Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye ÖMSS birincisi zihinsel engelli Süleyman Bölükbaş

tamam tebrik edelim bu arkadaşı da ama kolay bir şekilde zihinsel durumda olan arkadaşlara soru sorulması haksızlık üniversitedeyken sağlam insanlarla bir tutulup aynı sorular soruluyorsa bu sınavda da öyle olması lazım yok zihinsel miş kolay sorulması gerekiyormuş demek abesle iştigal bir durum ne diyim .
Oozaman lise yada üniversite neden okuyor o kişi yada nasıl okuyur ne olursa olsun üniversiteyi yada liseyi bitiren biri bu kişi bana ne soruluyorsa ona da o sorulmalı yoksa haksızlık olur.

Burada benim bildiğim bir zihinsel engelli var. Bugüne kadar girmiş olduğu bütün (Ehliyet dahil) sınavlarda en fazla 40 puan aldı ama ÖMSS de hiç beklemediğim şekilde 85 puan almış. Ve daha sonra nedenini öğrendim. Zihinsel engelliler istediklerinde Okuyucu ve İşaretleyici olmak üzere 2 görevli verilmiş! Nasıl 85 puan aldığını siz düşünün işte.

Arkadaşlar özür gurubuna göre Sorular Bukadar Farklı olupta ,atamalarda sırlamaya göre olursa aha ozaman yandık .....

Kimsenin değinmediği bir konu var refakatci ,okuyu ve İşaretleyiciler ,tekkişilik sınav odaları .......... oda ayrı bir dert.....

best;

Laaa kelimesini bana hitaben kullandiysan, aynen iade ediyorum,

Zihinsel engellilere sorulan soruları normal karşılarım. Sonuçta adı üstünde zihinsel. Ancaaaak! Zihinsel engelli biri nasıl üniversiteyi kazanıyor arkadaş. Akıl var ya. Üniversite sınavını kazanmışsa demekki zihinsel değildir. O sınavda ayrımcılık oluyormuda burada ayrımcılık yapıyorlar? Şu sınavı kazanan ilk 2.000 kişinin 1000'i zihinseldir kesin. Birde matematik öğretmeniymiş. Yok ya??

İyi be bizde zihinsel engelli numarası yapalım bizde rapor alalım. Nerden anlayacaklar sanki. Tıbbi hiçbir müdahale yapmadan 2-3 lafla raporu veriyorlar nasılsa! Saçma sapan bir sistem., İnsanda biraz mantık olur

arkadaşlar ben 01/09/2010 tarihinde işe başladım benim çalıştığım ilçeye bir çocuk atandı onun ruhsal davranış bozukluğu var ama zihinsel engelli diye girmiş sınava ve bu adam 94 puanla atandı bişeyin ayrımının yapılması lazım zihinsel engelli ile ruhsal davranış bozukluğu olan adamın ayrılması lazım ben sınavı kazanmadan önce tekstilde çalışıyordum orada zihinsel engelli bir çocuk vardı oda sağlık bakanlığının açtığı sınava girdi ve çok düşük bir puan aldı ağıza bile alınmaya değmez onun için bu ayrımın bir an önce yapılması lazım bunun için de rapor veren heyetteki doktorların çok dikkali olması lazım hepinize iyi günler

gerçek zihinsel engellileri tenzih ederim ama çoğu çakma raporlu. çünkü rüşvet vererek kolaylıkla alınabilen tek rapor. daha geçen gün çorumda 38 kişi yakalandı. bunlar arasında doktorlar ve sağlık çalışanları vardı. 3 ila 5 bin kişiye rapor düzenledikleri söyleniyor. sadece çorumda buysa diğer illeri aklıma bile getirmek istemiyorum.

Arkadaşlar 7 Mayıs 2012 Tarihinde Böyle bir Haber Çıktı ve Bu Operasyondan sonra Tutuklamalar oldu ... Sadece İlginc bir Tesadüf Eseri ÖMSS Birincisi de ÇORUM'dan Çıktı ... Ben ; birseyi ima etmiyorum ; ya da birinci olan kişinin Birinciliğini Haksız aldı demiyorum.. Sadece ilginc bir Rastlantı Olarak Görünce Paylaşmak istedim ...

------------------------------------------------------------------------------

7 MAYIS 2012 --> Çorum Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan sahte rapor operasyonunda, aralarında doktorların da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.
Çorum'da polisin düzenlediği operasyonda, rüşvet karşılığı sahte rapor düzenledikleri iddia edilen 21 kişi gözaltına alındı.

Bazı kamu çalışanlarının para karşılığı sahte rapor düzenledikleri bilgisine ulaşan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri çalışma başlattı. Uzun süren çalışmalar sonunda polis ekipleri, cuma günü bir operasyon düzenledi. Çorum, Osmancık ve Sungurlu ilçesinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda aralarında Doktor S.D., Türkiye Sakatlar Derneği Osmancık Şube Başkanı M.K., sağlık çalışanları ve bazı kamu kurumlarında görev yapan memurların da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 21 zanlı, bugün adli makamlara sevk edildi.

LİNK : http://www.sabah.com.tr/Gundem/2012/05/07/sahte-rapor-operasyonu

ÖMSS Sonuçları Açıklandıktan Sonra; ÇORUM'LU Süleyman Bölükbaş'ın ÖMSS 1. Liği HAKKINDA ;

Ösym tarafından ilk kez uygulanan Özürlü Memur Seçme Sınavı'nda (ÖMSS) kategorisinde Türkiye birincisi olan Süleyman Bölükbaş, Hitit altınıyla ödüllendirildi. ÇORUM Valisi Nurullah Çakır, kentteki Halk Eğitim Merkezi ve Anadolu İş Okulu'nun ortaklaşa yürüttüğü kurslarda sınava hazırlanan orta düzeyde zihinsel engelli Bölükbaş'ı makamında kabul etti.Kursun açılmasına destek veren Vali Çakır'a teşekkür eden Bölükbaş, ÇORUM'U birincilikle temsil etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

LİNK : http://www.engellilersitesi.com/Detay/10745/OMMS-BIRINCISINE-HITIT-ALTINI.aspx

Tekrar Ediyorum Arkadaşlar ; Herhangi bir Art Niyetim yok ... Kimsenin Başarısını da Gölgelemek gibi bir düşüncem yok ..Birinci Olan Arkadaşı'da Tebrik Ederim Elimde İspatım olmadığ sürece ; kimsenin Hakkına Girmem ... Detay ve Rastlantı ilginc Geldiği için paylaşmak istedim ...

Saygılar ...

ÖZKANCEY KARDEŞİM TESADÜFTÜR KESİN;);) ABİ benim anlamadığım ünv. sınavında herkeze aynı soru soruluyor zihinsel engelli olan arkadaşımız ünv. öyle sıradan bi bölmünüde okumuyor matematik ögretmenliği bilmem ne hepsi tıpa yakın bölümler benim diyen kazanamaz yani o bölümleri adamlar o sınavdan o puanı çıkarabiliyor zihinsel özürlü olup bu sınavdan nasıl böyle basit soru soruluyor bende anlamış değilim ha bazı zihinsel arkadaşlara göre uyumlu ama matematik ögretmenliğini okuyan zihinsel için bebek oyuncağıydı sorular nasip artık...

xxxman kardeşim ; burası Türkiye ; Beni Artık Hiç Birşey Şaşırtmıyor Biliyor musun ? --> Hic Bir Kurumumuzda Malesef ; Kurumsallık olsun, Süreklilik olsun, İstikrar olsun ; hic biri yok ... Bu nedenle ; plansız - Programsız şeylerle karşılaşıyoruz ... Hakkımızda Hayırlısı Olsun Ne Diyeyim ...

Beyler Lisans birincisi Osmaniye/Kadirli' den. Ben şahsen tanıyorum, aynı dershanedeyiz. Adam genel özürlü grubunda. Sonuç kağıdını görmedim ama 2 yanlış 1 boşunun olduğunu söyledi ve birinci olmuşum dedi. Bölümü de matematik öğretmenliği. BU arada ben de lisans mezunuyum ve 43. oldum puanım 91,8.

Üst Alt