Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Unitron Latitude 16, CIC kullanımı hakkında..?

charmoix

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Foruma yeni üyeyim ve bir konuda yorumunuzu almak istiyorum.

Eşimin uzun zaman öncesine dayanan kulak çınlaması ve bunla da ilişkili olabilecek işitme sorunu var.
Bu konu üzerine çok ciddi şekilde eğilmeye ve sorunu çözmeye karar verdik. Bir kaç doktor gezdik. En son gittiğimiz doktor çınlama için çok ciddi, kesin bir tedavi olmadığını işitme kaybı üzerine yoğunlaşmamızı tavsiye etti.. Bizde bunun üzerine işitme cihazı arayışına girdik.

İlk denediğimiz cihaz Sebotek HD id... sanırım kulağa tam oturmamasından dolayı sürekli feedback yapıyordu. Ses kalitesi fena değildi.. ama çınlamayıda bastırıcı bir özelliği olmasına rağmen pek bir fark olmadı... cihazı 1 hafta kullandıktan sonra iade ettik ...

Şu anda Unitron Latitude 16 yı iki kulkatada kullanıyor eşim (sebotek tek kulak idi.. ) ..odyologumunuz iki kulak içinde, bizim kaybımıza uygun olarak CIC model uygun gördü ve verdi.. kulak kalıpları alındı ve eşim kullanmaya başladı... bir kulak sanırım tam oturmadığı için yine feed back alıyor.. diger kulak daha sıkı ... ama o da akşam cihaz cıkınca kulakta hafif tahriş yapıyor sanırım .

Bunun yanında gürültülü ortamlarda konuşmayı ayırt edememe, fazlaca gürültü duyma ve kendi sesini genizden, boğazdan gelirmiş gibi duyma gibi bir kaç problemi var. ..

Bu sorunların sizce kaç tanesi kullanıma alışma ile aşılabilir ?
Birde Cihaz hakkında ne düşünüyorsunuz? odyologumuz oldukça önerdi bu cihazı .. marka olarakta bilindik sayılabilir... ama çınlamayı biraz daha maskeleyip daha iyi performans verebilecek başka marka/model önerisi olan varsa duymak isterim.

Teşekkürler

Not : odyoloğumuz bir süre kullanmamız için Tinnitus Pen verdi.. her akşam bunu uyguluyoruz.. 4 gün tamamlandı .. netice almak için en az 15 gün kullanmak gerekiyormuş... eğer faydası olacaksa bu cihazdan da almak niyetindeyiz.

Eşinizin kaybı ne kadar? Desibel ile ölçülür. İşitme testi sonuçlarını buraya yazabilir veya resim olarak gönderebilirseniz yorum yapabiliriz.

bir kualkta 50 digerinde 60db kadar ...

Değişik bir kayıp var.. eğrisi sanki V gibi yani düşük frekansları iyi duyuyor .. orta frekanslar kötüleşiyor...ama yüksek frekanslar biraz daha iyi durumda gözüküyor.. 2 farklı yewr buna benzer bir egri cıkardı ... yinede akşam detayları yazmaya çalışırım.

İşitme cihazı cic şeklinde yani kulak içine takılandan ? Eşinizde düşük frekanslar iyi olduğundan ingilizcede occlusion denilen bir sorun yaşıyor olabilir . Cihaz rahatsızlık verir ve kendi sesini garip duyar. Bunu önlemek için vented veya open ear denilen , basitçe cihazda bir delik açılması işlemi yapılıyor. Ancak buna uzman odyometristlerin karar vermesi gerekiyor. Açılan delik sesin bir kısmının dışarı çıkmasını sağlıyor ve rahatlığı artırıyor. Düşük frekanslarda duyma iyiyse sorun bu olabilir.

Feedback ise ölçü alımıyla veya ayarlarla ilgili olabilir. Tecrübeli birinin alması lazım. Bir de sorun çözülmezse , açık çene ile ölçü alınması faydalı olabilir. Cihazdaki feedback önleme sisteminin düzgün ayarlanması da önemli.

Gürültü ile ilgili bilgisayarla ayar yapılabilir şikayete göre. Bu cihazların birkaç hafta sürebilen bir alışma süresi var, bu da dikkate alınmalı.

çamlıca;

Merhaba,

Evet cihaz CIC Power modeli. Eşimi,n kulak kanlaıda biraz dar diyor doktorlar... kalıp alınırken, sizinde dediginiz gibi bir kualk tam olmamış olabilir... zaten eşim feedback yapan cihazın kulak içinde oynadıgınıda söylüyor...

Bunun dışında bahsettiginiz yöntemler (vented veya open ear) feedback i arttırmaz mı ?
Biraz elektronik bilgim var.. feedback hem devre içinden hemde devre dışından (yani hoparlörün ürettiği sesin mikrofon tarafından yakalanması) durumunda da olmuyor muydu ? sanki hoparlörün ürettigi sesin dışarı çıkarılması CIC in mikrofonu tarafından tekrar yakalanabilir ve feed back olurmuş gibime geliyor...

Birde bu cihazlar içindeki sesi mekaniğe dönüştüren sistem bidigimiz hoparlör müdür ? yoksa elektrostatik bir makenizmamı var.. ?
Eğer hoparlör gibi birşey varsa onunda bir burn-in süresi olur du normalde. (iyi model kulaklıklarının sesisinin bir kaç ay sonra oturması gibi.. )

Bu cihazdan daha iyi, bize daha yüksek bir kalite veya şikayetlerimizi azaltmamıza neden olabilecek başka marka model cihaz var mı ?
yoksa iyi bir ayar ve düzgün bir aklıp ile bu Latitude 16 işimizi görürmü ?

Feedback sorun olmamalı. Bu cihazları ,eğer delik açılırsa, ona göre tekrar programlıyorlar. Yani feedback manager denilen ayar yapılıyor. Eşinizin kaybında feedback sorunu olmamalı aslında.

Bu hoparlör meselesi beni aşar :) Ancak bildiğim kadarıyla bunlar özel üretilmiş parçalar. Basit bir hoparlörden çok daha gelişmiş şeyler.

Phonak , oticon , widex gibi markaları da deneyin bence.
Kararı eşiniz verecek nihayetinde. Herkesin farklı tercihleri olabilir.

Ben o zaman özellikle open ear ve vented konularında odyologuza fikir danışiyim.
Birde çene açık şekilde kalıp konusu da oldukça mantıklı gibi..

Son olarak telefon konusundada problem yaşıyoruz... telefonu çok yaklaştırırsa feedback yapıyor.. biraz uzakta tutarsada bu sefer duyma problemi yaşıyor eşim... sanırım feedback manager ile biraz daha uğraşılması gerekiyor

Feedback üzerinde çalışmaları gerekiyor. Açık çene ile daha düzgün bir ölçü alınır aslında. Ancak bunu nedense ülkemdeki odyometristler pek bilmez.Bana yabancı bir uzman tavsiye etmişti internette. İşe yaradı. Sağ kulağımdaki feedback meselesini bu şekilde çözdüm.

bu feedback ıyı markalarda hıc otmuyor ıyı bır onlenıyor bence camlıca sen ne dersın
benım 5 yıllık canta hıc bır zaman otmedı ordan burdan denedıgım cıhazlarda bu otme oluyor sınır bozucu bırsey sen ne dersın gelısmıs markaların feedbac onlemede basarılılar dıyorum

esiniz icin care aramaniz guzelde isitme cihazlarinin cinlama onleme giderme gibi sey bekleme derim doktorlardanda fazla meted umma ugrsiyorzda bu zaman kadar kendini baktigin sakin oldugun cinlamayi kafaya takmadigin kadar iyi oldugunu nogrendik
isitme cihaziyle sesleri guzel duyarsiniz konusmalari anlarsiniz o zaman cinlamayla ilgi dagilir iste budur bence
cinliyor diye dusunmiceksiniz aldirmamaya ugrasacaksiniz her ne kadar can sikici olsada insani oldurmuyor cinlama

unitron, phonak'ın yan markasıdır, kalite konusunda içiniz müsterih olsun. ama işitme cihazlarının Top-3 markası, Çamlıca'nın da belirttiği, Oticon, Phonak ve Widex'tir. Bu markaları da denemeniz ve nihai satınalma kararınızı ondan sonra vermeniz yararlı olur. Diğer taraftan, bugüne kadar feedback'i kulak kalıbını çok sıkı yaparak azaltma eğilimi yaygın idi. Oysa bunun kulak kanalında çeşitli komplikasyonlara yol açması nedeniyle çok da uygun olmadığı son zamanlarda kabul edilmiş durumda. Bunun yerine, yazılımla feedback'i baskılama yöntemi öne çıkıyor. Yeni model çoğu cihazda feedback önleme özelliği mevcut. Kalıptan önce bu opsiyonu deneyin. Çamlıca'nın da belirttiği "oclusion" etkisi konusunda hemfikirim. İşitme kaybı nispeten düşük olduğu için rahatlıkla vent açılabilir. Telefon konusunda da yeni model cihazların özel telefon programları ve autophone özellikleri var. Gerekirse, CIC yerine ITE veya daha iyisi BTE model bir cihaz alıp telecoil özelliğinden de yararlanmanız hem gürültülü ortamlarda anlamanızı hem de telefonla konuşmanızı kolaylaştıracaktır.

Merhaba,
bahsi geçen cihazı kullanmaktayım. gürültülü ortamlarda dayanılmaz bir ses karmaşası yaşıyorum. konuşulan kişiye odaklanmaktan ziyade diğer gürültüler de karışınca bu iyice çekilmez oluyor. biraz da yeni kullanıcı olduğumu düşünerek kendimi teselli etmeye çalışsam da şimdi bir verim alamıyorken ileride nasıl olacak sorusunu sormadan edemiyorum.
artı feed back gürültülü ortamlarda daha çok oluyor. bu eğer kalıpla alakalı bir durum olduğunu varsayarsak ve bunu yeni bir düzgün kalıpla halledebilirsek kalabalık diğer şikayetler tamamen cihazın yazılımıyla alakalı mı yoksa cihazın performansı bu mudur_?
çünkü phonakla çok yakın ses kalitesi ve özelliklere sahip olduğunu söyledi odyometristimiz.
sadece isim ve fiyat farkı varmış.
tabi diğer markaları da denemeden karar vermek yanlış olur düşüncesindeyim.

step koklear implant oncesi aldigim 3 analog cicaz gibi senin cihazin anlatimia gore:( acaba cihaziniz analogda uretici firma dijital diyemi yutturuyor
koklear implanti aldirdiktan sonra aldigim dijitalle dudak okumadan konusmalari anlamasamda gurultu kalabalikta karisik sesle ugrasmiyorum bence cihaz ya analog yada kalitesiz
cihaza alisma diye saticilar uydururlar cihaza alisma su sekilde olur
kaliba yabanciysaniz bu cok can sikici
sesler begewndiginiz gibiyse iyi ama size oygun program olmamissa alisma diye yutturuyorlar alisilmiyoda tahammul ediliyo bi zaman sonra

sesler tabiki istediğim gibi değil. analog daymış bir hafta deneme olarak kullandım ikinci gittiğimizde tam dijitale çekince biraz daha soft hale geldi sesler.
dün aksam katıldığım bir arkadaş toplantısında çocuklarda vardı ve işkenceye maruz tutulmuş bir haldeydim.
bir yandan fedback sesleri bir yandan gürültünün yarattığı rahatsızlık dayanılmazdı.
açıkçası cihazın özellikleri çok fazlaymış ama gel gelelim şimdilik bu tür sikayetler mevcut.
phonak çok pahalı diye hiç denemeden direk unitrona yönlendirdi ilglili kişi ama ticaret amaçlı yaklaşmış olsaydı phonak ı satmak için uğraşırdı diye düşünüyorum.
indirimdeydi bu ürün 1650 tl olarak ödeme yaptık iki tane aldık tabi 3200 e patladı yani.
sebotekte tek kulak için cihaza 3400 nakitte fiyat vermişlerdi.
kafam çok karıştı diyebilirim.
oticon phonak ve widex te denemem gerekiyor sanırım.

aslında unitron'la phonak arasında çok fazla da fiyat farkı yok! çiftine 3200 lira verdikten sonra phonak'ın ve diğer iyi markaların da sizinkine yakın özelliklere sahip modelleri mevcut. ben de geçtiğimiz yaz, phonak denemek için aktifduyu'ya gittiğimde, istediğim modelden ellerinde olmadığını söylediler ve onun yerine unitron'un 360e modelini denettiler. ses kalitesi fena gelmemekle birlikte, özelliklerini internetten araştırmadan almak istemedim. ve sonrasında da bir başka yerden, istediğim phonak modelini satın aldım ve şu an memnuniyetle kullanıyorum. sebotek'i de şahsen tavsiye etmiyorum. phonak, oticon ve widex'ten şaşmayın derim. ancak tinnitus'un kesin bir tedavisinin olmadığını da bilmenizi isterim. zamanla, herşeye olduğu gibi, bu derde de alışacaksınız. öyle bir an gelecek ki, o çınlama sesi hayatınızın bir parçası olacak ve hiç bir rahatsızlık duymayacaksınız.

Hangi modeli kullanıyorsun hunsal. Ben naida V sp kullanıyorum.

step84 , sizin sıkıntınız ayarlama olarak gözüküyor. Sebotek ten ise uzak durun. Analog dan dijitale geçiş biraz sabır gerektirir. Ancak phonak,widex ve oticon da deneyip karar verin.

çınlama hayatımın bir parçası zaten.. her daim dışarıyı çok iyi duymasamda onu çok iyi duyuyorum:S

phonak ta aynı özelliklere sahip bir cihaz için minimum 1000 tl fark öderiz gibi geldi bana bilmiyorum ama oticon deneyeceğim birde bu hafta içi başka bir firmaya gidip.

çamlıca;
evet ayarlamayı çok iyi yapması gerekiyor. çünkü benim kaybım a göre odometri testine bakınca yarı V şeklinde bir şekil çıkıyor.
bu sebeple ayarda zorlaşıyor sanırım.
peki analogda mı alışmam gerek öncelikle,
yoksa direk dijitalle başlasam sorun yaşarmıyım daha sonra?
odyometristimiz önce analog a alıştırıyoruz dijitale geçmek kolay oluyor fakat dijitalden analog a geçmek sıkıntı yaratıyor demişti.
ama benim olası duymam gerekli sesler analog mu bunu anlamaya çalışıyorum.
gürültülü ortamlarda çok karmaşa olarak alıyorum sesleri.

Evet, kaybınız ayarlaması zor olanlardan. Benim kaybım da kısmen öyle. Tecrübeli bir odyolog lazım.

Analogdan dijitale geçiş sıkıntılı olabilir başta. Ancak zamanla alışırsınız. İlk başta hafif dijital olarak ayarlanır, sonra kademe kademe artırırlar. Dijitalle daha iyi duyarsınız. Analogda tüm seslerin yükseltilmesine alışık olduğunuzdan dijital sesler az gibi gelir ancak gerçekte dijitaller insan sesini daha fazla yükseltirler. Gürültüde işitme ise biraz şahsidir ve öncelikle dijitale alışmanızı tavsiye ederim. Sonrasında gürültü ayarları da yapılır. Analogda sürekli belli bir seviyede sese alıştığınız için dijitallerin değişken sesi zorlayıcı gelir. Zamanla alışırsınız.

şuan tam dijital e geçirdi ayarları. bir kaç günde bu şekilde dene dedi ama feed back durumunu çok yaşıyorum. en ufak bir ani yüksek seste feedback yapıyor cihaz.
birde işte telefonu cihaz kulağımdayken kullanamıyorum. bir kaç kez denedim kendi kulağımla daha net anlıyorum cihaz nedeniyle kulağıma fazla yaklaştıramadğımdan ses metalik ve uzaktan geliyor. bu sebeple anlamıyorum ve hemen çıkarıyorum telefonla konuşurken.
sanırım ben çok sıkıntı çekeceğim bu cihaza alışma ve ayarları oturtma sürecinde..

Merhaba,

Eşimin odyo testi sonuçları bu şekildeçıkmıştı.. fotografını cekip eklemek istedim ..

çamlıca merhaba...
milo plus up kullanıyorum. giriş sınıfı bir cihaz ve 1000 lira gibi çok uygun bir fiyata aldım. ama performansından çok memnunum. sadece 4 kanallı olmasına karşılık, ses kalitesi gayet tatminkar. digital audio zoom özelliği gürültülü ortamlarda çok işe yarıyor. ben ince ayar yaptırırken diireksiyonalitesini daha atak hale getirttim (yani önden gelen sesleri daha fazla alırken, yanlardan ve arkadan gelenleri iyice azalttırdım). ayrıca şimdiye kadar herhangi bir feedback sorunu da yaşamadım.

Hayırlı olsun hunsal, senin kaybın ne civarda? Benimki 90 db civarı ve bende low frequency denilen kayıp da var o yüzden direksiyonel mikrofondan çok verim alamıyorum. Çünkü bildiğin gibi direksiyonel modda low frequency kaybı meydana geliyor.

step84;
Feedback ayarlarını yeniden yaptırınız. Ayrıca kalıbınızın kulağınıza tam uyması gerekir.

merhaba arkadaşlar;
ben de siemens nitro 301 cic modeli aldım bir kaç hafta önce..genel anlamda oldukça memnunum.. duymayı unuttuğum sesleri duyuyorum şimdi.. ama kendi kendine çok sık ötüyor ( buna feedback mi deniliyor bilmiyorum ama)..bir de çok gürültü ortamda ve tek ses bile olsa yüksek geldiğinde ötmeye başlıyor... benim kaybım her iki kulağımda da 85db.. tek kulağımda cihaz var şuan en kısa sürede diğer kulağım için de alacağım..

merhaba arkadaşlar,
bugün unitron latitude 16 cihazımı geri verdim. yeni kalıp aldılar iki günlüğüne cihazsızım :) bu vesileyle biraz dolaşalım dedik ve başka markaların satışının yapıldığı bir yere gittik.
öncelikle hiç marka bilmeden beş cihaz denedim odyo grafiğime göre ayarlarla ve beğenmediklerimi eledim. on onbeş dakikalığına bu cihazları dışarıda normal hayat koşullarında kullanma imkanım oldu. trafikte yürüdüm sohbet ettim vs. ve iki cihazda memnun kaldım.
ve hala markalarını bilmiyordum. biri widex biri phonaktı ama ben ilk widex i denemişim ve ilk ürün hoşuma gitmişti. ses berraklığı netliği kendi sesimi genizden duymamam gayet şaşırtmıştı beni. çünkü unitron beni ses kalitesi konusunda pek tatmin etmedi. yeni kalıplı haliylede deneyeceğim olmazsa iade edeceğim unitronu ve widex alacağım.
widex m2 2900 civarıyken m4 4980 tl. m4 te konuşma ve diğer sesleri, televizyondaki sesleri çok başarılı aldım.
sanırım widexte karar kılacağım kol bacak kesip :S sonuçta benim duyma performansımı hangisi en iyi verebilecekse o olmalı diye düşünüyorum..

Çamlıca günaydın...
Benim kaybım, sağ 90 dB, sol 95 dB civarında. düşük frekanslarda 70-75 dB'den başlayıp, yükseklerde 100 dB'e kadar çıkıyor. dolayısıyla benimki de tam tersine yüksek frekanslarda yoğunlaştığı için direksiyonalite işime yarıyor. işitme cihazının yanısıra yardımcı işitme araçları (fm sistemi vb.) kullanıyor musun?

Hayır hunsal, işime yarar mı bilmem fm sistemleri falan. Aslında pek lazım olmuyor . Sen konuşmayı ayırt etme sorunları yaşıyor musun? Bazı phonaklardaki soundrecover belki işe yarar sende. Soundrecover sayesinde 8700 hz e kadar işitebiliyorum. Ancak ne kadar işe yarar tabii tartışılır.

Duyabildiğin frekans aralıklarını bu site yardımıyla bulabilirsin. Online Tone Generator - Free, Simple and Easy to Use. firefox üzerinde çalışıyor.

step84, memnun kaldığın hangi cihazsa onu kullan. Şimdiden hayırlı olsun.

çamlıca ne yazık ki bilgisayarımda firefox yüklü değil (işyerinde yazılım yükleme imkanımız yok), o nedenle çalışmadı bende ilgili site. yine de bilgi verdiğin için teşekkür ederim. diğer taraftan, insan konuşma sesleri genellikle 500-2000 hz arasında geçtiği için çok yüksek frekansların konuşmayı ayırdetme üzerinde fazlaca bir etkisi olduğunu sanmıyorum. ama tabii ki doğadaki her bir sesin ayrı bir güzelliği var ve özellikle müzikte çok yüksek frekanslar dahi büyük fark yaratıyor. mevcut cihazlarımla ne yazık ki 4000-5000 hz'ten yukarısı benim için gizemli bir saha. tüm sensorineural kayıplılar gibi ben de konuşmayı ayırdetme konusunda sorun yaşıyorum. ama dile karşı bir yeteneğim olduğundan mıdır bilmiyorum, bu kadar ileri düzeyde kaybım olmasına rağmen telefonla (tabii ki işitme cihazımla) konuşabiliyorum. yardımcı araç olarak benim de fm sistemim yok ama listener adı verilen bir tür amplifikatörüm var. ve sesin yetersiz geldiği ortamlarda ondan yararlanıyorum. ayrıca müzik ve tv dinlemek için de neckloop adı verilen bir tür kulaklık kullanıyorum. özellikle neckloop'u mutlaka tavsiye ederim. onun sayesinde yıllar sonra müzik dinlemenin keyfine vardım. bu tür araçların uygun fiyatla satıldığı, kar amacı gütmeyen bir site var ingiltere'de. ilgini çekeceğini umuyorum.
Shop - Action On Hearing Loss: RNID

Bilgi içi sağol hunsal. Bahsettiğim sitede save düğmesi ile sesi kaydedip windows dan dinleyebilirsin.

cihazla konuşabiliyorum demişsiniz hunsal bey,
ben cihazla deneme aşamasında bir türlü beceremedim o işi. kanal içi kullanmama rağmen.
bu cihazla mı alakalı acaba yoksa ayarlamayla ilgili bir püf noktası var mı anlayamadım.

Ayarlama ile ilgilidir. Cihazdaki telefon programının sizin ihtiyaçlarınıza göre ayarlanması lazım. Bunu odyolog ile konuşmalısınız, benim gördüğüm genelde telefon programlarını ayarlamıyorlar.

Kanal içi demişsiniz. Cihazınızda telefon programı bulunmayabilir. Bunu da emin olun.

Üst Alt