Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ulaşımda engelli kartımın olması işyerinde yol parası almama engel mi?

KYUZA

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
engelli ücretsiz ulasım kartım var işyerime otobüsle gidip geliyorum aynı zamanda yol ücretimide alıyorum işyerinden,iş yeri bu durumu gizledigimi neden söylemedigimi yol ücreti almamam gerektigini belirtiyor, bu konuda bilgisi olan varmı yasal prosüdürü nedir sendikalı olarak çalısıyorum bu benim hakkımmıdır hertürlü ödeme yapmak zorundalarmı???

bızım oraya otobüs gelmıyor, dolmusla gıdıp gelıyorum askı takdırde otobuse bınsemve beklesem hergun gec kalırım. evet kartım var ama kullanmıyorum,cunku dolmusda gecmıyor dıyın bence,öyle bı hak versa iş yerınde herkesın, sızın 5 kurus paranıza nıye göz dıkıyo lavuklar

sizin gibi sahtekarlığa başvuranlar yüzünden engelsizler tarafından engelleniyoruz hiç yakıştıramadım insanları kandırıyorsun allahımı nasıl kandıracaksın ayıp ayıp hiç şık değil yaptığın ben o iş yeri sahibi olsam derhal işine son verirdim

aratias ne alak şimdi iş yerınde maas hesaplanırken, yol ve yemek parasıda hesaplanıyor,bu ınsanın kartı var dıye kesmelerımı lazım he ve öglen yemegı yıyemıyor hastalıgından dolayı o zaman yemek parasınıda kessınler, bu arada engellı ınsanlara daha fazla destek olacaklarına bıde yol parasını kesmeye calısıyorlar,sende burda ahkam kesıyon.. ne kadar dogrucusun ya helal valla, sımdı bu engellı ınsan suclu oylemı,, o zaman sende engellı raporunu ıptal etdır,buraya yazdıgına gore sende bayagı ıyısın

aretias bıde engellısın demı,burdakı engellı ınsanlarla kenetlenıp burdakı ınsanların yanında olacagına ,, iş verenlerın yanında oluyosun,ki demekkı senın iş yerlerın var ve tuzun kuru,, tuzun kuru olmasa o ınsanın o yol parası ıle cocuklarını askerı ucretle gecındırmeye calısdıgını aılesı ıcın mucadele etdıgını anlamıyorsun... oturmus vaaz verıyon

Levent katılıyorum sana kardesım ptt kargoda calısken yol parası verıyorlardı dedım bedava kartım var bızım şef ıyı nıyetlıydı olsun sen genede al dedı

Işyerı zaten bı dunya para kazanıyor 3 kurus almıssın dokunurmu onlara

ben burda yönetıcı olsam hemen cırakrıtım su sayfadan aratıas,ı.......... arkadaslr bu halde bıle burdakı ınsanlar calısıp evıne ekmek parası goturmeye calısıyor, yanı calısıyorsun ve emegının karsılıgını alacaksın ve tum iş yerındekı haklarından yararlanacaksın,, asla patron yalakası olmuyacaksın... yada bu zıhnıyetde olmuyaaksın,, engellıler bırbırını savunmazsa kenetlenmesse kım sahıp cıkar..

engelı demek her zaman otobuse her zaman dolmusa zamanında yetişemeyen demek,, cogu zaman gec kaldım otobuse yetısemedım,taksıyle gıdıyım laf söz olmasın demek,,, o zaman taksı parası versınler,, olmazmı..

Öncelikle Aretias isimli üyeyi kullandığı kelimeler ve tavrını itici bulduğumu belirtmek istiyorum.

Alparslan kardeş;
Sendikalı olduğunuzu belirtmişsiniz. Yol parası da tüm sosyal haklar gibi toplu iş sözleşmesi ile güvence altına alınmıştır,size devletin ya da belediyenin sağladığı imkanlar işvereninizi hiçbir şekilde ilgilendirmez.sendika yöneticilerine durumu anlatın.
Zamanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi de böyle bir uygulamaya giderek aynı gerekçeyle engelilerin yol parasını kesti.
Sendikanın görüşmeleri de sonuç vermeyince sendika avukatlarına vekalet vererek konuyu yargıya taşıdık.
Mahkeme bizi haklı buldu ve bu arada geçen 3 yılın yol parasını da geriye dönük aldık.

bu hakkı bizlere devletimiz sunmuş iş yerleri diger çalışanlarına yol ücreti veriyorsa sizede vermeli ,bu haksızlık yada yolsuzluk deyildir...

Merhabalar arkadaşlar burada Ufukalp ve levent dkm arkadaşıma katılıyorum, yol parasının ödenmesi gerekiyor, ödenmemesinin yani kesinti yapılmasının tek bir nedeni olabilir, örneğin iş verenin tahsis ettiği personel servisinden yararlanıyorsan veya yararlanmak istediğini beyan edersen, bu yol parasını senden keserler, başka bir şekilde kesemezler.
Sonuç olarak işyeri servisi kullanmıyorsan yol parasının da sana ödenmesi gerekiyor. Ödenmiyorsa hukuksal hakkını arıyacaksın.

Ben 2 kere iş değiştidim.. İkiside kurumsal şirketlerdi.. engelli kartım olmasına rağmen yol parası aldım.. bu sizin yasal hakkınızdır.. hiçbir iş yeri sen otobüslere bedava biniyorsun yol parası vermem diyemez...

Bu sizin yasal hakkınız

sizin dolmuşa binmeyeceğinizin paralıya binmeyeceğinizin garantisi yok yeri geldiğinde paralıya biniyoruz

diyen müdüre bunu dediğinizde sorun çözülür

Öncelikle yazılan eleştirici yorumları şiddetle kınıyorum...
Arkadaşlar bu bir haktır ve işverene verilen degil engelliye verilen haktır. İş veren işe girerken yol ve yemek veriyorsa bunu senin engelli kartından sermayesine katkı yapamaz nasıl bir ideolojide yorum yazmışlar anlamıyorum engellinin hakkı kendine saklıdır isverene katkı için degil engelliyi madur etmemek adına verilir o kart çok sinirlendim gerçekten .Benim iş yerim yarı servis kullandırıyor ve tam akbil parası ödüyor bana kalkıp diyemez senin bedava kartın var onu kullan o benim artım olsun şu eksik verilen hakların yanında yanlışmıyım ???

Öncelikle hepinize tşk ediyorum o kendini bilmez arkadasın yaptıgı eleştiriye karsılık bana söylecek bişey bırakmadıgınız için...bugün durumu sendikaya ilettim sanki beni degil işyerini savunuyor bi anlam veremedim çogu konuda onları savundu,yol ücreti ile ilgili ise kesebilirler kesin bi karar çıksın disiplin toplansın dedi yorum yapmaktan kacındı fakat keserler dedi,kesinti yapılırsa hakkımı nasıl arayabilirim emsal karar olan varmı elinde???benzer bi olay daha geçti basımdan 3ay önce ameliyat oldum 10 gün hastanede yattım 20 günde taburcu olduktan sonra rapor verdiler,sendika anlasmasında normal ması verilir kesintisiz,daha sonra personel aldıgı rapor ücretini işyerine verir deniliyor fakat işyeri bana 10 gün yattıgın süreyi sgk ödemiyor diyerek 10gün kesinti yaptı sigortamıda 20gün ödeme yaptılar,rapor ücretini verirken bize 20 günlük ücret getireceksin dediler,ücreti aldım bankadan 20 günlük nekadar vermem gerekiyor dedim hesap kitap yaptı elimdeki makbuza baktı ücretin tamamını istedi sgk ödemiyor dedi,bende garanti olsun die sgk ya mail atmıstım iş yeri böyle böyle söylüyor 20 günün ücreti nekadar yattıgım 10günün ücreti nekadar die,sgk bana dönüs yaptı 10güne sukadar 20günü şukadar die elimde yazılı belge var,sözlü olarak kabul edemem yazılı belge varsa göster dedi işyeri bana gelen maili gösterince 10gün ücreti verdiler bana elimde yazılı kanıt olmasa ve arastırmasam hakkım yenmişti.

işe bak ya iddaadan para tutturdum desen maaşta vermez bunlar o sendikacıyada ayrıca sövdüm işverenin 150 lirasının avukatlığını yapmış

aynen öyle çok güzel bi konuya degindin verdigin örnek ile yüregine saglık...

O zaman sizde isverene; odemediginiz sgk isveren payi ve vergisini bana verin dersiniz. Boylece sorunu asarsiniz. Bu hakki devlet bize taniyor o isvereni savunan uyeler ne derece saglikli dusunuyor?

senin engelli kartın var diye devletin sana verdiği yol parası hakkından seni kim mahrum edecek var mı böyle bir şey ! bir de bunu savunanlar nasıl bi zihniyetteler anlayamıyorum yazık

sendika temsilcisine ufukalp arkadasımızın bahsetigi mahkeme kararından bahsettim,belediye devlet dairesi seninki özel sektör diyor.Farkedermi acaba hakkımı arasam kazanırmıyım hertürlü...

bu yasal haktır.iş yerinde kullanılan haklar ortaktır.kişilere farklı şekillerde uygulanamaz.o zaman engelli çalıştırdığı için aldığı teşviği size versin.ne saçma insanlar var şu ülkede.allah ıslah etsin.böylelerinin gözünüde toprak doyursun.

Öncelikle uyandırayım;
Yasalar ve kanuni sözleşmeler ile karuma altına alınmış haklar mantıksal yorumlarla geri alınamaz.İşyerinin kazanılmış bu hakkı geri alabilmesi için muhakkak hukiki bir dayanağı olmak zorundadır.Hiçbir şekilde "ben yaptım oldu" despotluğuyla hareket edemezler.Hangi hukuki dayanakla yol ücretini kesme cüretini gösteriyor o işyeri sordunuz mu o küstah insana? Kıskanmıştır yavşak.

KYUZA :

Tabikide o senin hakkın verdikleri 2 kuruş maaşla o hakkını gasp edemezler ücretsiz kart senin kişisel hakkın kimsenin faydalanma hakkı yok ücretsiz kartım yok de yol parasınıda şirketten tahsil et kimseye hesap vermek zorunda değilsin engelli adamı 1 ay karın tokluğuna bile olmayan bir rakama çalıştırabiliyorlarsa sende hakkını ona buna yedirmemelisin.

yalaka engellı ınsanın ulasım kartı var dıye yol parası kesılecekmıs hee,, yazıklar olsun sana la,, senı doguran bu senın yazını okusa senı doguracagıma taş dogursaydım lan kişiliksiz derdı valla

engellı lan adı usunde engellııııı,,,, engellı ınsan cogu zaman taksıyle gıder otobuse yetısemedıgı ve gec kalırım korkusuyla,, bu taksı parasınıda sen ver,, madem bu kadar hak hukuk bılıyon ya, gunah ya,,, sen harbıden ne ınsansın nede delıkanlısın,, bosa yasamısın sen boşaaa,,, sende ne karakter var ne dostluk var ne arkadaslık, senın cıkar ıcın yalakalık ıcın iş yerınde herkesı satan bı tıpsın buna emınım,,,

Senin şirketin gibi zihniyetteki özel sektörün tamamının batması temennisiyle bu tip zihniyetler batmıyor ama Nasrettin Hoca misali ya tutarsa. :) Keşke tutsa gebersin pislikler yaşasın insanca yaşam.

Alparslan kardeşim;
Mahkeme bizi haklı buldu derken neye dayandığı çok açık, çalışanın şahsi durumundan dolayı sağladığı haklar işverenle sözleşmesinden doğan haklara engel olamaz.
Bu gerekçenin kamusu, özeli olur mu sence?
Malesef günümüzde sendikalar al birini vur ötekine durumundalar, işverenin baskısıyla üye olunan sendikalar bile var, emekçi dilinde sarı sendikacılık olarak tabir ederiz.
Yargı yoluna gittiğinde kazanacaksın ancak işini kaybetme riski çok büyük. Öyle anlaşılıyor ki ortada seni savunacak ciddi bir sendika da yok.
Ayrıca geçici iş göremezlik raporu alan çalışanın,yatarak tedavi gördüğü günler de dahil her günü sgk tarafından ödenir.

Herkes alsın kardeşim yol parasını saf olmayın . Sözleşmede yol +yemek+özel sigorta varsa ve servise binmiyorsan ananın ak sütü gibi helal .

Özel sirketse salla gitsin al paranı ama devletse bence de haksız kazanç.benim vicdanım el vermezdi şahsen.

Ulaşım ödemesi her çalışanın hakkıdır! Ücretsiz kart olması bu hakkın gasp edilmesine vesile sayılamaz! Ne yani, komşusunun arabasıyla geliyor diye sakat olmayan çalışanın ulaşım parasını kesiyor mu işveren? Ya da adam her gün yürüyerek işe gidiyorsa, onun parasını mı kesiyorlar? Olmaz öyle şey.

zaten mantıksız , verilen haklar herkes için geçerlidir , hep yerse taktiği...olabilecekle olmayacak çok bellidir. Birde sanki her yere istanbul kartla gidilebiliyor...

al paranı ak sütü gibi helal yasal hakkın iş sahibi kendi cebine atacak herhalde

Özel sirketse salla gitsin al paranı ama devletse bence de haksız kazanç.benim vicdanım el vermezdi şahsen.

yasal hakkı bence devlet de olsa özelde olsa az maaş verdiklerinde kimse diyor mu az maaş aldın yazık garibana diyen varmı?

şimdi çalışıyorum kısa dönem ramazan sonunda benim işimde sona erecek iftar yemegi yapmakla görevliyim günlük 60 lira ve yol paramıda alıyorum ...

Üst Alt