Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazasında adli tıptan rapor ne kadar sürede mahkemeye ulaşıyor?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
iyi günler istanbul adli tıptan rapor mahkmeye ne kadar sürede ulaşıyor konuyla ilgili bilgi sahibi olan varsa beni bilglendirirse seviniriim ?

Ben de 3 ay önce Adli tip da muayene oldum 3 ay geçmesine rağmen daha rapor çıkmamış.

Adli tıp bana verdiği bilgi 3-5 ay arası rapor çıkıyormuş

Neyle ilgili rapor neden istedin nerende bi sakatlık var

ahmetbjk

sol kalça asetabulum kırıgı oluştu ve 5 vidalı platin takıldı ondan dolayı istanbul adli tıptan rapor alacağım

Evet nihayet dün itibarı ile Adli tip raporum çıkmış.
Toplam süreç, Adli tip a muayene olduktan 3.5 ay sonra rapor çıkmış oldu.

adli tıp raporu hk.

enes75

merhaba,geçmiş olsun oran olarak ne kadar vermiş adli tıp.ve birde süreci anlatırsanız muayene falan bilgilenmiş oluruz

cengiz
Raporun çıktığını biliyorum ama Oran kısmını bilmiyorum daha mahkemeye ulaşmamış, uyap sisteminde görünmüyor, adli tip dosya mi posta ile gönderdiği için bi iki güne ulaşır mahkemeye orani da öğrenir burda yazar ve sizi de bilgilendiririm.
Gelelim Rapor Surecine☺

Önce mahkeme adli tip da rapor alamana karar verir.
Mahkeme dosyani adlitipa gönderir.
Adli tip dosya üzerinde muayene yapar önce, Tahlil mr vs. bişey daha isterse seni üniv. Hastaneye sevk eder (1,5 ay sonra gibi) istediği tetkikleri yaparsın. (Bende istedi ben yaptim) bu yeni hastane tetkikleri ile beraber adlitip sana bi randevu günü verir adli tip kurumunda muayene olman için ( 1 ay gibi sure veriyor) tetkikleri yaptıktan sonra adli tip sana randevu verdiği günde adli tip a gidiyorsun (çok erken git çok kalabalık) adli tip a gittiğin zaman kayıt islemi vs. ondan sonra sırayla içeri çağırırlar, kişiyi tekli odaya alırlar yanında refakatçi dahil kimse kalmıyor (sen ve doktor :) ) nerende ne var sorar, tabi sen de herşeyi şöyle sonra metreyle ölçer biçer yazar işlem biter.
Sonra sana muayene olduğuna dair bi kağıt verir onlar senin dosyani ve raporunu mahkemeye kendileri gönderiyor. Muayene olduktan sonra min. Süre 3 ay max. Süre 8 ay içinde raporun mahkemeye ulasmis olacak.

Umarım Süreci Anlatabilmiş ve Sana Yardımcı Olabilmişim

cengiz

Rapor oranim %100
20.08.2012
tarihinde geçirmiş olduğu araç içi trafik kazası kazasına bağlı
arızası, 11.10.2008 tarih ve 27021 sayılı Resmi Gazete'de
yayımlanan Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı
Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği hükümlerinden
yararlanılarak ve meslek grup numarası bildirilmemekle Grup1
kabul olunarak:
Gr1X(3b……….65)A %100
E cetveline göre %100(yüzdeyüz) oranında meslekte
kazanma gücünden kaybetmiş sayılacağı oy birliği ile mütalaa olunur.

Enes kasim 2015 te bna araba carpti.su an sadce bi avukat buldum ve vekalet verdim.sen adli tipa girdigine gore baya yol kat etmissin.benm bu surecte neler yapmam lazim?

enes7

hayırlı ugurlu olsun kardeşim ya ben bir konuya hakim olamadım sen kazayı 2012 de yapmışsın fakat sen davayı ne zman baslattın onu soylersen cok sevınırım tekrar hayırlı ugurlu olsun ?

CokuzaktaolamazNOKTA
Dava açıldıktan sonra avukatlar karşılıklı dilekçe cevap olarak sunarlar mahkemeye, cevap dilekcelerinde sonra ilk duruşma için gün belirler mahkeme, sonra ikinci duruşma için enaz 3 ay süre daha atar,sonra senin dosyan trafik ihtisas kusur bölümüne gider, o geldikten sonra 2. Duruşmada da dosyan yine adli topa gider iş gücü kaybi için, adli tip seni de cagirirsa gider muayene olursun. hasan umut aydın
Evet kazayı 8/2012 de yaptim, Davayi da 7/2014 de açtım

enes75 avukata sadce vekaletmi verdin sozlesme falan yaptinmi % kac anlastin mahkemeyi kazandiginda para senin hesabinami yatacak.bu konuda tecrubelerinden yararlanmak istiyorum.ben sadece bi tek vekalet verdim ama yuzdelik konusunu daha konusmadim ve sozlesme yapmami soyledilerde nasil yapacagimi soylemediler.neleri belirtcem ve ahzu kabze dye bise var oda para cekme yetkisiyle alakali.paranin benim hesabima yatmasinida istiyorum.

enes75
2.mahkemeden sonramı adli tıptan rapor almaya gıttın ?çünkü ben 1.mahkemye çıktım avukatım aradı beni dedi istanbul adli tıptan rapor alacağız dedi. 2. mahkemem 30 marta bu tarihten sonramı isatnbula gidecem ?

arkadaslar bende 2014 de kırıkkale mahkemesı benı ıstanbul adlı tıpa yolladı 15 ay sora geldi ewrakım 3 ay sorada dawam sonuclandı normal hastaneden yuzde 56 olarak aldıgım rapor adlı tıpta yuzde 66 ya cıkmıstı

Evet 2. Mahkemeden sonra adli tıpa sevk ettiler beni ama rapor eksik evraklar yüzünde biraz ertelenip 3. Mahkemeyede yetismeyebilir.
hasan umut aydın
CokuzaktaolamazNOKTA
Evet vekalet verdim ve sözleşme yaptım bütün dava masrafları ve mahkeme bitimine kadar bana lazım olacak medikal malzeme ücreti ve dava ücreti tamamen avukata ait ve sözleşmem dava sonucunda kazanılacak Tazminat miktarı üzerinde %15 (yüzde onbeş ) olarak anlaşıp sözleşme imzaladım.

enes75
peki rapor geldıkten sonra mahkeme tazmınat oranını acıklıyor galıba ? sigorta şirketinin bu duruma ıtıraz hakkı oluyormu pekı verılen tazmınata ?

enes75 avukat enistemin is davalarina bakan biri.gcen hafta abimle gittim ve konuyu actim.vekalet verdm sadce sozlesme yapmadik ve dedi ben % 10 aliyom ama dava sonucuna gore bakariz.manevi tazminat orani icn 50.000 tl uzernden accagiz (dha sonra istersem yukseltebilirim) dedi.smdilk 1800 istedi bu 50.000 tl icn.sanrim dava giderleri bna ait olcak.

hasan umut aydın

Raporun taraflarına tebliğ tarihinden itibaren davacı ve davalının 2 hafta içerisinde itiraz etme hakları var. Ancak çok bariz bir hesaplama hatası yoksa mahkeme o rapora göre karar çıkartıyor.

@cmmddmm
peki kaçıncı mahkemeden sonra mahkeme adli tıp raporu istiyor ?ve ne kadar sürede adli tıp raporu mahkmeye ulaşıyor ?

@cmmddmm @enes75

eger bu konuya hakımsenız bılgılendırırısenız sevınırım .. tazmınatımızı kaza yapmıs oldgumuz tarıhtekı asgarı ucrettenmı yoksa sımdıkı asgarı ucrettenmı tazmınat odemesı yapıyor sıgorta bılgı verırmısınız ?

hasan umut aydın

Mahkeme genelde ilk duruşmadan sonra adli tıpa sevk ediyor ama bazı mahkemeler hastane evrakları geldiyse mahkemeden önce de sevk edebiliyor. Genel olarak ilk duruşmada sevk ediyorlar. Adli tıp raporunun mahkemeye gelmesi 2 ayı buluyor. Bazı zamanlarda 3 ayıda bulduğu oluyor.

Başkanım kazatarihinden itibaren askeri ücretin artışına göre hesaplanıyo her yıl ne kadar zam okadar ıyı mahkemeyi kazanıp hesap istendiğinde ki askeri ücretin son haline kadar hesaplanıyo benim 2015 de bitmişti keşke şimdi biteydi şu 300 liralık artişıda kapacaktım:)

konu eski ama hortlatayım adli tıptan aldıgın raporun ulaşması yaşadığın ile göre değişir normalde 1 ay megakentler için max 3 ay ha tabi torpilin varsa 1 hafta :p benim raporun gitmesi 4 gün sürdü adamını bulursan işlemlerini hızlandırabilirsin

Peki arkadaşlar adli tıp raporunu sorgulayabilicegimiz herhangi bir site wep adresi"varmi

UYAP Portali üzerinde M imza ile sorgulayabilirsiniz.

Kardeşim normal şartlarda sen adli tıpın göndermesine bırakırsan bunun mahkemeye gitmesi 1 ay 2 ayı buluyo ve bu süre zarfındada mahkeme günün varsa ve bu rapor yetişmezse nereden baksan 6 aylık bi kaybın olur.Örnek verirsek benım 20 gün sonra mahkemem vardı ve tanıdık sayesınde cıkan raporu 4gün sonra mahkemeye gönderdik 7gündede mahkemeye ulaştı ve dava gününe yetişti demem o ki bu mahkeme süresi zarfında hiçbir şeyi akışına bırakma süreci hızlandırmak binevide olsa senin elinde

ali711

yani ben kazayı 2014 te yaptım 2016 da sonuclansana veye 2017 de sonuclansana o tarohteki asgari ücret üzerinden tazminatımızı aılırız dogrumu anladım ?

Üst Alt