Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tüketici hakem heyetine başvuru yapan varsa süreci paylaşabilir mi?

asimptot

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
35
Merhaba,

İnternetteki bir e-ticaret sitesinden alışveriş yaptım. Ürün detayının değiştirilip farklı bir set gönderildiğini düşünüyorum. Kaldı ki ürün görselleri ile içerik şu anda uyuşmuyor. İade etmek için kod vermeleri lazım ama 10 gündür ne telefonuna ulaşılıyor ne WhatsApp'tan cevap veriliyor ne de sitesindeki destek talebim karşılanıyor.

Zaten sitedeki iade koşullarında "ALICI; satın aldığı ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içerisinde, SATICI’ya aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden bildirmek şartıyla hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkını kullanabilir." diyor.

Tüketici hakem heyetine başvuru yapmayı düşünüyorum ama 14 günün dolmasını mı beklemeliyim bilmiyorum. Tüketici hakem heyetine başvuru yapan varsa süreci paylaşabilir mi?

Gidip durumunu paylaştığin da dilekçe yazıyorsun...ne olduğunu açıkca yazıp veriyorsun...ürünün faturası ve ürünude de yanında götür....hatta interner sitesinde ki resimlerinin de çıktısını al bence yanına..dilekçe teslim edip işin bitiyor...sonra arıyorlar duruma göre...

Online bir satış sitesinde bir firmadan televizyon aldım. Teslim aldım kargocu gitti. Servis için bir ilçe yazılmış. Neyse kutuyu actım ekran komple çatlak fişe de taktım açılmıyor. Satıcı ben almam geri gelir sana diyor tutanak yoksa. Gönderdim teslim almadı.

Tüketici hakem heyetine online satış sitesini şikayet ettim. 3 ay sonra internet sitesi'nin değil satıcı firmanın sorumlu olduğu cevabını aldım. Bu sefer firmayı tüketici hakem heyetine şikayet ettim. Firmanın savunması istendi. Savunma yapmamasına rağmen bir 3 ay sonra kargonun taşınırken mi firmada mı yoksa benim kırıp kırmadığım belli olmadığından talebinin reddine ve mahkeme yolunun açık olduğu kararına verildi.

Cebinde avukatlara vermek icin para
Hakem heyetinin zirvalarini tafsilatlarini anlayacak
Dacalari takip edebilecek hukuki bilgin
Sabrin zamanin varsa ugras hakem heyetinin sen haklisin ammmmmaaa dexigiyle
Tecrubesiz bi zamanimizda bilgisayar almis bozulunca kac kere servise gondermis ikibi bozulup duruncasatici ile halledememistik iade isini garanti kapsaminda
Birisi hakem heyetine gidin dedi
Iyi hakem heyeti haklisin dedi diye sevinip iade gelecek derken
Satici turlu karisik davalarla isi karistirip firma saticiya satici firmaya suc atti
Icra davasi acmamiz soylendi galiba o zaman birde
Onu acacak zaman para bilgide yoktuki bende
En son beni dava ettiler borclu ciktim
Kuyrugu kisip sustum

Anladığım kadarıyla hiç de iyi şeyler yaşayan olmamış. :( Teşekkürler.

Banada farklı ürün geldi istediğim ürün gelmedi ulaşamiyorum gönderenlere dolandırıcılar
Ne yapmam lazım tüketici çözermi işimi

@Reborn, doğru söylüyorsun kargoyla geldi kargocuda açtirmiyor ürüne baktirmiyor hepsi şebeke😜 dolandırıcılar
Tüketici çözebilirmi adres yok sahte

@Reborn, sence 14 günün dolmasını beklemeli miyim heyete başvurmak için?

O zaman hakem heyetine niye basvuracakmissin bosa😃
Kendin alintilamissin saticinin haklarini senin gonderinin hukmu yok

14 (on dört) gün içerisinde ulaşamadığımı belgelemem çok kolay. Daha vakit varken şikayet mi edilir?

Kolay gelsin😁
Oyle bir bahane one surebilecegin yazmiyor alintinda

@Reborn,

Sıkıntı şu: Bir kez zar zor cevap verdi "İlgili birim departmanımıza iletilmiştir. Tarafınıza geri dönüş sağlanacaktır." diye. Sonra ne telefonuna ulaşılıyor ne WhatsApp'tan cevap veriliyor ne de sitesindeki destek talebim cevaplanıyor. 2400 TL civarı.

Benim bilgisayara verdigim para hala icimi yakiyor seninkide az olmamakla birlimte

Kapıda ödeme fiziken zor oluyor maalesef ama ders olsun. 🤷‍♀️
Teşekkürler cevaplar için.
Son sorum olarak böyle bir durumda ben ürün bedelini alabilir miyim, ceza almış olarak kapanır mı olay?

Son düzenleme:
@Reborn, kargo şirketi açtirmiyor ürünü parayı alıyor evde açiyorsun ayıplı mal ise kargo şirketi hiçbir şekilde yardımcı olmuyor

@Reborn,
Hocam n11 bana kocaman tv geçirdi 6 ay tüketici hakem heyeti ile vakit kaybettim.

N11 servis açacaktı kutuyu deyip üstünden attı. Ali expressde a2 , trendyolda elit üyeliğim de oldu zamanında. ne bileyim Amazon, fasttech gibi sitelerden defalarca alışveris yaptım. Hatta kurutma makinesi aldım. Servise teslim ettiler. Servis getirdi kutuyu açtı yamuk. Fotoğrafını çektiler bu dursun yenisi gelene kadar kullanın dediler. Trendyola bağlandım tutanak istiyor. Neyse hiç trendyolla uğraşmadan yenisini servis 1 hafta sonra getirdi. Böyle düzgün firmalar da var.

@Reborn,
Bizim bir arkadaşda bu şekilde elektrikli bisiklet aldı, para bize gelmedi tekrar at deyip para istemeye devam edince uyandı ama iş işten geçti hala pişkin pişkin gene para at diyorlarmış

@Reborn, biz farklı ülkedeyiz sanırım. Adam kodu beklemiyor, kutu açılışı beklesin. 🤦‍♀️

Kutuyu açtirmaz kargocu izin vermez güvenmiyorsan almaya bilirsin ama
Alirsanda sikintiliysa kargo açarsan kargocuda iyade edemezsin firmayı arayıp iyade kodu alıp göndermen lazım sistem bu şekil

@Reborn,
Maalesef. Benim de sitemim bireye değil. Hemen her sektörün alt tabaka çalışanı için durum benzer ne yazık ki. 🤷‍♀️
Demem o ki okuyun arkadaşlar. :)

Mevzu para mıydı? :D Vasıfsız bir youtuber olalım o halde(!)

Manipülasyon "ustası" mesela. :D

Üst Alt