Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye ÖMSS birincisi zihinsel engelli Süleyman Bölükbaş

[FONT=Verdana]osmaniye 98 matematik öğr. nasıl zihinsel engelli oluyor,

lisans mı?[/FONT]

Ben zihinsel engelli denildiğinde sınava girebilecek bir durumunun olmadığını varsayarım. Ama tabi ölçütler nedir bilinmez.
Allah takdirine göre versin.

Bu arkadaşı tebrik etmek içimden gelmiyo :) Lisans 1.sini ben ÖMSS Birincisi sayarım.

hepinize helal olsun, bir kişi çıkıpta tebrik etmek yerine altında birşeyler arıyorsunuz yerin dibine sokmaya çalışıyorsunuz, bu şekilde olamaz.Her kim olursa olsun sizlerin bizlerin birbirimize destek olmamız lazım.

Zihinsel engelli demek zekâdan tamamen yoksun demek değil ki. IQ düzeyi uçmuş örnekler var. Neticede yanındaki de söylese, tam puanı her yiğit yapamaz.

Tebrik ederim

almış nasıl alırsa alısn ben sonuca bakarım ve helal olsun tebriklerrrrrrrrrrr

yorum yapacaktım ama, kelimeler kifayetsiz kaldı :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Arkadaşı tebrik ederim. Ancak genel özürlü grubu daha zordu sanırım.

Genel özürlü gruplarının birincileri kim?

eğer yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaşta zihinselden girmişti sana nasıl sorular çıktı dedim haftanın 7. günü hangisidir diye sorulmuş acaba ağlasam mı gülsem mi:) hor görmek için demiyorum kazanan arkadaşa da lafım yok zihinsel engelli arkadaşlarada sadece baştakilerin ayıbı onlar utansın genel özürlü o kadar zor değildi ama zordu en dipten en kuytu köşelerden soru soruldu kpss gibi net değildi...

arkadaşı tebrik etmek lazım ama zihinsel engelli olan bir sınıf arkadaşım benden daha kolay sorularla sınava girerse zoruma gider. şunu unutmamak lazım ki üniversitede sorular tüm öğrencilere aynı sorulur ve bu öğrenci bölümünü bitirip mezun olabiliyorsa zeka seviyesinde bir sıkıntı yoktur. e sıkıntı yoksa neden bu kadar basit sorular soruluyor anlamış değilim...

helal diyorsunuz da gerçekten zihinsel engelliyse helal. değilse haraaaammmm....

zihinsel engelli adayların soruları çok basit evet. yapmışlar kazanmışlar güzel. bu adaylara verilecek olan memurluk nasıl olacak parkta salıncak mı bekletecekler çalışacakları işlerde aynı düzeyde olmayacak herhalde.

helal olsun demekten başka bişi demek dogru degil ama hakkıyla yaptıysa

zihinsel engelli birinin 100 tam puan alarak ömss birincisi olması düşündürücü.

scottsdalebird;

ne mezunu bilmiyorum ama büyük ihtimal lise mezunu 47334 kişi içinde birinci olmak ne demek? senin dediğin mesala 98 puan almış matematik ögretmeni benim aklıma takılan zihinsel engel onlardamı yoksa bizdemi:Dmatematik ögretmeni olabilmek için tıp puanına yakın puan almak gerek bir çogumuz mümkün değil o puanları alamayız zihinsel engelli değilde üstün zekalı olabilirler:D

ortobedik engelli grubundan lisans mezunu birincini tebrik etmek lazım öncelikle, e zor sorular bizdeydi...

genede tebrikler oda liseler arasında 1. omuş

arkadaşlar bu kardeşimiz zihinsel engelliyse ben galiba aptal oluyorum kardeşim

akşamcı zihinsel lerin sorularına bak bi çocuklar bile bilir herhalde birinci olurlar

lisans 650. sıradayım, önümde kaç ortapedik engelli var ve bunların bölümleri neler bilseydim keşke....

ekinos;
Adı üzerinde ZİHİNSEL engelli, sen kendi zeka seviyenle onları nasıl bir tutarsın zaten bu çocuklar diğer soruları bilebilecek kapasitede olsalardı sınava bu kategori de girmezlerdi.

öyleyse her katagoriden sıralamayı ayrı ayrı yayınlasınlar....

zihinsel engelli birinede benzemiyor.

Şu ön yargılarımızdan kurtulupta tebrik etmeyi öğrenebilsek çok güzel olacak..... Bu gün onun başına böyle bir şey geldi yarın bizimkine gelebilir. Eğer gerçekten zihinsel engelli ve hak ederek kazandıysa bunun vebalini nasıl alabiliyorsunuz??

konu hak edip etmemek değil, tebrikler ama madem ayrı soru kitapçıklarıyla farklı zorluk düzeylerinde test ediliyoruz neden tek bir sıralama var, her grubu kendi içinde sıralasınlar....

öyleyse her katagoriden sıralamayı ayrı ayrı yayınlasınlar....

Zaten zihinsel engellilere sorulan sorular da onlar için yeterince zor, o vatandaşlar bu zorluklar içinde başarı elde etmeye çalışıyorlar. Yani bir işitme engelliye girdiği kategoride zor gelen bir soru zihinsel engelliye de kendi kategorisinde zor gelir. Yani şartlar eşit...

öğrenim durumu nedir bu çok önemli ve twillight arkadaşım sana katılıyorum. lisans mezunuysa ve bu işin içinde bi iş yoksa aferim derim...

iyi niyet bırakmadılarki adamda ağız tadıyla helal olsun diyelim. en ücra köşelerde her platfomda bir şaibe. artık paranoya şeklinde herşeyden şüphe eder oldukk

Üst Alt