Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Torba Yasada bizi (engellileri) ilgilendiren değişiklikler..?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sözlerinde başdan sona haklısın bizim milletimiz malesef böyle illa o canı bi yanacak ama o saatten sonrada iş işden geçmiş olabilir bunu hiç düşünmeden hareket ediyoruz en büyük yanlışımız çok basit tebessümde edeceğiniz bir örnek olabilir diye düşünüyorum örneğin su telefon ve ya elektirik faturası ödemeyiz hep son güne bırakırız cebimizde paramız olsabile:)

Yorumları okudukca nedense hiç şaşırmadım! Bundan 10 sene önceki haklarınızla şimdikileri kıyasladığınızda aradaki farkı anlayamayacak kadar ya da görmemezden gelmek nankörlükten başka birşey değil.
Herkes daha yüksek standartlarda yaşamayı arzu eder. Bende isterim 1.000 TL maaş ama isterken düşünürüm bir ay çalışıp asgeri ücretle geçinmeye çalışanı lokmamı yerken boğazıma düğümlenir. Engelliyim diye çok yemeye hakkımın olmadığını bilirim. Mısır, Libya gibi ülkelerde yaşananları örnek verenler Ülkemiz de böyle olaylar yaşanmaz. Umut edenler ve ağzının suyu akanlar olabilir ama bu ülke daha yeni yeni kendini toparlıyor. Tekrardan 10 yıllar geriye gitmek istemeyenlerin sayesinde gelişerek ve büyüyerek huzura ve refaha ulaşılacaktır...

Erdal bey bizi nankörlükle itham etmişsiniz ben gazi çocuğuyum şehitlere kelle öcalana sayın diyenlere ne diceksiniz bende derimki benim babam bu vatan için gözünden olduysa ve bunları görmezden gelenler ses çıkarmayanlar nankör ve haindir desem cevap verebilecek yüreğe kim sahip acaba bu şekilde ithamlar hoş değil fikirleri eleşdirirken hakaret etmek hiçde hoş değil bir kez daha saygı bizden olsun eyvallah her türlü siyasi görüşde olabilirsiniz bu hükümetin yapdıklarınıda hoş bulabilirsiniz ancak nankörlükle itham etme hakkına sahip değilsiniz .....

Şehitler ya da gaziler üzerinden yorum yapmıyorum. Sadece size has bir olay degil. Ortada karalama yapılırken bardağın boş tarafına atıp tutarken dolu tarafını görmezden geliyorsanız bunun tek nedeni olabilir; nankörlük. Bu ülke için canlarını feda eden askerlerimizin canlarını hiçe sayıp göz göre göre katledilmelerini izleyenlere hesap soramıyorlar ise sebebi belli. Bardağı boşaltmaya çalışanlardır. O yüzdenbu konu başlığında onu tartışmıyorum.

Nankörlükle itham edemezsiniz bu lüksü size veremem kusura bamayın siyasiler hakkında istediğinizi söyleyebilirsiniz ancak yorum yapanlar hakkında sizin fikrinizle uyuşmuyor diye bu şekilde görüş belirtemessiniz bana görede o zaman siz boş tarafını görüyorsunuz size nankörlük ediyorsunuz diye itham ettiniz dendimi denmedi o zaman sizde yazılarınızda biraz daha dikkatli olmalısınız bunu en azından rica ediyorum...

NEVER, Mısır ve Lübnan da olanlar bu ülke de olsun diye ağzım sulanmıyor. Ama sizlerin milletin paralarını cuggalamak için gayet iyi ağzınız sulanıyor. Sizin el altından cebiniz doluyor sırtınız pek aç diyilsiniz açıkta diyilsiniz. Ayrıca ben insan oğlu tabirini kullandım. Engelli, sağlam, Türk, İngiliz, vs olarak ayırmadım. Tabiki de bu ülkede de olma imkanı var ve olacaktırda. Siz olayın içine olduğunuz için durumun düşüklüğünün farkında değilsiniz. Bizler nasıl hakkımızı arıyorsak tüm insanlar arasın. Asgari ücretle çalışanların eline vuran mı var arasınlar haklarını...

torbadan engelliye ne cıktı

arkadaşlar benim öğrenmek istediğim birsey var bu torba yasadan engelliye ne gibi haklar cıktı. lutfen cevap.

Yorumları okudukca nedense hiç şaşırmadım! Bundan 10 sene önceki haklarınızla şimdikileri kıyasladığınızda aradaki farkı anlayamayacak kadar ya da görmemezden gelmek nankörlükten başka birşey değil.
Herkes daha yüksek standartlarda yaşamayı arzu eder. Bende isterim 1.000 TL maaş ama isterken düşünürüm bir ay çalışıp asgeri ücretle geçinmeye çalışanı lokmamı yerken boğazıma düğümlenir.

10 sene önceki hakkım.. şimdiki hakkım:confused::confused: Bana bir şey yok burda! Farkı belirtirseniz belki bir hakkım vardırda ben bilmiyorumdur.
Başbakanın gavur dediği beldede elektronik protez ödenmiş!!! Başbakana oy veren birisi bunu söylüyorsa bence asıl nankör birşey yapıldı iddasında olanlardır!

Engelli kardeşlerime nankör deme cüretini kendinizde bulabiliyorsunuz! Bravo..
Bir alman vatandaşına her türlü nankör yaftasını yapıştırır anlarım.. Ama hem hak gaspet, hem nankör de akıl mantık işi değil:confused:
Adam öldürenleri af et, yardım paralarını hiç et... Hem suçluyum hem güçlüyüm.... Kendini kandırdın milletin kafasına silah dayadın zorla yanlışını doğru ilan ettin... Allah ı nasıl kandıracaksın:confused:

NEVER;
Şimdi sana varya accam azimi yumcam gözümü sen bilgisiz bir insnasin oncelikle su başlik altina cevap yazmadna önce bi düşün bio arkadaşımız ne anlatmaya çalışmış iyicene bi oku sonra gel buraya cevap yaz öyle göz gezdirerek cevab yazma 1 cisi devletimizin bize verdiği 2022 maaşlari ( AB VE BMM lerin türkiyeye cikardiği engelli ödeneğidir bunu bi kafana sok ) 2 cisi bu ülkede yaşayan her vatandaşın kanunen hakları mevcuttur kanunen edinmiş haklar iyi oku edinmiş haklar yanisi kimsenin hakkını filan yediğimiz yok kendi hakkımız olanı istiyoruz nasıl oy kullanma hakkımız varsa nasıl secimlerde gidip oy kullanıp bir meclis oluşturuyosak bud aonun gibi birsey aç parantes ( sen türkiyede yaşamiyorsun sanırım türkiyede engelli lerin %90 magdur edilmekdedir yasalar işlememekdedir bu sebebden engelli iş göremes çalışamaz iş bulamaz evine mahkum edilmişdir öyle bir yazmışınki sanki gördüşün her engelliye dilenci mamelesi yapıyormuşsun gibi geldi bana neyse allah seni ve senin gibileri islah etsin kapa parantes ) amin.

dayanamicam bi kapak daha yapacam sana 10 yil önce ecevit zamaninda 3 ayda 75 tl küsür para ödeniyordu

ben istanbulda oturuyodum normal bir binada 25tl aylik kira ödüyordum 10 yil önce aldiğim 75 tl ile 3 aylik kirami ödüyordum

şimdi ise 540 tl aliyoruz 400 tl kira ödüyoruz aylik tabiki ah keşke 10 yil önceki ekonomiye donsek allagim benim ninem emekliydi aldigi yaslilik maas ile hem aylik kira oderdi hem yastik alti dolar yapardi hemde rahat gecinirdik aldigi ssk maas idi sen hic zorluk cekmemisin sen 10 yil önce az kazaniyormusun şimdi çok kazaniyorsun hersey sana göre toz pembe ...........

HASBIHAS;

Kardeşim buradaki verdiğin veri hem doğru hem yanlış!
2001 krizinde benim dolara tekabül eden maaşım 400 $ yaklaşık olarak ozamanın asgari ücret idi. Aynı dönemde maaşım 100 $ a düştü!
Bir ikincisi Ecevit dönemi verilebilecek iyi bir örnek değildir. 35 milyar dolar garibanın hakkı olan yardım paraları buharlaşmıştır. Keza Clinton karşsındaki vermiş olduğu iki büklüm fotoğraf bir türk olarak beni çok rahatsız etmiştir.
Benim reel olarak gördüğüm gerçek şu, evet eskiden 15 20 sene önce paranın bir alım gücü varmış ama şimdi malesef! Çalışanlar simit parasına çalışıyor.
Kazanan malesef kapitalist düzen:(

Ben 10 veya 17 senede emekli olmayı geçtim iş bile bulamiyorum.

Ölümü gösterip kansere razı etmeye çalışıyorlar resmen.

Babam 25 senede emekli oldu, bana 17'ye çıktı senin emekliliğin diyorlar, yakında 25 derlerse hiç şaşırmayacağım.

dün de uluslararası özrülüler oraganizasyonu açılışı vardı, cumhurbaşkanımız da konuştu konuştu konuştu....ben de büyüyünce politikacı olucam :)

Bu ülkede konuşması gekenler susup ta,konuşmaması lüzum icab etmeyen güruh(politikacılar,edebiyatçılar,sanatçılar,ilim ve bilim adamları vesâir),kendilerine vazife olmayan hemde hiç alakadar etmeyen konularda birşeyler konuşmaları,fikir beyan etmeleri ya nice okumaktır,hariçten gazel okumaktır yalanuz.Diğer bütün sorunlarda olduğu gibi toplumu ilgilendiren tüm mevzularda tedavi gerçekleştirilemeyecek, böyle giderse.Arkadaşım torba yasasında bizi ilgilendiren kısım dışlanmış ve torbadan dışarı atılmış,torbadan düşmüş.Sevinin sevinin tekerlekli sandalyede oy kullanmak isteyen vatandaşlar için düzenleme yapılacakmış.Üsküdar'da sabah oldu sayın Aliye Kavaf hâlen horozun sesini bekliyor.

Elif hanım aynen katılıyorum her sorunumuz bitti sandıkda oy kullanma sorunumuz kaldı çok basit birşey söylüyeceğim bizler biliyosunuzki heyete giriyoruz ve sürekli olan raporlarımız dahi kurumlar arasında kabul görmüyor mahkeme bile yeni rapor istiyor 8 yıldır bu sorunları çözememişler sandık seçim olunca konu potansiyel olarak yüsek bir nüfusu olan engellilere ayağına gidiyor seçim sandığı bizlerde aaaaaa ne kadar iyiler bas oyu :) düşüncesine kapılıyoruz. daha bu sadece birtanesi yazdıkça siyaset yapar oluyoruz en iyisi başkaları gibi susup kenara çekilmek saygılar...

bu torba yasasında kıdem tazminatı fonu onaylandımı bilgisi olan varmı ?

Birbirimize katkı sağlamak amacıyla bir konu açıyorum,konu ta nerelere geliyor.

Torba yasa da biz engellileri ilgilendiren ne gibi değişiklikler yapıldı,birbirimizi bilgilendirelim istiyorum,malesef konu alakasız yerlere çekiliyor.

Hükümetin politikalarını,engellilere yapılan haksızlıkları,engellilere yapılan olumlu icraatları kısacası ne konuşmak istiyorsanız onunla alakalı bir başlıkta dile getirirsiniz,olmadı ayrı bir konu açarsınız söylemek istediklerinizi dillendirrisiniz.Fakat bu başlıkla alakalı olmayan mesajları yazmanızı anlamıyorum.

Bu forumun yöneticisinede sesleniyorum.Forum Kuralları bölümüde bahsedilen "Yöneticiler, yazılan Yazının Konusuyla ilgili olmayan bir Bölümde yazıldığına karar verirlerse yazıyı uygun bölüme aktarır veya silerler. Bu nedenle itiraz türü yazıların da silinmesi, veya cevaplandırılması Yönetici yetkisindedir" maddesinin başlığa uygulanmasını istiyorum.

Başlıkla alakalı olmayan yazıları lütfen silin ve konunun baltalanmasına müsade etmeyin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt