Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Unitron Latitude 16, CIC kullanımı hakkında..?

valla unitronda güya telefon için acaip enteresan bir olay vardı. telefonla konuşurken sesi diğer kulaktada duyuyorsun ayarını yapacağız sen bir karar ver demişti.
çok ilgimi çekmişti açıkçası. sonuçta iki kulakta da o sesi alınca daha iyi anlama performansı olabilir diye düşünmüştüm. ama gel gelelim öncelikli olarak konuşmayı halletmek gerek.
gerçi şuan widex aklıma yattı. ses kalitesi vs. çok iyiydi. birde mind 4 seride çınlamayla ilgili bir özellikte mevcut.
unitronda yeni kalıplarda o performansı yakalayamayacağımı biliyorum ama bariz bir değişiklik olmazsa alacağım.

step84 merhaba...
cihazın ayarıyla ilgili olduğu kadar, aynı zamanda telefonla da ilgili. cep telefonlarının işitme kayıplılar için uygunluk derecesini gösteren kodlar var, Mve T harfleri ve bir de rakamdan oluşuşuyor. M, mikrofon modunda, T ise telecoil modunda uygunluğu belirtiyor. En uygun 4, en az uygun 1 ile ifade ediliyor. Buna göre M4-T4 değerine sahip bir telefon, hem mikrofon modunda hem de telecoil modunda mükemmel bir cihazdır bizler için. Benim şu an kullanmış olduğum Samsung S3600 modeli bu özellikte bir cihaz. Telefonun ses seviyesi o kadar yüksek ki aynı ortamda bulunanlar duymasın diye kimi zaman sesi kısıyorum. Genellikle "shell" denen kapaklı telefonlar telecoille uyumlu oluyor. Telecoil, her ne kadar elektro manyetik dalgaların bulunduğu kimi ortamlarda bir vızıltı sesi çekiyorsa da, gürültülü ortamlarda telefonla konuşmayı müthiş kolaylaştırıyor. Ortam sesini kesip sadece telefonun ahizesinden gelen sesi alıyor. O nedenle, telecoil özelliği olan bir işitme cihazı kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Tabii telefonla konuşmada bir diğer sorun da sesleri duymanın yanısıra duyulan sesleri ayırdedebilme. Bunun için genellikle konuşmayı ayırdetme skorunun yüksek olması gerektiği söylenir. Oysa bende bu oranlar %25 civarında. Elbette kelime kelime her duyduğumu anlayamıyorum. Ama konuşmanın bütününden konuyu anlayabiliyorum ki bu da az bir şey değil. Dolayısıyla, asla pes etmemek lazım. Duyamam diye peşinen boşverirseniz, duyamazsınız.

Açıklaman için teşekkürler Hunsal,
bu konuda çok bir bilgim yoktu açıkçası.
telefon ayarı vs. çok iyi olması gerekiyor dediğin gibi. ofiste ahizeli telefonda ahizeden konuşmayı deneyeceğim birde cihazla :) belki ozaman verimli olur.
ahizeyi kulağa götürdüğümde sesi net alamıyorum cihaz var iken. kendi kulağımla daha iyi anlıyorum.

rica ederim. özellikle ahizeli sabit telefonlar işitme cihazıyla konuşmaya çok uygunlar. bunların ahizesinin içinde mıknatıs bulunur ve mıknatısın gücüne bağlı olarak telecoil'le eşleşme oranı oldukça iyidir. bu nedenle, her halükarda size telecoil özelliği bulunan bir cihaz tavsiye ederim. CIC cihazlarda bu özellik yok ama ITE veya BTE cihazların çoğunda mevcut. ama çoğu kişi sırf görüntü sebebiyle bu tür cihazları tercih etmeyip bu büyük imkandan mahrum kalıyor.

ben cic i kabullenemezken şuan kulak arkası kullanabileceğimi sanmıyorum :(
keşke bu konuda kendimle barışık olabilsem.. cic modellerde de sıkıntı çekeceğim gibi görüünüyor.

merhaba arkadaşlar unutron kulak içi cihaz aldım altı ay önce kanal içi ıtc olarak geçiyor şimdiye kadar çok memnundum ama bir kaç gün önce cihazı sabah taktıktan bir iki saat sonra cihazı yavas yavas ses alımını azalttı ve hiç ses gelmemeye başladı. pil bitme sesi gelmedi ama belki pili bitmiştir diye değiştirdim pilini yine aynı şekilde 1 2 saat gibi bir zaman zarfında tekrar aynı şey oldu. be neyden kaynaklanıyor olabilir ben nem geldi aklıma ama sanmıyorum. pazartesi ya da salı aldığım yere götüreceğim bakalım ne çıkacak

Ben de yaklaşık 2.5 - 3 senedir Latitude 16 cihazı kullanıyorum. cihazı alırken uygun fiyata almıştım ancak aldıktan sonra destek kısmında sorun yaşadım geçen sürede. cihaz ayarlarını yaptırmak için çok uğraştım hatta başka yerlere para verdim yaptırmak için. 2 gün önce cihazı rutin bakıma götürüp sesi biraz açmalarını istedim. Ancak cihazın ayarları tepetaklak oldu ve cihazımın işitme cihazı kumandasıyla iletişimi koptu. Teknik servise gitmesi gerektiğini söylediler vs vs. Ancak bu süreçte baya sıkıntı yaşadım. Yakın zamanda cihazı tekrar geri götürüp teknik servise yollayacağım, daha sonra da ayarlarını yaptırmak için düzgün bir odyometrist arayacağım. İstanbulda unitron için tavsiye edeceğiniz bir odyometrist var mı?

Üst Alt