Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye Engelli Memur Sayısı ve Açık Memur Sayısı!

Nagihan07

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Evet Arkadaşlar.. Sınav sonuçları açıklandı ve sizde benim gibi ne kadar düşük puan aldığınıza şaşırdınız değil mi?

3.000 kişi alınacak diye söylentiler günlerdir dolaşıyor, inanmayın 3.000 rakamı gerçek değil.. Biraz gerçeklerden bahsedelim.

Türkiye'de İlk defa merkezi sistem ile ÖMSS yapıldı girdik..

Ne başvuru merkezindekiler - ne ÖSYM ne Kurumlar ne de biz Engelliler ne yapacağımızı bilmiyorduk çünki ilk kez gerçekleşiyordu.. Acemilik atlatıldı. 2014 Yılında EKPSS yapıldı..

Bu sınavda çok yüksek puan alan kişlerin sayısı fazla değil. 60.000 Kişi sınava katılmış 90 puan üzerinde alan 670 Kişi var..

59.300 kişi 90 puandan aşağı aldı - 80 puandan yukarı alan 5.000 kişi var... kalan 55.000 kişi 80 puandan düşük almış..

demek oluyor ki 70 puan üzeri alan rahatlıkla bir kuruma yerleşebilir yeterki doğru düzgün alım olsun İşte Rakamlar :

TÜRKİYE DE ŞU AN KAMU İSTİHDAMI SAYISI (İŞÇİ +MEMUR) = 3 Milyon 64 Bin 980 Kişi

TÜRKİYEDE Kİ KAMU İŞÇİSİ HARİÇ NET MEMUR SAYISI: 2.181.556 + 331.702 Sözleşmeli = 2.513,258 Kişi

TÜRKİYEDE ÇALIŞAN ENGELLİ MEMUR SAYISI: 32.000 kişi

KAMU KURUMLARINDA ZORUNLU İSTİHDAM ORANI % 3

KAMU KURUMLARI MEMUR SAYISI: 2.513.258 KİŞİNİN % 3 Ü ENGELLİ MEMURDAN OLUŞMAK ZORUNDA : % 3 = 75.397 KİŞİ

ŞU AN İSTİHDAM EDİLEN ENGELLİ MEMUR SAYISI: 32.000 KİŞİ ÇALIŞTIRMASI ZORUNLU OLAN = 75.397 KİŞİ ARADAKİ FARK: 43.397 KİŞİ

YANİ arkadaşlar :

2014 YILINDA kapatılması gereken bu fark henüz kapatılamadı.. ara alımlar yapıldı 2012 - 2013 - 2014 kapanamıyor.. mecburen alım yapılmak zorunda 3.000 kişi alınacak diyorsunuz 43.397 kişi zaten mecburen istihdam etmek zorunda Yasalar Kanunlar bu şekilde.. Devletimizin programı da bu şekilde.. sahte kol saati faturası sallamak ile olmuyor bu işler... 3.000 kişi alacakmış.. gülerler adama

canınızı sıkmayın, Aciz bir millet değiliz, Güçlü bir Devletimiz var önemli olan bir ayrıntı var bu sefer 70 puanı baraj olarak belirleyeceklermiş net değil karar veremediler 60 a da düşürebilirler barajı, söylentilerden ibaret...

meraklısı için yazayım : yav birader bir sürü rakam yazmışsın nereden uydurdun bunları diyen sivriler çıkacaktır kaynak göstereyim:

İşte, Türkiye'deki memur sayısı... - Memurlar.Net kamu memur sayısı

Türkiye'de kaç engelli memur var | RAPOR-ARAŞTIRMA | Bakan'ın Engelli memur sayısı açıklaması

SGK Rehberi - Türkiye'deki engellilere ilişkin en detay bilgiler bu da fazladan olsun..

Bir ay içinde tercih kılavuzu yayınlanır diye düşünüyorum - ne kadar sertifika - belge - biçki dikiş - kalorifercilik - bilgisayar işletmenliği - vs belge alabiliyorsanız asılın... tercihlerinizi mantıklı yapın - gidemeyeceğiniz yerleri yazmayın.. nasıl olsa tayin ister gelirim diye yazmayın n.h gelirsin.. babaın dükkanı değil Devlet Memurluğunun bin tane kuralı var... oram ağrıyor buram ağrıyor engelliyim ben diye ne kadar idare edersin ki? Hizmetli olamam diyenler var.. elin ayağın tutuyorsa yaz kardeşim, Hizmetli dünya kadar maaş alıyor ,

moral bozmak yok, hayat güzel, dünyanın En güzel ülkesinde yaşıyoruz, canın da sıkılmaz 10 dakikada bir gündem değişiyor.. Çok moralin bozuksa söyleyeyim milyonlarca insan bizden kötü durumda, kendini geliştir, kitap oku, dost edin.. yarın bir gün ataman olunca konu komşuna gelip soracaklar nasıl biridir diye.. şimdiden selam vermeye hal hatır sormaya başla :)

sana evde bakım parası - zart parası - emekli maaşı vereceğine istihdam edip çalıştıracak niye almasın seni.. 3.000 kişi ney lann derler adama.. Sevgiler Saygılar

Arkadaşınız Yüksel.

Çok güzel açıklamışsın tebrik ederim.Zaten 2012 senesinde bir çok kadro doldurulmadı ve görüyorum ki kendi puanımdan yola çıkarak 75 puan alan ile 63 64 puan alan arasında 20.000 kişi fark var nerdeyse bu da demek olur ki en kötü 65 lere kadar düşer diye tahmin ediyorum.2012 ömss ve diğer sınavlar gibi baraj çok yüksek olmayacaktır.

% 3 oranında engelli memur çalıştırmak zorunda Devlet. Açık kontenjan %3 = 43.397 kişi..

Sadece 4/1 bu yıl istihdam etse 10.000 kişi işe yerleşmiş olur tek yapmamız gereken 3.000 kişi atama olacağı doğru ise tepkimizi dile getirmek.. Sınav sonuçlarına göre puanlar pek iyi değil ancak 90 puan üzeri alan 670 kişi var.. yani üşük puan aldım diye üzülen puanı 70 lerde olanlar da çok korkmamalı

74.5 puan aldım ben ilk atama da şart değil 2 veya 3.atama da bir yere gireyim yeter ki 1 olmuş 2 olmuş 3 olmuş pek problem değil açıkcası.

Modality;

1. atamayı bilmem mümkün değil ancak 2. atamada atanırsınız gibi geliyor doğru yeri tercih etmek lazım İstanbul u Ankarayı zaten 90 üstü alanlar yazar..

Nagihan07 istanbulda oturuyorum zaten inan o kadar sıkıldım ki trafiginden kirli havasından anlatamam ankaraları istanbulları onların olsun tek atanayım da istanbuldan karsa erzuruma bile gitmeye razıyım 1.atama 2. veya 3.atama farketmez yeter ki yerleşelim bir kadroya güç olmasın geç olsun yeter ki

Benim puanım 67,9 ben ne yapacağım.Baraj olmaması lazım çok saçma 40 puanı vermeseymiş o zaman ösym.

işte boyleciddi istatistiki veriler benim içimi rahatlatıyor gerçekten 43 bin nereeeeee 3 bin nere :)

Nagihan07 istanbulda oturuyorum zaten inan o kadar sıkıldım ki trafiginden kirli havasından anlatamam ankaraları istanbulları onların olsun tek atanayım da istanbuldan karsa erzuruma bile gitmeye razıyım 1.atama 2. veya 3.atama farketmez yeter ki yerleşelim bir kadroya güç olmasın geç olsun yeter ki

arkadaşlar 2012 ömss sonrası toplamda kaç sefer alım oldu ? ben netten baktım 2 defa alım olmuş galiba ama nagehan07 ek alımların yapıldığından bahsetmiş tam kesin bilgi nedir bu konuda ?

http://www.eyh.gov.tr/upload/Node/8110/files/istatistik_03-2014.pdf

nerede ise her isatistik var engellilerimiz hakkında

3
,
ÖMSS İle Engelli Memur Yerleştirme: Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması(04.02.2014)
ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması (14.03.2013)
Yerleştirme İşleminin Yapılması (06.08.2012)

2012 sonuc tercih ve yerlesme kronolojısı

2012-ÖMSS Sınav Sonucu İle Yapılan Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması (09.08.2012)
2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme: Yerleştirme İşleminin Yapılması (06.08.2012)
2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme: Tercih Süresinin Tamamlanması (19.07.2012)
2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme: Tercih Alınması (12.07.2012)
2012-ÖMSS: Sınav Sonuçlarının Açıklanması (29.05.2012)

@Nagihan07
hocam, çok fazla hayalci davranmamak gerekiyor.. felaket tellalığı yapmıyorum ama.. bir hocamın dediği gibi "istatistik mini eteğe benzer; çok şey gösterir, ama asıl görünmesi gerekeni göstermez..

hayalle gerçek arasındaki o ince çizgiyi görmek gerekir bazen.

Devletin alabileceği kadro sayısı belli, bu veriler en çok ekonomi ile alakalıdır ve ona dayanır.. öyle 1231231 tane acık var hepsi atanacak diye bir durum söz konusu olamaz.

puanlar düşük gelince ne yapacağınızı/yapacağımızı şaşırdık.

gönlümüz tabi ki herkesin atanmasından yana..

neyse :) hakkımızda hayırlısı.

70 ve üzeri alımları inşallah olurda kurtarırız kendimizi ya hayırlısı Allah herkezin gönlüne göre versin puanım 71.35 burdaki yazılanlara göre umutluyum

YANİ arkadaşlar :

2014 YILINDA kapatılması gereken bu fark henüz kapatılamadı.. ara alımlar yapıldı 2012 - 2013 - 2014 kapanamıyor.. mecburen alım yapılmak zorunda 3.000 kişi alınacak diyorsunuz 43.397 kişi zaten mecburen istihdam etmek zorunda Yasalar Kanunlar bu şekilde.. Devletimizin programı da bu şekilde.. sahte kol saati faturası sallamak ile olmuyor bu işler... 3.000 kişi alacakmış.. gülerler adama

Bu paragrafı okumak iyi anlamak gerekir çalıştırmak zorunda aksi halde ceza ödemek zorunda ancak engelliler daha kendi haklarına sahip çıkamazken burada birbirleri ile tartışmaya vakit ayırıyorlar. Mücadele edenleri tenzih ediyorum umarım rabbim herkesin gönlüne göre verir...

Bio;

Evet kesinlikle onu diyorum 3.000 kişi atamak ile Açığı kapatamaz, pek çok kurum şu an Engelli kadrosunu doldurmadı.. Önceki Tercih Kılavuzlarında İsmi olmayan Yüzlerce kurum vardı mesela Kültür Turizm Bakanlığı - Karayolları - D.S.İ - Tedaş - MKEK - MTA - Meteoroloji - TRT - TCDD - THY - Belediyeler - Üniversiteler NEREDELER? hiç biri Engelli Kadrosunu doldurmadı... Birilerinin Neden kontenjanı doldurmuyorsunuz diye sorması lazım % 3 İstihdam zorunluluğunu iptal edin o zaman... Kaç kişi kontentanın varsa Ona göre liste yayınlarsın bulana kadar devam edersin..

Onuda geçtim Kurumlar kendi kafalarına göre Engelli Memur ya da Engelli İşçi alımı yaparken KPSS sonucu istiyor ÖMSS ya da EKPSS neden yaptın o zaman?

psikolojikmagdur;

açığın tamamını kapatacak durumu olmayabilir ama 3.000 atama olacakmış diye ağlayanlar kadar da saf olmamak lazım

bence engel oranıda artırılmalı en az %50 olmalı atanma şartı. adam, 'engelli gibi görünmüyorum sağlamım koşup atlıyorum zıplıyorum' diye yazıyor engelli olarak anılmaktan hicap duyuyor ama engelli kadrosunu işgal etmekten utanmıyor. bunların önüne geçilmeli.

orana göre değil de çalışma durumuna göre düzenlenebilir... her ne olursa olsun birilerinin hakkının yendiği kesin.. zaten memur olup da sınava giren o kadar çok kişi var ki.. onları kurum içi yükselme sınavına soksunlar bir daha girmek zorunda da kalmazlar.. 66.000 kişi değil de 40.000 kişi girer.. onu halletseler gerisi düzelir zaten :) asıl sorun kendimizden başka kimseye tahammülümüz kalmamış..

NETBUS;

tmm dediklerinin bir kısmı doğru diyelim fakat şunuda göz önünde bulundurmak lazım .. örneğin bende kalça çıkığı var ... yürürken ap açık belli engel olduğu fakat şuan benim sağlam insandan da farkım yok yürüyüş bozukluğu dışında.... istediğim her bi haltı rahatlıkla yapabiliyorum.. Askere bu sebebten dolayı alınmadım.. 2008 yılında rapor alıyorum % 45 veriyorlar şuan o günden bugüne kadar hiç bir değişiklik olmamış engelimde şimdi % 12 oran veriyorlar ?? BEN NEYE GÖRE ENGELLİYİM NEYE GÖRE SAĞLAMIMIM BUNUN CEVABINI KENDİME ÇOK SORDUM BULAMADIM ... SENCE ??

sertifikaları nerden almamız gerekiyor meb onaylı olanlar halk eğitimden mi ? hemen kurslara yazılayım diye düşünüyorum 82 aldım çünkü dediklerinizde haklıysanız olur mu olur belki ilk atamada atanırım inşallah

Benim kas rahatsızlığım bulunmakta uzun sure ayakta kalamıyorum.Bilgisayar kullanımı(office word excel powerpoint) kursunu bitirdim halk eğitimden meb onaylı onun dışında ne belge alabilirim ve ismek kurslarına giderek çözebilirmiyim belki yeri burası değil ama serifika konusu açılmışken sormak istedim.

nagihan dünden beri okadar üzüldümki anlatamam 75 almışım ama söylediklerin gerçekçiliği az olsada içime su serptin herşeysiz yaşanıyor ama umutsuz asla teşekkür ettim

arkadaşlar 3 bin çok gülünç bir rakam gerçelten ilk atama için bile gülünç net bir şekilde hiç biyerde yazmıyor 3 bin die nerde bu bilgide bilmiyorum toplamda 25 bin açık varmış bi zahmet 3 binden fazla atasın

eskiden aldığım bilgisayar sertifikası geçerlidir değilmi 2006 da halk eğitimden almıştım başka ne alsak

mrvinl_;

senesi önemli değil geçerlidir. Bazı kurumlar 160 saat ders alma şartı arıyor sertifikalarda ona dikkat etmek lazım.. başka ne belgesi alabilirsiniz Ek olarak Bilgisayarlı Muhasebe Sertifikası da önemli.. iki aylık kurs var ise bulunduğunuz şehirde araştırın - pazarlık yapın gidin.. şansınızı artırmaya bakın, Canınızın istediği şehri yazın.. söylenenlere pek moral bozmayın Türkiye'nin Her ili her ilçesi bizim..

ben bir araştırayım 82 aldım çünkü söyledikleriniz bana bayağı umut verdi ilk atama için maalesef her şehri yazmam bnm için mümkün değil Kütahya da üniversite okuyorum çünkü ama yine de klavuz açıklanınca bakacağız duruma göre

[FONT=Lucida Sans Unicode]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "2015'e kadar 35 bin hak sahibini (şehit yakını, gazi ve gazi yakınları, vazife ve harp malülleri ile terör mağduru sivil vatandaşlar) kamuda istihdam edeceğiz" dedi.
Bu alınacak 35 bin kişi engelli memurların alımına etki etmiş olabilir mi o nedenle azalmış olabilir mi
[/FONT]

'Terörle Mücadele Kanunu kapsamında 35 bin kişi kamuda istihdam edilecek' | Timetürk Haber

mrvinl_;

burada kütahyalıları görmek ne güzel bende kütahyada yaşıyorum 82 kötü puan değil yeterki kontenjanlar iyi gelsin hakkımızda hayırlısı.

terör mağduru dedikleri kim ? bunu nasıl belirleyecekler ? onlarada sınav yapmalı bence 'temkps' gibi.

Üst Alt