Ttnet engelli uyanıklığı
Yıllardır ttnet abonesiyim. Engelli kampanyasından faydalanıyorum. Faydalanan ve faydalanmayan arkadaşlar inceleyip görüşlerini yazarsa ve ilgili yerlerin biraz olsun dikkatini çekebilirsek belki kazıklanmaktan kurtuluruz.
Basında, ilgili web sitelerinde ve sosyal medyada paylaşırsak faydası olur diye düşünüyorum. Aşağıda Ttnet müşteri hizmetlerine atmış olduğu e-postayı paylaşıyorum. Sizlerde paylaşırsanız belki sesimizi duyurabiliriz.
Sayın Yetkili
Ben bu ülkede yaşayan binlerce engelli vatandaşdan biriyim. Evimde İnternet kullanmaktayım. Kamuda ve özelde bize uygulanan güya indirimlerden sizinde pay sahibi olduğunuzu biliyorum. İndirim ise aylık 63.tl. olan sınırsız internetten siz engellilerden 45.tl. alıyorsunuz. Gelelim asıl konuya kampanyaları incelediğimde 24 ay taahhüt verenlere ilk 5 ay ücretsiz diğer 19 ay 63.tl. gibi bir kampanyanız var. Diğeri 12 ay taahhütlü 39.tl. sınırsız vitamin kampanyası var. Şimdi aşağıya rakamları yazıyorum.
1- 19 x 63 : 1.197.tl. (5 ay ücretsiz 24 aylık kampanya)
2 - 24 x 39 : 936.tl. (Vitamin kampanyası denklik olması için 24 ay üzerinden hesapladım.)
24 x 45 : 1.080.tl. (Engellilere uygulamış olduğunuz kampanya 24 ay üzerinden)
İlk kampanyadan 24 ayda yaklaşık 117.tl az ödüyoruz engelliler olarak aylık 4.87.tl. gibi bir tutar.
İkinci kampanyadan 24 ayda 144.tl. fazla ödüyoruz. Engelli olduğumuz için.
Telekoma gidip müşteri temsilcisine ilk 5 ay kampanyadan yararlanıp sonraki aylar engelli kampanyasından faydalanmak istiyorum dediğimde yüzüme öyle bir baktı ki uyanık seniiii der gibi. Tabi olmaz dediler. Telekomda aranızda çok bilgili yöneticilik yapan kişiler vardır, acaba bu hesabı yapmıyorlarmı. Maksadım engellileri acındırmak değil ama göz göre göre de aynı fiyatlarla ucuz gösterip reklamınızı yapmanız hiç hoş değil. Güya engellilere indirim yapıyorsunuz. Ben elimden geldiği kadar bu konuyu duyurma çabasında olacağım. Ulusal gazete, web sitesi, sosyal medya gibi. Art niyetli değilim ama hiç olmasa bundan yararlananlar doğruyu bilsin.
Biz engelliler interneti asla indirimli kullanmıyoruz. Müşteri hizmetleri söylediklerimi kabul etti ve sadece arada bizim taahhüt vermeden kullandığımızı söyledi. Telekomun tekel olduğu bir ülkede taahhüt versem ne vermesem ne ki. Zaten senelerdir kullanıyorum başka şansım varmı. İstedikleri taahhüt olsun.