Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif Kolit sebebiyle Total Kolektomi, Faktör 5 LEİ'den Homozigot için rapor..?

RAİSTLİN

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Öncelikle iyi günler

forumunuzu bir süredir takip etmekteyım aslına bakarsanız çok uzun bır sure hastalıklarımla mücadele ettıkten ve biraz toparladıktan sonra kendını hasta gormeyerek saglık durumlarımı bır kenara bırakarak gunu yasamaya gayret ettıgımden çok fazla içerisine girmemekteydım ama artık galıba durumum daha kotuye gıtmeden neler yapabılırım ı arastırmaktayken bir cok konuda bılgı sahıbı olmamı sagladınız bunun ıcın öncelikle tesekkur ederım.

soruma gelirsek birkaç rahatsızlıgım bulunmakta sadece bu rahatsızlıklarla ılgılı olarak saglık raporu alabılırmıyım tek basına bır hastalık yeterlı olmasa bile birlikte %80 ustu rapor alabılırmıyım bu konuda bılgı sahıbı arkadaslarımızın yorumları benım ıcın cok degerlı pesınen tesekkur ederım

*Faktör 5 leiden homozigot mutasyonu
bunun la ılgılı gecırılmıs Dural Sinüs Trombozu
ve birkaç adet DVT

*Ülseratif Kolit
bununla ılgılı Total Koloktomı (tum kalın bagırsagım alındı)

*Her iki Bobrekte Taş Oluşumu(tedavı surecınde kullanılan ılaclar ve bagırsagın olmaması sebebi ile )
her iki bobrektende toplamda 5 defa amelıyat oldum

*Osteoporoz T skor -4,9

*Talsemia Minör

*Geçirilmiş Hemotoraks

*Geçirilmiş Hemoortroz

*Geçirilmiş Aeromonas Hidrofilia İnfeksiyonu

*Tüm bu hastalıklardan dolayı psıkolojık olarak Geçirilmiş Manik Epizod

ufak tefek birkaç rahatsızlıgım daha bulunmakta(uyku abnesi vb.), ama rapor oranına katkı da bulunacak rahatsızlıklarım bunlar

Burahatsızlıklar ıle alınabılecek oran tahmınlerınızı belırtırsenız mınnettar kalacagım kı bır an once bende saglık kurulu raporu ıcın basvurayım bu arada sadece Ulseratıf kolıt ıle ılgılı daha once alınmıs total koloktomı oncesı yanı %70 bır raporum bulunmaktadır ama 2006 da alındıgından mevzuat degısmısmıdır yada hepsı bır arada kaç oranında alınabılınır
Peşinen tesekkurler

Özellikle MeTePe ve OturanBoğa sizlerin yorumu ne olur yenıden ıyı gunler dılerım tesekkurler

Tek tek rahatsızlıklarınıza bakmadım ama bahsettiğiniz rahatsızlıklarla %80'i zorlarsınız gibi geldi bana.
Faktör 5 mutasyonu zaten ciddi bir oran getirecektir. Diğerlerini de ekleyince ciddi bir rakam çıkar. Ancak niye özellikle 80?

Merhabalar MeTePe
%80 birinci derece engelli olarak hemen emeklı olabılmek ıcın sartlar ıcın 2018 sonu gun doldurmus olacagım
aslında %90 olarak otv sız arac alımı ıcınde tabııkı işime yarayacaktır ama oncelıgım emeklılık
bu konuda on bılgı mahıyetınde 80 ve 90 uzerı olabılırmı?
ve belirtmemde fayda var fiziksel görünüsümde ve gunluk ıslerımı yapmamda herhangi bir sorun bulunmuyor bu saglık kurul heyetının gorusunu ne kadar etkıler acaba ?
yenıden pesınen tesekkurler

Şimdi leiden %60
Ülseratif kolitten de %50 alırsınız sanıyorum.

Bu durumda zaten %80 olur. Diğerlerinden de ufak tefek alarak %80'i geçersiniz gibi geliyor bana.

%90 zor bir iş. Çünkü oran büyüdükçe formül gereği ulaşılması zor hale geliyor.

merhaba yenıden MeTePe bılgı ıcın tesekkurler sımdı esas onemlı dıger konu %80 aldıgımı varsayarsak raporu arac alımında nasıl bır etkısı olabılır fızıksel bır sıkıntım olmadıgından dolayı illa %90 mı almamlaızm yoksa alınan raporla arac alımı yapabılırmıyım otv sız sekılde
ıyı aksamlar kolay gelsın

Fiziksel engel nedeniyle H sınıfı ehliyetiniz olmadıkça %90 altında ÖTV'siz araç alamazsınız.

Bilgilendirme ve ilginiz için tesekkurler MeTePe
birde bu hususta bırcok yerde okumaya calısıyorum ama karma karısık %90 oldukı aldım ondada bazı yerlerde sız degıl 1. derece yakınlar ve sozlesmelı soforunuz kullanabılır sız kullanamazsınız agır engellı oldugunuz ıcın der bu konudakı yorumunuzu alırsam mutlu olacagım

peşınen tesekkurler gelısmelerı yenıden buraya yazacagım rapor ıcın daha muracaat etmedım son donemdekı gecırmıs oldugum amelıyatların epıkrızlaerını toparlamaya calısıyorum ondan sonrasında kurul ıcın basvuracagım nasıl olsa 2018 sonunda anca surem doluyor.
anladıgım kadarıyla oranın azlıgı yada coklugu emeklı maasına etkı etmıyor sadece emeklılık suresının sartlarını degıstırıyor.yatırırlan prım mıktarlarıyla alakalı.
pekı emeklılı maasının hesaplanması konusunda neredden bılgı alabılırım acaba ssk ya mı basvurmalıyım?

Oranın azlığı çokluğu maaşa etki etmez. Sadece süreye ve prim gün sayısına etki eder.

Emekli maaşının hesaplanması konusunda forumda başlıklar var. Ayrıca SGK'nın sitesinden de kaba bir rakam öğrenebilirsiniz.

%90 ile araç alırsanız siz de kullanabilirsiniz, yakınlarınız da kullanır.

son bır sorum var bı sekılde netlestıremedım surem dolmasına ragmen emeklılıgım ıcın prımı devam ettırırsem yanı emeklılgımı gecıktırıp prim güün sayısını artırırsam emeklı maasım artarmı yoksa aynımı kalır? (su anda tavandan yatıyor sıgortalık surem boyunca sadece bır yıl bıraz dusuk yattı daha sonrası tavandan) ve sımdıden tesekkurler

2000'den sonra sigortalı olduysanız ve primleriniz tavandan yatıyorsa emekli maaşınızı arttırır. Ama beklemeye değer mi derseniz, bence değmez.

Emekli olup çalışmaya devam edin, daha kazançlı çıkarsınız.

98 girişliyim ama sadece o zaman bı tanıdık vasıtası ıle 10 gun sırf ssk girişi olsun diye asgarı oldu . 2008 ağustos ıtıbarı ıle kesıntısız ılk bır sene tavanın %60 ı kadar sonrası ve halen tavan

Maaşınız 100-150TL artacak diye 4-5 yıl beklemektense 4-5 yıl boyunca emekli maaşı alırsınız ve daha karlı olursunuz.

Cok sağolun teşekkürler tum sorularıma cevap bulabıldım yardımlarının ıcın Yenıden tesekkurler

Merhaba Raistlin,

Benzer rahatsızlıklarımız olduğu için sana yardımcı olmak için ekleme yapayım istedim. Ben de Crohn's hastasıyım ve total kolektomim var.

Hastalıklarla ilgili A Cetveline göre arızalar ve iş gücü kaybı oranların şöyle;

A Cetveline Göre Rahatsızlıklarımı Sıralayacak Olursam;

XI. Liste - Karın Hastalıkları ve Arızaları

A - Sindirim Kanalı Hastalıkları

b) Kronik iltihabi barsak hastalıkları (ülseratif kolit, Crohn's vbg) - %57
d) Total kolektomi - %60

Benim durumumda yukarıdakilere ek olarak, total kolektomi sonucu oluşan anal inkontinans var. Eğer sende de bu durum varsa, bu arızayıda ekleyebilirsin;

c) Tedavi edilemeyen anal inkontinans - %60

Gördüğün gibi total kolektomi sonucu ortaya çıkan kalıcı anal inkontinans bile tek başına %60'ı veriyor. Total kolektomi de %60.

Yalnız benim henüz öğrenemediğim durum, toplam iş gücü kaybını hesaplarken aynı hastalığa bağlı gelişen arızaları hangi formüle göre hesaplamak gerekecek.

Eğer bir şeyler öğrenirsen lütfen bana da haber ver.

Esen kal,

Erdoğan

Selamlar Erdoğan benim araştırmalarım sonucu birkaç yerden ogrendıgıme gore aynı sıstem içi rahatsızlıklar balzac ile hesaplamış en son gene tum sistemler arası da balzac ile toplanıyor yani bu durumda senin %60+60 karşılığı
100-60=40
40×60=2400 \100=24
Sonucta 60+24=84 sindirim sistemi engeli olması lazım
Yani balzac ile 60+60 =84
Umarım yardımı olmuştur

Son düzenleme:
Merhaba Süleyman,

Wow! Harikasın. Hem bu kadar hızlı yanıt beklemiyordum hem de hesaplamaların aynı yanıtta gelmesini :) Çok teşekkür ederim. Bu bilgi iyi oldu. Benim bir de Grade II Hiatus hernim var - Cetvel %27 diyor ama gerçek rapora nasıl yansır bilemiyorum tabi.

Bu arada malulen emeklilik maaşının hesaplanması normal emeklilik maaşının hesaplanmasından farklı mı yoksa aynı kriterlere mi tabi? Bu konuda bilgin ya da deneyimin var mı?

Tekrar teşekkür ederim.

Esen kal, Erdoğan :)

Erdoğan selamlar yeniden
Öncelikle malulen emeklilik engelli emekliliği ve normal emeklilik hepsinin farklı kriterleri mevcut malulen olmak çok farklı bır durum işinin niteliği ve hastalığının derecesi ve işindeki etkisine gore değişken engelli emekliliği %40 dahi olsan erken bi şekilde emekli olabilirsin %80 için örneğin 98 oncesi girişin varsa 15 sene sigortalılık aureaı ve 3600 prim gunu yeterli olacaktır ayrıca bana gore ve pek cok danışmana gore de malulen yerine engelli emekliliği en ıyısı
Ikıncı soruna gelirsek %27 ilave yaparsak
Eldeki 84 u
100-84=16
16×27=432 oda \100=4.32
84+4.32=88.4 yapar yuvarlasa 89 desende yetmiyor 90 için gordugun gıbı ozur oranları yukseldıkce balzac a gore engel durumunun yükselmesi azalıyor
Ufak bir sey daha umarım işine yarar ama unutmamak ta fayda var .hernekadar oran cetvelindeki rakamlar yazsada senin kendi durumunda has özellikler etkılıyor
Oranı oranda 50 yazıp 40 verdikleri ya da 60 verdikleri ni gordum
Selametle kal

Son düzenleme:
Merhaba Süleyman,

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Çok işime yaradı. Malullük durumumu tespit ettirmek için başvuracağım, ama emeklilik için hemen başvurmaya pek niyetim yok. Bir kaç yerde malulen emeklilik aylığının hesaplanması ile normal emekliliğin hesaplanması aynı yöntemle yapılır dendiğini okudum / izledim. Bu şekilde şimdi çalışırken aldığım maaşımın 1/4'üne denk geliyor benimkisi ki bununla geçinmem mümkün değil.

Yanıtındaki hatırlatmanı göz önünde bulunduracağım, haklısın....A Cetvelinde yazanlar bir yerde teoride kalıyor. Gerçek uygulama çok farklı olabiliyor.

Bu arada hem beni konuştuk. Umarım sağlığın daha iyidir ve hayatdan keyif alabiliyorsundur. Inflamatuar barsak hastalıklarında hayattan keyif almak çok zor..

Tekrar teşekkür ederim,

Sağlıcakla kal,

Erdoğan :)

yeniden merhabalar oncelıkle dun yarıda bırakmak zorunda kaldım telefondan yazmaya calıstıgımdan dolayıimla hatalarından da anlasıldıgı uzere sarjım bıtınce cevap veremedım kusura bakma

Ş şimdi oncelikle bir seyı belırtmek ıstıyorum malulen emeklılık aylıgı ve normal emeklılık aylıgı olarak yazmıssın burada bır kavram karısıklıgı var malulluk cok farklı bır durum olup calıstıgın ısyerınden kaynaklı bır rahatsızlıgından dolayı hastalanırsan malul olabılıyorsun.ve onun krıterlerı cok cok farklı.
ama sunu dıyebılırız engellı emeklı aylıgı ve normal emeklı aylıgı aynı sekılde hesaplanırken tek fark engellı olarak emeklılık krıterlerı bırazdaha basıte ındırgenmıs ve bunları doldurduktan sonra yasıda beklemek zorunda degılsın bununla ılgılı tabloyu bu lınkten bulabılirsinhttps://www.sskemekli.com/ssk-ozurlu-emeklilik.html
linkın asagısındakı tablodan krıterlerı bulabılırsın

onun harıcınde bana gelirsek öncelikle Teşekkür ederim ince dusuncen için
ben sunu ogrendım yasadıkca yasadıgın herandan keyıf almayı calısmayı kotu bır durum olsada ondan bırseyler cıkartmaya calısmak olumlu yonu gormeye yanı tabırı caızse bardagın dolu tarafını gormeye calısıyorum işte boyle yapınca mutlu ve keyıf alır hale gelebılıyorum.allahıma hamdolsun allah nazarlardan saklasın haklısın sındırım sıstemı rahatsızlıkları ınsanın tum hayatını etkılıyor dedelerımızın bır lafı vardır ' adam gıbı yıyıp içebiliyormusun adam gıbı şıçabiliyormusun ıste en buyuk zengınlık o ' bunun gercek oldugunu bu hastalık sırasında goruyorsun ve bızzat yasıyorsun . hamdolsun kı su anda total koloktomı ıle ılgılı bır sıkıntım kalmadı dıyebılırım sadece rutın bazı seylere dıkkat edıp gunde 7-8 sayısına ulasan dıskılamayıda artık normal kabul edınce sıkıntım yok :)
aslına bakarsan gercek manada dıger rahatsızlıklarım cok daha agır ve yasantını etkılıyor bugun bunun yanında ılerı derecede kemık erımesı bunun dısında tedavısınde kullanılan ılaclardan dolayı bobreklerde tas olusumu kı son 4 senede 5 defa amelıyat olmak zorunda kaldım ama bununlada yasamayı ogrendım galiba ve en onemlısı kan hastalıgım faktor 5 leıden tam bır el bombası patlamaya hazır heran herseye hazırlıklı olmak en basıtı herhangı bır damarının tıkanıp buyuk agrılar yasamak daha kotusu yenıden beyın yada kalbı besleyen damarlarımın tıkanıp cok daha buyuk sıkıntılara sebebıyet vermesı.
ıste ben bu noktada eldekılerımle mutlu olup bunun bana kazandırdıklarına bakıyorum.
bu rahatsızlıklarımla ılgılı olumlu tarafı ne dıye sorarsan sunu anlatabılırım sana insan ilişkilerim çok ıyı boyuta geldı kendımı bu yonde egıtmeye calıstım su anda bır holdıngte İnsan kaynakları müdürlüğü yapıyorum insanlara bakıs acım sayesınde ve iletişimim sayesınde işimdede basarılıyım bunu tamamen yasadıklarıma borclu olduguma dusunup huzurluyum mutluyum.iki çoçugum var onlarla olabıldıgınce vakıt gecırmeye verımlı olabılecegım tum zamanımı onlarla gecırmeye calısıyorum cunku cok fazla efor sarfedemıyorum

yani anlayacagın percerenin bakıs açı sı çok önemli yeterki iyi tarafından bak bı sekılde ınsan elındekılerle mutlu oluyor.
sevgıyle kal

Ben sadece ülseratif kolit sebebi ile engelli raporluyum . Engelli oranım %50 . Küsürat yok
Saygılar

Raistlin,

Ne oranda rapor aldınız? Emekli olabildiniz mi?

MeTePe selamlar günüm 2019 subatta doluyor yaz periyodu gectıkten sonra rapor ıcın ugrasacagım bırde calıstıgım sırketle anlasma zemını ni beklıyorum sene basında masaya yatırdıgımızda emeklı olduktan sonra devam etme kosulları hakkında oturup konusup oyle baslatacagım işlemleri yoksa emeklı olsamda devam edecegım ısıme sadece arac ıcın vergı ındırımı olurmu oyle alayım derken baska bır vesıle ıle arac aldım yakın zamandada dusunmedıgımden dolayı agırdan alıyorum
ilginiz için tesekkurler aldıgım zaman buradanda paylasacagım saygılarımla

bu arada bende merak edıyorum bu kadar rahatsızlıkla kaç oran olacagını

Aslında emekli olup çalışmanız işverenin işine gelir. Daha az SGK primi ödeyecek.

Onun işine geliyor benim dusuncem su an tavan ın ustu yatırılıyor gelir veergileride veriliyor net maas anlaştığımız için benim dusuncem bürut olarak aynı rakamların ondan zaten çıkıp aradaki farkın bana kalması tamamı olmasa da bir kısmının.. Artı olması yani

Merhaba Süleyman,

Öncelikle bu mesajını kaçırdığım ve herhangi bir yanıt vermemiş olduğum için özür dilerim. Bir kaç hafta aradan sonra yeniden siteye girdiğimde - neden bilmem - bu sayfaya tıkladım ve senin mesajını gördüm. Sanırım malulen emeklilik, kademeli emeklilik ve vergi indirimi konularını araştırken mesajın gözümden kaçmış.

Mesajındaki samimiyetten dolayı duygulandım ve empati kurdum. Benim hastalık serüvenim de acılı ve acıklı oldu, kısmen de devam ediyor. Ülseratif kolit tanısı, total kolektomi ve şimdi de aslında UC değilde Crohn olduğumu öğrenmem....... Şu anda poşitle boğuşuyorum. İnce barsağımda da Crohn hastalığı kendisi gösteriyor. Remicade ve bir çok başka ilaç kullanıyorum yanısıra. Ama senin şu saydıklarının yanında benim durumum inan hiç bir şey değilmiş. Allah yar ve yardımcın olsun...hiç kolay şeyler yaşamamışsın. Rabbim inşallah en kısa sürede dertlerine çare, hastalıklarına şifa verir.

Hastalıklarımızla ilgili en ufak bir değişiklik bile halimize yansır bizim. Hemen belli ederiz. İyi olursak, ağrımız olmaza yüzümüz güler. Tam tersi de geçerli tabi. Dışarıdan normal gözüktüğümüz için de çoğu kişi anlamaz halimizi...Yıllar önce hatırlıyorum, sık sık hastalanıp hastaneye yattığım bir dönemde, bir akrabam yanıma gelip "Erdoğan ilgi çekmek için mi yapıyorsun bunu?" demişti bana. Ne diyeceğimi bilemedim o an.

Emeklilik tipi konusundaki tavsiyeni dikkate aldım ve malulen emekliliğin bana da uygun olmadığı kanısına vardım. Zira emeklilikten sonra benim de çalışmaya ihtiyacım var. Bende de 2 çocuk var ve henüz küçükler, Onlar ve şim için ayakta durmak zorundayım. Bu nedenle engelli emekliliği yolunu tercih edeceğim.

Umarım iş yeriyle görüşmelerin olumlu geçer. Ben özel bir üniversite de öğretim elemanıyım. Vergi indirimi de dahil işlemlere yeni öğretim yılına girince başlamaya karar verdim. Benim de Rektör ve İK ile görüşüp bazı şeyleri netleştirmem gerekecek. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Lütfen irtibatı kesmeyelim. Karşılıklı deneyimlerimizden istifade edelim. Ben İstanbul Fatih'de çalışıyorum, ve henüz yaz tatili yapamadım :)

Esen kal,

Erdoğan

Sağlık raporunda osteoporoz oranı nedir? (-3,6 t skorum var)

ıyı gunler
mevcut bulunan rahatsızlıklarımla ılgılı olarak saglık raporu almaya calısmaktayım buradan aldıgım bılgıler ısıgında kalkıstım senelerdır tedavı gormeme ragmen hıc aklıma gelıp saglık raporu almayı denememıstım.en sonunda baktımkı onumuzdekı sene emeklı olabılıyorum iş yerimlede konustuktan sonra rapor ıcın start verdım
yaklasık olarak 2 aydır kosturmaktayım en cok şunun sıkıntısını yasıyorum son sekız senedır tum tedavımı ozel hastanelerde ve doktorlarla devam etmekte ıdım tabıki öncesinde yaklasık olarak 6-7 senede 21 ay capa tıp fakultesınde yattıktan sonra

tum tedavım ozelde oldugundan dolayı durum bıldırır raporların toparlanması tum tahlıllerın yenıden tıp fakultesınde yaptırılması ve sonucların yenıden doktorlar tarafından onaylanması cok ceremelı gectı bır taraftan cepaya devam mı etseydım yoksa ıyıkı masraflıda olsa ozel hastanelerde kontrolume devam ettırıyorum arasında gıdıp geldım cunku gercekten allah kımseyı hastaneye dusurmesın hastanesızde bırakmasın sözünün dogrulugunu bızzat yasadım

Rahatsızlıklarıma gelınce

Ülseratif Kolit

ÜK dan dolayı Totak Koloktomi

faktör 5 leiden genetık rahatsızlık hayatı risk tasıyan tromboz

her iki böbrektede olusan tas nedenıyle 6 defa operasyon

ileri derecede Osteoporoz (t skor -3,6)

tabııkı ufak tefekte bırkac rahatsızlık rapor ıcın basvurdugum tuzla devlet hastanesı bobrekten dolayı %30 verdı sonrasında hemotoloji bölümü olmadıgından dolayı daha once tedavı gördüğüm çapa tıp fakultesıne sevk ettı ülseratıf kolıt ıcınde doktor %25 verecekken nasılsa çapaya gideceksin orası degerlendırsın daha yuksek oran olursa hak gecmesın ben senı gorsel olarak degerlendırebılırım sadece takıpte bulundugun hastane versın oranı dedı. ve ben çapanın yolunu tuttum

verhasıl hemotolojı yeniden tum tahlıllerı yapılmasını ıstedı ve yaklasık bır aylık surecte anca tamamlayabıldım ve %60 karsılıgı olan hayatı risk tasıyan trombozu onayladı

ük için ise çapa saglık kurulundan genel cerrahı ıle bırlıkte degerlendırılsın dendı ve onunda kosturmasını yasadım bunun sonucu genel cerrahı(total koloktomıden oturu) %50 ve gastro takıplı hastamız olmadıgından gecırlılen rahatsızlıkları bunlardır ama su anda son 8 senedır takıplı hastamız degıldır dıye bır rapor yazdı benı takıp eden doktoumdan durum bildirir rapor aldım kı o rapora gore kısım 3 yanı %50 olması gereklı ama capa onayı bulunmamakta burada en kotu tuzla devlet hastanesındeki doktorun verdıgı %25 ı kabul edersem tabıı kurul ozel doktorumun( prof. kendısı yazısını kabul ederse %50 ama artık en kotusunu dusunuyorum) toplamda su oranlara sahıp oluyorum

HEMOTOLOJİ %60

GENEL CERRAHI % 50

GASTRO % 25

BÖBREK % 30

TUM BU ORANLAR TAM %89.5 E TEKABUL ETMEK TE OLUP %90 alamamaktayım tuzla devlet hastanesınde Osteoporoz ıcın oran yazmadan osteoporoz yazıldı kurulda belırlenır dedıler şimdi sorum su
(bu kadar uzun yazıyı durumu tam olarak anlatmayı gereklı gordugumden yazdım ) OSTEOPOROZ un oranı kaç hıc bır yerde bununla ılgılı bır oran bulamadım bu arada osteoporoz sebeplı son 5 senede 4 defa kırık yasadım ve su anda t skor um -3,6 bununla ılgılı bılgı RİCA EDİYORUM PAYLASIRSANIZ SEVIRIM
SAYGILARIMLA

A- Diffüz primer osteoporoz (radyolojik dekalsifikasyonla birlikte spontan kırıklar, şekil bozuklukları yapan) % 50

sakatlık oranı cetveli 'nde yalnızca yukarıdaki şartın olması halinde % 50 alınacağı söyleniyor. Ancak durumunuzun bu şarta uygun olup olmadığını yine doktorlar değerlendireceklerdir. Ancak haksızlık yapıldığını düşünüyorsanız itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz.

• T-skoru; -1 ve üzeri olması halinde normal olarak değerlendirilir ve osteoporoz yoktur.
  • T-skoru; -1 ile -2,5 arasında ise olursa osteopeni adı verilen kemik yoğunluğunda hafif azalma vardır.
  • T skoru; -2,5 veya daha altında ise osteoporoz tanısı konur.

Bu durumda sizin için osteoporoz teşhisi konmuş, ama kırıkların veya şekil bozukluklarının olup olmamasına göre değerlendirilmiş olabilir.

Merhaba Süleyman,

Uzun süredir sesin çıkmıyordu, demek rapor işleriyle uğraştığın içinmiş. Epey çaba sarfetmişsin, çok geçmiş olsun.

Bu arada total kolektominin cetveldeki karşılığı %20 diye biliyorum ben, sana iyi %50 vermişler. Osteoporoz için de hatırı sayılır bir oran alırsın. Ayrıca Kısmet hanımın dediği gibi, kırıklar oluşturdukları hareket kısıtlıkları ve riskler açısından Fizik Tedavi ya da Ortopedi tarafından ayrıca değerlendirilecektir. Kanımca %90'ı rahat geçersin.

Kolay gelsin, Erdoğan :)
RAİSTLİN

KKELEBEKK

çok tesekkurler osteoporoz teshısı var dogrudur fakat verılecek oranlarla ılgılı bır bılgıye cetveldede ulasamıyorum son 4 senede 5 kırık vakası yasadım bununla ılgılı olarak bugun kırık tedavılerını yaptırdıgım doktordan raporlarımı duzenlettırdım bakalım yarınkı kurula yetısırsem yarın gırecegım olmadı haftaya carsamba hayırlısıyla
Erdogan Er

aramanız için tesekkurler hayırlısıyla sonucuda buradan paylasacagım en kısa surede görüşmek üzere

selamlarımla

Üst Alt