Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite tercihime yardımcı olabilir misiniz?

Samarra

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
247
2 yıllık tercih edeceğim. Örgün okumayı planliyorum. Psikoz hastasıyım ve bilişsel yeteneklerim maalesef koreldi. Ek olarak dikkat eksikligim de var. Matematikle aram kötü. İlgi alanım pek yok.
Mezun olduğumda hayır işlerine de yönelmek istiyorum. Gönüllü olarak yapabileceğim işlerde meslegimin ne olması benim için iyi olur, bu konuda da fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Hepinize çok teşekkür ederim şimdiden. Selametle.

Yuyu

SElam,

Siteye hoşgeldiniz.

Matematik gerektirmeyen birkaç bölüm önerisi yazayım: Aşçılık, Turist Rehberliği, Adalet, Tercümanlık, Moda tasarım.

Turizm ve Otel İşletmeciliği de olabilir ama orada biraz mat gereklidir sanırım.

Aşçılık meslek olarak iyidir; özel hayatta ve yardım için de faydalı olur.

Maddi durumunuzu bilmiyorum ama Turizm sektörü de çok hareketlidir ve bence zevklidir.

30 yaşındayım. Şimdiye dek 3 üniversite bölümünü bıraktım. Şimdi açıköğretimde okuyorum ve bu bölüme olan ilgim de ilk günkü gibi değil. İş aramaya başladım ama pek geri dönüş olmuyor. Okulu bitirmeden zor iş bulurum gibi. Ama tüm bunları planlamak, ilgi alanlarımı ve hangi alana yöneleceğimi belirlemek gibi konular çok gözümü korkutuyor. Kafamda bir sürü şeyi birden düşünüyorum ve çıkış yolu bulamıyorum. Çok bunaldım. Aklımda bir sürü soru işareti var: Ekps ile atanmaya mı çalışayım, özel sektöre mi yöneleyim, hangi bölümü okuyayım, örgünde mi okumalıyım, açıköğretim daha mı iyi olur vs. vs.

Bu durumu ve benzerini yaşayan var mı?

Not: Hastalığım, psikotik bozukluk.

Biz engelliler için EKPSS ile memur olmak nimet, değerlendirmelisin

İmkanın varsa lisans mezunu olarak sınava gir çünkü lisanstan atanmak nispeten daha kolay

Meslek veya hobi ayrı konu.

Ben 10 sene içinde bir çok mesleğin YZ tarafından ele geçirileceğini tahmin ediyorum.

Hobi iyidir ama tavsiye ederim, özellikle meşgul olurken keyif aldığın şeyler ilaç gibidir.

@Samarra

Tekstil ve Moda Tasarımı programına başladım. (Lisans)
Bitmesi için rahat bi' 4 yılım var. Bir de önümüzdeki dönem AUZEF'teki kaydımı yenileyeceğim, ona hiç başlamamıştım. O önlisans.
2028'de ya da 2030'da sınava girebilirim. 35 yaşında atansam bu bile iyi. 35 nedir ki?

Ama zaman ilerledikçe de sabırsızlanıyorum bir işe başlamak için. :(
Bu böyle olmayacak deyip yine ders çalışmaya başladım.
Evet, bazı meslekler değerini yitiriyor, grafik tasarım alanında bunu en çok görüyorum. Bunun neticesinde tasarımcılar kendilerini yenilemek zorunda kalacak. Çağın gereksinimlerine ayak uyduramazlarsa ekmek yok gibi ve keşke kafam biraz matematiğe bassaydı diye düşünüyorum. Bilgisayar alanına kayabilirdim, üst düzey olmasa da. Kesinlikle bilgisayar programcılığı, web tasarım gibi önlisans bölümleri EKPSS'de değerlenecek gibi.

yeni bölümün hayırlı olsun umarım başarılı olursun. 4 yılı okurken 2 yıllık bölümlere de göz at örneğin büro yönetimi gibi yada ekpssden önlisanslara göz at alım sayısı hangisinde fazla ise onu aradan çıkartıp 2028 sınavına önlisanstan giriş yap o sırada lisansına da zaten devam edersin. pes etme ara ara isteksizlik yaşayacağın dönemler olacaktır ama dişini sık. 2 ay önce haberde gördüm adam 50 yaşında simit satıyor, yıllardır kpss sınavına giriyomuş ve 50 yaşında atanmış. adamdaki azime kararlılığa hayran kaldım. bu tarz hikayelere göz at, insana ilham kaynağı oluyor. başarılar dilerim

Kodlama ve programcılık da YZ tarafından tehdit altında. İstediğin bir uygulamayı ya da web sitesini metne döküyorsun dakikalar içinde kodlarını önüne seriyor ve bu daha emekleme zamanları YZ nın, ileride doktorları da avukatları da psikologları da işsiz bırakacaktır.

Hiçbir meslek güvende değil yani.

Elon Musk ileride insanların bir işi olmayacağını, herkese verilecek olan bir evrensel temel gelir olacağını, çalışmanın isteğe bağlı olacağını falan söyledi.

Son düzenleme:
@Elijah, Bazen diyorum, kendimi hiçbir alanda geliştirmesem diyemem. Çünkü hangi alanda kendimi geliştirmeye çalışsam o alanı otomasyon ele geçiriyor ve hiç kendine geliştirmemiş insanlarla aynı seviyede kalıyorum. Birçok kişi ara eleman (tesisatçı, boyacı, elektrikçi vb.) ol diyor. Ama çok işsiz kalmamak için sevmediğim ve yeteneğimin olmadığı bir alana yönelmek işkence geliyor. Daha önce gazaltı kaynağını denedim, bildiğiniz yaşadığımı fark etmeyecek kadar kötüleştim.

@Samarra Ruhsallar için EKPSS'den başka yol yok. Raporun varsa ekpss'ye gir, raporun yoksa normal KPSS'den şansını dene. Çünkü ruhsal raporu olan kişileri başka hiçbir yer işe almıyor. Özel sektör ön yargı yapıp ne kadar yetenekli olursan ol kabul etmiyor. Psikoz birisinin kendi işine kurmak da zor. Çünkü sabit bir iş gibi 9-5 değil, 7-24 çalışabilecek durumda olman lazım. Hastalandığında izin kullanayım gibi bir lüksün olmayacak.

EKPSS için lisans bölümleri en mantıklısı. Özellikle en çok alım yapan bölümleri araştır. Normal KPSS için ise bazı ön lisans bölümleri mantıklı. Büro yönetimi, tıbbi sekreterlik, bilgisayar programcılığı, muhasebe ve çocuk gelişimi gibi bölümlerin alımları fazla oluyor. Ama bu bölümler arasından hangisinin uygun olacağına sen karar vereceksin. Ama bence bir psikoz için en uygun meslek düz memurluk tarzı mesleklerdir. Özellikle engeli kadrosundaysan kimse kolay kolay bir şey diyemiyor, sadece gücünün yettiği meslekler veriyorlar.

Son düzenleme:
Üst Alt