Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

TYT AYT YDT sınav başvurusu 12 Şubat'ta başlıyor

ahmet22

Sisteme işlenmesini istemiyorsan ne raporunu ne de engelli kimlik kartını göstermiyorsun sisteme de işlenmiyorsun, ilerisi için sistemde engelli olarak görünmek istemiyorsan engelli kimlik kartı veya raporun ile başvuru yapmıyorsun, zorunlu olan herhangi bir durum yok zorunlu olan sadece ekpss sınavıdır onda %40 ve üzeri raporun olmak zorunda.

Ben iki senelik düşünüyorum açıktan yada dört senelik. Baraj 100 diyor engelliler için. Yani 100 ve üzeri alırsak tercih hakkı oluyor mu?
Birde özel yetenek sınavı nedir?

Pluvia Kusura bakmayın size ünüversite sınavı ile ilgili birkaç soru sormak istiyorum ben bu sene ünüversite sınavına girdim sonuçta engel derecenize göre puanlarınız eklenmiştir yazıyor ama ek puan tablosunda tyt de 24 puan verilmiş ayt de ek puan görünmüyor ben tercih yaptım dün bir kurul toplamıyormuş sizce yerleştirmede ek puan verirler mi yüzde 80 görme engelliyim sizi eski yorumlarda gördüm belki bilginiz vardır diye sormak istedim

Life
size bir soru sormak istiyorum ben başvuru zamanı raporumun süresi bitmişti ama ben yeniledim ösymye yolladim bütün evrakları ve engelli olarak girdim sınava %80 görme engelliyim ama hocam ösym başvurusunda yüzde 25 ve üzeri olarak başvuru yaptı internet sitesinde görme engelimi yapmamış şimdi ben ösymye raporumu yolladim onlarda %80 raporum var peki ösym beni internet üzerine göremi değerlendirir yoksa ellerinde rapora göremi çünkü kılavuzda engel derecenize göre yerleşme gibi bir yazı var

Sfd21 bu konuyu açmışımda girmedim sınava bilgim yok tercihte veryo heralde ekpuan

Sfd21

Ösym'ye posta ile değil de ösym sınav başvuru merkezlerinden yada koordinatörlükten yeni raporunuzu sisteme işlettirebilirsiniz, ösym sitesinde oranınız %25 görünüyorsa bilgileriniz güncellenmemiştir, söylediğim gibi sınav koordinatörlüğüne giderek yeni raporunuzun sisteme işlenmesini talep ederseniz yardımcı olacaklardır.

https://www.osym.gov.tr/TR,9279/koordinatorlukler.html

Life Peki şuan sınav bitti ztn tyt den ek 24 puan aldım sonucumda engel derecenize göre puanlarınız eklenmiştir yazıyor tercihtede kurul toplanıyormuş benim raporumu şimdi geçersiz mi oluyor çünkü raporun derecesine göre değerlendiriliyornuş benim şuan raporum ellerinde peki ne olacak şimdi kurul beni yüzde 80 olarak değerlendirmiş olmaz mı çünkü yüzde 80 raporum ellerinde bugün tercihin son günü ona göre vermeyi düşünüyordum istediğim bölüm 10 15 puan gerideyim işime yarar diye düşündüm yani şimdi sisteme göremi yoksa ellerindeki rapora göremi değerlendirir kurul yoksa işim şansamı kalır tek umudum raporuma göre değerlendirilmesi lütfen bir bilginiz varsa yardımcı olun

Son düzenleme:
Sfd21

Ben üst mesajda normalde yapman gerekeni yazdım, raporun ellerinde olabilir ama sistem güncellenmemiştir o yüzden %25 olarak görünüyordur, engelli puanında normalde sonuçlar açıklandığında engelli ek puanı olarak 20 ve üzeri şeklinde görünürdü sistemde şimdi nasıldır bilmiyorum, engelli ek puanı ile engelli kontenjanı olan bölümlerde var o yüzden tercihlerini en çok istediğin bölümleri üstten alta doğru sırala, ancak dediğim gibi ösym koordinatörlüğünden de mutlaka raporunu güncellet, istediğin bölüme yerleşmeni dilerim.

Üst Alt