Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversiteye ÖSYM engelli puanıyla yerleşme tecrübem...

suskun62

Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
2
Site yöneticisinin notu: Benzer tecrübeyi yaşayan arkadaşlarımız da bu başlığa yazsın lütfen.

Merhaba arkadaşlar.

Ben 2009 yılında üniversiteye engelli kontenjanıyla yerleştim. Öss sınavına kayıt olurken , sağlık raporumu yolladım. % 50-60 arası engelliyim. Sınava engelliler için ayrılmış bir oda'da 2 gözetmen kontrolünde girdim ve tercihlerimi yapıp yolladım ve sonuç olarak aklınızda soru kalmaması için aşağıda puanım ve yerleştiğim bölümün SS sini alarak sizlerle paylaşıyorum
aklınızda herhangi bir soru kalırsa konu içinde sorabilirsiniz , online oldukça cevaplarım.

NoT: Yerleştiğim bölüm 306'Yla kapatmıştı ve sanırım sıra olarakta 34 binlerdeydi, bunu geçmiş kılavuzlara bakarak bulabilirsiniz

Yukle.TC | Resim | Resim Galerisi | Resimler | Resim Ykle Puan
image.php

Yukle.TC | Resim | Resim Galerisi | Resimler | Resim Ykle Yerleştirme sonucu
image.php

Sana ek puan felan verdiler mi ? Merak ediyorum

ßirtan;

ek puandan kasıt , aldığım puana ilave puansa , hayır almadım ama yerleşirken benim puanımdan 9 puan fazla yere yerleştim.

3 sınıfa geçtim , çift anadala gidiyorum :)))

bende engellı turunden yerlestım hatta abartılarr akıl almaz olay la yerlestım:):)

ya bnm puanm yetmiyor ama 4 yıllıklara zihinsel engelliler öğretmnliği istyrum ama engelli kontenjanındn girebilmem için napmam gerekr ???

bısey gerekmıyor oss kayıtları zamanı saglık kurulu raporunu vermenız yeterlıydı

aliye :);

eğer ösym ye başvururken sağlık raporunu başvuru formuna koymadıysan bu satten sonra yapacak birşey yok. Ancak gelecek sene bir daha sınava girmeyi düşünüyorsan sağlık raporunu mutlaka yanında götür.

eline sağlık hüseyin abi bakalım bende dua etmeye basladım iyice,herkes duasını esirgemezse sevinirim

slm ben bi sey sormak istiyorum uni sınavına hazırlanıcam su an acık lisedeyim alanım sosyal bilimler.uni sınavına sozelden giricem sayısalada calısmam gerekiyo mu sayısal sınavda benim icin ne kadar onemli?

ygs de 160 soru içinden 40 ı fendir lys de fen sınavına girmen gerekmez eger bu 40 sorudan da net cıkarırsan bu sana avantaj olarak yansır

arkadaşlar bu bahsettiğniz açık liseler için mi? ben ihl mezunuyum.böyle birşeyden ilk defa haberim oluyor.bu sene bende gireceğim öss ye. neler önerirsiniz yardımcı olursanız sevinirim...

yani sınava sozelden bile girilse sayısalın onemi var oyle mi arkadasım?ygs de matematik ve fen yapmak zorundayım dogru mu anlamısım acaba?

kardeş ben bu sene ya bilgisayar programcılığı yada konservatuvar okumayı düşünüyorum izlediğin yol nedir anlatabilir misin???

ya şöyle deyim fen belirleyici etkendir seni diğer sözelcilerden yaptrıgın fen öne gecirir

Üniversite engelli statüsü maceram(engelli kontenjanı)

Mrb arkadaslar gecen sene lys de idare eder bir puan almıstım tercih yapcaktım ancak engelli kontenjanını duydum ve yapmadım bu sene ygs ye saglık kurulundan aldıgım özürlü raporumla basvurdum,evi aradılar özel sınıf ve işaretleyici isteyip istemediğimi sordular istemediğimi söyledim ygs ve lys ye engelli salonunda girdim..
Bundan sonraki dönem cok zordu çünkü engelli degerlendirmesi nasıl somut bir bilgi yok 2010 da birini 331,000 sıralamada iken 21,000 le alan okula yerleştirmişler,kimisinde 50,000 kişi oynamıs kimisinde 30,000 psikolojik olarak cok yıprandım tercih yaparken lys3 e girmediğim halde hukuk bile yazdım siz düşünün,neyse sonuclar acıklandı selçuk üniversitesi elektrik elektronik mühendisliğine yerleşmişim(engelli statüsünün bana +10 puan katkısı oldu bölüme 10 puan düşük puanla girdim) bu sekilde gireceklere yardımcı olabildiysem ne mutlu

tebrikler gökhan inşallah başarıların devam eder sevındım gerçekten

teşekkür ederim ben araştırma yaparken cok basım agrımıstı umarım bu sekilde yeni girecekler zorluk çekmezler

hayırlı olsun :) hayatında daha güzel souçlar elde etmen dileğiyle :)

bende bir kaç yıl önce hazırlanırken bunu araştırmıştım sadece sınava girdiğin yerde kolaylık sağlanıyor gibi şeyler demişelerdi. pek sağlıklı bilgi alamadığım için rapor almaktan vazgeçmiştim. hata etmişim

peki bu kontenjanlar belirli bölümler için mi var yoksa her bölümün, üniversitenin kendi belli bi kontenjanı var mı?

son olarak yerleştirilen arkadaşlar yerleştirilidiniz bölüm ilk tercihinizmi?

bilgilendirirseniz çok makbule geçecek

Bende bi üniversite daha okumak istiyorum. Bunu ben de yapacağım. İyiymiş.

bu engelli kontenjanı hadisesi kaç senedir var acaba ben pek zannetmiyorum çunku sağlam arkadaşlar bu işi mahkemeye götürürdü. belki özürlü eğtimi bölümlerini kapsayan birşeydir

@nokta,benim 24ncu tercihim geldi ilk 12 tercihim beslenme diyetetikti,6 tane hukuktu peşine,onun peşine yazdıgım mühenisliklerden biri geldi..
şimdi şu sekilde oluyomus kurul toplanıyomus özel durumlara göre karar veriyomus(mesela tıp-eczacılık-ftr-diş el ve parmak kabiliyeti önemli diye ben yazmamıstım sol önkol agenezi oldugum için işte kurul engel durumuna sehre ve puana bakıyor) bir abimin dediği şuydu her üniversitede uygun engel için %3 engelli kontenjanı varmıs engelli tercih etmezse normal kişi yerleşiyo ama dediğim gibi puan farkını onlar belirliyo öyle uçurum yaratacak puan farkı olmuyo
@fantastik bu sekilde yerleşen cok kişiye ulastım ve bende bu sekilde yerleştim burada pozitif ayrımcılık yok eger engelliler için özel tasıma,dersane gibi faktörler geliştirilseydi bu puan farkına gerek bile kalmazdı

-Ösym 'nin yaptığı bütün sınavlara dahil mi +10 ben dgs ye girdim bu yıl, tercihler de bana kurul +10 puan verir mi?

+10 diye sınırlama yok birtan gecen sene 20-25 arası puan verilen cok kişi var birkaç kişiyede 35-38 puan verilmiş(puan verilme derken 35-38 puan altına giriyor bölüme) doğru tercihden özel dosyalara bakabilirsiniz ancak dgs yi bilmiyorum

ha ben şimdi boşuna özel üni ye para veriyorum yani ? rapor alıp, yazaydık bi galatsaray üniversitesini falan..

+10 diye sınırlama yok birtan gecen sene 20-25 arası puan verilen cok kişi var birkaç kişiyede 35-38 puan verilmiş(puan verilme derken 35-38 puan altına giriyor bölüme) doğru tercihden özel dosyalara bakabilirsiniz ancak dgs yi bilmiyorum

hmm ..tmm bekleyelim bakalım

Meslek Lisesi mezunlarının 2 yıllık direkt geçiş haklarını biliyormusunuz veya Meslek Lisesinden mezun olanlar için Engelli kontenjanı varmı.

bende 2013 ösyme hazırlanarak ikinci bir üniversite okumak istiyorum :eek:

Üst Alt