(...)
Ama isin korkunc tarafi ise burda calisip emekli olmus türkler emekli oldukdan sonra Türkiyeye yerlesiyorlar. Ne yani yaslandikdan sonrami yapalim bu isi ? Niye gencligim türkiyede gecmesin diye icime kurt düstü tabiki.
işte işin en önemli kısmı orası...
Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde emekli olup, o emekli maaşını Türkiye'de harcamak seni "zengin" sınıfına sokar...
bazı tanıdığım kişilerin hem yurtdışından emekli maaşları geliyor, hem de Türkiye'de emekli maaşı alıyorlar ki işte o "ballı lokma tatlısı" oluyor...
ben kendi adıma (senin durumunla ilgisi yok) şunu net söyleyeyim, hiçbir Avrupa ülkesinde (turistik gezi dışında) yerleşip yaşama isteğim yok, onlara ve yaşam tarzlarına özel bir hayranlığım yok... ancak onların kültürlerinden yaratıp hayata geçirdiği ve oturttuğu insanca yaşam amaçlı sistemlerini takdir ediyorum...
onların bu oturmuş, kökleşmiş sistemleri insana ister istemez bir huzurlu yaşam potansiyeli veriyor... yani, en azından bu imkanı sana veriyor...
benim İsviçreli arkadaşlarım var... onlara bazen "sizin başbakanınız kim, cumhurbaşkanınız kim?" diye soruyorum... cevap veremiyorlar
çünkü adamlar rahatlar, huzurlular...
çünkü onların sistemi oturmuş...