Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversitede memurum. Tekrar EKPSS'ye girip atanabilir miyim?

berke26

Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
211
Bu sene üniversiteye düz memur atandım ve şu anda aday memurum. Aday memurluğum bitince tekrar EKPSS'ye girip üniversiteye ya da başka bir kuruma atanmam mümkün mü? Mümkünse tekrar düz memur ya da GİH sınıfından atanmam mümkün mü?

Düz memur olarak atanman baya iyi bi şey, çoğu kişinin hayali sonuçta. Bu konuda şanslısın yani, hakkını ver.

Aday memurluk süren bittikten sonra başka bir kuruma geçmek istersen, iki tane şart var. İlki, geçmek istediğin yerdeki pozisyon şu anki görevinden daha yüksek olmalı. Mesela düz memursun ama mühendislik mezunusun diyelim, o zaman mühendis kadrosunu kazanman lazım ki geçiş yapabilesin. Yani anlayacağın, düz memur kadrosundan başka kuruma geçiş olmuyor.
İkincisi de tabii ki, o kuruma atanabilmek için puan sıralamasında yeterince yukarda olman lazım.

Özetle, başvuracağın kadro daha yüksekse ve alacağın puanın da yetiyorsa geçiş mümkün. Ama bi yandan da düşünmek lazım, sen zaten atanmışsın, başka arkadaşların da şansını denemesi için biraz yer bırakmak, önlerini kesmemek de güzel bir davranış olur.

Başarılar meslek hayatında, umarım her şey istediğin gibi gider.

@Mehaldar,

Mesela; VHKİ ya da bilgisayar işletmeni gibi bir meslekle atanabilir miyim?

Aslında ben kendi şehrime atanmak istiyordum ama yeterince alım olmadığı için atanamadım. Bu sene önlisans Türkiye genelinde bakanlıklar fazla alım yapmadığı için mecbur üniversite ağırlıklı yazdım ve üniversite kazanabildim. Üniversiteler çakılı kadro olduğu için becayiş ya da torpil dışında kendi şehrime atanmam mümkün değil. Her sene alımlar azaldığı için bekleyerek risk almak da istemedim. Sonuçta seneye alım olacağının bile garantisi yok.

Aslında benim asıl niyetim kendi şehrime atanabilmek. Yoksa tabii ki söylediğinize katılıyorum.

@berke26,

VHKİ, memur ve bilgisayar işletmeni gibi pozisyonların hepsi Genel İdare Hizmetleri (GİH) sınıfında yer alıyor. Yani bu görevler arasında pozisyon ya da özlük hakları açısından belirgin bir fark yok.

Bu yüzden “Ben istifa ediyorum, başka kurumda aynı işi yapacağım” dersen, çalıştığın kurum buna pek sıcak bakmaz. Çünkü seni almış, yetiştirmiş, işi öğretmiş; şimdi sen “ben gidiyorum” diyorsan, bu durum kurumun gözünde seni pek güvenilir biri yapmaz. Hatta devletin diğer kurumlarında da bu algı devam eder. “A Kurumu buna işi öğretti çekti gitti, gelmiş bize yarın bize de aynısını yapar” diye düşünürler. Bu da başka kuruma geçişini zorlaştırır.

Ama düz memur ile mühendis ya da savcı gibi meslekler arasında hem teknik hem de maaş, yetki gibi haklar açısından ciddi farklar var. Böyle bir durumda geçiş talebin daha mantıklı ve haklı görülür. Çünkü dersin: “Ben mühendislik okudum, bu alanda kendimi geliştirdim ama şu an düz memur olarak hem bilgimin hem emeğimin altında bir pozisyonda çalışıyorum.” Bu gerekçeyle başvurduğunda, kurumlar genelde anlayış gösterir. “Adam hakkını arıyor, bu işi yapacak kapasitesi var, geçmesine izin verin” diyebilirler.

öncelikle ataman hayırlı olsun. genelde kurumlar muvafakat verirken kişinin maddi yada unvan olarak daha üst bir pozisyona atamasında vermek zorundalardır. vermezlerse dava açılır kişinin yararına bir durum olduğu tespit edilir ve ataması gerçekleşir.

aynı unvan aynı maaşlı bir kuruma atanırsanız kurumunuz muvafakat vermeyebilir. dava da açılsa lehinize sonuç çıkması düşük olasılıkdır.
genelde üniversiteler çakılı kadro diye geçer ve bu tarz kurumlarda tayin işi çok zordur. belki engelli kadrosunda olduğunuz için inisiyatif kullanabilirler ama bu da niyet okuma olur.

@berke26,

Selam,

İki farklı ildeki memurun karşılıklı olarak anlaşıp birbirleriyle görev yerlerini değiştirdikleri, adına becayiş dedikleri bir uygulama var.
Bu tarz becayiş için oluşturulmuş facebook grupları da var bildiğim kadarıyla.

Araştırıp bu'nunla şansınızı deneyebilirsiniz belki?

Aşağıya bir becayiş sayfası yapıştırıyorum, belki işinize yarar.

@friends Yer değiştiren iki kişinin de memur mu olması lazım, yoksa GİH sınıfından olması (VHKİ, bilgisayar işletmeni vb.) yeterli mi?

@berke26,

Çok bilgim yok ama; benzer/aynı kadrolarda olmaları gerekir sanırım.

Çalıştığınız yerdeki insan kaynaklarını sorarsanız bilirler bence.

Üst Alt