Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabet ile emekli olmak için yeterli tanıyı alabilir miyim?

tatomercik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, 18 senedir tip-1 diabet hastasıyım. askerlikten muafım, 5 kere komaya girdim yoğun bakımda yattım ( son 6 senedir) .şeker yüzünden vücudumda bazı işlevlerde bozukluklar meydana geldi. 2006 girişliyim günüm de tutuyor. erken emeklilikten yararlanabiliyor muyum? (malulen değil). sgkya evrakları verdim heyete tekrar girdim.( önceki raporum sürekli %40 Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’dL’nin altında tutulamayan,komplikasyon yapmış ketoz gösteren) ..bilgisi olan varsa paylaşabilir mi

@tatomercik,
Şekerden emekli olamıyorsun maalesef.Çok ileri komplikasyon yapması gerekiyor.

Bir gözü kör olup,20 yıldır insülin vuran bir arkdaş emekli olamamış .

Bende tip1 im heyete gireceğim ama emeklilik için almaya çalışmıyorum sadece engelli kadrolarından iş bulmak için almaya çalışıyorum çünkü yaşım genç ve çoğu firma artık tip1 diyabetli hastayı normal statü de çalıştırmak istemiyor . Laboratuvar teknisyenliği için bile başvurduğum şirketler tip 1 diyabet hastasıyım diye olumsuz dönüş yapıyorlar

@gkhnylmzz,

Yüzde kırk alabilirsin ama hemoglabin a1c testini götür tıp 1 diyabetim de.sonra da ketoz var deyip aldı yüzde 40 rapoe arkadaş

Ben şimdi yüzde 40 alırsam emeklilikle ilgili herhangi bir pozitif hakkım olmayacak dimi ?? Günlük 120 doz novorapid 40 doz da levemir yazılı raporum da hba1c 7 kusurler de ve pazartesi günü kan verdim sağlık ocağında aç karnina 343 çıktı şekerim @crawlingist

@crawlingist,

%40 rapor alındığında engelli emeklilik için olumlu olmuyor mu ? sonuçta tek hastalıktan %40 almış olacak. bir de malulen emeklilik başka erken emeklilik başka değil mi yanlış mı biliyorum? bilginiz var mı ayrıca benim hemoglabin A1C 13 , ketoz 3 pozitifti

Üst Alt