Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası önerilen tazminat miktarını kabul etmeli miyiz?

talented_X

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar;
Görev başında iken trafik kazası geçirdim. Kaza sonucu %80 karşı taraf suçlu. Karşı tarafın sigortası tazminat olarak 65bin tl para teklif etti. Bu teklifi kabul etmelimiyim? Kaza sonucu kürek kemiğine platin takıldı kalça kemiği kırıldı. sağ el yarı işlevini kaybetti. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

rapcrown

Bence kabul etmeyiniz adlı tıpa gitseniz rahat rapor alırsinir. Ve size teklif edilen para emin olun yarısından fazlasını dava sonucu alirsiniz

demek istediğinizi tam olarak anlayamadım biraz daha ayrıntılı açıklama yapabilir misiniz? dan.emre

Davası açılıp sonuna kadar gidilse bu davadan yüklü miktarda tazminat alırsınız.kabul etmeyiniz

65 Bin lira durumunuza göre az gibi görünüyor.
His kaybı var ise( Sağ Eliniz) EMG çekilerek bunu resmileştirebilirsiniz.
Ayrıca Sağlık Kurulu Raporu alırsanız bu şikayetlerinizi destekler bir durum olur.
Daha sonrasında sigorta şirketi ile tekrar hesaba oturmak gerek.

Çok Geçmiş OLsun..

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. TrafikMagdurlari
Fakat his kaybı değilde işlev kaybı var örneğin orta parmak ile baş parmak tam olarak birleşmiyor.

benım trfık kazası sonucunda yuzde 56 sol kolum engellı kaldı 90 mılr teklıf ettıler ben mahkemeye gıttım 5 yıl surdu 280 net ben aldım 80 mılrda awukatım aldı adlı tıp raporumu yuzde 66 yaptı bu maddı daha manewı dewam edıoo

Merhaba, Kesinlikle kabul etmeyiniz. Ödemeleri gereken tazminat bu miktarın çok üzerindedir.

Merhabalar ben hastane heyet raporundan yüzde 24 sürekli rapor aldım Benim Sorum şu Ayriyetten adli tıptan rapor almam gerekiyor mu trafik kazası geçirmiştim Sağ ayağımda 7 tane vida var

Geçmiş olsun ; Yeniden rapor almanıza gerek yok sigorta şirketine bu raporla başvurabilirsiniz

benimde babam yanlış ameliyat sonucu felç oldu %92 engelli şuan biz ne kadar aldık biliyomusunuz 7 senede 38 bin tl avukatımız az açmış tazminatı danıştayda maddi tazminatı vermedi verse yine 300 bin alacaktık hastane ameliyat öncesi ve sonrası filmleri yok etmiş adli tıp istemiş yok demişler adli tıp eksik belgeye karar veriyor danıştayda maddi tazminatı vermiyor bizde aymye 1 milyon tllik dava açtık bireysel başvuruda bulunduk ne çıkar bilemem yani hastane delilleri kararttı açıkçası sizin sorunuzada şunu söyleyim benim istanbulda tanıdık avukat var hasar yönetimi şirketi var 250 bin tl alırsınız trafik kazası olsa demişti bana şimdi bizim dosyayıda gönderdim bakacak medikal rapor hazırlatıyor bilmiyorum ne çıkar dava aşaması bitti ama bizim bişey bulurum belki diye istedi dosyayı isterseniz numarasını özelden verebilirim

Sosa Sigorta@ bütün evrakları sigortaya yollandı ne istedilerse gönderdim yanılmıyorsam eksik evrak kalmadı sizce ne kadar sürer Tazminatımı almam kanunen

45 günde ödeme gerçekleşmesi lazım eksik evrak olmazsa ilk tazminatınızı eksik öderler her zaman için 2. tazminatı almayı unutmayın

Ben davaya gitmedim henüz Çünkü herhangi bir anlaşmazlık yok sigortadan herhangi bir miktar gelmedi henüz ama her an gelebilir diye düşünüyorum ben anlaşarak almaya çalışıyorum

talented_X

Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun.İlk etapta paraya ihtiyacınız varsa eğer fazlaya ilişkin talep ve dava haklarınız saklı kalmak kaydıyla ödemeyi kabul edebilirsiniz.(feragatname olmamasına dikkat edin ve mutlaka ibranameye şerh düşülsün).Ardından avukatınızdan dosyayı bilirkişiye göndermesini ve pmf 1931 tablosuna göre tazminatınız hesaplanmasını isteyin,çünkü sigorta şirketleri hazine müsteşarlığının belirlediği cso1980 tablosunu kullanmaktalar ancak Yargıtayın iş gücü maluliyetleride kullandığı tablo Pmf-1931 tablosudur.

Kesin tazminat oranınız netleştikten sonra aradaki fark için iki yol var :
1-Asliye ticaret mahkemesine gidip aradaki farkı isteyebilirsiniz.
2-Tahkim komisyonuna başvurabilirsiniz.

Mahkeme yoluna gitmeniz halinde adli tıptan daha yüksek oran alacağınızı düşünüyorsanız eğer mahkemeye gidebilirsiniz ancak maluliyet oranı konusunda dikkatli olun çünkü maluliyetiniz adli tıp tarihine kadar artabilir veya düşebilir.Bu durumda size ödenen tazminatı dahi sizde geri isteyebilirler.

Tahkim komisyonuna başvurmadan önce mutlaka ek ödeme talebini sigorta şirketine tekrardan yapmanız gerekiyor.Eğer ek ödeme talebiniz reddedilerse veya düşük teklif yapılırsa tahkim dosyayı değerlendirmeye alabiliyor.Sigorta tahkim komisyonundaki avantaj dosyanın en geç 4 ay içersinde sonuçlanıdırlıyor olmasıdır.

Başarılar diliyorum.

Ajan 99 henüz dava açmadım herhangi bir anlaşmazlık yok eksik evrakları istediler verdim Şu anda sigortadan yanıt bekliyoruz

Zaten o yüzden buradan bilgi almaktayım çektiğim acıları sadece ben biliyorum Bu devirde kimseye güven olmuyor herkes düşmüş para derdine Acıyı çeken anlıyor sadece elimden geldiği kadar hakkımı sonuna kadar arayacağım şu anda sigortadan sonuç bekliyorum Az verirlerse dava açacağım Buradan da herkesi bilgilendireceğim teşekkürler

Sigorta şirketlri zaten parayı tam ödemiyor ilk parayı aldıkdan sonra geri kalan eksik ödemeyi almak için başvurun davalarla uğraşıp yıllarınızı harcamayın.

Sosa Sigorta zaten dava açmadım ben de aynen öyle yapacağım aldığım parayı al bulursam dava açacağım şu anda beklemekteyim bakalım ne zaman cevap gelir

sosa sigorta

dava açmadan nasıl alınabiliyormuş yazın herkes görsün burası bilgi paylaşım yeri. numaranızı durmadan açıktan paylaşmayın. bildiğinizi yazın herkes görsün.

sayn yönetciler bu açıktan reklamdır ki kullanıcı defaatletle numarısını foruma yazıyor bu açıktan reklamdır ve forum kurallarına aykırıdır. lütfen gerekeni yapın.

sarasota Plumeria BuTcHeR Life

kafası kırık

Dava açmadan malüliyet raporları kaza tutanakları vs. onlarla beraber sigortaya başvurulup 1 ay içinde sigorta eksik ödeme yapıyor.Eksik ödeme derken onların kullandığı yaşam tablosu farklı.O parayı aldıktan sonra dava açılıp eksik alınan ücreti alıyorsun.

MuraTTameR

Tabi başvuru bu şekilde oluyor.

Dava açmadan alnıabiliyormuş ya, öyle diyor bütün sigortacı "UZMANLAR". madem yazsınlar nasıl oluyormuş herkes görsün. boşuna davayla mahkemeyle uğralmasın kimse.

kafası kırık[FONT=sans-serif] adınız yazsanız adınızla hitap edecem ama onu yazmaya bile gerek duymayıp numaramı rahatlıkla paylaşan bana laf atıyorsunuz sizin kadar boş vaktim yok numaramı yazıyorum çünkü herkese burda yazmaya kalksam bilgisayarın başından kalkamam ben kimseye ne işinizi bana verin diye reklam yapıyorum nede dernek adı altında iş yapıyorum varsa sorun ararsın cevap veririm bu sayfada kimse işini bana ver diye yazdı veya aradı diyemez ihtiyacı olan sorusunu sorar veya arar siz kasmayın bu kadar kendinizi her zaman yazıyoruz dava açarsanız uzun sürer diye elimden geldiğimce herkese yardımcı oluyorum karşılıksız olarak iyi günler.[/FONT]

sosa sigorta

bugüne kadar kaç kişinin dosyasını ücret almadan takip ettiniz sayın sosa.
şirket avukatlığı yaptığım dönemde bize gönderdiğiniz dosyalardan sizin nasıl iş yaptığınızı ben çok iyi biliyorum.
burda telefonunuzu paylaşmanızın tek sebebi iş kovalamaya çalışmanızdır. insanlar sandığınız aptal değil, daha mantıklı bir yalan bulun.

Üst Alt