Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif kolit ile hangi oranda rapor alabilirim?

ferht

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar benim bi sorum olacak simdi benim ülseratif kolit hastalığım var şuan aktif seyirli bu hastalığa engelli raporu alinabiliyormus acaba yuzde kaç rapor alabilirim bu hastalık için hap ve lavman kullanıyorum ilk tanim 2023 te konuldu şuan tekrar kolonoskopi yapıldı ve aktif seyirli gözüküyor acaba verirler mi rapor

Turulum ve seyrine göre değerlendirilir,heyet başvurunuzu yapın.

Endoskopi/kolonoskopi,varsa patoloji raporlarınız kişisel bilgilerinizi kapatıp buraya kopyalayın isterseniz.

@ferht,

Gerekli ön hazırlıkların tamamlanması genel anestezi ve monitorizasyonu takiben hastaya uygun pozisyon verildi
Fujınon EG-450WR videosisteme bağlı kolonoskop ile terminal ileuma kadar geçildi, 20 cm ilerlendi. Terminal ileum, çekum, çikan kolon, hepatik fleksura, transvers kolon, splenik fleksura, inen kolon mukoza ve duvar yapısı normaldi., siqmoid kolon ve rektum mukozas hiperemikti, vaskuler görünüm <aybolmuştu, yer yer eksüdasyon ve orto derecede ülserasyon izlendi, dokunmakla frajildi, granülarite izlendi, piyopsiler alındi. Anoskopik inceleme normaldi. İşleme bağlı komplikasyor pImadi. Boston bağırsak temizlik skalasına göre sağ kolon 3, transvers kolon 3, sol kolon 3 puandi

@OğuzHan112,

Gerekli ön hazırlıkların tamamlanması genel anestezi ve monitorizasyonu takiben hastaya uygun pozisyon verildi
Fujınon EG-450WR videosisteme bağlı kolonoskop ile terminal ileuma kadar geçildi, 20 cm ilerlendi. Terminal ileum, çekum, çikan kolon, hepatik fleksura, transvers kolon, splenik fleksura, inen kolon mukoza ve duvar yapısı normaldi., siqmoid kolon ve rektum mukozas hiperemikti, vaskuler görünüm <aybolmuştu, yer yer eksüdasyon ve orto derecede ülserasyon izlendi, dokunmakla frajildi, granülarite izlendi, piyopsiler alındi. Anoskopik inceleme normaldi. İşleme bağlı komplikasyor pImadi. Boston bağırsak temizlik skalasına göre sağ kolon 3, transvers kolon 3, sol kolon 3 puandi

@ferht, merhaba sadece kolonoskopi raporu değil heyet genel değerlenirme yapacak asıl olan kullandığınız ilaçların ismi ve heyetin gastroenteroloji raporu olcaktır.50 oran verilir ameliyat yoksa

@kutsal95, ameliyat yok salmiden 500 mg sabah aksam ayrı ayrı 3 adet hap kullanıyorum ve lavman vardi ama ben kullanamadığım icin fitile çevrildi

@kutsal95, ameliyat yok salmiden 500 mg sabah aksam ayrı ayrı 3 adet hap kullanıyorum ve lavman vardi ama ben kullanamadığım icin fitile

Patoloji raporununuz yok sanırım?

Her neyse,
Yaygın bir tutulum (pankolit) izlenmemiş,kesin olmamakla beraber %25

Bu gibi durumlarda hastanın şikayetleri ve klinik muayenesi, ük bağlı gelişen diğer komplikasyonlar puan için belirleyici olur.

Heyete girin.

@ferht,

@OğuzHan112,
MAKROSKOP
0.4x0.2x0.2 cm ve 0.3x0.2x02 cm bovutlarinda 2 adet mukozal doku parçası. T2p1k
M KROSKOP
incelenen kesitlerde kolon mukozasına ait bivopsi örneklerinde hafif düzevde kript distorsivonu ve müsin iceriğinde azalma izlen di. Lamina propriada lenfoid agregatlar, lenfosit, plazmosit, eozinofil ve nötrofil lökositleri içeren mikst tipte iltihabi hücre infiltrasy onu izlendi. Nötrofillerin kript epitelini atake ettiği dikkati çekti. Kript absesi, granülom formasyonu izlenmedi.
H STOK MYA MMÜNOH STOK _MYA
Histokimyasal boyalar: PAS, Alcian Bue,
TANI
KRİPTİT İLE KARAKTERİZE AKTİK KRONİK KOLİT; rektum, kolonoskopik biyopsi

@OğuzHan112, bu galiba demi

Evet bu,

Çok çiddi ve önemli boyutlarda bir bulgu yok..kronik inflamasyon+kolit. diğer bulgular kolit ile uyumlu beklenen bulgular.

Heyete girin diyorum, kolonoskopi raporu,patoloji raporu ve klinik muayene ile birlikte bir bütün olarak değerlendirilmeniz gerekiyor.

Sizi gören hekimin sizi muayene etmesi kolite bağlı başka bir yerde herangi bir şikayetiniz varmı yokmu soru cevap şeklinde sizi görmesi gerekiyor.

Özet olarak %25.

%50 verilebilir mi evet verilebilir ama yukarıda saydıklarım ile bir bütün olarak değerlendirilmeniz gerekiyor.

Öneri olarak heyete girin/Geçmiş olsun..

@ferht,

Burada kesin sonuçları öğrenmezsiniz,yukarıda ne yazdım ben size ?

Heyete girin diyorum.

@ferht,

Üst Alt