Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu %10 rapora ne kadar tazminat alabilirim?

tam teşekküllü bir resmi hastaneye durum tespit raporu için müracat edin, oran verilirse her iki aracın trafik sigortasına müracat edeceksin ve tazminatını alacaksın.

Meraba, Abiler ben 20 mart 2015te bi motor kazası yaptım. Bi tantunicide paketçi olarak çalışıyordum mesai saatinde dükkanın motoruyla yaptım kazayı kusur karşı tarafta ve yaşım 19 bişey alabilirmiyim sigortadan. Ha rapor oranı tahminim 15 20

İbrahim bey merhabalar
Öncelikle çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin...
Kaza sonrası uğramış olduğunuz zararın tazmini için haklarınız bulunmaktadır.
Olay ile ilgili olarak elinizde bulunan olay tutanağı, kaza raporu, sağlık raporu vs bilgileri tarafıma ulaştırabilirseniz size detaylı bir şekilde hukuki yardımda bulunabilirim
Tekrardan çok geçmiş olsun
Saygılarımla
Av.Mehmet Yaşar ŞAHİN

Merhaba,
İbrahim bey sizin olayınız trafik iş kazası niteliğinde. Bu yüzden maluliyet oranınıza bağlı olarak %10'u geçmesi halinde SGK'dan da tarafınıza kısmi bir maaş bağlanabilir. Bunun dışında trafik kazası nedeniyle kusurlu aracın trafik sigortasından sürekli işgöremezlik tazminatı talep edebilirsiniz. Tabi şu an için maluliyet oranınız belli olmadığı için sigorta şirketi tedavinizin tamamlanmasını ve sürekli ibaresi taşıyan maluliyet oranınızı belirtir engelli sağlık kurulu raporu ibraz etmenizi isteyecektir. Kaza tarihi henüz çok yeni ve sakatlık oranını şimdiden tahmin etmeniz zor. Neye göre 15-20 dediğinizi açıklar mısınız? Eğer dediğiniz gibi bir maluliyet çıkarsa yaşınızın da genç olması nedeni ile ciddi bir tazminat alırsınız.

Geçmiş olsun.

Saygılarımla

Sayın ibrahim bey verdiğiniz bilgilere dayanarak yapılan aktüer çalışmasında %15 ile yapılan çalışmada alıcağınız tazminat tutarı 67.000 bin tl ile 82.000 bin tl arasıdır. %20 oran ile yapılan tazminat çalışmasında ise almanız gereken tazminat 89.000 bin tl ile 109.000 bin tl arasıdır.Sağlıklı günler dileriz.

MERHABA ben 1.ayda kaza yaptım %8 rapor aldım kusurun hepsi karşıya verildi sağ bileğim kırıldı şu an hâle kırık yaşıyorum 40 yaşındayım % 8 e nekadar alırım ve raporu sigorta şirketine verdikten sonra bu süreç nekadar sürer teşekkür ederim .

Ismailgoren

Sayın İsmailgoren,
Aktüer hesabın yapılabilmesi için;

- Kaza tarihi (ay-yıl)
- Doğum tarihi (ay-yıl)
- Kaza tarihindeki net gelir
- Kesin sakatlık oranı bilgilerinin net olarak verilmesi gereklidir.

iyi günler dileriz.

11/01/2015
24/01/1975
Günlük 120tl×30=3600tl aylık
%8
Sigortanin bana çıkartmış olduğu 32.000tl olduğunu takipçim bana söyledi bu paranın 18.000tl sini şimdi 14.000tl sini de 1 sene sonra dava yoluyla alacağım i bildirdi böyle birşey varmı yokmu beni aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkür ederim

İsmail bey, öncelikle geçmiş olsun.
Sigorta şirketinin olması gerekenden daha düşük ödeme yaptığını düşünüyorsanız dava açma hakkınız var. Genelde sigorta şirketleri resmi belgeye dayanmayan gelire ilişkin beyanları kabul etmez ve asgari ücret üzerinden hasaplama yapar. Ancak taksitle veya bir kısmı şimdi kalanı 1 sene sonra gibi bir seçenek sunmaz. 1 seferde ödeme yapar. Sizin gelir durumunuz resmi belge ile kanıtlanamıyorsa bu şartlarda hesaplama yapıldığında 25-30bin ₺ civarı bir tazminat çıkacaktıt. Ancak mahkeme yolu ile gerçek gelirinizin 3600₺ olduğunu kanıtlarsanız 80bin ₺ civarı bir tazminat alırsınız. Bu konularda uzman bir avukatla çalışmanız menfaatinize olacaktır.

Saygılarımızla

Analiz Hukuk & Danışmanlık

arkadaşlar valideye yüzde 10 rapor aldık yolcu konumunda idi tek taraflı kaza sigorta şirketine müracak ettik valide 62 yaşında herhangi bir geliri yok medikal incelemde dedi sigorta bu inceleme ne zaman zaman alıyor ne kadar zamanda ödemeyi alrız ve tahminen ne kadar çıkar sizce bilgi verirseniz çok sevinirim

Slm arkadaşlar iş yarinden eve yemeğe giderken kaza geçirdim.
Raporun yüzde 10,u geçmesi halinde
kısmi maaş bağlanabilir.demişsiniz
ben trafik kazası geçirdiğimde esnaftım buda iş kazasına girmez mi? İş kazası maaşından faydalanabilirmiyim???

O rapor bana ait engelliler.biz e ben atmış dim ve soru sormusdum,

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Trafik kazası

26.07.2018 günü memur olarak çalışırken trafik kazası geçirdim sağ ayak bilek kısmı kırıldı karşı taraf tamamen kusurlu yüzde 16 işgöremezlik raporum var 41 yaşındayım net 5300 tl maaşım var ne kadar tazminat alabilirim.

Merhabalar.
kaza tarihi:03.09.2017
dogum tarıhı:21.06.1985
rapor oranı %10
Araç yağmurlu yolda kaydı yolun üzerindeki toprak zemine çarptı ve eşimin kolu 4 parça olarak kırıldı.
Kaza tarihinde asgari ücret 1404 TL
bu verdiğim bilgilere göre acaba ne kadar tazminat alabiliriz şimdiden bilgileriniz için teşekkürler

Arkadaşlar oğlum 7 yaşında mahallede oyun oynarken araba çarptı ayağı kırıldı kiriktan ötürü 6 milim kısalma var ayağında sigorta ya basvursam ne kadar bir miktar çıkar bilgilendirme yaparmisiniz lutfen

Kocaeli'de bu işi hakkıyla yapan bir sigorta ve hasar uzmanı olarak çalışan Grup Merkez Hasar firmasını öneririm. Ben daha önce tazminat aldım.Bu firmanın Kocaeli il müdürü Faruk beydir.Eğer ulaşmak isterseniz telefonu mevcuttur.

Üst Alt