Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TYT AYT YDT sınav başvurusu 12 Şubat'ta başlıyor

Linkte zaten açıklamada verilmiş ! TYT: Temel Yeterlilik Sınavı.
AYT: Alan Yeterlilik Sınavı.
YDT: Yabancı Dil Sınavı.
YKS: Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı, demektir.

Harç parası verilmiyor ! diye biliyorum. Yanlışım varsa arkadaşlarım düzeltsin. Benim bildiğim öğrenim gideri ücretinde indirim yok !

Ben neye girecem peki

İki yıllık yada yetenek sınavı düşünüyom

Engellide vardıda bunu bilmiyom

Ünv sınavı

Tyt puanı ile 2 yıllık üni gidebiliyorsun baraj 150

Ilk sınav TYT
Iki yıllık bir bölüm düşünüyorsan TYT yeterli
Ama lisans düşünüyorsan AYT ye girmek zorundasın

Harç parasıda kalktı

Yetenek sınavı için her üniversite kendisi sınav yapıyor

Ben sonradan engelli oldum ve rapor aldım.2002 yılında ÖSS'ye girip üniversite ( fakülte) kazanmıştım fakat mezun olamadım.Şimdi tekrar sınav hakkım var mı ve başvurular ÖSYM temsilciliklerinden mi yapılıyor?

Haliloğlu Sınava tekrar girebilirsiniz fakat obp(okul başarı puanı) yarıya düşecektir .Ösym sitesinden kendin yapıyorsun başvuruyu ama ösym şifren olması lazım yoksa başvuru merkezinden yapılıyor.

Elbette sınava girme hakkınız var
Puanınız da düşmez
Eger geçen sene her hangi bir tercihe yerleşmiş olsaydınız o zaman puanınızın küçük bir kısmı düşerdi

Puan düşer kardeşim yerleşmiş mezun olamamış

Bişi daha sorcam 2007de girdim ben 160 almıştım barajı geçmiştim o 2007 puanınla bu sene yetenek sınavına girememmi

100puan yeterlimiş engelli için

Hayır giremezsiniz eskiden sadece o yıl geçerli oluyordu bu yıl 200 puan üzerindeyseniz 2 yıl geçerli oluyor puanınız.

Anladım ben yks gircem galiba sonra lisansadamı gircem
Demir60

Yks girince hemen belli oluyomu puan

Tercih yapabilmek için tyt ye girmeniz lazım 4 yıllık istiyorsanız ayt (lisans) a da girmeniz gerekiyor. 2 yıllık üniversite için tyt girseniz yeter.sınav 15 16 haziranda sonuçlar 18 temmuzda belli oluyor sonra tercih dönemi başlıyor.

Tyt kaç alınca lisansa girebilirim barajı geçmek lazım sanırsam

Demir60
Hocam
Geçen sene yerleşseydi ve tekrar sınava girerse puanı düşer
Bu kural değişmedi diye düşünüyorum
Çünkü ben de bir çok defa sınava girdim bir çok defa yerleştim
Ama puanım düşmedi

TYT ile lisansa giremezsin

Arkadaşlar şimdi ÖSYM'yi arayıp öğrendim,engelli adaylar da sınav ücreti yatırıyorlarmış.

Haliloğlu

Sınav ücreti veriyoruz sadece üniversiteye kayıt olursan kayıt harç parası vermiyoruz açıköğretim de dahil

Life bilgin varmı nasıl oluyo başvuru

İnternetten oluyo normalde engeli kaydını nasıl yptrcm

Pluvia

Engel bilgi formunu doldurup sınav başvuru merkezine gidersen engelli olarak sisteme kaydolursun, sağlık raporunu kimliğini de yanına almayı unutma, ilgili formlar aşağıda linkte...

[SIZE=4][FONT=Oswald]Yükseköğretim Kurumları Sınavı
[/FONT]

[/SIZE][FONT=Oswald]

[/FONT]

Life burdaki formudamı doldurup götürcem okula kayıta sistemde ekpss başvuru kaydım açıkta istesem pcden oluyoda engel bilgim yazmıyo

Life

Ösym sitesinde başvuru yapıp sonra parayı bankaya yatırmak yeterli değil mi?
Tekrar kayıt mı olmak gerekiyor bunun için.

Emrdyl başvurunuzu ösym sınav merkezlerinden yaparsanız yanınızda raporunuzu da götürdüğünüz takdirde engelli olarak işaretlerler sisteme, raporunuzun aslının aynıdır onaylı bir örneğini götürün aslını vermeyin

Life

merhaba Life nasılsınız :) inşallah iyisinizdir.

ya, ben ekpss ye girdim ve bilgiler yöksise işlenmedi. şimdi birde yks ve ydt ye girmeyi düşünüyorum. yabancı dille ilgili veya bilgisayar mühendisliği düşünüyorum bu şehirde tutarsa ..

ancak sence bu ,biz buna başvurursak bilgiler yöksise işlenir mi? birde engelli kimlik kartı felan da mı isteniyor ben onu çıkarttırmadım sadece rapor var.

tam olarak neler gerekiyor aceba sosyal yardımlaşma müdürlüğü mu ne y oraya tekrar gitmemize gerek varmı?

ya ben hiç emin değilim engelli olarak girip gimemeye...

çok iyi derecede ingilizce biliyorum
sanıyorum normal olarak da lisanstan istediğim bi bölüm kazanabilirim ne olsak matematikçiyiz. :) ama genede emin olamadım

ahmet22

Sisteme işlenmesi için ekpss,yks yada kpss gibi herhangi bir sınavın başvuru zamanında başvurman sisteme kolayca işlenmek açısından önemli diğer türlü ösym merkeze dilekçe yazıyorsun form dolduruyorsun biraz fazlaca uğraşıyorsun ama sınav döneminde başvurduğunda çok kolayca sisteme işleniyor bilgilerin o yüzden yks'ye başvuracaksan bence kimliğini diğer ilgili formları ve engelli olduğunu belgeleyen %40 ve üzeri oranın yazdığı heyet raporunu yanına al öyle git başvuru yapmaya, sosyal yardımlaşma vakfı ile alakan yok oraya engelli kimlik kartı çıkartmak için gidebilirsin, sınav başvurusunda diğer belgeler ile birlikte sağlık raporunu alman yeterli.

Pluvia ek puan verdiğini biliyorum.
Life

ben sisteme işlenmesin istiyorum zaten. ekpssye başvurdum ve sistemde görünmüyor engel durumu filan hatta benim bi planım var muhtemelen ben eğer bu yaz veya en geç aralık 2019 a kadar atanamassam bi daha rapor almayabilirim.

bu arada engelli kimlik kartı ydt ve yks sınavı için zorunlu mu yoksa rapor yeterli mi onu tam anlıyamadım.

dur bakalım hayırlısı.

cevap için teşekkürler.

sınava gireceklere başarılar.

Üst Alt