Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçirdim, %69 rapor verdiler. Ne kadar tazminat alırım?

erci

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba 2015 nisan ayında trafik kazası geçirdim.%50 bana %50 karşı suçlu bulundu.iki kolum ve iki bacağım kısmi felç ve parmaklarımı iyi kullanamıyorum. 30 yaşındayım ve 2000 tl maaş alıyorum.ilk etapta %76 ağır engelli raporu aldım.daha sonra avukatım tekrar heyete girip yeni raporu göndermem gerektiğini söyledi.ve %69 verdiler.tahminen nekadar tazminat alırım

avukatınız yapmıştır bir hesap size mahkemnin bilirkişinin vereceği bir hesaplama var gerisi boş mahkemede aktüarya hesabı nın yapıldığı bir sistem var kaza tarihinden itibaren aldığınız maaşlar ve zamlar bunların üstünden bir hesap olacak bunu burda size kim hesaplıyabilirki googleye yazın avukat ercan erden diye orda bir hesaplama var en azından onu deneyin

bu oranlarda alan veya almış yakını olan varsdır diye sordum hilal hanım.avukat sadece iyi alırsin dedi.çok yüz göz olmiyim diye üstelemedim.aşağı yukarı ne kadar olur???? onu merak ettim.?

kaza tarihinde 2 bin lira olarak alıyorsan yaşın 30 ise sana kaba taslak kesin olmayan bşir hesap yapayım 64-30=34 yıl yaşama 2 bin x 12=24 bin x 34=816 bin /%69=563,040 ,00 tl böyle kaba taslak bir hesabı var ama dediğim gibi aktüarya hesabının bir formülü var kaza tarihinden itibaren aylık geliriniz ve sonraki aylıkalrınız bunlara ek olarak tedavi masraflarınız falanda olacak onun içindirki kesin bir hesap sistemi zaman ve vakit alan ayrıca bilgi isteyen bir sistem avukatlar dahi bunu hesaplıyamıyor çünki bu konuda eğitim almış olman gerekiyor birde %50 kusur oranınız var eğer kusur oranınızda indrim yaparlar ise direk yarıya düşer diye biliyorum ama forumda bununla ilgili bilgiler var memur olan bir arkadaş kaza tarihnde 3200 tl aylık ve %8 maluliyeti ile sigorta şirketi 68 bin lira çıkardı ama onun kusuru yoktu bende kaza mağduruyum belki 50 kişi ile görüştüm her biri ayrı bir şey söyledi onun için artık yalnızca mahkemeye bakıyorum

Dediğiniz avukatın sisteminde çok fazla çıkıyor.sizede geçmiş olsun.

Raporunuz da Ağır özürlü yazıyorsa dediğiniz gibi felçlik söz konusuysa Maluliyetinizle ilgili tazminatınızın dışında bakım paranız var.

bakım parası alıyorum @sososigorta tazminetı merak ediyorum?

kazazede merhaba.ben 2015 nisanda kaza geçirdim %76 ağır engelli raporum var özel bir bankada çalışıyordum ve 2000 tl maaş alıyordum.30 yaşındayım evli 2 çocuğum var.araç içi kaza da % 50 suç bana %50 karşıya verildi alacağım tazminat varmı ? varsa ne olur sizce?

daha sonra tekrar heyet raporu istendi bu oran %69 verildi.

Bakım parası olarak sigortadan alınandan bahsediyorsun yanlış anlamıyorsam bazen devletten alınanla karıştırıyorlar.

maluliyetle ilgili olarak tazminat poliçenin limiti 290.000 - %50 kusur var onu düşün + yasal faiziniz..

ercan bey geçmiş olsun. maluliyet oranınız kati değil. dolayısıyla kaza üzerinden 1 yıl gectikten sonra yanı mayıs ayı gibi yeniden rapor alın. raporu aldıktan sonra evraklarınız ile beraber diğer aracın sigorta şirketıne talepte bulunacaksınız. sigorta şirketleri hiçbir zaman ödemeleri gereken tam miktarı ödemezler. teklif edilen rakamı alıp haklarınızı saklı tutarak ibra etmeksızın kalan meblağ için de dava açmanız gerekecek. kaza gecirdiğiniz tarihte zmm poliçe limiti 290bin tl idi dava sonucu bunun tamamını alacaksınız buyuk olasılıkla. tahmını hesaplamamıza göre alacağınız maddi tazminat bu meblağ yı asıyor, asan kısmını ise arac sahıbı ve surucusunden talep edeceksınız. ayrıca kaza dolayısıyla sağlıgınızı kaybettığınız için siz ve esiniz karsı arac surucusu ve sahıbıne aynı davada manevı tazmınat talebıde yoneltebılırısnız. sureci kendınız yurutmekte zorlanırsanız lütfen sigorta mevzuatı nı bılen bır avukatla çalışmanızı önerırım. çantacı diye tabir edilen sahıslara güvenıp vekalet vermeyınız. Allahtan şifa dilerım gecmıs olsun.

devletten alıyorum aile ve sosyal politikalar bakanlığından.sigortadan da mı bakım parası alınıyor? @sosa sigorta. 290 bin demşsiniz yani kusur oranı olarak yarısı alınır o zaman?

@hilal72 trafik sigortasından kazandığım tazminat kaçgün içinde nereye yatıyor bilginiz varmı?

Sigortadan alınan ayrı evet hesaplama olarak çok arkadaş var aktüeryacı onlar daha iyi rakam yazarlar

sigortadan alınana nasıl başvuruluyor? sosa sigorta

teşekürler tazminathukukçusu. benim avukat süreci yürütüyyor.ilk rapor ağır engelli %76 ve geçen ay ikinci bi rapor istedi.bende heyete girdim ve %69 raporu avukata verdim 25 nisanda 1 yılı bitecek ama avukat 1 veya 2 haftaya ödeme gerçekleşecek diyiyor.

@erci
senin avukatın yokmu erci var diye biliyorum aklımda kaldığı kadarı ile avukatında sigortada alacak tazminatı kendin avukata vermeden almak istiyorsan sigorta şirketine raporunu aylığını epikiriz örneklerini ve istedikleri diğer evrakları göndereceks,in okadar zaten aradığındada evrağın nerde olduğu söyleniyor kendilerinde bir hesap yapıpı ödemeyi yapıyorlar forumda şahsın biri demiş aktüaryacı bir çok kişi var onlar hesaplar demiş bunu diyen kişilerde neye göre hesap yaparlar bilemem bende hesaptan anlamam etmem ama tek bildiğim kendin alırsan sigorta şirketi düşük ödüyor aldıktan snra bir avukat ile dava aşaması ile bilir kişiler tam hesap yapılarmış

merhaba.ben 2015 nisanda kaza geçirdim %76 ağır engelli raporum var özel bir bankada çalışıyordum ve 2000 tl maaş alıyordum.30 yaşındayım evli 2 çocuğum var.araç içi kaza da % 50 suç bana %50 karşıya verildi alacağım tazminat varmı ? varsa ne olur sizce?

daha sonra tekrar heyet raporu istendi bu oran %69 verildi. ben araçta 3. kişiydim,yolcu konumundaydım

erci

Sayın Ercan Olcay,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Vermiş olduğunuz bilgilere istinaden; aktüer hesap uzmanı tarafından yapılan hesaplama sonucu, hak ettiğiniz ve sigorta şirketinden talep edebileceğiniz kalıcı maluliyet tazminatı 581.000,00 TL. olarak hesaplanmıştır. 2015 yılı için sigorta şirketlerinin ZMMS'den kaynaklı sorumluluğu 290.000 TL. olup, bu limitin üzerindeki zararınızı, kusurlu aracın maliki ve sürücüsü ile var ise Kasko sigortacısından talep edebilirsiniz.

Ayrıca, aracın kasko poliçesinin bulunması halinde, bu tazminattan ayrı olarak ve yaralanma türüne göre ferdi kaza tazminatı alma hakkı bulunmaktadır.
Maalesef ki sigorta şirketleri, tazminat ödemeleri konusunda çok da iyi niyetli değillerdir. Öncelikle kişileri gereksiz bir çok belge talebi ve itiraz ile uğraştırmaktadır. Sonuçta ise, hak edilenden çok daha az bir tazminat teklif etmektedirler.

Bu nedenle, hem sigorta şirketinin yükümlülüklerini iyi bilen ve sigorta hukuku konusunda uzman hem de sigorta şirketinin yaptırdığı aktüer hesaptaki hataları fark edebilecek niteliği bulunan yani hesap uzmanı olan tecrübeli bir avukat ile çalışmanızda fayda bulunmaktadır. Sigorta şirketi karşısında bilgili ve tecrübeli bir avukat tarafından temsil edilmeniz halinde, tüm haklarınıza kavuşmanız mümkün olabilecektir.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.

Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

Bilgi ve sorularınız için derneğimizi arayarak ya da müracaat ederek, ücretsiz yardım alabilirsiniz.
İyi günler dileriz.
Sigorta Mağdurları Derneği

yolcu onumundaydım ama... %76 ağır engelli raporum var özel bir bankada çalışıyordum ve 2000 tl maaş alıyordum.30 yaşındayım evli 2 çocuğum var.araç içi kaza da % 50 suç bana %50 karşıya verildi alacağım tazminat varmı ? varsa ne olur sizce?

daha sonra tekrar heyet raporu istendi bu oran %69 verildi. ben araçta 3. kişiydim,yolcu konumundaydım
simader

erci : Mrb erci bey,benimde %60 raporum vardı 2 ayda sonuçlanıp 270.000 tl aldım.Siz ne durumdasınız ? Geçmiş olsun.

mehmet baran sayir çok ötüyüm iki kolda %85 güç kaybı sol ayak %60 sağ ayak %75 güç kaybı var geçen sene fizik tedaviden fazla bir sonuç alamadım regapet diye bir ilaç alıyorum o ilacı almadan çok kötü oluyor ve etrafa sinirlenip çatıyorum.bunun içinde pisiiyatrik hap alıp yatışıyorum.bu sene farklı bir yöntem buldum fizik tedavi yanında bingölde 70 dereceye çıkan karlıova kaplıcalarına gidip sauna ve sıcak suda 4-5 saat duruyorum ve azda olsa vucudumda güçlenme olduğunu fark ettim.ince motor yok ama.benim rapor %76 ağır engelli idi avukat v6 ay sonra bir daha heyet raporu istedi bu sefer %69 verdiler.sizede geçmiş olsun

erci : sizede çok geçmiş olsun allah yardımcınız olsun..dava sonuçlandı mı peki sigortadan paranızı alabildiniz mi ? Bu zor günler karşısında morale ihtiyacınız var çünkü.

erci : raporunun 1 yıl dolmasını bekliyorsun,1 yıl dolduktan sonra sigorta başvurusu yaptıktan sonra 2 ayda tazminat ücretini alabilirsin.

işte bizimde 2 0 gün kaldı 1 yılın dolmasına .anlıyacağın 2 ay içinde hesaplanır.

@simader %50 suç bizim araçta %50 diğer araçta ve ben yolcu konumundaydım aaç benimdi fakat arkadaşım kullanıyordu.%76 ağır engelli raporu aldım ve daha sonra tekrar istediler %69 aldım evli ve 1 yaşında ikizlerim var.kaza günü 2000 tl maaş alıyordum. dediğiniz miktar %50 kusur nedeni ile 290/2 teminatın yarısı deniyor hasar şirketi tarafından doğrumu.

erci

Sayın Ercan Bey,

Size söylenen 290/2 ödeme yapılacağı bilgisi tamamen kandırmacadır.

%50 kusur oranı bakımından, sizin hakkınız 581.000 / 2 = 290.500 TL. olup, sigorta şirketi teminat tutarı kadar yani 290.000 TL. tazminat ödeyecektir.

İyi günler dileriz.

ben 2010 yılında kaza yaptımm 2015 hazıranda dawam bıttı 325 mılyara yakın para aldım maddı olarakkı daha manewı tazmınatımda var ben kaza yaptıgımda askarı ucret 700 fılndı

sol kol 156 raporum vardı adlı tıp 166 verdı 8 de 2 ben sucluydum

Rapor için tekrar adli tıp isteyin mutlaka % 76 neden düşürdüler. eğer yardım isterseniz 542 6743454 yardımcı olabilirim

2010 da kaza geçirip nasıl maddi 325 bin tl alıyosun sigortadan ? Kaza geçirdiğin tarihteki sigortanın teminatı ne kadarsa o kadar alman lazım değil mi ? 2010 da 200 bin tl diye biliyorum en fazla bunu açıklar mısın ? Bir de Maddi manevi tazminat davası acarak aldın değil mi ?

Üst Alt