Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Toplam %53 rapor oranı ile emekli olabilir miyim?

tHe_GaMe

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba,

Platforma girmeyeli uzun yıllar oldu.

Emeklilik için Yeni Yönetmelik Konu Hakkında bilgi sahibi değilim Lakin Daha önce den Sürekli olan İşitme Engelli Raporum (40) Rapor Yenileyerek %53 Oldu 2 Yılda bir Yenilemeli olarak.
2009 da Kulak Ameliyatı oldum Zar dikildi Sonuç vermedi (Sinirler ölü denildi )
2018 de ise Tip 2 Şeker Hastalığına yakalandım.
Raporu Yeniledim ve %53 olarak Rapor Aldım

Aşağıdaki bilgilere göre nasıl hareket edebilirim bilgisi sahibi olan arkadaşlar destek verebilir misiniz?
Teşekkürler.

1.SGK başlangıç tarihi: 2010
2.Prim 4866
3. 2 yılda bir yenileme rapor ile emekli olabilir miyim ?
4.Rapor Oran %53 (Süresi doldu tekrar rapor alacağım )

@tHe_GaMe, @OturanBoğa konuda bilgi verebilir misin.
Teşekkürler.

Emeklilikte durumum bildirir raporu olur.Yani engelli oranı değil.Verdiğinz hastalarıklara göre emekli olabileceğini düşünmüyorum.

Artık sadece bir hastalık/sakatlık dikkate alınıyor. Yani emekli olabilmek için işitme kaybının SGK Hastalık Listesi'ne göre tanımlanmış düzeyde olması şart:

Yeni yönetmelikte hangi düzeyde işitme kayıpları emeklilik için yeterli sayılıyor?

Rapor son 6 ayda alınmışsa ve tetkikler tamsa raporda, o zaman o raporla emeklilik başvurusu yapılabilir. Aksi halde sgk'dan sevk alıp hastaneye gitmek lazım.

Emeklilik kriterleri:

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Üst Alt