Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası İstanbul Adli Tıp'tan rapor almak..?

• Konbuyu başlatan kazazede
  • Başlangıç tarihi
K

kazazede

trafik kazası sonucu yaralananlar açtıkları tazminat davaları nedeniyle özür öranının tesbiti için türkiyenin her yerinden istanbul adli tıp kurumuna sevkediliyormuş.kaza sonucu her iki kalçaya protez takılan ve sol ayak başparmağında kalıcı duyu kaybı olan ve uzun süre yatmaktan dolayı skolyoz teşhisi konan birisi yüzde kaç rapor alır.
trafik kazası nedeniyle istanbul adli tıp kurumundan rapor alan arkadaşlar nasıl bir yol izleniyor paylaşırmısınız.

adli tıp tan alınan özür oranı kesin mi oluyor
ankara bu oranı aynen kabul ediyor mu

teşekkürler

Bu konuda bir tecrübem olmadı.

Hangi oranda rapor verileceği sakatlık oranı cetveli'ne göre belirlenir.

Adli Tıp raporu kesindir aslında. Ama tabii ki ona da itiraz edilebilir. Heralde başka bir heyet yeniden değerlendirir; bilmiyorum.

Adli Tıp'ta kurul hangi gün toplanıyorsa o gün gidip sevk kağıdı ile birlikte heyete girmek lazım sanırım. Tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa çok iyi olur?

merhaba kardeş geçmiş olsun eğer şahısa dava açacaksan adli tıp raporunu mahkeme seni gönderir yok sigortaya tazminat talebinde bulunacaksan her hangi bir hastanenin sağlık kuruluna başvurman yeterli gerekli rapor düzenlenip size verilir

ibrahim arslan
05327495986

Mahkeme sizi sevk edecek,bu işlem baya uzun sürüyor takip et sürekli.Mahkemeye sor dosyan nezaman gitdiyse 15 gün sonra İstanbul adli tıpdan öğrenmeye çalış dosyam geldimi diye evet dediklerinde randevu verecekler size o saatde o tarihde orda bulunun,vaktinden önce giderseniz daha iyi olur ben geç kalmıştım trafikden dolayı ama doktorlarda geç gelmişti sorun olmadı.
Torpil miş tanıdıkmış işlemiyor herşey olurunda gidiyor fakat muayene baya uzun sürüyor giderken oyalanacağın bişiyler al yanına çokda kalabalık oluyor tüm TÜRKİYE geliyor çünkü.Nerende ne varsa hepsini tek tek inceliyorlar metreyle ölçüyorlar hastane epikirizlerin felan yanında götür bakıyorlar elinde olan evraklarını götür sen yanında,soracağın söyleyeceğin olursa sor çekinme ben sabahdan girdiğim muayenede tırsmıştım ama öğlenden sonra bül bül gibiydim.
Ben Ankara adli tıpdan aldım %74 ama karşı taraf torpille aldı rüşvet verdi diyerek itiraz etdi mahkemede raporu bozdu İstanbul adli tıpa sevk etdi,İstanbul adli tıpın raporunu kolay kolay kimse bozamaz endişelenme,ben İstanbul adli tıpa gidince dosyaya felan yazdılarsa diye korkmuştum torpille aldı rüşvetle aldı diye ama yazılmamış öyle durumda yoktu zaten karşı tarafın iftirasıydı vede İstanbul adli tıp %79 verdi rapor oranını,ben kendim söyledim ama muayene olurken Ankara'dan aldım karşı taraf iftira atdı torpille rüşvetle aldı diye dedim boşver normal dediler 1 2 poan ya aşağı ya yukarı olur dedi doktor,onların oranları farklı diye duymuştum bilgim yok ama kesin.
Ben muayene oldum daha sonra bi odaya çağırdılar orda bi kaç doktor gördü tamam g.olsun dediler çıktım,dosyayı mahkemeye gönderiyorlar onlar onuda takip et sürekli dünya kadar dosya kim vurduya gitmesin benim gitdi 1 senede gidip geldi dosyam.
İstanbul adli tıpın telefonunu mahkemeden alabilirsin nereyi arayacağım diye sorarsan onlar oranın telini veriyor netden bulduğun bağlamalı felan,soracağınız soru olursa yazın cevaplamaya çalışırım.

arkadaşlar benim trafik kazası sonrası mahkemenin isteği ile adana adli tıp kurumundan aldığım %64 lük raporuma sigorta şirketinin itirazı ile yeniden İstanbul adli tıptan çıkarmam istendi yalnız dosyam istanbula gitti onlarda adana balcalı ünivertsite hastanesinden nöröloji servisinden görüş istemiş İstanbul adli tıp buradan gidecek nöroloji servisinin görüşü İstanbul adli tıp değerlendirip mahkemeye yollayacakmış arkadaşlar benim gibi olan varmı kafam allak bullak benim merak ettiğim madem adana adli tıp kurumunun verdiği rapora böyle güvenmiyorsa mahkeme neden bütün işlemleri bu sefer İstanbul adli tıp kurumu yapmıyor bu geciken adalet beni çok zorda bırakıyor bu şekilde İstanbul adli tıptan ne kadar zamanda çıkar bu dosya fikri olan arkadaşların yardımını bekliyorum

Selam arkadaşlar.benim tedavi olduğum hastane 43 sürekli rapor verdi. başka hastaneye gönderildim kaç yıl daha çalışamaz hastanedeki masrafları falan sordular adli vaka ordaki doktor 35 vermiş. mahkeme dosyayı istanbul adli tıp kur gönderdi.nisan 8 de. adli tıp kurumu mahkemeye dosyayı geri göderiyor ve yazıda son durumu fizik ortopedi norö bölümünden. mayısta adli tıpta dosya açılmış.benim ayak bileğim hareketsiz ayakta 6 santim uzatma oldu ve şu an 3cm kısa durumda ayak baş parmaklarımda his kaybı mevcut. bu şkayetlerimin hepsini yazdılar. biz mahkemeye göndeririz dediler. 4 ameliyat geçirdim aralıkta mahkemem var adli tıp raporu gönderirmi. aktuerya hesabı 150 bin tl olarak belirledi. biaz karmaşık oldu kusura bakmayın SAYGILAR..

Ant07 - Dün 11:09 - (Bu Mesajın Linki) Düzenle Rapor Et Merabalar Ben 2 yıl önce kaza geçirdim sol diz femur alt uç kırığı teşhisim 6 parçaya ayrılmış ve platin takıldı 10 vidalı ve kalıcı tutanaklarda şikayetçiyim dedim ama sigortadan 14000 bin para aldım ama sürücüye ve ruhsat sahibine maddi manevi ondan sonra açtım davayı ordan parayı almış olmam bu davamı etkilermi yardımcı olursanız sevinirim saygılar manevi 35 maddi önü açık olarak 2 bin

etkilemez sadece maddi tazmınat kısmı düşürülür. ayrıca sigortaya da acabılırsnız ödeme muhtemelen hakettiğnizin altında:

Öncelikle teşekkürler. Maddi kısmı tekrar hesaplanacak anladığım kadarıyla fazla çıkarsa o kısmı alınıcak maddide doğrumudur manevi nasıl karar verir hakim acaba.

manevı tamamen hakımden hakıme değişen bir konu malesef onu tartabılek olçmek mumkun değil.

cemal bey malesef bu sureclerde bu yasanıyor. sigortalar durumu gecıktırmek ıcın elınden gelenı yapıyorç olabıldığınce surecte acık bırakmadan ılerlemek gerekıyor.

Maddide adli tıp sonrası fazla çıkma olanağı vamıdır efndim

a

eğer kusur oranlarında bır deısme veya iş gucu kaybında bır deısme olursa deısebılır tabıkı. zaten adli tıp hesap yapmayacktır. oradan gelecek raporda bır deısıklık olur ıse mahkeme tekrar dosyanızı aktuere gönderecektır.

tazmınat

merak etmeyın kusur aynı çıksa bıle sıgortanın odediğinden daha fazla çıkacaktır meblağ. sigorta aktuerlerı her zaman olması gerekenın altını hesap eder.

Tşkr ederim efendim sağolun. Peki hesaplamalarınıza göre % 7 özr raporu ve maaşım 1000 lira 21 yaşndayım ne kadar çıkar maddi olarak

itiraz üzerine İstanbul adli tıp a giden dosyalar ne kadar zamanda dönüyor

arkadaşlar 3 gün önce tazminat davası duruşmam vardı,mahkeme kusur oranı ve işgücü kaybının belli olması için dosyayı adlitıpa göndermeye karar verdi dosyam dün gönderilmiş adli tıpa,duruşmada 3 ay ertelendi.şimdi bu adli tıp süreci nasıl işliyor dosyam dün gitti kaçgünde mahkemeye gelir,adli tıp sadece dosya üzerindemi karar verir yoksa benim gitmem gerekiyormu,adli tıp daki dosyam hakkında nasıl nerde bilgi alacam konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

enes75

şahin
bu tamamen oradakilerin çalışmasına ve iş yüküne göre değişebiliyor, benim maluliyet oranı tespiti için giden dosyam 18 ay da gelmişti ama trafik kazası kusur oranı için giden dosyam 4 ay da gelmişti.
ama normalde maluliyet oranı için giden dosyalar 6 -12 ay arasında dönüyormuş , benimkisi şansızlık dosya üzerinden maluliyete 6. ayda karar verilmiş ama imzaların tamamlanması için karar verildikten sonra 12 ay doktorun yurtdışından dönmesi beklenmiş, burası türkiye sanki başka doktor yokmuş gibi onun dönmesi beklenmiş ama yinede şanslıyım adam yurt dışından 3-5 senedede dönebilirdi veya hiç dönmeyebilirdide
seninki inşallah çabuk döner, senin bu bakıcı tazminatıyla ilgili davan içindi herhalde

slm arkadaşlar ben 5 ay önce trafık kazsı gecirdim ve sag gözümü kaybettim ve ben rapor almak istiyorum ne yapmam gerekiyor

@kazazede
evet mustafa abi,bakıcı tazminatı ve kaza raporu kusur oranı için adlitıpa sevk etti mahkeme, duruşmada 3 ay sonraya ertelendi.

ferzende
tam teşekküllü devlet hastanesine başvurup kaza sonucu etkilenen rahatsızlıklarından dolayı rapor alabilirsin.

benim süreç 10 ay sürdü hepsi mahkeme ve adli tıptan dönmesi beni istanbula çağirmadılar ama yeniden muayene oldum adana balcalı üniversite hastanesinde o rapor gitti ona göre cevap geldi

dosyan İstanbul adli tıp a ulaştıktan 2 hafta sonra uyap üzerinden mahkeme dosya bilgilerini ve kimlik bilgilerini girince görebilirsin mahkeme kalemine sor hangi birimine gönderdiklerini ona göre sorgularsın

ama sadece dosyan incelemede yazar ne zaman sonuçlanıcaği konusunda bir bilgi vermiyorlar zaten dosya sonuçlanır sonuçlanmaz dosyanı orada göremiyorsun

cemal1453

abi benim dosyam İSTANBUL ADLİ TIP KURUMU BAŞKANLIĞINA gönderilmiş
2 haftadan fazla oldu dosyam adlitıpa gideli ama uyap ta görülmüyor

Mahkemeye sordunmu bazan bıraz daha geçikiyor sen uyaptan takip et

1,5 ay oldu mahkeme dosyamı adlitıpa gönderdi ama uyap üzerinde ve mahkeme kaleminde herhangi bi bilgiye ulaşamıyorum,arkadaşlar nasıl ulaşırım adlitıpa giden dosyama,fikir bilgi sahibi arkadaşlardan cevap rica ediyorum

Sayın ferzende tam teşekküllü devlet hastanesinden alıcağınız heyet raporu ve gerekli evraklar ile başvuru yapabilir veya bir avukat yada konusunda uzman şirket ile anlaşma yapabilirsiniz.geçmiş olsun diler sağlıklı günler dileriz.

benim dosyada adtlıtıpa gitti bende gittim muayene oldum
hastalık evraklarım raporlarım hepsi ordaydı nasıl sonuç çıkar
hasteneden aldıgım raporlar iptal olurmu ve bu rapor kalıcı olurmu
hastalıgım bipolar travma sonrası stres bozuklugu atipik psikoz şizofreni kısacası psikiyartri halen tedavisi devam ediyor yazıyor ekipirizde daha önce aldıgım raporlar da ordaydı ve hastalıgın nasıl ortaya cıktıgı konusund adoktorlar kararsız iş kazası maluluyet için gitttim ben bilgisiolan yazarsa sevinirim

Üst Alt