Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye'ye tasinmak istiyorum. Aklımda bazı sorular var?

bence çok güzel bir ülkede yaşıyorsun,benim imkanım olsa Avusturya' ya yerleşirdim.

Son düzenleme:
Turkiyede yasayanlarin cogu yurtdisini tozpembe goruyor. arkadaslar bende yurtdisinda yasiyorum oyle gorundugu gibi hersey koly degil. bence vatandasiysaniz turkiye donmek istiyorsaniz sansinizi deneyin yapamazsaniz bir daha geri donersiniz Avusturya'ya

y.dışından gelenler cebınde 3000-5000€ maaşla gelıyor.
bızımkıler gıbı 24lıra zamla 1000lıra almıyıorlar patagonyalı mısınız arkadaş.

sayin musty35,lutfen turkiyenin sartlariyla yurtdisi sartlarini bir tutmayin yurtdisinda hersey cok pahali turkiyeyle kiyaslanmaz bile

bak güzel kardeşim türkiye vatanımız gel derim ama takunyalı tayipppppp olduğu surece gelme gelme gelme gelme net diyorum gelmeeeeeeeeeee ben bile gürcistana yerleşeceğim insan vatanını bırakıp gidermi ama tayippppp insanı vatanından ediyor......

Sen elindeki mesleğinle türkiyede emeğinin karşılığını alabileceğini mi düşünüyorsun?

Abim CNC torna operatörü gittiği şirketlerdeki ilk soru;
-belgelere bakıyor; işi biliyor.. Catia OtoCad vs tamam, deneyim, tecrübe, ustalık, usta öğreticilik, teknik resim vs varmış iyi
-Ne kadar maaş istiyorsun?
---1500tl
-Bize az maaşlı eleman lazım günü idare etsin yeter...
böyle firmalardan ne medet bekliyorsun

yani senin 15 yıllık iş tecrüben ve 4 yıllık teknik lise tecrüben ve 2 yıllık askeriye kademedi tecrüben adamın gözünde yok oluyor.

ki sen engellisin ve işitme problemin var.

Gel TR de bi hastaneden heyet raporu al iş ara bakalım da çalışan insanlarla diyoloğa gir bir dokun bin ah işitirsin eminim buna

@bymoruk

Sen eğer bu altını çizdiğim cümleleri TR de kamu da çalışan işçiler için kurduysan ben senin o cümleni bükerim

Sen kamuda çalışanların diğer kamuda çalışan engelli veya engelsiz kişilerin haklarına rahatlarına ulaşmasını neden istemiyorsun? bu kadar çekememezlik neden sen kendi şartlarının iyileşmesini istemiyip biz kamu dışındaki kişilere göre daha yoğun çalışmayıp biraz rahat ettiğimiz için diğer kişilerden biraz fazla maaş aldığımız için mi bu cümleleri dile getiriyorsun?

Şu formu iyi takip et ne adaletsizlikler varda iyi bi gör

En basitinden kendim yaşadım ağır iş yapamaz raporum olmasına karşın beni ağır işte çalıştırdılar sen sanıyor musun ki iş güvenliği uzmanın elinde sopa var bu adamı çalıştıramazsın diye yetkisi olacak iş güvenliği uzmanı tatlı dillle çözmeye çalışır çünkü parasını kurumdan alan birisi. başındaki amir daha ağır işin tanımını bilmez seni en 50º C de güneşin bağrında çalıştırır.

Adam engelli kadrosunda fazlalık var diye seni senden sonra gelen engelliyi değil seni çıkartır.

Sen sanıyor musun ki biz askeri ücrete göre daha iyi maaş alıp da her gün lüks lokanta yemek yiyip son model arabalara binip 5-10 dairemiz mi var?

-Seni kamu kurumuna girmekten kim alıkoyuyor çalış sınavlara diplomanı yükselt gir ekpss ye al puanını yap güzel tercihini yerleş.

Bu çekememezlik neden bilip bilmeden konuşuyorsun?
Sen de kamuda çalışınca bu tür olaylarla karşılaşacaksın o zaman ne demek istediğimi anlayacaksın

(...)
Ama isin korkunc tarafi ise burda calisip emekli olmus türkler emekli oldukdan sonra Türkiyeye yerlesiyorlar. Ne yani yaslandikdan sonrami yapalim bu isi ? Niye gencligim türkiyede gecmesin diye icime kurt düstü tabiki.

işte işin en önemli kısmı orası...

Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde emekli olup, o emekli maaşını Türkiye'de harcamak seni "zengin" sınıfına sokar...
bazı tanıdığım kişilerin hem yurtdışından emekli maaşları geliyor, hem de Türkiye'de emekli maaşı alıyorlar ki işte o "ballı lokma tatlısı" oluyor...

ben kendi adıma (senin durumunla ilgisi yok) şunu net söyleyeyim, hiçbir Avrupa ülkesinde (turistik gezi dışında) yerleşip yaşama isteğim yok, onlara ve yaşam tarzlarına özel bir hayranlığım yok... ancak onların kültürlerinden yaratıp hayata geçirdiği ve oturttuğu insanca yaşam amaçlı sistemlerini takdir ediyorum...

onların bu oturmuş, kökleşmiş sistemleri insana ister istemez bir huzurlu yaşam potansiyeli veriyor... yani, en azından bu imkanı sana veriyor...

benim İsviçreli arkadaşlarım var... onlara bazen "sizin başbakanınız kim, cumhurbaşkanınız kim?" diye soruyorum... cevap veremiyorlar :)
çünkü adamlar rahatlar, huzurlular...

çünkü onların sistemi oturmuş...

katrancalı

Insanlarin neler yapmaya calistigini biliyorum ama benim bunlari yaslandikdan sonra yapmaya pek niyetim yok dogrusu.. Elbette eninde sonunda yasalanacaz ama inanin türkiyede cok seyler kaciriyorum..

Üst Alt