Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonucu alınacak tazminatta sakatlık oranı ne kadar etkendir?

çok saçmalık açabilirsin sevda hanım bu sizin hakkınız şirket tazminatınızı ödemek zorunda... geçmiş olsun...

merhaba,
cvp.lar için tşkr ederim.
sgk ya telefnlasordum ve kayıtlara iş kazası olarak geçtiğini belirttiler.ben artık işimi eskisi gibi yapamadığım için kendi isteğimle işimden ayrıldım.1.5 yıl bu şirkette çalıştım ve kendim ayrılmak istediğim için kıdem tazminatımı önce vermediler sonra ben sigrtadan kıdem tazminatı alma hakkı vardır diye döküm alınca sadece kıdem tazminatımı ödediler ama bu kazadan dolay bnm hiç bir kaybımı karşılamadlar.ben şuanda çalışmak zorundayım ama işim gereği ayakta durmam gerektiği için kendi bldiğim işimi yapamıyorum ve bi iş bulmakta kolay değil.annem de bana bakmak için işten ayrılmak zorunda kalmıştı.bunlar iş yerinin yanına kar kalmamalı.2.ameliyat gerekli olduğu zaman ne olacak?şirketim bunların hiç birin düşünmedi.avukatlarda çok fazla para istiyor.barodan bir avukat talebinde bulunsam ve hem iş yerine hemde sigorta şirketine dava açsam iyi bir sonuç alırmıyım acaba?

sevda hanım öncelikle geçmiş olsun,yazdıklarınızı okudum ve hayretler içinde kaldım,siz görevliyken kaza geçiyorsunuz ve hastane masraflarını bile siz karşılıyorsunuz,bana çok anormal geldi bu durum..yaşınız kaç bilmiyorum ama bu durumda ne yapabilirim diye bir avukata danışsaydınız o zamanlar keşke,neyse artık bundan sonrasına bakmalısınız,öencelikle şirketi mahkemeye vermelisiniz,bügüne kadar tedavi masraflarını ve bundan sonra oluşacak tedavi masraflarınıda alırsınız,ayrıca geçirdiginiz kazadan dolayı işinizi yapamadıgınız için oluşan maddi kayıplarınızıda tazminat olarak alırsınız,tabi iyi bir avukattan hukuki yardım almalısınız,herşey para degil,size yardım edebilecek düzgün bir avukat bulabilirsiniz,ayrıca internette bazı huku sitelerinde size ücretsiz yardım edebilecek,yol gösterecek,hukuki konuda bilgi sahibi insanlardanda yardım alabilirsiniz,bence mucadele edin,yılmayın kesinlikle,emin olun sonunda siz kazanırsınız,onlarında yanına kalmasın bu şekilde,tekrar geçmiş olsun,allah yardımcınız olsun.saygılar..

öncelikle cevabın için tşkr ederim hakcan06.yaşım 32 ve evt haklısın o zaman araştırmalıydım bunları ama hem kaza ve hastane sürecinde hiç bişeyi görecek durumda değildim.o aracın içinden sağlam çıkmam (3 kırık ta olsa)bir mucizeydi.tırın altına girdik ve aracın önüyle arkası bir olmuştu.hem işimi seviyodum ve işimden ayrılmak istemiyodum,hemde iş yerime güvenmiştim.patronum sürekli bana seni mağdur etmeyeceğim demişti.annenide mağdur etmeyeceğim demişti.dediğim gibi bende işimi sevdiğim için işimden ayrılmak istemiyordum.ve işe başlayacağım zaman heralde mağduriyetimi giderecek diye düşündüm.ama 6 ay sonra işe başladığımda hiç bişey olmadı ve ben gece gündüz demeden yine deli gibi çalıştım.ve bu süreçte bana ne annemin işiyle ilgili bi destekte bulundu nede bu kazadan dolayı yaptığım masraflarla ilgili bi destek.ve bende onlara oluşan kızgınlıkla ve eskisi gibi rahat çalışamadığım için kendi isteğimle işten ayrıldım,ayrılırken bile bana kıdem tazminatımı kendiliğinden vermediler ve şimdi ne yapacaksın nasıl iş bulacaksın diye sormadılar bile.
ama ynede bi avukata danışmıştım
en fazla 40bin tl alabileceğimi,annenin sana bakmak için işten çıkması bir etken oluşturmaz,kendiside %20 sini alacağını belirttiği için iş yerimle aramı bozmaya değmez ben çalışmaya devam edicem dedim.

hastane masraflarına gelince,olay düzcede oldu orada devlet hastanesinde kadım 1 gece ve sonra istanbula baltalimanında yattım 10 gün.ve oda devlt hastanesi olduğu için masraflarn hepsi bnm sigortamdan karşılandı.beni bi özel hastaneye bile yatırmadılar.devlet hastanelerini bilirsin hastayı daha çok hasta eder.fizik tedavi gördüm 1 ay yine bm sigortamdan karşılandı.ameliyattan dolayı ayağımın biri 36 biri 38 bu yüzden ayakkabılarımı özel yaptırmak zorunda kalıyorum ve her ayakkabıyıda giyemiyorum.bazı özellileri olması gerekiyor.ayrıca onun dışında yine bu kazadan dolayı yaptığım ekstra medikal harcamalarım oldu.tek tek baktığında çok masraflı olmayan ama topladığında yüklü olan harcamalar.ve birde işin diğer bir boyutu uzun yol yürüyemediğim ve fazla ayakta duramadığım için taksi kullanmak zorunda kalıyorum.avukatlar maalesef çok para istiyorlar.
yarın heyete giricem ve raporumu aldıktan sonra sigorta şirketinden talepte bulunup,barodan da bir avukat talep edeceğim.

Merhaba,
Gecmis olsun sevda hanim. Size su tavsiye de bulunayim. Yolcu oldugunuz icin kusurun kimde oldugu onemli degil. Sigorta sirketinden tazminat alma hakkiniz var. is kazasi kismini karistirmayin suan. Cunku SGK'dan alinacak bir tazminat sigorta sirketinden alacaginiz paradan dusulur. Elinizde surekli is goremezlik raporu var mi? Yasiniz genc. Eger asgari ucretin uzerinde bir maasinizda varsa guzel bir tazminat alabilirsiniz. Bu isleri kesinlikle bir avukatla takip etmenizi tavsiye ederim. Ozellikle sigorta hukuku konusunda tecrubeli olmasinda fayda var.

Saygilar

Av.Gokhan

sevda hanım merhabalar...gökhan beyin yorumuna göre siizin hem sigortadan hemde işyerinizden tazminat alma hakkınız var,zaten patronunuz siizi oyalamış,siizinle ilgilenmemiş, ama mahkemeye verince emin olun siizinle çok ilgilenecektir:)yalnız siz sürekli barodan ücretsiz avukat ayarlamak istiyorum diyorsunuz,siizn davalarınız bence çok öenmll,baradon yardım alacagınız avukatın size ne kadar yardımı olabilir açıkcası ben şüpheliyim,sonuçta bu dava maddi ve manevi tazminat davası,ayrıca sigorto şirketlerinden tazminat almak kolay şey degil,sigorta şirketleri para vermemek yada çok az vermek için her yolu denerler,malum burası türkiye,bir amerika,yada ingiltere degilki hakkını avukat tutmasadan alabilesiniz:)sonuç itibarıyla siz bir avukat tutsanız,avukatınız daha çok ve seri tazminat almak için bütün hukuki yolları daha seri bir şekilde kullanacaktır,sonuçta kendiside para kazanacaktır.ayrıca kadın kuruluşlarından yada sosyal derneklerdende bu konuda yardım alabilirsiniz,hesabınızı iyi yapın ve hukuki mucadelenizi sonuna kadar verinn,ben sizin hakkınızı kesinle alacagınızı düşünüyorum,ve size bu konuda başarılar diliyorum.tekrar geçmiş olsun,allah kolaylık versin...
saygılar...

merhaba hakan bey,
öncelikle şu heyet raporumu bir alabilsem:(dediğiniz gibi burası Türkiye ve raporuda hemen almak kolay değil.bir film sonucunu bile 4-5 günde veriyorlar.önümüzdeki hafta elime geçer diye düşünorum.raporu aldıktan sonra da kesinlikle iş yerime hakkımı bırakmaya niyetim yok.miktarın önemi yok ama onlarda uğraşsın bakalım.avukat meselesine gelincede ben bi avukatla görüştüm 1 yılı geçtikten sonra dava açamazsın dedi.başka biriyle görüştüm oda sigortayı fln karıştırma nereden alabilrsek ordan alırız dedi.ikisine birden dava açamazsın dedi.açıkçası buradan daha fazla bilgiler alıyorum.ve bu sefer onlarada güvenemiyor insan.

Sevda hanım,
öncelikle geçmiş olsun. Bir sene geçtikten sonra dava açamazsın diyen avukatla bence bir daha görüşmeyin. Yaralanmalı trafik kazalarında zaman aşımı en az 8 seneden başlar. Diğeride sigortayı falan karıştırmayın demiş, belli ki o da işi bilmiyor. Avukatın sadece hukuku bilmesi yetmez, aynı zamanda sigorta mevzuatını da bilmesi gerekir..İkisine birden dava açamazsın ne demek ?

annemler geçen sene kaza yaptı ve annem yüzde 12 sakat kaldı sigortadan ne kadar para alır kesin bir bilgi veren yok size danışmak istedim

annenızın yası calısıyorsa maası ve adlı tıp tan aldın sakatlık raporu calısmıyorsa askerı ucretten hesaplanır 60 yasa kadar olan kazancının uzerınden kazadakı suc oranı ve sakatlık yuzdesıne gore cıkarr

Bak kardesim benimde anne baba trafik kazasinda sakat kaldilar anne yas 59 saktlik orani % 50 aldigi tazmnat 62.000tl babam emekli yas 66 saklik orani yuzde 39 babama verilen 35.200 ben kendim hallettim sigortadan annenizin yasi cok onemli . Tazminat icin gerekli evraklar dava dosyalarinin fotokopisi asli gibidir yaptir dava dosyasini benden ilk basta istediler sendende isteyebilirler heyet raporu ve kaza raporu

Sevda hanim sizde hemen ilk once sigorta sirketine basvurun hakkinizi arayin her iki tarafada acabilirsiniz acamassin diyenlere itibar etmeyin ve kendiniz basvurun sigortsya cok kolay almasi

Kardesim sen sigorta sirketini ara gerekli evraklari yolla kazada kusur oranida onemli benim tahminim senin verdigin degerlere bakilirsa benimki sadece tahmin dikkate alma 15 000 tl civari cikabilir cevrede avukat varsa tanidik bir danis derim rakam ciktiktan sonra ona gore itiraz yada kabul edersin sihorta sirketini ara islemleri baslat daha sonra yazarsin butaya yardimci olmaya calisiriz

olur tabi ki arada 12 rakam var hiç birşeyin olmadığını düşün %12 rapor aldığını düşün bunun birde hesaplaması var yani %92 alman daha olumlu olur senin için örnek 10 bin almak varken neden 5 bin alasın

selâmün aleykum

Arkadaşlar ben trafik kazası sonucu % 11 Özür raporu aldım. Kazayı 2012 kasımda yaptım ama heyet raporu yeni.ne kadar tazminat çıkar bilmiyorum yaşım 31 evliyim 1 çocuğum var.lakin benim normal maaşım 1750 tl olmasına rağmen özel şirketlerde bilindiği üzere asgari ücret üzerinden maaş gösterilir ve az sigorta primi ödenir. Şimdi ben asgari ücret üzerinden mi tazminat alırım yoksa mesleğimle ilgili bilirkişi mi istemeliyim mahkemede bir fayda verir mi.bilen varsa lutfen bana yazsın. Birde bazıları bana 35000 civarı bazılarında 55000 civarı alırsın diyor.bilen biri lütfen bana yardımcı olabilir mi acaba.simdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

Bende sizin durumdayim tazminati aldim avukatumin numarasini verebilrim sizesizi 3 ayda dosyami halletti odememi aldim

Kaza gecirdim araba carpti bana. Avukatim sigortadan 3 ayda parami aldi allah razi olsun ondan. Isteyene avukatimin numarasini verebilirim magdur olmayin

Bu konuda avukatla görüşün.tazminat hakkınız var.bu tür durumlarda zaman aşımı 10 yıl.acele edin

merhaba kardeşim otobüs kazasında 4 den 9 a kaburga kırığı var iç kanama geçirdi 3 gün yoğun bakımda kaldı ve 5 gün boyunca ciğerlerinden 2 defa hortum takılarak kirli kan cekildi ve hala serviste yatıyor 8. gün oldu birde sol yüzük parmağında kırık var dendi bunla ilgili koltuk sigorta tazminatı alabilirmiyiz ve maddi manevi firmaya dava açsan ne kazanırız bilen yada başına gelen varsa cevaplarsa sevinirim

Geçmiş olsun.kardeşinizin şuanki Genel sağlık durumu,kazadaki kusur oranı, kaza tespit tutanağı tedavi epikriz raporlarını görmeden net birşey söyleyemeyiz.ancak geçirmiş olduğu kaza nedeniyle tazminat hakları mevcut.tazminat ta rakamlar yüklü rakamlardır.05426832780 ararsanız daha detaylı yardımcı olabilirim

Merhabalar. 2013 de tek taraflı trafik kazası geçirdim. Yolcu konumundaydım ve Ağır yaralıydım. Ancak alnımdaki 4 cmlik iz ve psikolojik olarak kötüyüm. 9 Eylül Üniversitesi hastanesinden yüzde 14lük raporum çıktı yaşım şuan 29. Kazayı yaptığım sene 24 yaşındaydım. Sizce ne kadar tazminat alabilirim?

Merhabalar..Eylül 2018 de Kıbrıs'ta yol kenarında yürürken arkadan araç yolun dışına çıkarak bana çarptı..kaldirildigim hastanede ayak bilegim kırıldığı söylendi ama ödem ,yara ve açık kırık olduğu için ameliyat i 1 hafta sonu yapabileceklerini bu süreçte hastanede de yatmam gerektiği soylendi,bende refakatçi m olmadığı için memleketim Adana ya gitmek istediğimi söyledim uçakta 3 koltuk ayirtip ayağımı alçıda uzatarak balcalı hastanesi ne geldim ayağımda çıkık ta varmış fiksator takıldı ve ödem yara hafifleyince ameliyat olacağım söylendi 20 gün sonrada ameliyata girdim ayak bilegime 5 vida takıldı...Kıbrıs'ta ki olay yerine gelen polisle telefonda görüştüm şikayetçi olduğunu soyledim..polis zaten karşı taraf yolun dışında sana çarptığını söyledi dedi,hastaneden epikriz i gönder dosyaya koyup adliyeye teslim edecem dedi..gönderdim 3 ay oldu...ben 6 . Aya girecek daha degneklerle yürüyorum ayda bir defa kontrole gidiyorum..acaba bana rapor verirler mi ve ne zaman raporu alabilirim?avukatim rapor vermezlerse birşey alamayiz dedi..dosyam orada adliye ye verildi ama davam açılmamış daha bu ay sonuna kadar açılır dendi..ağır işliyor herhalde Kıbrıs'ta..daha çok beklermiyim...üç dört ay sonra normal yurusem bile ayağımda sonuçta yara ameliyat izleri var ve vidalar var ayak eskisi gibi olmayacak tabi bunun için rapor veriyorlarmi? Kaza sırasında bir gelirim yoktu..yaş 33

Merhaba öncelikle geçmiş olsun
Bobby
Merhaba
mynecro
Merhaba tazminat hesaplaması kişinin işi geliri yaşı kaza durumu vb birçok erkenden değişir herhangi bir başvuruda bulundunuz mu acaba

lahoua
Merhaba öncelikle geçmiş olsun

Üst Alt