Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye Engelli Memur Sayısı ve Açık Memur Sayısı!

meslek lisesi mezunuyum. ortaöğretim 72 paun,14648 sıralama. hiç mi şansım yok ne dersiniz :(

ülkühan;

şaşırtıcı ama ilk sınavda da ikinci sınavda da sizinle aynı puan almışız.. ilk sınavda atanmıştım ben.. olmadı.. şimdi 80 puan ile her hangi bir ümidim yok tercih yaparmıyım bilmiyorum.. önümde 4.000 kişi var engelli kadrosundan özel sektörde iş arıyorum.. siz büyük şehir düşünmezseniz 80 ile atanırsınız.. ben yeni bir şehirde yeni bir hayata hazır değilim.. hadi kazandım gittim.. ev kirası - zırt faturası bırt faturası yemek... aile burada kalacak... bunları niye anlatıyorum size ne ki? :)

Ben şikayet eden insanları engelli diye bilirdim hadi destek verelim . Destek vermeyenler bizden değildir .....https://www.change.org/tr/kampanyal...lımlarındaki-engelli-tavrı-kalksın-istiyoruz#
Birbuçuk milyon imza istiyoruz hakkımız için tum es dost arkadasa yollaın ki sesiniz güçlü çıksın madem hayel diyorsunuz size hayeli gerceklestirmek için linki veriyorum hepimiz en az 10 ar kişi imzalatmayan bu kendine ve arkadaşlarına emeği yok demekttir....

Cumhurbaşkanlık ve millet vekilli seçimleri olması engelli alım sayısını artırırmı acaba yani biz engelliler için bi avantajı olurmu benim puan 73,7 sıralama 12,763 şansım varmı acaba

hep söylüyorum ÖMSS ile kıyaslamayın ÖMSS de çok yüksek puanlar ile yerleştirme yapıldı.... Şimdi 90 ve Üzerinde puan alabilen zaten 670 Kişi var.. 70 puanlarla bile çoğu arkadaşımız doğru tercih yaparak Atanabilir... Siz aldırmayın milletin sakın şurayı yazmayın, sakın bu kurumu yazmayın dediklerine..

Nereyi görürseniz yazın yeterki şartlarınız tutsun..

Uzak değil hepside Bizim ilimiz , Soğuk oluyormuşta vs.. Sanki Dağda çobanlık yaptıracaklar Memursun arkadaş nesi zor olabilir biraz da zorluk olacak.. Moral bozmak yok.. orayı zaten yazmışlardır yazmayayım diye düşünmek yok, 70 aldım girebilirmiyim diye düşünmek yok... önceki sınavda 70 düşük puandı şimdi öyle değil

her şehri yazmak tabi haklısınız ama herkes kendi bulunduğu ikamet ettiği şehri yazsa bence daha sağlıklı olur sonuçta bazı engellerimiz var kimisi için zor olacaktır

Nagihan07,Tskler açıklama için. ferahladim sanki :) umut ediyorum hepimiz icin guzel olsun.

bilg sertifikası şartı ( ortaöğretim için ) nedir arkadaşlar. diyelim ki almadık. tercihlerde yetişmedi.?

yani olan ve olmayanların tercih yaptıktan sonra atama şekilleri nasıl olur?

ne ve ne kadar farkeder?

Tercih yaparken niteliklerde bilgisayar sertifikası olanları yazmıycaksın ozaman istemezler senden bilgisayar sertifikası.

bu istatistiklere nerden bakıyoruz

Nagihan07 bu yıl 670 dolaylarında olan bu rakam 2012 ömss de ne kadardı bilgin var mı biraz araştırdım ama net birşey bulamadım.Merak ettim doğrusu

Modality;

Bende bunu merak ediyorum bilgi verirmisiniz saygılarımla

gerekli istatistikler önceki sınav olan ÖMSS nin tüm bilglerine osym.gov.tr den ulaşabilirsiniz.. önceki sınavda 90 puan üzeri lan fazlaydı.. şimdi fazla değil haliyle en düşük yerleştirmeler 70 e kadar düşecektir tabii alım yapılacak sayı önemli

Teorik olarak; kaç kişi alınacaksa, sizin sıralamanızda o alınacak kişi sayısından az ise şansınız vardır. Mesela 4000 kişi alınacak diyelim, sizin sıralamanız 2500 ise ilk atamada şansınızdan söz edilebilir. Ama burada tercihler herkesin atandığı yere gidip gitmemesi vs etkili olacaktır.

nagihana kapak olmuş resmi açıklamalar :D

burası turkıye polyanna bıle ıntıhar eder burda .bunlar polyannayıda gecmışler .

Nagihan07;

nagihan arkadaşım; mesela diyelim ki Sinop ilinde 3 kadro verdiler. orada sınava giren 1000 kişi var diyelim. % 60 ı lise mezunu. Bu 3 kadroya atanabilecek puan düzeyi 90 ve üzeri olacaktır tahminimce. İstisna bi durumda 90 puan altı belki yerleşebilir.Bunu Türkiye genelinde her şehirde orantılayalım.
Maalesef '' DOĞRU TERCİH '' dediğimiz durum tamamen şans olacaktır. En çok alım İstanbul Ankara İzmir gibi illerde olacak. Örnek verdiğim ildeki engelli arkadaşlar büyük şehirleri tercih etmeleri çok zor ve ağır şartlar gerektirir. Belki durumu yok ve kendi ilinden ayrılamıyor.
Yani genel olarak kurumların istediği kadrolar adaletli bir dağılım göstermiyor.Sınava giren sayı çok önemli.50000 lise mezunu var. Ayrılan kadronun 800-900 olduğu dedikodusu dolaşıyor forumlarda. Kıyaslama yaparsak ömss tercihlerinde imam kadrosu çoktu.
Tabiki onlarda atanma bekliyorlar saygı duyuyorum ama aynı durum olursa diğer lise mezunlarının sınava girip yüksek puan alması bile hiçbir işe yaramayacak. Herkesin endişeleri var ve herkes çok gergin.Kadro sayısı komik bir rakam.Söylentiler , iddialar her geçen saat daha da ümitsizleştiriyor. Çalışanlar tercih yapamayacak v.b gibi.
Herkes çok rahatsız bu konuda.Eyleme katılan sayıya bakarsak durum çok vahim.Kimse bizi dinlemiyor.

Üst Alt