Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ticari araçlarda ÖTV indirimi olmuyormuş. Bu doğru mu?

Konular
57
Reaksiyonlar
1
arkadaslar %90 bendensel engelliyim arac almak için fiat arastırması yaptım vede fiatının uygun oldugunu düsündügümüz aracı buldum fakat dedilerki ticari araclarda ötv indirimi olmuyormuş dogrumu n yapmam gerekıyo

Hangi marka hangi model o ? o firmanın başka bayisine sor ticari sınıfta %10 ötv indirimi hakkın var ..

mercedes vito için sordum haz otomotiv var dedi mengerler yok kolumanda yok dedi istedigim aracda kolumanlarda bende ne yapaçagımı sasırdım

arkadaşım ötv muafiyeti
1600cc altı binek araçlarda %37
1600 altı ticari araçlarda (doblı kango vs..) %10
1600 üstü araçlarda yok ama istersen şöyle bi seçenek var 1600 üstü araçları sen yine normal fiyatını ödeyip alabilir aparat takmak şartıyla mtv ödemeden kullanabilirsin ama ilk alırken herhangi bi indirim alamazsın

mercedes vito 2500cc olduğu için indirimden yararlanamazsın ama alabilirsin yada yurtdışından getirebilirsin ama yurtdışından getirilen aracı 10 yıl yurtiçinden alınan aracı 5 yıl satamazsın

eminmisin diger yetklı bayii indirim yaptı yurt dısından alsam karlımı acaba bilgi sahibi arkadaslar varsa
paylasırlarsa sevinirim

O aracı %90 raporun varsa alırsın, onuda kendin kullamazsın.
Kendin kullanmak için almak istersen 1600 cc sınırımız var malasef.

Şurada detaylı bilgi var:ENGELLLERE TAIT ALIMINDA SALANAN ÖTV NDRMNDE YEN GELMELER!

Binek araçlarda 1600cc,
Eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlarda (Ticari araçlarda) 2800cc sınır mevcuttur.

ÖTV istisnası aracın ÖTV'sine bakılmaksızın uygulanır. Yani % 37 ise % 37, % 10 ise % 10 şeklinde.

Doblo, minibüs vs. ticari araç sınıfındadır. Dolayısıyla 1600cc sınırı değil 2800cc sınırı uygulanır.

Ancak bu araçlar binek olarak tescil edilirse ÖTV'si değil binekler gibi uygulanır.

Doblo gibi bir araç ticari olarak tescil edildiğinde (ruhsatta kapalı kasa kamyonet olarak geçer.) şehir merkezlerine giremez ve hız sınırı 80km/s dir.

Sorunun yanıtına gelecek olursak, Mercedes Vito ÖTV'si % 10 ise % 10 istisnadan yararlanır. Koluman size yanlış bilgi vermiş.

sevgili kardeşler şöyle yapamazmı örnek vito ise 2009-2010 2.el alamazmı bence alır nedeni zaten ötvsini ödemişlerdirveya bütçe ksıstlı ise biraz daha modeli düşürebilir 2.el araçlardada krdei imkanı vardır

ikinci el olarak isediği arabayı alır ve aparat takarak kullanabilir ama otomobil ruhsatlı 1600 altında araçları ikinci el olarak almaya gerek yok çünkü 30 bin liralık aracın 3 yaşında ikinci eli 25 bin lira eder ama sıfırı ötv indirimli 22 bin civarı eder ama vitoda indirim alamayacağı için ikinci el daha mantıklı olur ikinci elde motor hacmi sınırlaması yok yurtdışından al demem çünkü 10 yıl satamazsın on yıl uzun bi süre ama ikinci el yurtiçinden aldığın aracı nasılsa ötv ödenmiş olduğu için istersen yarın satabilirsin

teşekkürler arkadaslar yardımınız için ama kolumanın ticari işlerini takip eden muameleci hayır ötv indirimi yok dio hemde o kanun kalktı diyor herhalde basından savmak için anlamadım

yeni doblo panorama modeli alsak %37 indirim oluyormuş 52 000 tl sıfırı indirimle 19 20 bin tl indirim olaçak yani 32 33 gelecek sizce degermi fikirleriniz nedir

şafakyıldızı;
bahsettiğiniz araç eğer ticari geçmiyorsa 37000 tlye iner. 32-33 değil. hesapta bi yanlışlık var.

Üst Alt