Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tüberküloz ve Malulen Emeklilik..?

Teşekkür ederim. En son 2-3 sene önce yeşilkundura'nın orda motorlu taşıtlar yatırmıştım ve ordan vatan'a taşınmıştı son durumu bilmiyorum vatan caddesine gideyim ben pazartesi günü. Yanımda bir evrak götürme me gerek var mı nüfus cüzdanı yeterli mi ? Ufukalp

@MuratB.
Gerekli evraklar:

[FONT=Arial][FONT=Georgia]-Kendisi engelli olanlar için;[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Georgia]-Çalıştığına dair işveren tarafından düzenlenen imzalı ve kaşeli dilekçe,
nüfus cüzdanı fotokopisi,
bir adet fotoğraf,
varsa ilgili yönetmeliğe uygun sağlık kurulu raporu (30/03/2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü Sınıflandırması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik)

Yukarıdaki şartlara uygun raporunuz varsa kabul edilir hastaneye de sevk yapılmaz. Aksi halde hastaneye sevk edilirsiniz.

[/FONT][/FONT]
http://www.ivdb.gov.tr/mukellef/engelliindirim.php

Bülent Bey benimkine 4 ay oldu halen sonuç gelmedi :) belli olmuyor Ankara'nın işi.

vetbat

Çok istisna bir durum. Raporda bir tereddüt yoksa, yeniden eksik belge ya da rapor istenmemişse, 2 ayda halloluyor.

şöyle özetleyelim o zaman ;

benim şuan hiçbir evrağım ve raporum yok direk vergi dairesine kimliğim resmim ve işyerinden burada çalıştığıma dair kaşeli imzalı bir evrak alıp vergi dairesine gidiyorum. Akabinde engelli indirimi almak istediğimi söylüyorum ve onlar beni hastaneye sevk ediyor. Doğru mu anladım ?

Benim rapor da yeni bu yıl aldım zaten niye uzadı anlamış değilim. Vergi dairesine gittim 4 aydan önce sonuçlanmaz dedi hakikaten de öyle oldu.

VErgi indirimi için başvuru yaptım ve hastaneye sevk ettiler. istanbul haseki eğitim araştırma hastanesine. Fakat randevuyu kendim alacakmışım http://haseki.probel.com.tr:81/Prorandevu/ şuradan alıyorum sağlık kurulu için ve vergi indirimi ÖTV bölümünde alıyorum doğruu mu ? birde 2022 maaş diyor ordan almadım

MuratB.
Giriş yaptığınızda ne tür seçeneklerle karşılaştığınızı bilmiyorum, verdiğiniz linkten giriş yapıp görmek ve ona göre yönlendirmek istedim ama Haseki'den hastanede hiç kaydı olmayanlar randevu alamuyormuş bir defaya mahsus kayıt oluşturmak gerekiyormuş o yüzden giremedim.
Sağlık kurulu bölümünden randevu almak istediğinizde belirttiğiniz gibi 2022, vergi indirimi gibi seçenekler çıkıyorsa evet vergi indirimini seçin, rapor kullanım amacına işlenir sanırım bu.

Ufukalp

o zaman çıkan sonuçları söyliyeyim.

Hastaneye sevk edildim ve heyete gireceğim karşıma çıkan randevu sonuçları bunlar..

Malüliyet derecesi trafik kazası iş durumu bildirir
malülen emeklilik SGK
vergi indirimi ve ötv
grup bireysel
evde bakım
engelli kartı
2022 maaş

hangisinden randevu almam gerekiyor ?

Evet vergi indirimi ve ötv seçeneğini seçeceksiniz.

Ben aynı konu ile ilgili yazacağım.1999 sgk girişim var.2003 yılında Askerliğimi yaptığım sürede Akciğer tüberküloz (verem)hastalığına yakalandım.2 ay askeri hastahanede yattım.5 ay hava değişimi derken elverişsiz raporu verildi.Ayrıca 2009 2010 yılları arasında zatüriye geçirdim.Bu hastalıklardan bana tabiri deyim yerinde ise miras olarak astım kaldı.Akciğer filimlerinde izleri mevcut.Bazen işe gireceğim zamanlarda izler sıkıntı yaratıyor.Malülen her hangi bir hakkım varmı.sgk günüm 2420

Malulen Emeklilik ve Tüberküloz

15.09.2003 Tarihinde sigorta girişim mevcut.
3930 Gün sigorta primi yatmış durumda hala sigortalı olarak çalışıyorum.
2005 yılında tüberkülof teşhisi konularak yaklaşık 1 ay hastanede tedavi gördüm akabinde ilaç tedavisine devam ettim çok şükür geçti. Ama askerliğe elverişli değildir raporu aldım.

Malulen emekli olabilmem için herhangir bir şart aranıyor mu vergi indirimi veya %40 lık herhangi bir rapor verilmemişti o dönem. Şuan çalışıyorum ama toz duman vs ortamlar beni bir hayli yoruyor ne gibi bir yol izlemeliyim yardımcı olurmusunuz ?
malulen emeklilik için bu kriter yeterli midir ?

Üst Alt