Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretra darlığı olan biri hangi oranda rapor alabilir?

jon83

slm melek hanım kafama takılanları yazayım docdor ve saglık kurulunun aklına uyduk ankaraya bunları göndermedik ürodinami...dilitasyon...Üroflowmetri siskoskopi sonucu göndermedik sadece rapora yazıyla Sık tekrarlayan ve yeterli kür sağlanamayan komplike üretra darlığı teşis tanı süreklidir yüzde 40 yazıldı ve ankaraya gitti bu hastalıgı bilen çeken vergi indirimi talebinde bulunan kişilerin bilgi ve tecrubelerini bilmek istiyoruz mesala evragımız dönermi başka hastaneye gönderirlermi bir nevi paylaşım yardım taktik istiyoruz bize neler

jon83

:)hasta olan kardeşim ona vergi indirimi almak için ugraş veriyoruz ama hayatta yarım iş sakat iş yapmam girmemde evragın dönmesi demek yada başka hastaneye sevk demek en az bi başladıgımız kadar uzun sürücek kısmet melek hanım sitede bu hastalıga vergi indirimi başvurusu yapan varmı onu bulmak için ugraşıyorum neyse hayırlısı olsun iyi bayramlar

jon83

bülent bey merhaba kardeşim vergi indirimine başvurusunu yaptı ben size yaptıklarımızı yazayım kısaca anlatıyım
docdor ve saglık kurulu ankaraya sadece raporu göndermek yeterli dedi ve sadece raporu ankaraya gönderdiler
rapora Sık tekrarlayan ve yeterli kür sağlanamayan komplike üretra darlığı teşis tanı sürekli ve yüzde 40 yazdı
forumda ve sizin bana yazmış oldugunuz yazıları okudum ve şunu sormak istiyorum ankara bizden şunların sonuçlarını ister mi ürodinami, dilitasyon, Üroflowmetri, siskoskopi sonucu görmek istermi
daha önceden vergi indirimine başvuran birisinden neler istedigini biliyo musunuz sadece docdorun rapora yazdığıyla yüzde 40 vergi indirimi onaylanır mı saygılar

jon83

bülent bey çok tşk ederim inş bizde onaylanıp gelmesini bekliyoruz

Ayrıca şunu da ögrenmek isterim: malulen emekli olabilmek için tek hastalıktan yüzde 60 almak gerekiyor yazdınız foruma peki arkadaşımda böbrek yetmezligi var aynı docdor iki farklı hastalıktan yüzde 70 verdi malulen emekli olabilirmi hastalık ikiside böbrekli ilgili ssk girişi 1997 önceden yüzde 40 vergi indirimi var diyalize giriyor şimdi malulen emekli olmak için başvuru yaptı üroloji docdoru iki farklı hastalıktan yüzde 70 verdi rapor gitti sonuç ne olur bülent bey sizde üretra darlıgı hastasısınıız onaylanır diyosunuz şansımız yüzde kaç onaylanması için

Malulen emekli olabilmek için Maluliyet Cetveli'ndeki hastalıklardan/sakatlıklardan birinin bulunması gerek.

Birden fazla hastalığın toplamı ile %60 üstü rapor alınıp malulen emekli olunamaz.

jon83

bülent bey üroloji docdorun rapora yazdıgı hastalıgı yazıyorum iki adet ikisinide aynı docdor yazdı Cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı iki böbrekre yüzde 30 bu bir ikinci ise Sık tekrarlayan ve yeterli kür sağlanamayan komplike üretra darlığı yüzde 40 yüzde 70 ediyor bülent bey arkadaşım şimdi maluluen emekli olamıycakmı sizin verdiginiz maluluen linkinde bu hastalıklar yok yorumunuz nedir

fwkhfşorhf oh ohog hqhq qıuu hgıuqıu3g oh ofhrşhrf :)

Eğer çok sık tekrarlayan kronik darlık ise ve bu çeşitli tanı yöntemleriyle tespit edilmişse, raporda da "Sık tekrarlayan ve yeterli kür sağlanamayan komplike üretra darlığı %40" ibaresi varsa, bence yeniden sevk istemeksizin %40 oran onanır.

Ama %40 + %30 diyerek malulen emeklilik olmaz.

Siz malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne mi yoksa vergi indirim hakkı elde etmek için defterdarlığa mı başvurdunuz?

jon83

bülent bey kardeşim çalışırken maliyeye başvuru yaparak hastaneye başvuru yaptı... arkadaşım sgk başvuru yaparak maluluen emekli olmak için hastaneye başvuru yaptı size iki farklı soru sordum birisi kardeşim diğeri arkadaşım...............
arkadaşımın ssk girişi 1997 daha önceden yüzde 40 vergi indirimi var malululen emekli olabilmek için sgk başvuru yapıyor sgk sevk ettigi hastaneden yüzde 70 rapor çıkarıyor ve rapor gidiyor hastalıgı böbrek hastalıgı docdor rapora şunları yazdı Cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı iki böbrekre yüzde 30 bu bir ikinci ise Sık tekrarlayan ve yeterli kür sağlanamayan komplike üretra darlığı yüzde 40 yüzde şimdi sizden ögrenmek istedigimiz aynı docdor iki hastalık için yüzde 70 rapor verse malulen emekli olamazmı tek docdor veriyor

çok acil lazım

arkadaşlar arkadaşım vergi indirimi için hastaneye başvurusunu yaptı hastalıgı olan üroloji bölümü hastalıgı tespit edip rapora yazdı iki hastalıgı var 1 birincisi Cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı ikinci aşırı aktif mesana ayrıca docdor rakamla yüzdeleri ve devamlı yazdı arkadaşım saglık kuruluna götürdü ama kabul etmediler ve şu iki eksigi tamamlayın dediler:
1: ıc kodu...
2: özür oranı tobla kaçtan verildi

arkadaşlar bu şeyi bize yazabilir misin ben baktım ama anlamadım sizden ricam bu şeyi yazmanız

Raporu yazan doktor o kodları yazacak. Yani usule göre bir eksiklik söz konusu. Hastaneye gidip o eksiklikleri eklettiğinizde sorun aşılmış olacak.

çok acil bilgi lazım

docdora gittik ben anlamam bana ne yazıcaksam getir ben yazayım diyor. saglık kuruluna tekrar gittim biz veremeyiz etik olmaz docdor yazıcak diyor. arada kaldık üniversite başka hastanelerin saglık kuruluna sorduk gene yardım alamadık biz şimdi ne yapıcaz
tek docdor iki ayrı hastalık yazdı birisi yüzde 30 birisi yüzde 15. hastalıklar 1 "devamlı tedavi gerektiren sistitizim semtomları yada aşırı mesana yüzde 15" ikinci hastalık 2 cerrahi yada medikal tedavi yeterli tedavi saglanamayan üst üniriner sistem hastalıgı iki böbrekte yüzde 30 ediyor yüzde 35
docdor rapora bu iki hastalıgı yazdı devamlı yazdı rakamla yüzde 30 yüzde 15 yazdı ayrıca süreklidir yazdı
arkadaşlar şimdi bizim eksigimizi bizden istenen ıc kodunu yazabilir misin çok acil lazım docdora ekletip saglık kuruluna teslim edicez bu iki ayrı hastalığın ıc kodu özür oranı tobla kaçtan verildi acilen öğrenmemiz lazım
bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyoruz vergi indirimi almak için uğraşıyoruz kardeşime saygılar

Doktorun rapora yazdığı ibareler yönetmeliğe uygun. İç-kod diye bir şey söz konusu değil. İç kod dedikleri, sakatlık/sekel işgücü kaybı cetveli'ndeki bir tablonun kullanımını gerektiriyorsa geçerlidir. KUllanılmayan bir tablo için atıfta bulunmak doğal olarak saçmadır.
Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları cetveli'nde Ürogenital Sistem üst başlıklı bölümde herhangi bir tablo ya da iç-kod bulunmamaktadır. Raporda sağlık durumumun tespitinde belirtilen ibareler tam, eksiksiz ve usule uygun şekildedir. Bu nedenle rapora işlenebilecek ne iç-kod ne de tablo ibaresi bulunmamaktadır. Raporu o haliyle kabul etmek zorundalar.

Devamlı tedavi gerektiren sistitizm semptomları ya da aşırı aktif mesane: %15
Cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı İki Böbrekte: %30
İkisi Balthazar Formülü'ne göre toplamda %40,5 yapar.

jon83

bülent bey yarın saglık kuruluna tekrar gidip raporu bu haliyle teslim edicem almassa ne yapabilirim bülent bey saglık kurulu bize yanlış yapabilirmi ankaraya evrağımızı göndermeme yada dogru ifadeleri yazmama gibi bir durum olabilir mi almassa bu haliyle ne yapabilirim

bülent bey zannedersem bu kodlardan hastalagımızı bulup docdora ekletmemizi istiyorlar bi incelermisiniz http://www.google.com.tr/search?rlz=1C1_____enTR339TR339&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=icd+kodları

jon83

bülent bey işyerinden izin alıp saglık kuruluna raporu verecem bakalım kabul ediceklermi iç kodu degil ıc kodu istediler benden bilginiz olsun hastalıkların yazdıgı tabloyu buldum rapora bile eklettim gene kabul etmediler n33 n99 sabah işe gitmeden girip bi foruma bakıcam bu konuyla ilgili bilgiye ihtiyacımız var bülent bey saygılar iyi geceler

kod cetveline baktım, ama o kadar teknik ki, doğru kodu bulmak zadece uzmanların yapabileceği bir iş. Beni aşar...
ICD-10 ULUSLARARASI HASTALIK KODLARI
Bütçe Uygulama Talimatına göre; 01.07.2005 tarihinden itibaren Hastalıkların ve Sağlıkla İlgili Sorunların Uluslararası İstatistiksel Sınıflaması ICD-10 da belirtilen Hastalık Sınıf Adı ile Hastalık Kodu’nun faturalarda bulundurulması zorunluluğu getirilmiştir. Sistemlere göre sınıflandırılmış hastalık kodları ve açıklamaları aşağıdadır. Ayrıca Excel formatında tüm kodları indirmek için tıklayınız.

jon83

bülent bey bügün gittim saglık kurulu raporu kabul etmedi ıcd kodu özürün yazıldıgı tobla numarası olmadan almıyoruz diyor docdora tekrar gittim ben ıc tobla anlamam getir yazayım diyor
bülent bey bu kodları sizden başka bulamaz sizden ricamız bize bu kodları bulmanız

mersin üns saglık kuruluna gidip yardım istedim bana bir kod verdi bülent bey bunu docdora yazdırın verin olur dedi yapalım mı?
z 02.7 tıbbi belgenin çıkarılması
yanlız uyardı beni dediki bu iki hastalıgın ıcd kodu varsa muhakkak onları bulun yazdırın eger bulamassınız Z02.7 tıbbi belgenin çıkarılması kodunu yazdırın verin saglık kuruluna dedi
ne yapalım docdor n33 n99 yazdı bu iki hastalıgın tabladaki numarası dedi dogru mu

Evet, bence her iki ICD kodu da doğru. Bu kodları eklettiğinizde bir sorun çıkmaz bence de.

N33* (Mesane bozuklukları, başka yerde sınıflanmış hastalıklarda)

N99 (Genitoüriner sistem girişim sonrası bozuklukları, başka yerde sınıflanmamış)
Cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı İki Böbrekte: %30

Not: Yalnız, bu ICD kodları sadece faturalar söz konusu olduğunda yazılıyor diye bir şeyler okudum... Bence emeklilik işlemlerinde bu tür kodlar aranmıyor. Zira özürlülük ölçütü yönetmeliğinde kod uygulamasına dair en küçük bir düzenleme yok. Kuruldaki memurlar işgüzarlık yapıyor diye düşünüyorum.

jon83

raporda n33 n99 yazıyor docdora sordum n33 aktif mesana digeri ise diger hastalık dedi bu n33 n99 hastalıkların tablodaki numaraları dedi ama gene saglık kurulu teslim almıyor

mersin üns saglık kurulu şunu yazdırın verin diyor ıcd kodu olarak Z02.7 tıbbi belgenin çıkarılması genelde biz ıcd kodu verdigimizde bunu ekliyip gönderiyoruz
ne yapalım nasıl bir yol izleyelim

Kurul nasıl kabul etmedi anlamadım! Kodlar yazılmış işte...

jon83

saglık kurulu almıyor evragı ıcd kodu nerde tobla nerde al götür eklet getir diyor docdor ise ben ekliyceğimi yazacağımı yazdım diyor bülent bey bu iki hastalıgın icd kodu varmı yokmu siz bana onu ögrenebilirmisiniz şuan elimdeki raporda sizce eksik varmı daha ne ekletebilirimki rapora iki hastalık yazıldı rakamla yüzde 30 yüzde 15 yazıldı süreklidir yazıldı garanti olsun diye son mevzutta bu hastalıkların tobla numarası yazıldı bülent bey eksiklik ne bu hastalıkların ıcd kodu varmı yokmu n33 n99 tobla numarasımı bu hastalıların ıcd kodumu

jon83, gel senle anlaşalım: ne olur sorunu yazarken tekrar-tekrar aynı şeyleri yazma. Bir satırla sorulabilecek soruyu yarım sayfa yazarak soruyorsun. Yüzlerce mesaj okurken bir de bu tekrarlar hem yorucu benim için hem de sıkıcı. Ne olur sorularını 1-2 satırda sor.
Eğer hastanede/kurulda böyle uzun ve karışık bir anlatımla iş yapmaya çalışıyorsanız, bence işinizin sürümcemede kalmasının nedeni bu olabilir :)

Şimdi yeniden başlayalım:

Vergi indirimi için defterdarlığa başvurdunuz
Sizi A isimli hastaneye sevk ettiler
Hastanede tüm poliklinikleri gezdiniz. En son ürojojide şu ifadeler yazıldı:
N33* Devamlı tedavi gerektiren sistitizm semptomları ya da aşırı aktif mesane: %15
N99 Cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı İki Böbrekte: %30
Tüm poliklinik imzaları tamamlanınca aynı hastanenin sağlık kurula gittiniz.
Kuruldaki görevli, "bu ibareler eksik, gidin doğru şekilde yazdırın gelin" dedi.
Bunun üzerine ürologa döndünüz, "her şey düzgün, benim yapacağım bir şey yok" dedi.
Sonra yine kurula döndünüz, onlar da hala eksik var diye ısrar etti.

Tüm bunlar doğru mu?

jon83

tüm bunlar dogru ıcd kodu eksik özür oranın yazıldıgı tobla eksik dedi bende tekrar docdora gittim n33 n99 yazdı tekrar saglık kuruluna gönderdi saglık kurulu bu sefer ıcd tobla eksik deyip tekrar gönderdi olay bu bu iki hastalıgın ıcd kodu varmı

Delinin biri kuyuya bir taş atmış... Sağlık kurulundaki tüm doktorlor ölsün e mi! :)

Tablo dedikleri heralde ana kategori numaralarıdır. Ben öyle anladım. Şu şekilde yazılabilir o zaman:
Tablo no: N33*
Hastalık kodu: N33.0*

Tablo no: N99
Hastalık kodu: N99.0

ICD Cetvelindeki haller:
N33* Mesane bozuklukları, başka yerde sınıflanmış hastalıklarda
N33.0* Tüberküloz sistit (A18.1†)

N99 Genitoüriner sistemin diğer bozuklukları
N99.0 Girişim sonrası gelişen böbrek yetmezliği

jon83

bülent ne yapayım ben elimdeki raporda n33 n99 yazıyor yeterlimi yoksa n33.0 n99.0 yani devamını ekletiyimi yada pazartersi elimdeki evragı oldugu gibi saglık kuruluna teslim mi edeyim bu hastalıkların ıcd kodu yokmu n33 n99 özür oranın tobla numarası degilmi bana ne yapmam gerektigini söyleyin aynen yapayım şuan yazıyor raporda n33 n99 son yazdıgınızı ekletiyimi bülent bey

Eğer kurul o kodlar ekli raporu "tablo numaralarını eklet gel" diye geri çevirdiyse bir kez, o zaman tablo numaralarını da eklet derim.

Eklemezsen, kuruldaki işgüzarlar "kardeşim biz sana tablo numarası eklet gel demedik mi" diye cıvıklık yapabilirler diye düşünüyorum.

jon83

bülent bey meşgül ediyorum kusura bakmayın arkadaşın ankaraya gönderilen raporda üretra darlıgı yerine üreter darlıgı yazımış memur hatası bir sorun olurmu malulen emekli olmak için müracaat etmişti kompinki üreter darlıgı yazılmış bir sorun olurmu normalde üretra darlıgı yazılması gerekirdi arasında bir fark varmı bir sorun olurmu

----------

bülent bey 0 sıfırlar işi bozuyor eger 0 ları ekletirsem benim rahatsızlıgımdan çıkıyor docdor onu sölemişti örnek olarak Girişim sonrası gelişen böbrek yetmezliği diyor bende böbrek yetmezligi yok sürekli taş hastalıgı var cerrhahi ve medikal çaresi yok ikincisi Tüberküloz sistit (A18.1†)buda benim hastalıgım degil 0 ları ekletirsem hastalıgımın dışına çıkmış olurum bence docdor bunları bildigi için 0ları eklemedi inş zamanızı almıyorumdur ama inanın sizin vereceginiz bilgiye çok ihtiyacımız var bülent bey

Orada da şu yukarıda anlatılan rezillikleri yapmayı kendine vazife edinen birkaç memur yoksa, bir sorun olmaz.

O halde N33 değişir bence...

Şöyle olmalı:
Tablo no: (N00-N99)
Hastalık kodu: N21
Tablo no: (N00-N99)
Hastalık kodu: N99
Tablo dediği şu olabilir: BÖLÜM 14 Genitoüriner sistem hastalıkları (N00-N99)

N21 Alt üriner sistem taşı. Dahil: sistit ve üretrit ile birlikte
N99 Genitoüriner sistemin diğer bozuklukları

jon83

sizi çok meşgül ettim bu son sorum bu konuyla ilgili size bülent bey emeginiz için çok tşk ederim özet olarak ben ne yapayım şimdi saglık kurulu benden bıktı elimdeki saglık kurulu kabul etti diyelim peki iş bitiyormu bu sefer raporu veren docdora şu eksik bu eksik diyip gitmesinler saglık kurulunun görevi docdorun yazdıgı hastalıkların kodunu yazması degilmidir ben pazartesi gidip saglık kuruluna bu raporu kabul ettiriyimi o zaman iş bitermi

Üst Alt