Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Torba Yasada bizi (engellileri) ilgilendiren değişiklikler..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

karakaya

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
46
Abdullah Gül, torba yasayı onayladı!

Kanun Adı: BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İLE SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU VE DİĞER BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN
Kanun No: 6111
Kabul Tarihi: 13/2/2011
Resmi Gazete No: 27857(1.Mük)
Resmi Gazete Tarihi: 25/2/2011

Sevgili Arkadaşlar,

Malumunuz Toba Yasa olarak adlandırılan ve bir çok kanunda yeni düzenlemeler getiren,cezalarda indirime gidilen yeni bir düzenleme yapıldı.

Biz engellileri ilgilendiren bölümleri paylaşırsak faydalı olacağını düşünüyorum.Sizlerde yeni gelişmeleri buraya aktarırsanız daha rahat bilgilenmiş oluruz

Saygılarımla...

-------------------
**Slikozis hastalarından en az %15 iş göremez raporu alanlara 550 liraya kadar aylık bağlanıyor. Kendilerine ve ailelerine sağlık yardımı verilecek. Bağlanan aylıklar dul ve yetimlerine de geçebilecek. Kanun yayımı tarihinden itibaren 3 ay içinde talepte bulunmaları gerekiyor.
**Özürlü sınavları merkezi olarak yapılacak. Özürlülerin sınava ulaşımını devlet sağlayacak.
**Özürlü memurların çalışma saat ve süreleri, iklim koşulları ve iş durumu dikkate alınarak belirlenebilecek.
**Görme engelliler isterse imza atarken şahit bulunacak. Ancak engelli istemezse, şahitsiz imza da geçerli olacak.
**Yaşlı ve engellilere ödenen muhtaçlık aylığında, yersiz ödenen aylıkların geri tahsilatında %50 cezalı tahsilat kaldırılıyor
**Engelli memura da isterse gece nöbeti ve vardiyası yazılamayacak.

Kaynak : Torba yasanın kanunlaşmasının ardından borçların yapılandırılmasında uygulanacak ayrıntılarda son noktaya gelindi

inşaAllah hepimiz için hayırlı olur. güzel bir başlık güncel tutmada fayda var.

Torba yasada genelde çalışan özürlüye haklar tanınmış, ama maaş almaya devam eden özürlülere bir hak yok. Maaşın bağlanma ve devamlı olma şartı, Kişi başına 100 tl imiş! yani bu sınırlama komik oluyor, bunun standartları iyileştirilmeli diye düşünüyorum.

Ayrıca 2022 alan evli ve çocuklu olan engellilerin vefatı halinde, geride kalan dul eşe ve küçük çocuklarına maaşın intikal etmesi için bir çalışma yapılmalı.

'Office home' adıyla evden çalışma modeli kabul edildi

engelliler bu uygulamadan yararlanabilir mi ve nasıl bir yol izlenir merak ediyorum

**Özürlü memurların çalışma saat ve süreleri, iklim koşulları ve iş durumu dikkate alınarak belirlenebilecek.

bu made sadece kamu çalışanlarını mı ilgilendiriyor acaba

Memur yazdığına göre kamudur arkadaşım. Özel işyerlerinin insafına kalmış. Büyük özel kurumlara bankalara falan valilik yazı gönderiyorda daha ufak yerlerde çalışanların durumu zor

Evet arkadaşlar bende onu diyecektim. Torba yasası diye adlandırılan şey sadece memurları kapsıyor anladığım kadarıyla. Neden özel sektörde çalışan engelli arkadaşlarımızı da kapsamıyorki.
Gerçekten ben ve benim gibi olan arkadaşlarımızın işi zordu. İyice zorlaştı anladığım kadarıyla.

Slikozis hastalarından en az %15 iş göremez raporu alanlara 550 liraya kadar aylık bağlanıyor. Kendilerine ve ailelerine sağlık yardımı verilecek. Bağlanan aylıklar dul ve yetimlerine de geçebilecek. Kanun yayımı tarihinden itibaren 3 ay içinde talepte bulunmaları gerekiyor.
BU AYLIK NE AYLIGI OLUYOR Bağlanan aylıklar dul ve yetimlerine de geçebilecek. BEN BU MADDEYİ ANLAMADIM

ne kadar saçma işler var arkadaşlar Slikozis..hastalığı olan çalışamıyor da bedensel ruhsal hastalar çalışabiliyormu sanki.adaletsizlik çok büyük hani sosyal devlet nerede kaldı anladığım kadarıyla 100 tl gelirin varsa sen oooooooooooo gül gibi geçinirsin diyor devlet organları ama en az kira 250 tl bu fark ne olacak hadi belediye çeşmesinden su içerek doyduk diyelim.(köyden indim şehre filmindeki zeki alasya misali) 150 tl kira farkını nereden bulacağız.iş istersin tahsilin ne derler en az lise olmalısın sınav kazanmalısın ben okuyamadım imkanlarım müsade etmedi. o halde intahar et diyor devlet bizlere bu anlayışla birde.gitiğin dairelerdeki memurum aşağılamasıda işin cabası ..saygılar arkadaşlar.

hayırlı olsun malum seçim yaklaştı başbakanımız gene yaptı babalığını seçim öncesi;););)

Çok yapmış, yarısını geri alsında......

Unutmayın ki daha onbinlerce özürlü devlet kadrosu keyfiyen boş tutuluyor.

O kadar çok yasa var ki uygulanmayan hep bunlardan yakınmıyormuyuz sitede, olan yasaları uyguladılarda torba yasadaki haklar kaldı binlerce engelli kadrosu boşken ve her müracaatta hastanede raporları sürekli olmasına rağmen engeeliler süründürlürken heyete girerken engellilerden ücret alnımayacağı genelge ile hastanelere gönderilmesine rağmen hala bu paralar alınırken siz torba çuval gibi yasalardan bahsediyorsunuz bu söylediklerim sadece 1 kaç tanesi daha neler neler bunu engelli olarak düşünmezsek vatandaş olarak düşünürsek yasal olarak hakkımız olan bir çok yasadan faydalanamazken hala torbayla çuvalla uğraşıyoruz net olsunlar engelli bakıma muhtaçlara en az 1 milyar maaş bağlasınlarda göreyim kaynak yok diye bağıranlar sen yeraltı yer üstü zenginlikleri yabancı özel şirketlere ve yandaşlarına peşkeş çekersen tamamen avrupa ve amerikanın güdümüne girersen tamamen teslim edersen kendini kaynak yok der geçersin sonrada işde böyle boş işleri dolu gibi yedirirler millete hüsnü mübareke halkın sesine kulak ver diyenler önce kendi ülkesinde yönettiği vatandaşına sahip çıksın onların sesini duysun ondan sonra başka memleketler hakkında yorum yapsın.....

Böyle gelmiş böyle gider biz uyudukdan sonra ....

bio yazdığın yazının altına imzamı atarım harfiyen katılıyorum.....

Hepımıze hayırlı olsun arkadaşlar şimdi yiğidi öldür hakkını ver demişler bazı guzel degısıklıkler yapıldı bunları sızde bılıyorsunuz fakat yeterlımı tabıkı ıstenılen duzeyde degıl 10 ıstemısız 2 almısız gerıde 8 kalmış ha bu sekızı almak ıçın mucadele verelım tasın altına el atmakla oluyor.Unutmayalım nerden nereye geldık .

bır dost'umuz okulldan bahsetmış lise mezunu dıye evet dogrudur en az lise mezunu olmak sart bu zamanda ,okul okumamıssa acıktan okuyabılır bılgı ,bilişim çagındayız örgun egıtımını tammalaya bılır bır bırey olarak bu bır bahane degıldır kanımca.

Her olaya tersten yaklasımla bakmıyalım dostlar varsa projelerınız paylasalım hep beraber saygılarımla.

"ENGELSİZ BİR YAŞAM İÇİN EL ELE"

Valla kusura bakma Ali abi ben ortada yiğit veya yiğitler göremiyorum sosyal devlet yapısında zaten ülkede yaşayanların haklarını yönetime gelenler vermek zorunda eğer ki yapmıyacaklarsa zaten orda işleri yok olaya sadece engelli olarak değil bu memlekette yaşayan bir insan evladı olarak bakarsanız daha net anlayacaksınız yukarıdaki yazımı bi kez daha okumanızı orada vurguladığım konuları gözden geçirmenizi ve analizi öyle yapmanızı sizden rica ediyorum yüzeysel değil azcık derin bakalım yoksa uyumaya devam ederiz.....

Ben gerekli duyarlılığı mersin chp mhp ve akp milletvekillerine bizzat iletiyorum konumum itibari ile rahat görüşme şansım oluyor ofise çok kez ziyarete gelenler oldu isa gök, behiç çelik, kürşat tüzmen kalabalık olmayan birebir ortamda ilettim hem sözlü hem yazılı ben vicdanen rahatım bu sitede ezbere birşey yazmıyorum onlarada söylediklerim burada yazdıklarımla aynıdır hak neyse herkes bilecek bilmek zorunda kimsenin kimseden üstünlüğü söz konusu değil yapılan 2 şey ama o iki şey nedir kim biliyor.

Bence ve sizce şöyle olsa nasıl olur;

Sakatlık maluliyet cetvelleri ülkedeki üniversite ve dünyadaki Türk hekimler tarafından net bir şekilde düzenlense.
Heyete giren arkadaşlarımız mağdur edilmeleri bu şekilde önlense.
Evde bakıma muhtaçlara net asgari ücretten daha fazla ücret ödense mesela bin tl gibi (1 milyar)
Alınan tek rapor yüzdesi başbakanlık özi verdiği karta işlendikden sonra memeleketin bütün kurumlarında geçse sınavlarda o kartın fotokopisi yeterli olsa engelimizi belgeleme açısından.
Emeklilik süreleri yeniden düzenlense nedeni zaten engellisin net 10 yıl pirim erken emeklilik için yeterli olsa ve ondan sonrasında yaşayacağın hayatında azcık kendinle yaşasan bu sağlansa kötümü.
rapor yüzdelerine göre ve rahatsızlıklarına göre engelli ayrımı ortadan kalksa örnek ötv indirimleri zaten özel tüketim sonradan gelen bir vergi ama araç alımında o olaydan muaf olmak için bütün kardeşlerim heyet kapılarında süründürülüo kökden kalkabilir o vergi türü bütün vatandaşlar için bu tip konulara maddi kaynak nereden bulunur demeyin ilk yazımda yazdım neyin ne olduğunu.....

Yani konular net çözülse yok şu yasanın bu bendi değişmiş bilmem ney yasasının a fıkrası bana madde değil yasaları net düzenleyin arkadaşım pinpon topuna göre değerlendirilen bir ülke ekonomisinden bahsediyoruz Ali abi bu konular çok çetrefilli birgün yüz yüze gelincede inşallah konuşuruz....

söylediklerine sonuna kadar katılıyorum Bio
Eğitim düzeyi yeterli olan ve sosyal haklara dair alınan kararları takip edebilen insanlar bile tüm bu karmaşanın içinde önünü göremiyor
bir de bu bilgilere ulaşamayanları düşünün ne yaparlar nasıl üstesinden gelirler

Slikoz hastalığının sebebi devlet olduğu için şimdi onlar için ekstra uygulamalar çıkarıyor sanırım bi nevi günah çıkarma:) bu ülkede iş yerleri denetlenmiyor kum taşlama daha yenı yenı yasaklandı bunları niye söylüyorum slikoz hastaları gerçekten mağdur insanlar onlar ekmeklerının peşindeydi sadece.

yahu bırakalım siyaseti.hayırlısı neyse o olsun

özer özkan;

Arkadaşım Bunların düzelmesi için siyaset dediğin o yasamaları çıkaran kurumun yani hükümetin doğru işler yapması mekanizmanın sağlam çalışması gerekmektedir doğal olarak siyasi oluyor bunları iyi araştırmak yasaların en iyi vatana millete ve biz engellilere nasıl kolaylaşacağını zorlukların nasıl kalkacağını iyi araştırmak gerekir öyle hayırlısı olsun demekle olmuyor herşey o zaman uyumaya devam edelim ( Hayırlısı olsun )........

Ayrıca bu sitenin amacı sence nedir oyunlara katılmakmıdır üye buluşması sağlamakmıdır veya sadece üye olup oturmakmıdır bence elbette değildir sorunlarımızı net olarak bilmek araştırmak ve mücadele etmektir burasıda bir nevi mücadele aracıdır herşeyi Allah a bırakmak değildir öyle hayırlısı demekle olmuyor.Hem kendimize hem bütün arkadaşlarımıza fayda sağlayacak işler için mücadele edersek işde o zaman hayırlısı olur kişiler bu platforumda ne için olduklarını bilmek zorundalar özelliklede bizim durumumuzdaki canlarımız arkadaşlarımız kardeşlerimiz senin dediğin gibi yapacaksak bu sitenin ne özelliği kalır canım arkadaşım sağlıcakla kal....

ve o ilk saydığım üye buluşmları oyunlarda elbette olacak ama sitedeki asıl amacın ana düşüncenin mücadele platformu olduğunu unutmamak.....

songulsevinc;

çünkü devletin kanunları özel sektörde işlemez

hakikaten doğru.mesela devlet asgari ücret belirliyor ama özeller kendi başının caresine bakıyor

Evde bakıma muhtaçlara net asgari ücretten daha fazla ücret ödense mesela bin tl gibi (1 milyar)

Arkadaşım evde bakım parası var bide engelliye ayrı maaş la zaten bu paranın üstünde para verilmiyormu:confused:
Burada yanlışsınız! Evde bakım parasını zaten genelde aynı evde yaşıyan çalışmayan insana veriyorlar.. Burada mağdurluk sadece evde bakıcak kimsesi olmayanlara yansıyabilir.
Evet o şekilde olanlara 1000 değil 1500 tl vermeniz gerekir!
10 yıl da emekli etmesinler kardeşim bu yaklaşımınızda yanlış!. İşlemeyen demir paslanır. Eve mahkum etmesinler bizleri...
Adam gibi maaş, adam gibi iş ve ulaşım versinler. Bugün bir tekerlekli sandalyeli arkadaşımızın metrobüsü kullanması imkansızdır. Nitekim otobüslerin %90 da aynı şekilde!..
Böyle bir kepazeliği bir müslüman bld bşk kendine yakıştırıyorsa diyecek hiç bir şey bulamıyorum:(

saww;

sadece bi kaç örnekdi zaten saw sitede senin yazılarını devamlı okuyan birisi olarak zaten seninle çok konuda hem fikirim yazı dili ve sözlü anlatım çok farklıdır bu konudada eminim yanyana olsak ve sohbetlesek yine aynı konuları aynı problemleri dile getirdiğimizi anlardın saygılar arkadaşım.....

Engellli maaşları artacakmış dogrumu

Bio, fikirlerin çok güzel size katılıyorum... Bu konuda ben de bir kaç satır yazmadan geçemiyeceğim.
Yemeyenin malını yerler,
Ağlamayana meme yoktur,
Susma sustukça sıra sana gelecektir,
Dua ile iş yolunu almaz çünkü çalışmayanı Allah sevmezmiş,
Yüce Allah bu dünyaya karışmıyor,
Her müslüman müslüman değildir, Müslümanlık içten gelen bir duygudur. Öyle ki hak yememek, dürüs olmak, yalan söylememek vs insanın içinde olmalıdır. Kitapta değil.
Müslümanım diyip halkı dolandıran insan toplulukları neden Alllahtan korkmazlar acaba onlar farklı bir kitap mı okuyorlar.
Yapılan günahların bedelini yapılan ibadetle giderildiğine inanıldığı için mi bu kadar günah işlenir.
Alllah göz, kulak, beyin, el, kol, vs vermişken neden hayırlı olsunla kalınır. Yüce Allah bunları kullan diye vermemiş midir?
Haakını sen aramazsan Yüce Allah aramaz çünkü sen hakkının araman için gerekli her yeteneği vermiş.
Siyaset dediğin nedir ki öcü vs mi de millet konuşmaktan kaçar. Siyaseti sadece siyasetçiler mi yapar. Oy verirken siyaset yapmıyor musun zaten.
Dinsizin hakkından imansız gelir.
Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste...

... ...
... ...
... ...

Yaprak arkadaşım bu blogdaki yazılarımı genel değerlendirip okuyup yorum yapdığın için öncelikle teşekkür ederim anlatmak istediğim vurgulamak istediğim engelli canlarım arkadaşlarım ve genel olarak memleketimde yaşayan bütün insanımız için yazmışdım yazılarımı elbetteki ilk konu önce can dediğim can kardeşlerim belirli rahatsızlıklardan dolayı engeli olan canlarımdı Saw kardeşim beni yanlış anlamış ben kimseler eve hapsedilsin demedim sadece yaşam standartları engele göre yükseltilsin diye bi kaç örnekleme yapdım oda beni yanlış anlamış ama en azından onunda bloglardaki yazılarını takip ettiğim kadarıyla çoğu konuda aynı düşüncelere sahip olduğumu bildiğimden gönlüm çok rahat fikir olarak ne zaman tek ses olursak bu platformun birçok güzelliğe imza atacağını ses getireceğine inanıyorum sağlıcakla kalın....

hükümetler engel çıkarmak için vardır özel sektörde çalışıyorum 12-8 de zorlanıyorum iş bırakmamı söylediler yasa memura özel sektöre yok ne biçim adalet
arkadaşım 4-12 de sokakta evine giderken tinercilerin baskısına mağdur kalmış parasını almışlar değnekli engeli arkadaşım ne yapsın yasa herkes için olmalı
bekliyoruz ama umudumuz yok engelliler daire başkanlığıda sesini çıakramıyor hükümetin adamları kim sesini çıkartacak merak ediyorum
dün arkadaşım vergi indiriminden faydalanamadı 37 vermişler acaba ne yapmaya çalışıyorlar ve arkadaşım ortipdik engeli
özürlü daire başkanlığı tlf da arkadaşıma hakkını ara demiş mahkemeye ver demiş onu bizdebiliyoruz sizler neden orda varsınız ....

Arkadaşlar insan oğlu haksızlığa uğradığını son lokması elinden alınınca anlamaktadır. Anladığı taktirde de azgın boğa gibi haklarını tekrar istemektedir. Tıpkı Mısır'da, Lübnan'da olduğu gibi...
Millet şimdi bu durumu bekliyor. Neden bu duruma düşmeden hak hukuk aranmaz alamış değilim. Kim kimden korkuyor. İnsan İnsandan korkmaktadır. İnsan Allah2tan bile korkmazken neden insandan korkarsınız. İnsan ya alt tarafı içeri attırırlar başka ne yapabilirler ki. İçeri atsınlar en azından orda yemek bedava oh gel keyfim gel yat aşağı. Açta kalmıyorsun açıkta kalmıyorsun içerde...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt