Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TOKİ'nin engelliler özel olarak bina yapması için..?

Nevra

Aktif Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
9
TOKİ'nin engellilere özel olarak bina yapması için..?

Arkadaşlar evi olmayan engelli arkadaşların ikamet ettikleri şehirlerde ki TOKİ'ye toplu başvuru yapması sonucunda sadece engellilere özel apartmanların yapılabileceğini ve bunun içinde başvuru sayısının 300 civarlarında olması gerektiğini söylediler.
Yapmamız gereken tek şey ya imza toplamak böyle bişey istiyoruz diye yada dilekçe yazmaktır. Yalnız 18 yaşını doldurmayan arkadaşlar başvuramıyorlar onların adına ailesi başvurabiliyor.ve özürlü ayığı alan arkadaşlar değilde ailesi başvursun Çünkü üzerinde mal varlığı var diye özürlü aylığı kesiliyormuş.Biz Denizli'de böyle bir uygulamayı faaliyete geçiricez. sonuçlarını sizlerle paylaşırım.

iyi çok güzelde 300 engelli bulunmassa biz bu imkandan yararlanamıyacazmı

biz burda derneklere hazırladığımız excel çıktısını vericez onlarda dernekteki üyelerine imzalatacaklar. sizde orda bu tarz bişi yapabilirsiniz

hadı bakayım sizlere kolay gelsin..zonguldak artık bunalttıgı için buralarda bu tür bir eylemin içine girmektense , imza tercihimi güneyde bi yerler için kullanmak istiyorumm..üye sıkıntınız varsa ikameti denizli'ye alıp imzamı çakabilirim..yalnızzz dilekceye ' konutlar denizli'nin güney sınırına en yakın yere inşa edilecek' şartı ilave edilsin lütfenn :)

inşallah hedeflenen sayının üstüne çıkmayı planlıyoruz :) eksik olursa haber veririz :) duyururuz yine burdan :)

Kaç kişi ? = 300
Sanki bu sayı bana biraz siyasi olacak ama yok yok en iyisi söylemiyeyim.
El kaldırın.
Niye ?
Eeee 300 sayısını bulmak için.
İnşallah 300'ün üstünde olur talep.
Şimdiden başarılar diliyorum çalışmanızda. Kolay Gelsin.

hayallah tüüü umdugumuzu bulamadık..eee yokmu antalya taraflarında imza toplama calışmalarına önayak olacak arkadaş..hemen ikameti oraya yönlendirebilirim..siz antalya'lı dostlar tokiye : işte mutfagı geniş ,3 odalı,yüzme havuzlu,jakuzili olsun vb türünden diretmeler yapmayın..oralarda pansiyonvari tek bir odaya razıyım :(

Sevgili kıymet,
TOKİ'ye müracaat ettikten sonra,size verilen yanıt ve gelişmeler hakkında bizleri bilgilendirriseniz sevinirim.

Şayet bahsettiğiniz gibi 300 engellinin imzasıyla böyle bir proje hayata geçirilirse,çoğu ilde aynı müracaatları yaparak bir çok kardeşimizin ev sıkıntısı çözülmüş olur.

300 çok büyük bir rakam değil,hele de derneklerin desteği alındığında.

Başarılar dilerim.

inşallah güzel sonuçları size duyurucam :) bellimi olur yapılan konutların fotosunu ekleriz ilerde :) inşallah güzel bir adım olacak bu ve bi çok kişiyi ve ailesini sıkıntıdan kurtarıcak bişey olacak :)

aferim kız sana faliyetlerini yakında izliyorum bravo sana annen senden bitane daha dogursaydı varya bütün sorunlarımız çözülürdü belkide :))

engelli mağaşı almanız,ne ev nede araba sahibi olmanızı engel teşkil etmiyor yeterki bunlardan gelir elde edilmesin.

teşekkür ederim Deli Yürek :D bitanesiyle zor başediyom diyo iyi ki senden iki tane değil diyo zaten herzaman :) ben engelliyim ve bizim için nelerin daha iyi olabileceğini şartların nasıl daha güzelleştirileceğini araştırıyorum hep ve ulaştığım gelişmeleride siz dostlarla paylaşıyorum.belki çoğu atıyo ya yada boş vaatler diye değerlendiriyor olabilir söylediklerimi ama hiç bi zaman atmadım boş vaattede bulunmadım. boş vaatlerin ne olduğunu insanın umutlarıyla nasıl oynandığını ve oynandığındada neler hissedildiğini çok iyi biliyorum.bunun içinde tüm gücümle çalışıyorum. umarım bu emeklerim boşa gitmez ve çabalarımın karşılığını bütün engelli arkadaşlar alırlar. lütfen arkadaşlar bu konunun üzerine dikkat çekelim ki bir evimiz olsun.

sırdaş;
ne yazık ki bu başvuracağımız tokide evi olmayan engelliler yada evladı engelli olanlar oluyor.

pardon şunumu söylüyorsunuz,engelli mağaşı alan alamıyor ev.almak için çalışan olmak gerekiyor öylemi??

Merhaba arkadaşlar toki ye bende girerim çünkü normal % 50 özürlü
diyor toki bizde %40

sırdaş; ben demiyorum.sen tokiye yazılırsın ama o zamanda üzerinde mal varlığın olduğu için özürlü aylığın kesilir.yukarda ki yazımı düzenledim.yanlı anlşılmış sanırım. tokiye başvurabilirsin ama aldığın maaşın kesiliyormuş benden bilgilendirmesi.kurallarıda ben koymuyorum

arkadaş bu uygulamaya bursadanda katılabiliozmu eğer oluosa ben varım yok olmazsa bursadada böle bi uygulama başlatılsın %50 yim imzayı çakarım :D

herkes bulunduğu şehirde böyle bir uygulama başlatsın sunsun tokiye biz yapıcaz gelişmeleri sizlerle paylaşırım.

engeliler üzerlerine bir ev alabiliyor ve maaşşları kesilmiyor diye biliyorum yalnışmyıyım arkadaşlarr

sevgili kıymet sen diyorsun anlamında söylemedim.emin olmak için soru babında sordum.ben yinede bilgimin doğru olduğunu düşünüyorum.engelli mağaşı yada bakım parası hiçbir şekilde mal sahibi olmana engel teşkil etmiyor yeterki gelir gelmesin bunlardan. yinede yanılmak istemiyorum. senin söylediklerine dayandığın kanun nerde var görmek isterim

yok ben bursadan denizliye katılabiliozmu die sordum

ev konusunda bizde sıkıntıdayız asansör olmadığı için çok sıkıntı yaşadık keşke böyle bir seçenek olsa biz hemen katılırız

sevgili kıymet bu ev meselesi diyelim ki kabul görüldü ne kadar para vereceğiz .bu konuda bilginiz varmı ayrıca bu konu nereden çıktı tokinin böyle bir hamlesi varmı.duyumun

böyle bir başvuru için gerekli şartlar nedir..biz engelli değiliz fakat oğlumuz 14 yaşında asansör olmadığı için çok sıkıntı çekiyoruz. istanbulda yaşıyoruz kendi dairemiz var fakat hisseli tapulu..bilgi nerden alabiliriz..teşekkürler...

aslında bu tür çözümleri doğru bulmuyorum ben. toplama kampı gibi bişey olur böyle uygulamalar. yeni yapılan inşaatların engelli yaşamına uygun olması için yapılabilecek basit çözümler yeterli olabilir. engellilere uygun düzenlenmiş garaj, asansöre düz ayak veya rampalı ulaşım, az geniş koridor, biraz daha geniş banyo ünitesi, başka da bir şeye gerek yok. burda bu basit çözümleri önerecek ve yaptıracak belediye önemli. daha bizde bu konuda kavram eksikliği var. bir de bu tür çözümlerden sonra engellinin bunu alabilecek ekonomik gücü önemli.

arkadaşlar sorduğunuz soruların hepsinin cevabını vericem yakında.Biz derneklere dağıtmaya başladık imzalanması gereken dilekçeleri.Ve ilk imzayıda ben attım.yakında dilekçe örneğimizide eklerim siteye ordan sizlerde çoğaltıp başvuru yapabilirsiniz.

bu dilekçeyi excelde hazırladık.Dilekçemiz aşağıda ki gibidir;

TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞINA​
ANKARA​
Kentimiz Denizli'de yaşamakta olan engellilerimizin konut ihtiyacının giderilmesi için gelir düzeylerinin düşük olmasıda dikkate alınarak uygun fiyat ödeme koşullarıyla konutların yapılmasını istiyoruz.gereğinin yapılmasını arz ederiz.

ENGELLİNİN
ADI SOYADI
DOĞUM TARİHİ
İKAMET ADRESİ
MESLEK
İMZA

ENGELLİNİN YAKINININ
ADI SOYADI
YAKINLIK DERECESİ
MESLEK
İMZA

Ankara ziyaretimizde Milletvekili Lokman AYVA!ya iletmiştik engellilere özel toki talebimizi oda bize dilekçe hazırlayarak imza toplayıp başvuru yapmamızı söylemişti.Ve bu isteğimizi Başbakana ileteceğini söylemişti.Ve saolsun dediğinide yaptı.Engelliler için toki yapılacak.

arkadaşım ben de katılmak isterim denizlide oturuyorum "yüzde 40 özürlüyüm babam yok annemmi yazılması lazım ne gerekirse yapmak isterim ....tabiki ödeme şartlarıda önemli benim için

maviperi eğer bir derneğe üye isen onlara dilekçe verdik onu imzala, değilsen belediyede bende var bana gel imzala dilekçeyi.yerim denizli belediyesi kültür ve sosyal işler müdürlüğü kıymet dersen bilirler

Kıymet bu TOKİ evleri için başvuru yapacak kişilerin ikmaetlerinin Denizli merkezde olması gerekiyor mu? ilçeler de kabul edilir mi? bir de talepte bulunan engellinin mutlaka çalışması gerekiyor mu? cevaplara göre birkaç kişi yönlendireceğim sana

Üst Alt