Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK personeli süreli engelli raporu ile emekli olabilir mi?

GökTürk35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
MUVAZZAF ASKERİ PERSONELİM.MART 2025 TE SÜRELİ ENGELLİ RAPORU ALDIM %52.BU ORAN BİRDEN ÇOK RAHATSIZLIKTAN DOLAYI VERİLDİ.ORANLAR %30,%20,%10,%6, NE YAPMAM GEREKİR,EMEKLİLİK ŞANSIM VARMI.25 YILIM 5 AY SONRA DOLACAK.GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TŞKLER.

Son düzenleme:
Yanlış bilmiyorsam emekli olman için %40 yeterli emekli olursun

Tskler ama lütfen işleyişi bilen varsa daha detaylı bilgi verirlerse cok sevinirim.tekrardan tskler

Cimere çalışma bakanlığına yaz yardımcı oluyorlar. 1 haftada yanıt gelir.

Tek hastalıktan hafif derece ,orta derece, ağır derece tanı almanız gerekiyor..diğer şartları sağlıyorsanız anca bu şekilde emekli olabilirsiniz.

Birden fazla hastalıkların toplanması ile emekli olamazsınız.

Ben bu şekilde biliyorum.. yanlışın varsa bunu Bülent abime soralım @OturanBoğa

@GökTürk35,

Sizin yönetmenlik farklı çok basit emekli olunabiliyor bel fidigindan bile emekli olanı gördüm

Elinizdeki raporla olmaz gününüz kurtariyor

Sizin bağlı olduğunuz sağlık yönetmeliği şu:

@OturanBoğa, ben bu yönetmeliği okudum fakat burada engelli raporu alan personel ile ilgili bir şey yazmıyor.gerçekten belirsiz bir durum var.kuruma dilekçe yazacağım.fakat öncesinde sizler sayesinde bilgi edinmeye çalışıyorum.

@OturanBoğa,
Engelli sağlık kurulu raporları

''MADDE 85-
(1) Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin engelli sağlık kurulu raporları, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca düzenlenir.

(2) (Ek:RG-10/10/2024-32688-C.K-9015/23 md.) Engel durumunu bildirir geçerli sağlık kurulu raporu alanların bu raporları askerliğe elverişli olup olmadıklarının tespiti için Milli Savunma Bakanlığına gönderilir. Bu raporlar Milli Savunma Bakanlığının onayını müteakip kesinleşir.'' diye madde var fakat ilgili mevzuat hükümleri nedir bu konuda bilgim yok malesef

Son düzenleme:
5510 sayılı yasanın emeklilik maddelerine atıftır diye düşünüyorum. Ama bu önemli değil. Önemli olan sağlık durumunuzun görev yapmaya mani olup olmadığı. Eğer maniyse, ya geriz hizmette görevlendirme ya da emeklilik talebinde bulunabilirsiniz.

@OturanBoğa, tskler zaten sınıfım gereği hem ağır işlerin olduğu hemde geri hizmet sayılan bir sınıfım malesef.desteginiz ve geri dönüşlerin için tsk ederim.anladigim kadarıyla kuvvete sgk ya gondermeleri ve gorus almalari icin dilekçe yazıp Ek e raporumu ve destekleyen epkrizleri koyup emeklilik zamaninin tekrar hesaplanması ni isteyeceğim.umarim olumlu olur.

Evet, tam olarak böyle. Ve bunun niçin acele edin. Ocak 15'de engellilerin emeklilikleri inanılmaz kısıtlandı. Bizde artık birden fazla rahatsızlık ile emeklilik imkansız. Tek bir hastalık SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli düzeyde tanı saplamalı ki emekli olunabilsin. Sizde de böyle olur diye korkarım (malum, adamlar "herkesi eşitliyoruz" derken aslında herkesi mağduriyette eşitliyor).

bu yeni çıkan kanun 2008 öncesi çalışmaya başlayan 4a liları SSK lilari ilgilendiriyor sanirim.kamu calisanlari icin balthazar kanunu devam ediyor mu?

Üst Alt