibi 1 - 2 sene sürer dedi. Hocam sizce % kaç özür verirler.???

ne yıldırım avukatınız sıze eksık bılgı vermıs bır yıl dolmadan derken kastı adlı tıp kurumundan katı rapor ısteyecektır ve senın ısınden gucunden hayatı tehlıken ve nekadar engelın var hepsını hesaplatır ona gore maddı manevı davasına acar sakatlık raporunu alabılmek ıcın tıpben 1 yıl gecmesı gerekır aksı taktırde alamazsın adlı tıp ayrı manevı tazmınat davaları ceza davası hukmunde gıderse daha belırleyıcı olur

alı bey kalıcı hasar olusursa tıbıa ve femur kırılarından %20 ye kadar alma sansınız olur sadece femurdan 10 verılıyor kazaya baglı gucsuzluk meydana gelırse fızıkde etkı yapar

geçmiş olsun
motor kazası nedeniyle benim de sol dizim de 572,3 sol femur kırıgı ve sol tibia üst uç kırıgı sekeli sol dizde orta derecede varusta ankiloz
kırıkları nedeniyle %46 rapor aldım rapordaki ibareyi aynen yazdım şu an dizim %25 30 bükülüyor eger sizin kırıgınız da bu şekil de ise %40 civarı alabilirsiniz sanırım
tekrar geçmiş olsun

biraz geç oldu ama mesajı yeni okudum fulya35 arkadaşım cevabın için teşekkür ederim ben kaza yapalı 1 yılı geçti
eylül ayında rapor almak için devlet hastanesine başvurdum doktor rapor vermedi kırığım tam iyileşmemiş şimdi avukata vekalet verdim
adli tıptan alınacakmış rapor 6 ay sonra bu ne biçim iştir anlamadım bir yıl sonra rapor alınacak diyorlar gidiyoruz daha iyileşmemiş
diyorlar kırık tamamen kaynadığında zaten sakatlık oranı düşmeyecek mi?

şimdi en az 1 yıl daha beklemem lazım mahkeme sonucu için bu işten birsürü maddi kaybım var Allah hepimize sabır versin zor

alı bey adlı tıpdan 6 ay sure beklenmezkı bır ay ıcınde kesınlık kazanır adlı tıp raporu katı rapor dur senın hayatı tehhlıke yasayıp yasamadıgın ısınden gucunden kalır hasarını hesaplar kazaya baglı nekadar uzvun kaybolmus onu bakar doktor tam kaynamamıs dıyorsa amelıyatın ıyı gecmemıs demekdır femur kırıkları sıgara tıryakası degılsen en gec 6 ayda ıyılsır toparlanma surecı bır yılı bulur bır kısının engellı sayılabılmesı ıcın 8 ay ıle 18 ay gecmesı gerekır bu surec ıcıresındekı hallerde doktorlar tedavının son surecını bakarak bır yılda da katı sureklı veya surelı rapor verırler maddı ve manevı tazmınat davvasında ceza avukatı tutun normal avukatlar para kazanıcagız deyıp kandırıyorlar bılıyorum dıye yanlıs maddeden dava acıp 10 sene srduren avukatlar tanıyorum ben sızın mahkemeye beklemenız gerekmıyor senın sakatlıgınla mahkemenın ılgısı yokkı suankı mahkemen kamu davası gorulen bu sen sıkyetcı oldugun ıcın davada karsı taraf kusurlu cıkar ıse sen kaybettıgın uzva ve gelır durumuna gore maddı ve manevı yı oyle acıcaksın sunuda eklıyeyım tutacagın avukatı bır lıra verme tutucagın avukatın butun masraflarını karsı tarafın trafık sıgortası karsılıyor yapman gereken avukatla ıyı bır sozlesme yapmak trafık kanunlarını ıyı arastırıp oyle avukat tutun alı bey trafık kanunlarını ıyı anlayan bır sru hukuk sıtelerı var

aydınlattığınız için teşekkür ederim

arkadaşlar benimde femur parcalı kırık var bende heyete gırdım ortopedı/ 20 yazdı nöröloji /5 yazdı evraklarımı ankaraya gönderdım ve 2 ay sonra cevap geldi fizik doktorunada görün demişler bende fizik doktoruna gıttım dereceler yazdı ben anlamadım sordum hocam ben oturamıyorum ayagım kapanmıyor dedı o derecelerı gören zaten oturamadıgını anlar bunun ana bı faydası varmıdır tekrar fızzzzzzık raporunu gonderdım ankaraya

Selam arkadaşlar ben Mahsun. Ben de geçen sene eylül ayında trafik kazası geçirdim. Sağ bacağım femur ve tibia parçalı kırıklar oluştu. Bir ameliyat oldum. Dış platinler takıldı. Ameliyatımın sağlam olmamasından dolayı 45 gün sonra ikinci bir amelyat geçirdim. Dizden aşağı ve dizden yukarı çiviler takıldı. Ameliyat sırasında doktor htasından dolayı diz kapağım kırıldı. Şu an ayağım 5-6 cm kısaldı. Ve dizim 90 derece dönüyor. Şu an 1 yıl 1 hafta doldu hala yüzde 85 kadar kaynama var. Heyete girdim 6 ay ertelediler. Benim de durumum müsait olmadığı için bu rapora ihtiyacım var. Yüzde kaç rapor alabilirim? Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.

mahsun33;

Ne kadar oran verileceğini ancak yapacakları muayene ve tetkik tahliler sonucunda doktorlar verebilir, ancak ilgili bölümler şöyle... :

Tibia şaft kırığı (dizilim bozukluğu) Bozukluk tespiti muayene ve artritik dejenerasyona göre yapılmaktadır..

10 - 14 derece için:% 20
15 - 19 derece için:% 30
20 derece için: Derece başına +1 (2), % 25 (% 50)’ye kadar..

tibia ve femur kırığından takılan platinler sonucunda kısalma ve yürüyüş bozukluğu için:
Tablo_3.4.png

Diziniz için:
tdv5p.png

kısmet hanım şimdiden teşekkür ederim ben gösterdiğiniz tablodan hiç bir şey anlamadım bana sözlü olarak yazarsanız daha iyi olur.

efkarlı mehmet bey sızın dız kapagınızda fıleksıyonunuz var acılarına olcup bıcecekler ona gore acının derecesıne gore puan alıcaksın anlatıgın rahatsızlıga gore %42 dolaylarında alma durumun var sımdı onune gelen heyete gırdıgı ıcın vatandas hak edene puan vermıyor

teşekkürler fulya hanım cok dogru söylüyosun ben hangı doktora gırdıysem derdımı anlatamadan tamam gıt dıyorlar ama benım ne acılar cektıgımı bılmıyorlar agrılarımı bılmıyorlar evrakı alıyo gıt tamam baska bısey yok bızım hayatımız onların elınde bı raporum dusuk gelırse ben ne yaparım nerde calısırım zordan yuruyorum heyet doktorları hıc buna dıkkat etmıyorlar bız hakkımızı ıstıyoruz baska bısey ıstemıyoruz bısey daha 4 ay oldu benım daha ankaradan evraklarım gelmedı ınsallah gelır beklıyom hayırlısı olsun bız allahımıza guvenıyoz

Motor kazası

Selam
2013 temmuz ayında motor kazası geçirdim.ayağımda tibia ve fibula açık kırığı oluştu ayağıma çivili platin taktılar.Ayak bileğimi henüz tam oynatamıyorum ve his kayıpları var.Bilgisi olan varsa iyileşme sürecini ve ne kadar süreceğini söylermisiniz.yaşım 18
Saygılarımla
Emre Çelebi

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve burda çok güzel bilgiler var öncelikle bunu söylemek istedim. benim oglum 2012 de trafik kazası sonucunda sag fumur bunu parcalı kırık oluştu 100/18 heyet raporu verdiler aktüel hesaplama yapıldı hesabımıza yatan memla oldu aradan gecen 10 ay sonra kazanın oluşturdugu hasardan dolayı 2 nci ameliyat olduk sigorta şirketine epikriz raporlarınla birlikte dilekce yazdım aktüel hesaplamasını birkez daha istedim bana gelen cevabta aradılar maluliyet oranınnın artması durumunda yeni rapor gönderilmesiyle işlemyapılacak diye aradılar bizde heyete girdik ve 100/36 cıkan sonuç kazadan kalan sonuç oglumda ise kalcasını dondurdular yaşı ufak oldugu için protez takamıyorlar biz bu raporla tekrar aktüel hesaplama yaparlarmı saygılarımla cevab larsanız sevinirim tşk ler herkeze sıhhatlı ömürler dilerim inş

tşkkür ederim kısmet beni bilgilendirdiğin için...

hastaneden alınan raporlarda devamlıdır yazıyorsa şirket itiraz etme hakkı varmıdır kazadan 5 ay sonra alınan heyet raporu

arkadaşlar meraba ben iki sefer heyete girdim beni 6 ay ertelediler dizim 90 derece döndüğü için benim bu raporu almam için ne yapmam gerekiyor,bana yol gösterrirseniz sevinirim.ama ayğım % 90 kadar kaynamış zayıf yani benim ne yapmam lazım.şimdiden teşekkür ederim.

arkadaşlar benim raporum geldı bılgı amaclı yazıyom herkes hakkını bılsın dıye bana /26 rapor vermişler

slm ben heyete girdim % 18 yazdılar kabul etmelimiyim bu sonucu bilemedim

Üst Alt