Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye'ye tasinmak istiyorum. Aklımda bazı sorular var?

Finally

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaslar forum okadar geniski konumu nereye acagimi bulamadim bende benim icin en önemli olan unsurda is olacagi icin konuyu buraya acmaya karar verdim. Eger yanlis yere actiysam kusura bakmayin.

Simdi benim okadar cok sorum varki önce hakkimda biraz bilgi vereyim.

Simdi ben Isitme engelliyim yüzde 99 civarinda isitme kaybim var..
Avusturya da yasiyorum ve Avusturya vatandasiyim ve burda %70 Raporluyum.
Burda sadece Orta okulu okuyup bitirdim.. Herhangi bir meslekte yapamadim. 14 yasimda buraya geldim. Orta 3 e kadar Türkiyede okumustum ve daha sonra buraya yerleserek 3 sene daha burda okula gidip Orta okulu bitirmis durumundayim..

Almancam gayet iyi hatta baya iyi.. Avusturya Isaret dilinide epey biliyorum... Türkcem ise yazim kurallari haric gayet yerinde grammatik hatalarim az ve kelime acisindan da sikintim yok.

Simdi Türkiye ye yerlesmek istiyorum. Ama sanirim önümde baya bir engel var. Bunlari sorulara dökeyim.

1- Meslegim yok , meslek yapmak icin ya da bir yerde is bulmak icin bana cok ayrim yapilir mi ? Kolay is bulabilme imkanim var mi ? yoksa orasida Avusturyadakiler gibi habire özürlülük nedeni ile ise almaya önyargili mi davraniyorlar ? Mesela bir fabrikada ve bir sirkette calismak icin zorluk cekermiyim ? Bir meslek yapmak icin illa kusursuz insanlar mi ariyorlar ?

2- Avrupa Standatlarina uygun B Sinifi ehliyetim var. Bunu türkiyede SIKINTI olmadan kullanabilirmiyim ? Yoksa illa bir kac teste tabi tululup ehliyet cevirme olayi mi olacak ? ( Buraya gelen türklerde öyle )

Birde Fabrikadalarda ya da firmalarda Forklift sürmek icin Egitim ve Ehliyet aldim.

3- Cifte vatandaslik yasak oldugu icin Türk vatandasligindan tamamen cikmis durumundayiz. Ama herseye ragmen MAVI KIMLIK denen bir kartimiz ve TC numaramiz var. Bununla türkiyede Türk vatandaslari gibi hemen hemen her hakka sahip olabiliyoruz. Sanirim bir kac istisna haric. Ama yinede emin degilim. Bu durumda benim TR de oturma ve calisma ve devlet haklarindan yararlanma imkanim olabilir mi ?

4- Diyelim bir is bulamadim ve is ve isci bulma kurumuna kayitliyim bu durumda benim SOSYAL sigortam ödeniyor mu ? Saglik sorunlari, hastalanma , kaza gecirme gibi durumlarda doktora gitsem illaki para falan mi ödermiyim ? Gecinmek icin sosyal yardim alabiliyor muyuz ?

5- Türkiyede istanbulda evimiz var herhangi bir kira ödeme SIKINTIM olmayacak ama yinede asgari ücretle gecinebilir miyim ? Birde asgari ücretiniz ne kadar ?

Önümüzdeki bir 5-10 yil icinde TR ye yerlesmek istiyorum.. Belki düzenli olarak yillik saglik kontrolü icin Avusturyaya izine gelip doktora falan görünebilirim. Vatandaslikdan cikmayacagimda . Eger basaramazsam avusturyaya geri dönerim. Ama iyce emin olmak istiyorum. Orada güzel bir is bulursam calisirsam güzel olur...

Saygilar.

valla ben avrupada yasasam aklımın ucundan bıle turkıyeye gelmeyı duşunmezdım.

sorularına gelıcek olursak özel sektorde ''saglıklı'' orta okul mezunlarına bile burda anca asg.ucret ile işyok kaldıki engellisin neler cekecegını sen duşun.

kamuya zaten gıremezsın 60.000 kışılık kurada ala ala 100-150 kışı gıbı sacma sapan alımlar yaptılar yanı ımkansız.

burda devlet sıgortanı karşılamaz hatta ustuen sen para verıırsın kışı başı gelırn 400tl yı gecerse.
48 tl odersın.

kaza dışında herturlu hastane ve ılaç masrafını kendın odersın.

kişibaşı 286 lırayı gecmezsen raporuna gore aylık 291-437 lıra alırsın (100-150€) orda ne alyıorsun kımbılır (2022maaşı)

ehlıyet konusunda 50db ustu h alıyor dıye bılıyorum..çevırmen gerekırmı orasını bılemıycem.

yanı ben asla gelmem bız arasıra duşunuyoruz norvecemı ısvece mı kacsak dıye..;)

Burada issizlik maasi 850 Euro. Engelli oldugun icin verilmiyor her issize esit . Ama tabiki engelli oldugun icin kolay is bulamadiginda uzun süre issiz kalsanda devlet yardimi kesilmiyor.

Is konusu bana zorluk cikaracaksa zaten isim olamaz türkiyede... Ben sirf burda meslek yapamiyorum diye ( ayrimcilik yüzünden) gelip TR demi yapsam diye düsünüyordum.

Ehliyet konusuna gelince ilginc. Türkiyede duymayan insanlarina biraz dahami kötü davraniyor ? Sadece duymuyoruz ya , aklimiz ya da gözümüz yerinde ne icin H sinifiymis bu ? Burda öyle seyler yok verirler B ehliyetini hatta saglikli kisilerden bile iyi araba sürüyoruz..

kardeşim sen kafayımı yedin,sakın gelmeyi düşünme,avrupa avrupadır,orda en azından insana deger veriyorlar,türkiyede bırak iş bulmayı birde devlete prim ödersin,ister çalış ister çalışma devlet senden primi alır,ben kamuda memurum,maaşımda yüksek sayılır,bügün imkanım olsa burayı bırakıp avrupaya giderim,düşün yani hazır işimi bırakıp gözümü kırpmadan giderim,hatta konu bile açmıştım bu konuda,kısaca türkiye yaşanacak memleket degil kesinlikle,tavsiye etmem:)

memleket sevdası yüksek olanlardan biri de benim.Ülkemi, insanlarını, doğasını başka hiçbir yere değişmem. Gitmek isteyenler için bol dua edeceğim, nüfus biraz azalsa ve memleketimiz sadece sevdalılarına kalsa hiç fena olmaz...:cool:

taşınmak isteyeceğin en son yer burası olmalı ...AKILLI OL ... derim

Gelme kardeşim, zaten memleketimizi sevmeyen sayısı çok bide sende gelip sevmeyenlerin sayısını arttırma.
İşsizlik alanda isyan ediyor, kamuda çalışanda isyan ediyor.. Yaşanacak memleket değil diyo bizim memleketi.. Tabi, biz tüm Avrupayı gezdik, gördük, yaşanılırmı diye araştırdık bi bizim memleket kötüymüş.
Gelme kardeşim sen burda yapamazsın.

Birisi saka desin ne isin var burda vallahi billahi bakuye yerlesmeyi geciriyorum aklimdan yeterkki tr den kurtulayim ustelik memurum ama yinede tiksindim ulkemden

Arkadaslar onca yorumunuz icin tesekkür ederim.. Madem türkiyede yasam iyi degil. O 70 milyon insanlar ve siz nasil basariyorsunuz ozaman bunu anlamis degilim...

Biz ne kadar avrupada yasiyor olsakta burada herzaman bir yabanciyiz malesef... Ne yapalim madem bize is vermeyecekler ayrim yapacaklar o halde gelmeyecegiz.. Ama yinede herzamanki gibi bir B planim vardi.. Eger basaramazsam hic bir engel olmadan ceker giderim yine . Sonucta avusturya vatandasiyim yani.

otur oturuğun yerde ben avrupaya gıtmek can atarken sen ordan kacıyorsun:)

Sükût-u Vaveyla

Sen nasılsan oradaki Helga Teyzede pişirdiği yemekten pastadan çorbadan 1 tencere,1 tepsi getirir verir.
Mesela yolda kaldığında Hans Abi arabana el atmaz arabasını sana verir git işini gör der...

Nereden biliyorsun diyecek olursanız bende Almanya'da yaşadım ve öyle gördüm.. (kendimde dahil)

Adamlarda hosgoru var sozde muslumanlik hosgoru dini her pislik taciz tecavuz yoksulluk aclik bizde savaslar musluman ulkelerde.
Devletin milletin cebindeki paraya bu kadar goz diktigi bi ulke daha bilmiyorum ben.
Maddi acidan ozgursen ege sahil kasabalarindann birinde mis gibi yasarsin sayet madden ozgur degilsen surunursun karar senin.
Ben kizimi turkiyede yetistirmek istemiyorum.
Bir baba olarak bakiyorum olaya ama baska carem yok.
Karar senin kardesim. Ama soylenenler dogru arada tatile gelmek daha makul bence

Finally

Şuradan bak duruma biz hala avrupa standartlarını yakalamaya çalışıyoruz...

He ülkemizin güzel yanları var mı var havası tarihi yerleri doğa güzellikleri ve senin ki birazda toprak hasreti...

iş konusunda ve sosyal haklar konusunda inan ülkede sıkıntılı bi durum var inşallah zamanla daha da iyiye gideriz diye düşünüyorum.

benim tavsiyem orada iş imkanın daha fazla pozitif ayrımcılık yok denecek kadar az insanların acınası bakışları arasında değilsin, biriktir paranı kal burada bi kaç ay sivil toplum kuruluşları olur engelli organizasyonları olur katıl içlerine kendin daha iyi anlayacaksın bu kadar insanın ülkesinde çektiklerini...

erdalakbay

Ben kemer de çalışıyorum otellerede gidiyorum gece klüplerine de ilteişimim oluyor ve çevremde dış ülkeden gelip buraya yerleşen ve evlenen kişilerle de iletişimim oluyor bu insanların en büyük özelliği dürüst olmaları adamların içinde bi kötülük yok adamlar yalan dolan nedir bilmiyor.

Biz de tam tersi çoğu insan için en basitinden bi trafik cezası yememek için;
binbir türlü yalan dolan veya
-bizim bahattin abi vardı bi arim yada
-kemal amcamın fotoğrafını cüzdandan yada ruhsatın arasından çıkarıyım bi bak abi belki tanırsın :)

iş konusunda da siyasi bi tanıdığın olmadıktan sonra kurum banka vs şirket elemanı için bile millet vekili araya koyan vardı :)

Komik ama bunlar bizim gerçeklerimiz malesef.

Valla bilemeyecegim.. Surda metal isletmecligi hakkinda son kez meslek yapabilmek icin is bas vurulari yapiyorum.. Eger yine kabul edilmezsem yapacak baska carem kalmiyor..

Benim burda 1000 euro asgari ücretlede gecimem zor oluyor.. Arada pek bir fark yok.. Zor sartlarda calisip 1000 euro aliyorsun 300 sadece kiraya gidiyor daha sonra bunun elektirigi telefonu ve yemesi var derken ay sonuna 1 hafta kala cebinde para olmayabiliyor... Birde araban varsa gecinmek dahada zorlasiyor.

Türkiyedede durum farkli olmayabilir. Burda bir meslegim olsa ayda biraz daha yüksek kazansam haklisiniz. Ama onca cabama ragmen istedigim meslekleri yapamadim..

Ben is ve icsi kuruma katiyen bir meslek yapmak istedigimi söylüyorum. Almancam var aklim yerinde tek eksigim duymuyorum diyorum. Basliyorlar bana is güvenligimden bahsetmeye. Yok bilmem arkana dönükken bir makine sana dogru gelirse duymazsin cevabini aliyorum..
O halde diyorum ki ozaman benim Kursa giderekde meslek sahibi olabilirim illaki bir fabrikada olmayacak olaylara maruz kalmak zorunda degilim... Bu seferde neymis sen isaret dilini pek iyi bilmen gerekiyor...

Ama islerine gelse bize birseyler ögretmek icin illaki konusmalari gerekmedigino göstererek yazarakda ilestisim kurabileceklerinide bilirler... Ama iste islerine gelmiyor...

Valla burda asgari ücretle sürünecegime gelir türkiyede sürünürüm daha iyi..

Gel dostum boş ver burdaki boş kafaları bunlara ne versen begendiremezsin adamlar kamuda memur hala vırın gırın ederler iş begenmezler parayı begenmez defolup gitselerde kurtulsa ulkemiz bu parazitlerden ..gel dostum yabancı dilin varmış ekstra özelliklerinde iyi iş bulmanda sorun olacagını zannetmiyorum burda hatta egitimini biraz daha geliştrsen almanca ögretmeni bile olabirsin burada

Burda asgari ucret 949 tl patates domates 5 tl et 35 40 tl kira ist ortalama 600 700 tl hukuk adalet diye bir sey yok tek kisi calisarak asla gecinemez ancak karnini doyurur isciye asla deger verilmez isci burda medeni koledir aclik siniri 1200 1300 tl civaridir politikacilar bol keseden sallarlar maalesef insanimizin egitim seviyesi dusuk senin yerinde olsam zorunlu olmadkca asla gelmem

gelme kardeşim gelme ben bile gürcistana yerleşmeyi düşünüyorum emekli maaşım anca oranın şartlarına yetiyor insanca yaşamak için takunyalı tayipppppp varken başımızda sakın gelme benden sana dost tavsiyesi türkiye artık eski türkiye kesinlikle değil

Ya arkadaslar simdi avrupada öyle herseyde zannetiginiz gibi degil..

Bakin buraya 14 yasimda geldim sadece 3 sene okula gittim.. Isitme engelli oldugum halde burada cok daha cabuk almanca ve yari düzeyde isaret dilini ögrendim okulda

Simdi benimle birlikte sinifimda okuyan 7 alman cocuk vardi isitme engelli ya da dogustan sagir onlar ama ben onlarin hepsinden daha cabuk almanca ögrendim ve bugün bile onlardan ve 30-40 yildir burda olan bir cok saglikli türkden daha iyi almanca biliyorum.

Benim sorunum suki okul biteli yaklasik 10 sene oldu benimle beraber okuyan cocuklarin hepsi birer meslek buldu yapti ama ben daha halen bir meslek bulamadim... Onlara niye meslek verdilerde bana vermediler ??

Bu apacik ayrimcilik idi.. Madem bu ülkede adam akilli meslek sahibi olamayacagiz o halde gelirim Türkiyede yaparim diye düsünmüstüm.

Insan haklari deyip duruyorsunuz lakin bu ülkede okumadin mi meslek yapmadin mi senin iyi bir is imkanin cok zor oluyor hep zor sartlarda calistiriliyorsun.. Hadi oda olur diye kabul ettik ama avrupa birligi yüzünden simdi buralara polonyadab , slovakyadan macaristandan , romanyadan ucuz isci gelip calisiyor bize ise is mis kalmiyor.. Sonrada issiz oluyoruz bu ülkede 750 euro issizlik maasi aliyoruz diye bu mu insan haklariydi ? Bu belki calismak istemeyenlerin isine yarar ama benim kesinlikle isime yaramiyor. Ben en az 1500 euro kazanip iyi bir araba iyi bir ev iyi elbiseler iyi esyalarim olmasini istiyorum o yüzden meslek sart. Ama burda yapamiyoruz . O halde türkiyede yapariz..

sen kafaya takmıssın bizde sana yorumlarımızı yazmışız bizden yorum yapmamızı istiyorsun ama illada ben geleceğim diyorsun buyur gel..

Aretias

Kafaya falan takmadim. Ama avrupada sütten cikmis akkasik degil.. Görünen o ki sizlerin avrupa hakkinda bilgileriniz biraz az benim ise Türkiye hakkinda.. Herkes neler oluyor bildigini yazsin ona göre tartisir hangisinin iyi olup olmayacagina hep beraber karar verebiliriz..

Sizler simdi daima avrupadan türkiyeye gelen insanlar görmüssünüzdür. Yani su almanci olan ne hikmetse hepsi bakimli , burnu bir karis havada sorsan adam padisah... Ama cogunun burada ne tür sartlar icinde yasadigini biliyormusunuz ???

Emin olun öyle hersey göründügü gibi degil... Buda size avrupanin cok mükemmel oldugu imajini verebilir ama cogunlukla öyle degil.. Yüksek bir maasa sahip olmadikca burdada yasamak cok zor..

Burda bir baba asgari bir ücretli 3 cocuklu aileyi gecindirmesi tek basina mümküm degil..

Ama sizin hakli yanlariniz var tabiki evet tayyosun basinda oldugu o ülkede biraz zor yasanir..

Son düzenleme:
Yazik ne kadar basit memleketinizi kötülüyorsunuz
burdakiler 750 850 euroyu türk parasına göre kıyaslayıp iyi sanıyorlar Türkiye de 700 800 euro para ediyor avrupa da acınız dan ölürsünüz.
Finally kardeşim bur da tek sıkıntın sağlık sigortası olur sanırım orda pirim ödemiyorsun ama fabrikalar da iş bulursun dediğin gibi portif felan kullanıyorsan elinden tutan olur sen kafanı takma. Arkadaşların dediği gibi Türkiye eski Türkiye değil evet doğru şu an avrupadan iyi ben alanya da yaşıyorum çevrem de tanıdığım bi sürü alman hollan da vatandaşı olan türkler Türkiye ye kesin dönüş yaptılar ve hepsi de artık avrupanın eski avrupa olmadığını herşeyin zor olduğunu geçinmenin zor olduğunu söylüyorlar ayrımcılık da cabası diyorlar.
Bizim engelli arkadaşlar avrupaya gideceklermiş, avrupa da kollarını açmış gelin heee ben size sosyal imkan ev araba yat kat verecem diyor töbe töbe ve dikkat ettiy sen emekli olmuş avrupaya gidecem diyor tüekiyeden emekli maaşı alacak avrupa dan da sosyal hak kazanacak öle olduğunu sanıyorlar. Türkiye de 12 13 sene öncesinde yol yoktu kaldırım yoktu engelli eve tamamen hapis di şimdi yol var araba var imkan var şimdi derdimiz kaldırıma adam arabasını park etmiş niye ediyor diyoruz eskiden o kaldırım da yoktu ve son olarak sen diyorsun ki ben bir meslek yapmak istiyorum diyorsun yani fabrika da şurda bur da çalışmaya razısın bizim engellimiz kamuya girmeye çalışıyor fabrikayı beğen miyor o neden le işsizlik var gibi görünüyor herkes kamu da çalışayım diyor gel fabrikalar yetişmiş elemen bulamıyor bur da çün ki herkes hazırcı sen aldırma bunlara gel iş bulursun iş bulursan da pirim ödeme de sorunun olmaz birkaç sene de de maaşın yükselir. Bu konuşanları inşallah avrupaya giderler de bi görürüz, bir iki ay için de geri gelirler mi gelmezler mi.
Ayrıca yukarı da yazanlar dan kim se bana yorum yazmasın terbiye mi bozarım.

sakın hata edıpte turkıyeyı bır akplıye sorma yukardakıler gıbı ballandıra ballandıra anlatırlar fıtratlarında var.

bızı nıye ab ye almadılar sanıyosunuz 3.dunya ulkesını kım neyapsın işte gorun ıçerıye 3m surıyelı gırdı gunluk 20tlye her işte calışıyorlar ab ye alsalardı pasaportsuz gecışde mumkun olcagından surıyeden turkıyeye gıren adam kraliçenın onune kadar gıdebılecektı kerız mı bunlar senı alırmı abye çok beklersınız daha.

genede gelmek ıstersen buyur gel ne dıyelım zaten ış bulamadınmı gerı gıdersın.

Bu arda burdaki engellilerin %90 nının arabası evi var. Güzel kardeşim bur da sorun ne y biliyor musun foru mu oku askerden kaçmak için çalışmamak için buna benzer türlü şeyler için insanımız elinden gelen hile hur da ne var sa deniyor engelli maaşı almak için bir yakınını evin de gösteriyor ki gelir düşük çıksın da extradan para alsın bakım parası için de aynı mesele daha neler neler bak oku adam mın %90 raporu var bakım parası alıyor ve diyorki ben çalışsam bakım param kesilir mi yaaa kardeşim bakım parası çalışamayan bakıma muhtaç kişi için eee çalışırsam bakım param kesillirmi diyor çalışabiliyorsan neden bakım parası alıyorsun. Tabi bu söylediklerim gerçekten hak eden gerçekten muhtaç yada bakıma muhtaç kişileri kastedmiyorum onlar yanlış anlamasın. Burda herkes sırtını devlete dayamak çalışmamak hariçten para almak yan gelip yatmak istiyorlar, Türkiye de 38 - 49 yaşın da emekli dolu avrupa da git bakalım kaç yaşın da emekli olunuyor adamın iliğini emiyorlar or daaa. Türkiye cennet kardeşim gel sen sen hakkın la çalışacam diyorsun sana iş çokkkk bu beleşciler çalışmadıkları için sana iş çokkkk.

sakın hata edıpte turkıyeyı bır akplıye sorma yukardakıler gıbı ballandıra ballandıra anlatırlar fıtratlarında var.

Ben Türkiye mi ballandıra ballandıra anlatmıyorum, Türkiye mi kötüleyenlere kızıyorum bu gün akp yönetiyor yarın başka parti yönetir hama hiç kimsenin Türkiye yi öcü göstermeye hakkı yok. Fıtratı bozuk olan Türkiyemi kötüleyendir ayrıca avrupa birliğine müracat eden akp değildir Ak Parti iktidar olmadan önce niye almamışlar Türkiye yi avrupaya bi düşün bakalım adın mustafa olduğu için olabilir mi ya da müslüman olduğun için olmasın ! Düşün romanya bölünüp de ufak ufak ülke oldu bir kısmını aldılar bile avrupaya macaristan burgarlar felan filan acaba müslüman olsalardı hemen alırlar mıydı. Adın Mustafa ama Yorgo olsun ama avrupayagirelim diyor san o başka.

5058d1429612916-dede-korkutumuz-o.jpg

" Türkçe" nin Diriliş Hareketi feyzbk alıntı...

Dahi Türk böyle demiş. Namık Kemal Zeybek Hocamız Gönül Mimarları programında Oktay Sinanoğlu nun Aynştayn ın yanlışını düzelttiğini söylemişti. Türk e, Türkçe ye sahip çıkmak boynumun borcudur. Türkiye de kuru ekmek-su bulsam halime şükreder Çanakkale deki atalarım gibi vatan için şehitliğe koşarım. Ekmek-su da şart değil sevgi de karşılık aranmamalı. Önemli olan huzurdur bana göre, para-mal-mülk huzur getirmez. Birazcık hasta olsan gözün ne yemek, ne giysi hiçbir şey görmez...

Şeytani, siyonist, haçlı ağzıyla, yabancı deterajanların ağzıyla konuşmayın. Koşun gidin Almanya ya keltoşlar yaksınlar sizi sonra ağlamayın Türkiye diye. Kaç tane Türk öldürüldü failleri bulunmadı. Bu mu insanlık, gelişmişlik. Vatanı sevmiyorsanız sevmeyin kardeşim kafanıza silah dayayan mı var ama zarar vermeye kalkarsanız bedelini ödersiniz...

Bu vatan sahipsiz değil....

En önemlisi aidiyat duygusu...Yaşam zor olsa da insanın köklerinden kopması bana acı gibi geliyor..Orada yaşayıp çok kolay hayatları olan insanlar kendilerini oraya ait hissetmiyor,emekli olunca ülkelerine koşup geliyor..Dünyanın her yeri güzel olsa da insanın vatanı gibisi yok..

Madem Tayyip çok kötü bir adam madem Türkiyeyi çok kötü yönetiyor o zaman pırıl pırıl hayal ettiğiniz avrupadan avrupalıların kendileri neden Türkiyeye gelip burda çalışıyor ? neden buraya yerleşiyorlar ? neden koskoca cennet ülkeleri amerika almanya fransya terk edip burada yaşamayı tercih ediyorlar? eh işte dünya kadar malın olacağına fındık kadar aklın olsun demişler ...
Maalesef türkiyedeki engelliler çok nankörler Tayyibin onlara neler neler sağladığını görmeyenler çok ..şuan Türkiyede engelliye sağlanan haklar dünyanın hiç bir yerinde yok hele gavur ülkelerinde hiç yok. peki ya engellimiz ne sağlamış devlete ? koca bir hiç..
Tayyip (her alanda) o kadar imkan ve fırsat sağlarken engellilere (eğitim,iş,sağlık,sosyal hizmet v.s) engelliler ne vermiş devlete?
işleri güçleri yan yatmak engelli maaş almak 400 tl işlri güçleri nasıl hile yapıp uydurup bakım maaşını alabilirim 850 tl ya da nasıl bir oyun oynarım iki maaşı birden alırım 1250 tl ve sağlık sigortamı devlet öder ayrıca bana gıda yardımı ve diger yardımları yapar
eğitime gelince hiç biri kendini yorup üniversite mezunu olmak istemez hiç biri kendini yorup ekpss sınavına adam akıllı çalışıp yüksek not almak istemez bahaneleri hazır törpilim yok kendilerini bununla teselli ederler ve daha neler neler.
Maalesef yurdumun engellisi tembel cahil eğitimsiz bilgi bilim ve yabancı dil bilmeyen çalışmayı sevmeyen müsrif yan yatmayı çok harcamayı, karşılık vermeden almayı sevendir
AKP daha napsın özel sektörü %2 engelli çalıştırma zorunluluğuna tuttu çalıştırmayan ceza öder..ha çalışamadı iş bulamadı özel sektörde, devlet kapısını açtı gir sınava adam aklı puan tuttur atan diyor ..eğitimli değilsen yine devletten bir güzellik gel kuraya gir devlet memuru ol diyor adam daha napsın sizeee? gidin bakalım merhemetsiz gavur ülkesi avrupada bu kadarını bulun
asgari ücretle 950 lirayla bir kişi burada zor geçiniyorsa her yerde de standart aynıdır burda 950 tl ise avrupada 950 eurodu durumda hiç fark yok her ülkenin geçim şartları aynıdır ..burda kiralar 300 -700 tl arasıysa avruupada da 300-700 euro arasıdır .. ve engelliler maalesef zahmet edip engelli personel arayan iş ilanlarını bile aramaktan acizler sonrada işsizlikten yakınıyorlar istiyorlar ki herşey ayaklarına hazır gelsin tabi Tayyip bunları rahata alıştırdı eskiden nerdee sakatlar ne yaparlardı Aklınızı açıp bir düşünün
arkadaşımızın en kötü işi markette kasyer olur gerçekten çalışmak isteyen için iş çok gerçekten geçinmek isteyen için 950 tl çok gerçekten eğitimli olmak isteyen için eğitim şartları kolay ve devlete alınması daha da kolay
burdakiler hangileri acaba SGK ya pirim ediyor? hepsi yeşil kartlı ve devlet onları ya işe yerleştirmiş ya da onlara engelli maaşı ve bakım ücreti ödüyor artı SGK
burdakiler hanginiz hastaneye para ödeyerek gittiniz? eminim hiç biriniz
ha devletinde size yaptığıu SGK güzelliğinide suistimal etmemek gerekir her baş ağrısında her cartta curtta hastaneye koşmak ve eminim bir çok engelli bunu yapıyor nasılsa devlet hastaneye gidecekleri aracı bedava kapılarına gönderiyor engellide bedava bişey bulmasın sonuna kadar suistimal etmeye meyilli
ve AKP yi kötüleyenlerin çoğu çalışma durumları olmasına rağmen çalşmak istemıyorlar nasılsa 1200 tl asgari ücretten çok daha fazla, evde yatmayı devletten para almayı tercih ediyorlar .
ve burda AKP nin engelliye sağladığı imkanlar saymakla bitmez o yüzden kısacası konuştuğunuzda Allahı göz önünde bulundurun ve vicdanlı olun.

[ı]biz fırsat arıyoruz gitmek için.sakın ama sakın gelmeeeee eyvah dersin [/ı]

Pekala beyler düsündüm tasindimda eger önümüzdeki 5-10 yil icine burda bir yerde meslek bulamazsam ozaman Türkiyeye gelir ve orada meslek ararim ve sansim yaver giderse ve bulursam meslegimi yapar sonra geri dönerim ama eger hersey cok daha iyi olursa ozaman devali TR de kalirim.

Tabiki türkiyede istanbulda kartalda evimiz var ve yalniz degilim bin sürüde akrabalarim var. Tek basima olmayacagim tabiki,.

Ama isin korkunc tarafi ise burda calisip emekli olmus türkler emekli oldukdan sonra Türkiyeye yerlesiyorlar. Ne yani yaslandikdan sonrami yapalim bu isi ? Niye gencligim türkiyede gecmesin diye icime kurt düstü tabiki.

Üst Alt