Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TSK personeliydim, ayrıldım. Emekli sandığından vergi indirimi ile emeklilik..?

OturanBoğa

[FONT=sans-serif]kafama birşey takıldı o boga son 2520 gün meselesi yaşlılık aylıgında yani engelli emekliliginde geçerli degilmi [/FONT]
[FONT=sans-serif]malulen emeklilikte geçerli degil degilmi servet malulen olmuş son 4 ay küsür ssk yatırmış emekli olmuş başka konularda 2520 meselesi yazıyorsunuz kafamız karışıyor [/FONT]

paranoya

Evet. Yaşlılık emekliliğinde son 2520'Nin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde olur. Malulen emeklilik söz konusu olduğunda ise son prim hangi statüde ise emeklilik de o statüde gerçekleşir.

Oran % 40-50 civarı ola ve istifa edip ssk olsaydı engelli emeklisi olması için çalışma şartına göre en az 3,5 yıl ssk çalışma zorunluluğu mu olur yoksa ssk'li iken emekli sandığından emekli olabilir miydi. Benim bildiğim bir şekilde engelli emeklilik şartını sağlıyorsa ssk ya da emekli sandığından (hangisi kabul edilirse) emekli olabilmeli. Bilelim de emekli olacağımız zaman ona göre karar verelim.

murat220
Öyle olunca ssk. ya başvuruluyor. Ssk da diyor ki 3.5 yılı dolmamış benden emekli olamaz.
Emekli sandığına başvurunca da, yani son çalışma ssk lıyken, emekli sandığı da bende halihazırda çalışmadığı için benden emekli olamaz diyor. Yani kısaca emekli sandığından ssk ya geçmek pek mantıklı gözükmüyor. Maaş da epey farkediyor zaten

fbservet

yani servet malulen olmak istersen emekli sandıgından emekli olunabiliyor çalışma şartı aramıyor.. emekli sandıgından engelli hakkıyla emekli olmak istersen çalışma şartı arıyor degilmi

fbservet paranoya
Servet Bey ben de, o kadar konuştuk, ne kadar maaş bağlandı size merak ettim,
ayrıca sizin şartlarınız uysaydı, emekli sandığına tabi olarak hala çalışıyor olsaydınız, %87 raporunuz ile ''engelli'' emekliliğine başvursaydınız, emekli sandığı sizi o durumda engelli emeklisi eder miydi, yoksa kalkıp size, sizin aldığınız %87 lik raporun içinde tek bir hastalıktan %80 tedaviyle çalışma olanağı vermeyen bir hastalık olduğu için ben sizi bu engelli raporuna rağmen malülen emekli ederim, engelli emeklisi etmem der miydi?
Siz epey araştırma yaparak başvurduğunuz için size sormak istedim.
Teşekkürler şimdiden.

Merhaba ben Malatya dan cenk

1998 ve 2015 yılları arasında TSK da astsubay olarak çalıştım. 16,5 yıl emekli sandığı primim var. 2015 ocakta istifa ettim iki yıl boşta gezdim. Devlet hastanesinden %69 engelli raporu aldım raporum da yüzde 40 psikiyatri bipolar tedavi ile kısmen düzelen %48 ankilozan spondilit den açıklama söyle servikal fleksiyon 10'-rotasyon 15'- lateral fleksiyon 20' - ekstansiyon sıfır derece-lomber fleksiyon 20'-ekstansiyon 10'- lateral fleksiyon 10'- bilateral kalça ROM ileri derecede limitli ağrılı. Torokal fleksiyon 10'-rotasyon 10', sonuç kişisel engel oranı balthazard formülü ile yüzde 69. 10 gündür SSK lı bir işte çalışıyorum vergi indiriminden faydalanmak için vergi dairesine başvurdum ama sonradan en az 3.5 yıl SSK şartı aranıyor vergi indiriminden yaşlılık emekliliği için dediler herhangi bir şekilde emekli olabilir miyim SSK ya malulen başvursam bu koşullarda emekli olur muyum. olursam ikramiye alırmıyım. Psikiyatri ilaçlarım depakin risperdal Costa iğne dideral akineton ankilozan ilaçlarım ANTİ TNF HAFTALIK ENBREL 50MG iğne Teşekkürler

Cenk4444
sskya başvursan 3.5 yıl çalışmadın diye ret edilir. 3.5 yıl ssk lı olarak çalışırsan o zaman emekli olabilirsin. emekli ikramiyeni de öderler 1998-2015 yılları arası yanmaz.

Ama servet emekli olmuş ben olamazmıyım emekli olanlar var benle aynı durumda

Cenk4444
Cenk Bey tek bir rahatsızlıktan oranınız yüzde 60 ve üzeri ise, servetteki durum böyleydi, o zaman malülen sskdan emekli olabilirsiniz..
Ama birkaç hastalık toplamı 69 olup, herhangi biri 60 veya üzeri değilse o zaman erken emeklilik için ilk mesajımdaki şartlar geçerlidir.

Turbo teşekkür ederim ama kafama takılan şu bu raporla SSK sağlık kurulu beni malulen emekli eder mi veya ne yapmalıyım

Cenk4444
SSK bu raporla malül emeklisi etmez malesef. Çünkü malüliyet için en az tek bir hastalığın oranının yüzde 60 olması lazım. Senin 40 ve 48..bunlardan en az biri minimum 60 olmalıydı ki o zaman ederlerdi. Sen vergi indirimi alıp 3.5 yıl çalıştıktan sonra başvurunca ssk seni özürlü emeklisi edecektir. Keşke istifa etmeden bu raporla emekli sandığı özürlü emekliliğine başvuraydın. Hem emekli sandığından özürlü emeklisi olurdun hem de emekli maaşın en azından 500-600 tl civarı fazla olurdu. Ama ikramiyen yanmaz.. ssk dan emekli olursan emekli sandığındaki 16 yılının ikramiyesini emekli sandığı sana öder mutlaka. Aslında iki ayrı dava açsan küçük bir ihtimal emekli sandığı seni özürlü emeklisi edebilir ama bu davalar en azından 2.5-3 sene sürer ve sonucunu tam bilemem, olumlu olur mu olmaz mı diye, ali tezel ofisleri bilir onlara da 650 tl vermen lazım olur mu diye sormak için.

Ayrıca 2018 ekpss den 88 aldm eğer atanırSam 17 yıl geçmişim %67 raporum la Memurken dilekçe versem emekli olabilir miyim

Cenk4444

Son 2520 primin fazlası (yani 1261i'i) hangi statüde ise emeklilik de o statüde olur.

Sadece, malulen emeklilik söz konusu olduğunda farklıdır. O durumda en son sigortalılık hangi statüde ise malulen emeklilik işlemleri o statüde yapılır

Hocam fiili hizmet zammında vardır senin , 4c li emekli olmak için bir sgk ile görüş bence..

Benim durumum biraz farklı yardimci olur musunuz

ben 16 yıl T.S.K da çalıştım istifa ettim
sonra 6 ay sigortalı bir şirkette çalıştım çalışırken %67 sürekli rapor aldım
sonra ekpss ile memur olarak atandım
ilk ise girişim 1998

şimdi ben engelli memur olarak nasıl bir yol izlemeliyim erken emekli olmak için

1-kamu emeklilik daireye dilekçe mi Yazmaliyim yoksa 2-vergi indirimi mi almalıyım yoksa 3-kurumuma dilekçemi vermeliyim

bana desteğiniz için teşekkür ederim.

emekli olmak istiyorum yardimci olursaniz ayrıca henüz aday memur um bu emeklilige engel olur mu

saygilarimla

OturanBoğa

EMEKLİ SANDIĞIndan "emekli" olmak için Son 7 yıl içinde 1261(3 buçuk yıl) gün şartı aranırmı?

Cenk4444

5434 S.K. tabisiniz sanırım.(yani EMEKLİ SANDIĞI)

Hocam ben vergi indirimine bugün başvurdum sonra hizmet birleştirme yapacam kurum üzerinden detaylari yazacağım ama sizce nasıl emekli olurum bana 3000 tl emekli maaşın olur dendi bu doğru olabilir mi ikramiye alır miyim günüm 16 bucuk yil Askeriye 6 ay ssk galiba şimdi 2 aylik engelli aday memurum yıpranma 4 yıl galiba 2 yılda kıbrıs ta görev yaptığım için yani 23 yıl oluyor toplamda bana kurumdaki arkadas en az 3 bin emekli maaşı 75 bin civarı ikramiye alırsın dedi ama vergi indirimi gelsin ssk ya sorup hesaplattiracagim galiba kolay gelsin

Ben 2019 mayis da surekli yuzde 67 rapor aldim
2020 mart ayinda engelli memur ekpss ile oldum.ilk sigorta girisim 1999 memur olarak idi.2015 de istifa ettim bir yılda iki memurlugum arası ssk calısmam var hizmet birlestirme icin kuruma basvurdum vergi indirimi al dediler bende 4 ay once vergi indirime basvurdum oda maliye ocakta gelecek dediler sorum basit

Vergi indirimi almadan hizmet birlestirmem olunca emeklilik dilekcesi verebilir miyim
Vergi indirimi alsam ocakta cok fark eder mi emeklikte

Tesekkur ederim

Cenk4444

Memur statüsünde emeklilik ile vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok. Aynı şekilde maaşa da etki etmez.

Emekliliğin hangi statüde olacağının kuralı şudur: son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde olur.

Cenk4444

Merhabalar. Bende 2000 mezunu astsubayım 2015 de istifa ettim. Emekli sandığından 6.675 gün primim var(yıpranma dahil)

Sonrasında 1.040 gün 4A lı olarak çalıştım

Toplam 7.700 gün prim yapıyor.

2020 ekim ayında %42 engelli raporu aldım.
2021 nisan ayında Vergi İndirim Belgesi aldım

2020 kasım dan itibaren çalışmıyorum.

Ankara emekli sandığına emeklilik başvurusu yapsam engelli olarak emekli olabilir miyim bilginiz varmı.

Siz ne yaptınız emekli oldunuz mu.
OturanBoğa sizin bilginiz varmı nasıl bi yol izlemeliyim

Bakalım araştırıyorum buralardan bilgi alamaz isem Ankaraya gideceğim

MEHMET DNCKL

Beni tek rahatsız eden konu senin şuan "EMEKLİ SANDIĞI" nda "AKTİF ÇALIŞAN SİGORTALI" olmaman. Yoksa başka prüz yok gibi sankim.

ayDÜNYAvazo

Yanı şuan aktif çalışıyor olmamamın sorun olacağını sanmıyorum. Bu hafta Ankaraya gidebilirim bakalım nolacak

TSK' dan 2015 te istifa ettim Vergi İndiriminden nasıl emekli olabilirim

Merhabalar. Ben 2000 mezunu astsubayım 2015 de istifa ettim. Emekli sandığından 6.675 gün primim var(yıpranma dahil)

Sonrasında 1.040 gün 4A lı olarak çalıştım

Toplam 7.700 gün prim yapıyor.

2020 ekim ayında %42 engelli raporu aldım.
2021 nisan ayında Vergi İndirim Belgesi aldım

2020 kasım dan itibaren çalışmıyorum.

Ankara emekli sandığına emeklilik başvurusu yapsam engelli olarak emekli olabilir miyim . Nasıl bi yol izlemeliyim.

Üst Alt