Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye Engelli Memur Sayısı ve Açık Memur Sayısı!

Merhaba arkadaşlar ben yeniyim sınava ilk defa girdim memur alımları engele göremi alım oluyor yada bölüme göremi alım oluyor önlisans elektrik mezunuyum engelim işitme

Heiken;

Kütahyalı değilim :) burada okuyorum o yüzden başka yere gidemem okulu bırakmam çok zor çnkü siz kaç aldınız

74.3 puanım yaşım 21 makina cnc bölümü mezunuyum bilgisayar işletmenligim var türkiyenin her yeri uyar bana diyarbakır bitlis urfa fark etmez sence bi yerler çıkarmı ?

Alım hataları

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Günü ;
Dünya Engelliler Günü ile EKPSS Sınav sonuçları ve Kura yöntemi ile alımları aynı döneme geldi .
Dikkatimizi çeken bazı hatalarda aslında tam bu noktada ortaya çıktı; YURTİÇİNDE İŞE YERLEŞTİRME HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK’te yer alan 50 veya daha fazla işçi çalıştırdıkları, özel sektör işyerlerinde yüzde üç engelli, kamu işyerlerinde ise yüzde dört (Madde 10) meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdür demesine rağmen ,anlaşılmayan sebeplerle EKPSS kılavuzunda bu oran kamu kurumu için %3 olarak belirtilmiştir.Bunun biran önce düzeltilip %4 oranına yükseltilmesi gerekmektedir.

Sayılarla konuşmak gerekirse A.A muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, kamuda 30 Haziran itibariyle 2 milyon 181 bin 556 kadrolu, 331 bin 702 sözleşmeli personel görev yapıyor. Türkiye'de, kamu istihdamı, Haziran sonu itibariyle 3 milyon 64 bin 980 kişiye ulaştı.
Yani Eğer kamuda Engelli personel çalışma zorunluluğu %3 olarak referans alınırsa şuan itibari ile zorunlu olarak 91950 adet engelli kişi istihdamı sağlanması gerekir , eğer bu oran yönetmelikte ki rakam(%4) olursa zorunluluk 122599 kişi olacaktır .
ÖZVERİ ‘nin bilgilerine göre Türkiye’de toplam 1.559.222 engelli kişi bulunmaktadır. Türkiye ’de çalışan engelli memur sayısı, 32.000 kişi olduğu bilinmektedir . Yani şuan kendi çıkardığımız yönetmeliklerle 90599 kişi daha almalıyız ki yaptığımız yönetmelik ve kanunları yerine getirelim.
Özel sektörde bir müfettiş kuruma geldiğinde ilk olarak yönetmeliklere bakar . 50 ve üzeri çalışanı olan kurumlar için %3 olan engelli çalıştırma zorunluluğu yerine getirilmediği takdirde kuruma idari para cezası uygulanmaktadır. Bu para cezası miktarı 2014 yılında çalıştırılmayan her engelli başına aylık 1.903,00 TL olarak belirlenmiştir . Devlet özel sektörde bu işi sıkı tutup sorumluluğunu yerine getirmeyen işyerlerine cezaları keserken kendi kurumlarında çalıştırılması gereken engelli sayısının yanına bile yaklaşamamıştır . Yani devlet kendi çıkardığı yönetmeliği kurumlarda uygulamayarak engelli vatandaşlarımızı yok sayıyor.

2014 yılında alınması planlanan 30 bin alıma baktığımızda kamunun alması gereken daha 60599 kişi olmalı yani alım değerleri çıkartılan yönetmeliklere göre tekrar hesaplanmalı.Engelli vatandaşlarımızın , sivil toplum örgütlerimizin bu durum için kampanyalar düzenleyip seslerini duyurmalarını, haklarını her platformda dile getirmelerini öneririm.
Bu alımlar aynı zamanda devletimizin Kabul ettiği İLO 159 No’lu Mesleki Rehabilitasyon ve İstihdam (Sakatlar) Sözleşmesi gereğince yerine getirilmeli çıkartılan kanun ve yönetmeliklere göre hak kaybı önlenmelidir.
Keyfi uygulamalar bizi engelli yapmakta, herkes engellerini kaldırmalı ve taşın altına elini koymalıdır.
Onur SÜRÜCÜ
A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
Birlik İş Güvenliği Enerji İşçi ve Çevre Sağlığı Eğitim Araştırma Derneği (BİR-DER) Gaziantep Başkanı

Son düzenleme:
yazdıklarınız gerçekten hay[FONT=arial]â[/FONT]l ürünü..

böyle birşeyin olmasına ihtimal bile veremiyorum.. ya çok değerli bazı zat'ların kafasına bişiy düşecek.. ya da rüyalarına ermiş gelecek..

76' puanın altında atama olmaz, 2012 ömss'ye bi bakın Allah aşkına ya :)

siz rüya mı görüyorsunuz..

tabi bende üzülüyorum bu duruma ama, yöneticilerin yapmış ve yapacak oldukları her zaman belli.

sıkmayın canınızı

2012 ömssye göre kıyas yapman çok yanlış bence 90 civarı alan bile 600 küsür kişi varken bu kadar kadro ile bence puanlar çok düşecek diye tahmin ediyorum.Ama 70 altına inmez sınır 70 civarı olur herhalde

Neyse Allahtan ümit kesilmez tercihler açılsın görelim akı da karayı da

abi bu alınan puan türleri ve gruplarını gösteren bir kaynak mevcut mu.. ?

affınıza sığınarak söylüyorum ama dediğiniz pek inandırıcı gelmiyor.

ekpss

selam düşük aldım diyen çok var sanırım. Ben ilk sınavda 63 almıştım bunda ise çok şaşırdım 75,45 almışım hemde hiç kitap açmadan sıralama ise 10228 şimdi soracağım şu e.m.l. elektrik bölümü mezunuyum bilgisayar kullanım sertifikam var benim durumum sizce ne olur nasıl tercih yapmalıyım atamam olurmu şimdiden teşekkürler

Doğru terci yapman gerekli biraz araştırma ile çözersin işi bu sınavda belki 1 veya 2.atamada olmaz ama 3.atama da bize de şans güleceğini düşünüyorum.

70-75 puan alanların hali ne olacak çok merak ediyorum :D

danıştayda feyzioğlunun engelilerle ilgili konuşması belki birşeylerin zorlanmasına sebep olabilir siyaset yapılacaksa çok iyi yapılmalı baskı kurulmalı ki engelli alımı yüksek olsun...

adanascuba;

Ulusal basına veriyorum haberi sizler eger hayal diyip peşinden koşmazsanız hayallerinizin ozaman hayalleriniz kabusunuz olur sizce bunu sizlere yapmaya kimin hakkı var ..... Engelleri yenelim .... Haber linklerini burdan gonderecegim. Engelsiz bir birey olarak bunu hayal ediyorum ve şunun farkındayım Engelsiz bir birey , herkes gibi potansiyel bir engelliyim....

microamdx;

2012 ÖMSS ile bunu bir tutabilmenizden dolayı kutlarım.. 90 puan üzeri Türkiyede 670 Kişi var iken Alımların 70 puan üzerinde olanları kapsayacağı belli.. hayal ürünü olan sizin ezbere konuşmanız sadece

yok onlarda gırecekmış hemıde 70 ılepes artık .adamın onunde 10,000 kışı varbe ..1500 lıse 750+750 dıgerlerı alınırsa .10.000sıradakı adam 3.ye bıle gırems bu kadar zormu bunu anlamak..2.de 2500 3.1000 desek yanı ılk 5000 sıradakınler dışındakınlerın sansı 0 dır.3 sene içinde..

musty35;

ne oldu usta ? sınavdan önce 90 altı mümkünatı yok atanamaz diyordun simdi 70 diyorsun :) Hayırlısı inş hakeden herkez kazanır.

Nagihan07;

hocam atamaların genelineden sonra tekrar gelip buraya yazacağım :)

arkadaşlar kadroların arttırılması için lütfen mesaj atmaya devam edelim

Talep: Devlet Personel Başkanlığına

Başkanlığınızın kamuoyuna sunmuş olduğu istatiksel verilerine göre Türkiye Cumhuriyeti Kamu istihdamı toplamda 3 Milyon 64 Bin 980 kişi, işçi memur,

Kamu işçisi hariç net memur sayısı 2.181.556 + 331.702 sözleşmeli personel dahil 2.513.258 kişi

Engelli memur sayısı 32.000 kişi olarak açıklanmıştır. 2014 yılı itibari ile istihdam edilen engelli memur sayısı 32 bin kişi olarak kayıtlara geçirilmişken çalıştırılması zorunlu olan 75.397 kişi olarak hesaplanıyor.. arada kalan 43 bin engelli kişinin %3 istihdam göz önüne alındığında Kamuya engelli alımların azlığından dolayı şahsım ve diğer engelli bireylerin üzüntüsünü dile getirmek istiyorum.

Bildiğimiz üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53. maddesinin 3. fıkrası “Engelli personel çalıştırma yükümlüğünün yerine getirilmesinin takip ve denetimi ile engellilerin Devlet memurluğuna yerleştirilmesinden Devlet Personel Başkanlığı sorumludur."

Başkanlığınızdan yapılan açıklama 3.000 Engelli Memur alımı olacağını düşünür isek geriye kalan 40. engelli adayın hangi şart ve kriterlerle alımlarının yapılacağını, yapılmış olan sınava baraj puanı getirilme gibi bir düşüncenin olup olmadığını ve yukarıda bahsetmiş olduğum Engelli Personel Çalıştırma yükümlülüğünün, neden tam olarak işleyemediğini engelli bireyler olarak merak etmekteyiz.

Saygı ve sevgilerimizle.

Kopyala yapıştır gönder

T.c devlet personel başkanlığı

Direkt olarak Başbakanlığa göndersek daha faydalı olur.. Devlet Personel Başkanlığı'nın yapacağı pek bir şey yok

Açıklanan sonuçlara göre 93.7 puan ile 252.sıradayım.18 yaşın içindeyim doldurup reşit olmama yaklaşık 5 ay var.Bu durumda benim atanma durumum ne olur?

ilk sınavda 74,500 puanla 9300 olduğum halde atanmadım.
bu defa 80,745 puanla 4305 sizce olurmu birşeyler arkadaşlar.

73,7 puanım şansım varmı sıralama 12,763 lütfen tahmini cevap verirmisiniz

bülent kardeşim çok zor 12763 kişinin işe yerleşmesi lazım ki sıra sana gelsin

ülkühan 2 yada 3 atamada yüz 99 şansın var

karargahx ve tecimer arkadaşım;

Bende lise 78,372 puan aldım buna göre benim şansım nedir lütfen cevap verebilir misiniz...? Teşekkür ederim...

murat şöyle izah edeyim en son tercihlerde en düşük atama puanı 77 de kaldı yani son atamada sınırdasın

Üst Alt