Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçirdim, %69 rapor verdiler. Ne kadar tazminat alırım?

Murat Bey , Trafik kazalarında haksız fiile uğramış bir kişi Trafik sigortasından poliçe miktarı kadar tazminat alabilir;ancak karşı tarafın kaskosunda İMM teminatı varsa ve alınması gereken tazminat miktarı ZMMS den fazla ise bu durumda kaskonun İMM teminatı devreye girer ve İMM teminat miktarınca haksız fiile uğramış kişiye tazminat ödemesi yapabilir.
Ayrıca sağlık giderleri teminatının ayrı bir teminat olduğunu hatırlatmakta fayda var,sakatlıktan kaynaklanan iş gücü kaybı tazminatı veya destekten yoksun kalma tazminatı ayrı bir teminattır, sağlık giderleri ayrı bir teminattır.Her birinin poliçe üst limiti vardır.

tazminathukukçusu mrhba tekrar heyete girdim.
2015 nisan ayında trafik kazası geçirdim.%88 sürekli ağır engelli raporu aldım .araç benimdi fakat yolcu konumundaydim.arkadaşım sürüyordu.%50 diğer araç suçlu%50 bizim araç.omur ilik gerçi ve yatalagim.evli 2cocugum var.kaza zamaninda özel bir banka da personeldim.2300 maaş aliyordum.29 yaşındaydım.avukat 2yıldır evrak ile uğraştı .az kaldı tedavi bitsin,heyete gir derken 2 yıl bitti.şimdi de medical şirketi seni görmek için elaziga gelecek gün verecek bekliyoruz diyiyor.oysa 2 iki kez heyete girdim ve daimi sakatlık raporu aldim.neden sonuclanmiyor bu kadar açık bir dosya anlamış değilim.ne yapmam gerekiyor? HukukDanışmanlık

Raporlarim%76 iki yıl süreli,%69 iki yıl süreli itiraz ettim ve adli tıp kazadan iki yıl geçtiği ve vücut fonsiyonlari ağır ve bakıma muhtaç kararı verdi%88 sürekli ağır engelli raporu verdi.şimdide avukat medical şirket gün verecek elazığ a gelip seni görecek.anlamış değilim süreci... simader . HukukDanışmanlık

Sigortadan yetkili kişi gelip sizinle konusup gerçekten raporunuz da yaZan şikayetler mevcut mu diye araştırma geliyor yakın zamanda gelir

E zaten kurulda 8 doktor var ve emar,ilaç tedavisi,epikriz,raporlar,fizik tedavi seansları,yogunbakim tedavi evrakları herşey mevcut.kaldı ki sürekli raporu da alınmış.heyetteki doktorlara guvenilmemis anlaşılan.pek anlamadım ama...gördükten sonra kaç gün içinde tazminat yatar @sosa sigorta

@simader geçen sene yazmıştım size ve suan2 yıl oldu. Raporlarim%76 iki yıl süreli,%69 iki yıl süreli itiraz ettim ve adli tıp kazadan iki yıl geçtiği ve vücut fonsiyonlari ağır ve bakıma muhtaç kararı verdi%88 sürekli ağır engelli raporu verdi.şimdide avukat medical şirket gün verecek elazığ a gelip seni görecek.anlamış değilim süreci... tekrar heyete girdim.%88 sürekli ağır engelli raporu aldım .araç benimdi fakat yolcu konumundaydim.arkadaşım sürüyordu.%50 diğer araç suçlu%50 bizim araç.omur ilik ferçi ve yatalagim.evli 2cocugum var.kaza zamaninda özel bir banka da personeldim.2100 maaş aliyordum.29 yaşındaydım.avukat 2yıldır evrak ile uğraştı .az kaldı tedavi bitsin,heyete gir derken 2 yıl bitti.şimdi de medical şirketi seni görmek için elaziga gelecek gün verecek bekliyoruz diyiyor.oysa 2 kez heyete girdim ve daimi sakatlık raporu aldim.neden sonuclanmiyor bu kadar açık bir dosya anlamış değilim.ne yapmam gerekiyor? . E zaten kurulda 8 doktor var ve emar,ilaç tedavisi,epikriz,raporlar,fizik tedavi seansları,yogunbakim tedavi evrakları herşey mevcut.kaldı ki sürekli raporu da alınmış.heyetteki doktorlara guvenilmemis anlaşılan.pek anlamadım ama.durumum çok kötü.sağ üst ve alt fonksiyon yok.sol üst ve alt ince motor yok güç yok,sadece canlı .ağrılarım çok fazla.regapen 150. Mm ve lioresal ilaçlarla ağrı ve uyusmuklugu dindiriyorum.devletin doktoruna neden güvenmiyorlar da sigortanın memuru daha mı iyi aralık ayında gün bekliyorduk hala bekliyoruz 3ay oldu elazığ a gelecekler .sadece mağduriyet. Gelip gördükten sonra kaç gün içinde tazminat yatar ve tahminen ne kadar olur?

Sayın erci,

Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz.

Adli Tıp Kurumu yahut üniversitelerin Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlıkları tarafından düzenlenen heyet raporları mahkemelerce hüküm kurmaya dahi yeterli raporlardır. Böyle bir heyet raporu tarafınızca sunulduktan sonra, sigorta şirketinin kendi çalıştığı medikal firma tarafından muayene edilmenizi isteme hakkı yoktur. Bu talebi kabul etmeniz gerekmemektedir. Zira, o raporları düzenleyen hekimler konusunda uzman hekimler olup, sigorta şirketinin size uyguladığı tekrardan muayene olma şartı yasal değildir. Yasal olmayan bir talep ancak sizin kabulünüze bağlıdır, dolayısıyla bu talebe olumlu cevap vermiş olmanız hatalı olmuştur. Sigorta şirketinin bu tavrı sadece süreci uzatmaya yönelik kötüniyetli bir yöntemdir.

Medikal firma hekimlerinin yapacağı değerlendirme sonucunda maluliyet oranınızın daha düşük belirlenmesi kuvvetle muhtemeldir. Lakin, yasal olan Adli Tıp Raporundaki orandır. Yasal olmayan tekrar muayene teklifini kabul etmiş olmanız nedeniyle sigorta şirketi her türlü uzatma ve yıldırma yolunu deneyecektir. Adli Tıp Raporundaki oran üzerinden derhal ödeme yapılması konusunda ısrarcı olmanız tavsiye olunur.

İyi günler dileriz.

Trafik kazasi

@simader Ben 24.04.2015 yılında trafik kazası geçirdim. Yogunbakim ve yatarak fizik tedavi falan derken iki buçuk yıldır fizik tedavi ve ilaç tedavisi görüyorum.kaza esnasında bankaciydim ve gelirim 2100 tl idi 29 yaşındaydım evli ve iki çocuğum vardı.

kusur olarakta karşı taraf%25 kusurlu biz %75 asli kusurlu.elazig firat üniversitesi den sürekli %88 rapor aldım fakat avukatım adli tıp rapor diyerekten hacettepe üniversitesinden bakıma muhtaç %80 rapor aldık iki el ve iki ayağımı kullanamiyorum çok az kaba kuvetle hareket ediyorum.bu bilgiler dahilinde ne kadar tazminat alırım sizce?

Hesaplamasini bilen varmı yardımcı olacak ? simader adli tıp üstünden ödeme talep ettim ve ısrar sonuç verdi.hesaplamaya gececekler.fakat kusur değişti.asli kusurlu benmisim.karşı tarafa %25 kusur verdiler.hesaplayabilirmisiniz ne çıkar?

Son düzenleme:
Tahkim komisyonu nedir?

Hacettepe den %100 adli tıp kurulu işgücü kaybı ve bakıma muhtaç rapor aldım.%25 karşı tarafın suçu vardı.olay tarihinde 29 yaşındaydım bankacı ve iki çocuğum var.2000 tl gelirim vardı.ve olay tahkime gitti %88 heyet raporumu kabul etmediler geçen ay işgücü kaybı ve bakıma muhtaç rapor adli tıp%100 verdiler.şimdi ne olacak ve tahmini tazminat ne olur.olay tarihi24.04.2015

sosa sigorta

İyi günler
Doğum tarihi: 02.11.1996
Kaza tarihi: 10.06.2013
Suçluluk: karşı taraf %75 hatalı
Maluliyet:%5.1 10 gün hastanede yattım 3 ay evde
Aylık kazanç: asgari ücret
Ne kadar tazminat çıkar şimdiden tsk

Merhaba geçmiş olsun bazı arkadaşlar yüzünden artık hesaplama yapmama kararı aldım kusura bakmayın.

sosa sigorta

Tahmini birşeyler soyleseniz bile olabilir hocam yada ben sorayım 60 70 alabilirmiyim

Üst Alt