Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ticari olarak bilinen araçlar hususi olarak tescil ettirilebilir mi?

tako

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar size bişey danışmak istiyorum
bir arkadaştan duyduğuma göre o km de doblo patner kango v.b araçları bayiden hususi olarak alınırsa ruhsatta kapalı kasa kamyonet ve hususi olursa hem m.t.v hemde ö.t.v ödenmeden alınabiliyormuş acaba böle bişey varmı
ben bu tip araçların sadece m.t.v verilmeden alındığını biliyodum yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar böle araç alan var mı sıfır

bi kere motorlu taşıtlar vergisi neredeyse bütün motorlu taşıtlardan alınıyor.
normalde kapalı kasa kamyonet yazan araç. ya 2 kişiliktir ya 3. o da söförle birlikte. birde bu tip araçlar genelde VAN sınıfına giriyor. yani 2 kişi ve yarıdan sonrası tamamen kapalı. arka cam yok tur.
he ne sebeple olursa olcun cam açtırmak ve yolcu sayısını arttırmak arkaya 3 lu kanepe koyup 5 kişi gitmek gibi servis taşımak felan trafik polisi gordugunde direk aracı baglar parka çeker.

şehrin içine kamyonetlerin gündüz saatlerinde girmeleride yasaktır.
ister peugeot206 van alın ister mercedes vito 17metre küplük. bi kapalı kasa kamyonet. bi ara bu kapalı kasa kamyonetlere özel sürücü belgesi izni gibi şeylerde çıkartmayı planladılar. ancak teklifi geri çektiler.
bu tür araçlarda genelde abs klima cd changer cd calar sunroof çelik-aliminyum alaşım jantlar 15 16 17 jant. elektrikli dikiz aynası vb vb gibi bütün özellikler çıkartılmış vaziyettte sunuluyor. fiyatı ucuzlatmak için.
zaten o araçlarda HUSUSI yazmasın ticari bi firmaya kayıtlı olsun işte o zaman bütün cezalar sizin icin.
sürücünün psikoteknik belgesi olmak zorunda. src belgesi olmak zorunda firmanızın k1 veya k2 belgesi olması lazım herhangi bi ceza yerseniz hem sürücü hem firmanız yiyebilir. gerekirse kamyonlardaki gibi takograf vb gibi şeylerde olmuyor değil.

ustelik bu araçlar genelde ticari oldukları için çogu model mazot a göre ayarlıdır. tutar bi yerden vergilendirilmemiş mazot/motorin alırsın 10 numara yag kullanırsın. bu araçların mazot pompaları benzinli motorların pompalarından ve motorun kendisinden kat kat daha pahalıdır.
bu parçaya bi zarar gelirse altından kalkamazsın.

dahası yük taşıma egilimli üretildikleri icin onleri amortisör yerine makas lı sistem kullanılıyor.

hal böyle oluncada zıp zıp zıplama garantili.

opel combo - 4 amortisör
fiat doblo- ön amortisor arka makas.

dobloyu tavsiye ederim mukemmel bi viraj hakimiyeti var ön arka savrulma sorunsuz.
yüksek hızlarda giderken el freni dahi çekebilecegin bi araç.

zaten kasko firmalarıyla görüşürsen. peugeot ve honda grubu araçları her zaman pahalı fiyattan kasko yaparlar cunki en çok patlayan modeller ya peugeot yada honda.

aldıgın aracın viraj hakimiyetini bilmek istiyorsan . test surusune cık. el frenini 100km/h ile le giderken çekili bırak. aracı kontrol etmeye çalış. doblo 120 kmh ye kadar sorunsuzca kontrol edilebilirken.
bir adet peugeot206 al 306 al . 30km/h ile giderken U dönüşü yap ne kadar kaydıgını anlarsın. ne kadar kayarsa yoldan da o kadar çabuk çıkarsın.
unutmaki araç yan dönünce takla atmaz. herhangi bi engele çarpınca takla atar.

wolkswagen grubu caddy alırsan uçak gibi gidersin motorları çok güçlü.
sonra doblo 1.9jtd aldıgında 105 beygir 200nm tork ile 2. sırada gidersin on tekerlekleri birazcık kucultursen 0 dan 100 e 10 saniyede cıkarsın. örnek 185/55 gibi. bmw3.20 benzinli ile aranda 1 saniye olur.
yanaktan hafif ci oynama yaparsan teker kuculur. son hızı 206km/h gorurken 190 la gidersin :)

aracı alıcaksın sonra kaskosuydu mtv siydi. her gun benzin /mazot fiyatlarıydı.
bana şimdi sıfır kilometre bmw X5 verseler kapımda dursa hiç binmesem.
vergilerini ödeyemedigim için elimden geri alırlardı.

arkadaşlar kapalı kasa kamyonetlerin hepisi van anlamına gelmiyor mesala benim abimde wolsvogen cady var ruhsatta kapalı kasa kamyonet olarak geçiyor ama her tarafı camlı ve koltuklu yalnız her yıl muayeneden geçiyor ve vergisi az bizde mesela bu tarz araba alsak doblo combo kango tipi araçları hususi olarak alabilirmiyiz ötv sini ödemeden

ben yeni aldım mersedes vito 2003 model 2 el ve tertibat yaptırdım otamatik fites

abi nasıl aldın kaç liraya aldın nelerden muafsın biraz acabilirmisin

fiyat 2 el normal piyasa fiyatı mtv den muafım

tahmini 3,000-5,000 tl arasını bulur proje muayene ruhsat vs vs 1,000 tl civarı tutar camları açtırman taktırman 500-1000 tl de onlar tutsa koltukları vs de 500-1000 tl arası dersen tahmini fiyatlar böyle ama daha detaylı bu işi yapanlardan öğrenirsin.

Sedat Yıldırım

otomobil ruhsatlı alabilirsiniz ama fiyatı iki katına cıkıyor ben bejo rifteri sormuştum 7 kişilik versiyonu otomobil olarak veriyorlar ticari fiyatı 170 bin tl otomobil ruhsatlı fiyatına 210bin fiyat dediler

ÖTV istisnası ile alınınca fiyat değişmez. Çünkü otomobil olarak tescil ettirildiğinde fiyatı yükselten etken ÖTV. Engellilerin ÖTV istisnası ile aldıkları araca ÖTV ödenmediğine göre fiyat farkı da olmaz.

Üst Alt