Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üretral darlık için Holmium lazer tedavisi hakkında bilgisi olan var mı?

huzur1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Allah hepinize acil şifalar versin.Bana da de idrar yolu darlığı nedeniyle bir ay katater takıldı;çıkarıldı iki ay geçmedi yine idrarda azalma ve kasık ağrısı başladı.Anlaşılan o ki yeniden darlık oluştu.Holmium lazer tedavisi darlıkta kullanılıyor mu?Ankara'da nerede bu tedavi uygulanıyor?Bu ağrılar canıma tak etti,bayan olduğum için bende ağrı yapıyor galiba.Birçok insan ağrıdan bahsetmemiş.

Darlık için holmium lazer tedavisi Ankara'da hangi merkezlerde yapılıyor,bu tedaviyi uygulayan ve uygulatanlar lütfen yazın.Ürolojide tıp neden bu kadar geri kalmış bir anlam veremiyorum.Kaliteli ve konforlu hiç bir tedavi yolu bulunamamış,işlemler çok acı veriyor.Darlık konusunda bu siteden başka yerde bilgi bulmak da mümkün değil.O kadar acıyı ben iki ay rahat etmek için mi çektim nereye kadar bu tedavi?Sinirlerim bozuldu ağrıdan ve yaşayacaklarımdan dolayı.

Arkadaşlar mrb ben yaklaşık 3 yıl önce idarar yollarımda sigil oldugu tesisi konuldu ve sistoskopi yapıldı ve hastalıgımın tekrarlaması nedeniylen 4 kez opersyon geçirdim sistoskopiye baglı olraka üretrada darlık oluşdu 3 ayrı noktada bunu düzelmek için soguk bıçak yöntemi ile 2 kez operasyon geçirdim en holyum lazerle operasyon geçiridm ve yaklaşık 1.5 yıldır bir sıkıntım yok

ankara koru hastanesinde hasan biri var balgatta süper bir doktor holmium lazerle yapıyor kesin çözüm acısız kanamasız denzi akyol

denizakyol;

doktorun tam ismini birde bu tedaviyi deneyen varsa deneyimlerini aktarır mısınız teşekkürler

darlıkta holmium şuanda en iyisi

huzur1;

ankarada koru hastanesi var istanbulda erdem hastanesi var holmium lazerle ankarada prf.doç.dr hasan biri koru hastanesi istanbul erdem hastananesi prf dr.necmettin atsü var

ürolojide türkiye avrupadan daha ilerde bunu bilin gözdede biz çok iyiz ama devlet hastneleri ve tıp fakültelerimiz geride kalmış pahalı diye almamışlar cihazın fiyatı 70.000 tl

Deniz ayni gun ciktinmi sonda takildimi kacgun kaldi ve hastahaneye ne kadar odeme yaptin bunlari paylasirmisin

Üretra darlığı belirtileri ve tedavisi
Üretra idrarın geçmesini engelleyecek kadar daralma gösterebilir. Ancak bu durum pek fazla görülmeyen bir durumdur. Üretra daralması birçok nedene bağlı olarak görülebilir. İdrar yolunun tam olarak kapanması zordur fakat hiç görülmeyen bir durum da değildir. Üretra daralması, belsoğukluğu yaşanmasından seneler sonra da ortaya çıkabilir. Herhangi bir nedenle daha önce idrar kanalına takılan sondaların yaptığı tahribatlara bağlı olarak da ortaya çıkabilmektedir.
Belirtileri
Üretra Darlığı idrara çıkmada zorlanma, idrarın akışında zayıflama ve rezidiiel idrar hissi gibi belirtilerle kendisini gösterebilmektedir. Kişi idrar yaparken ağrı hissediyorsa veya zorlanıyorsa bir ürüloga görülmesinde oldukça fayda vardır. Üretra doktor tarafından değerlendirilmeye tabi tutularak bir taktım testler istenebilir ve sistostopi uygulaması gerçekleştirilebilir. Bu sayede mesane içi doğrudan göriintülenebilmektedir. Darlığın dereceni de kolaylıkla anlaşılabilir. Üroflovvmetri işlemi ile de idrarın akım hızı ölçülebilmektedir. Ölçümler sonucunda akım hızı 10 ml/saniyenin altında kalmışsa bu durumun üzerinde gayet dikkatli bir biçimde durulmalıdır.
Durumun yeniden normale dönmesi için tedavi gerekecektir. Tedavi için ameliyat da gerekebilir. Sistoskopa gerekli olan uçlar takılarak üreta darlığının giderilmesi için operasyon gerçekleştirilir. Üretrotomi interni yöntemi ise bu rahatsızlığın tedavi edilmesinde basitçe uygulanan ve güvenirliği olan yöntemlerden birisidir. Mevcut üretra darlıkları holmium lazer tekniği ile de açılabilmektedir. Holmium lazer ile açılan darlıkların daha başarılı sonuçlar verdiği yönünde tıbbi bilgiler sunulmaktadır.

Dun holmium lazerle 1cm kisa darligimi kesip alindi bakalim bi daha olurmu

Hayırlı olsun klavyeci__ Gelişmelerden haberdar edersen çok yararlı olur.

Bu yöntemi kullanan arkadaşlar gelişmeleri bizlerle paylaşırsa herkes için öğretici olur.

Suan icerde biraz odem var rahat yapamiyorum 1 hafta sonra iner bakalim

slm ben helyum lazer amaliyatı olmaya karar verdim iyi bi hastane ve doktor bilgisi olan varmı cem selçuk senin açık amaliyat nasıl oldu

Arkadaslar holmium felan hikaye benim yine daraldi

en net olay acik ameliyat 15 gun sonda kaliyor ondan sonra baya getiriyor.acik ameliyat olmustum 8 yil boyunca rahat rahat isedim.simdi yine daraldi genisletmeler gecici cozum yine ameliyat gerekli.ankara gazi derinin fazla iyilesmesinden kaynakladigi darliklari durdurmak icin calismalar yapmakta. derinin iyilesince orda durmasi ve dahada iyileserek orayi tikamamasi adina calismalar yapmaktadir.

bem sayisini hatirlamadigimm kadar ameliuat oldum. Denemedigim doktor yontem kalmadi parada versen ayni vermesende ayni ticari kaygilar isin onune gecmis durumda bu yuzden benim tavsiyelerime kulak verin.
gidin bi hocaya yapsin sizi acik ameliyat mukozayi yeniden dosesin 15 gun sonda kalsin deri sondanin boyutu kadar sekil alip seklini uzun yillar koruyabilir.

tesekkurler

klavyeci__ slm bana açık amaliyatla ilgili önereceğin bi doktor yada hastane varmı ben araştırdım istanbulda fatih ünüverstesi hastanesi coşkun şahin bey var senin de tecrübelerine dayanarak bir tafsiye bekliyorum teşekkürler.

Arkadaşlar, Üretral darlık için Holmium lazer tedavisi hakkında bilgisi olan var mı? Bu yönteme dair deneyimi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşabilir mi lütfen...

holmium lazer amelıyatına HASAN BİRİ NE KADAR ALIYOR. YANİ KAÇ PARAYA MAL OLUYO AMELİYET

1 Hafta önce Ankara da böbrek taşı için olduğum kapalı ameliyatı yapan, Prof. Dr. Remzi Sağlam, şiddetle tavsiye ederim. Robot yapmış ve ameliyatı onunla yapıyor, Medicana hastahanesi ve daha birçok hastahanede ameliyatlarını yapıyor. google ye remzi sağlam yazın zaten detaylı bilgiye ulaşırsınız.

slm arkadaşlar geçmiş olsun benim darlık çıkışa 5 cm kala belli bir noktata uzun değil normal yolla tak yapabiliyorum ama acı ve kanama oluyo helyum lazer le amaliyat olmak istiyorum bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürler

Üretra Darlığı Son Durum

Cümleten Selamün aleyküm arkadaşlar

2010 yılında üretra darlığı sıkıntısından dolayı bu siteye üye olup baya bilgi edinmiştim (bkz: o zamanki mesajım)
Konuyu uzatmadan giriş yapmak istiyorum.

2010 yılında üretra darlığı ameliyatı oldum komple kapanma olmuştu ve göbeğimden delmişlerdi idrar için acil ameliyat oldum (Lazer ameliyatı) ve idrar yollarım açıldı
daha sonra bir kez daha komple tıkanma oldu (1ay içinde) acile gittim sonda ile açtılar.

Ben de o günden bugüne aslında hep darlık içinde yaşamışım, ama komple tıkanma olmadı. sonunda cesaretimi yenip aynı doktoruma tekrar gittim durumu izah ettim hemen röntgen felan baya bi darlık vardı ameliyat dedi ben de hocam yine nüks edecekse yapmayalım felan dedim. belki haddimi aştım ama canımı sıkmıştı bu durum bunun üzerine biraz daha araştırdım açık ameliyatın daha faydalı ve tıkanma olasılığının olmadığını söyledilerse de doktorumun lazer ameliyatı sonrası tedaviye devam edeceği ve daha kapanmayacağını söyledi.

21.02.2015 | Cumartesi tarihinde Lazer ameliyatı oldum doktor ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi 1 gün sonda takılı kaldı ve taburcu oldum.
ameliyat üzerinden 10 gün geçti çok şükür rabbim şifasını daim etsin çok çok rahatım ilk bi kaç gün kanama oldu ağrı hiç olmadı şu anda ise gayet normal ve kanama yok ama tedaviye devam ediyorum
cuma günü (03.03.2015) tekrar doktora gideceğim adını hatırlamıyorum orayı bir yöntem ile açık tutacağını söyledi.

Bu gelişmelerden güncel olarak size bilgi vereceğim doktor ve hastane adını yazmak istemiyorum cünkü tam olarak bir şey yok kimseyi madur etmek istemem inşallah bu sıkıntıdan sağ salim atlarsam doktor ve hastane adı yazacağım.

Bu zor bir sıkıntı ve Allah herkese şifa versin.

Hocam teşekkür ederim..
Evet galiba bu söylediğiniz sistem daha önce de olmuştum ama bu neticeyi alamamıştım inanın 10 gündür mutlu bir idrar yapıyorum gözle görünen bir fark var inşallah tıkanma olmaz doktorumun dediğine göre ilk yapılan ameliyat sonrası tedavi yoktu şimdi tıpın geliştiğini ve tedaviye devam edileceğini söyledi.
Ameliyatı ben özel hastanede oldum devlet hastanesinde henüz bu sistem yok hocam bunu da belirteyim

crazy__child dilerim memnuniyet devam eder.

Lazer uygulaması nasıl yapıldı? Halen devam eden tedavi nasıl uygulanıyor? İlaç mı kullanıyorsunuz?

holmium lazer tedavisi gören arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa çok yararlı olacak...

Hocam bi ilaç verdi alerji yaptı ayağımda kızarıklık oldu hemen kesti onu şu anda bir ilaç yok cuma günü gidip tam olarak bilmiyorum ama yalan olur şimdi bişey dersem cuma günü gittikten sonra yazarım eğer buda olmaz ise açık ameliyat olacağım

Crayz_child Holium lazer tedavisi ameliyatmı ne kadar suruyor işlem bende holium lazer düşünüyorum ozelde ama fiyat vermediler aradıgımda
sen ne nakadara oldun bu tedaviyi

Prof.dr. Haluk Saruhan yalnız çocuk doktoru 3000 tl ye yapıyor. Özel muayenede her 2 muanesinsem birinde 200 lira alıyor

Arkadaşlar cok özür dilerim geçen hafta siteye uğradım fakat cevap yazamıyordum herhalde sorun vardı.
Gelelim asıl konuya Doktoruma muayeneye gittim sonda taktı 2 dakika felan durdu çıkardı çok iyi dedi herhangi bir daralma olmadığını söyledi 21.02.2015 tarihinde ameliyat oldum bugün 17.03.2015 yani 25 gün oldu ve ilk gün ufak kanamalar dışında Allaha binlerce kez şükürler olsun herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum ve gerçek manada ciddi bir fark var ve ben bunu hissediyorum iki gün sonra tekrar kontrole gidiyorum yine sonda takıcak herhalde bi 6 kez felan yapacağını söylemişti zaten doktorum.
@marvimarvi kardeşim tedavim [FONT=sans-serif]Holium lazer tedavisi ve doktor 1 bucuk saat surebıleceğini söyledi ama 1 saat sonra bitti çabuk ulaştıklarını söylemişti o noktaya bu yüzden kısa sürmüştü.Tedavi fiyatı 2 bin tl.[/FONT]

arkadaşlar merhaba,

ben 2009 yılında holmium lazer ile darlık ameliyatı olmuştum.
benim herhangi bir kaza vs geçmişim yok, doğuştan olma ihtimali yüksek.

bir kaç tane doktora geidip en son Deniz Ersev de holmium lazer ile ameliyat oldum.

ameliyatı epidural anastezi ile yaptılar, uyanıktım ve yaklaşık olarak 30 dk kadar sürmüştü.
ameliyat sonrası takılan sonda hayatımı kararttı o dönemde.
ana problemim sondanın tıkanması ile. ameliyat sonrasında içeride kalan pıhtılar sondayı tıkıyordu.
hatta bir seferinde hastaneye zor yetiştirdiler beni.

yaklaşık 10 dün dayanabildim ve sondayı çıkarması için tekrar doktoruma gittim. doktorum 15 gün öneriyordu ama ben yılmıştım.

sonda çıktıktan sonra direk tuvalete koştum. hayatım boyunca yaşamadığım bir histi bu :)
idrar akış hızı 3 kat civarında rtmıştı diyebilirim ( tam rakamları hatırlayamıyorum)

yaklaşık olarak 2 yıl problem yaşamadım.
sonrasında ise ve günümüzde de daralma nüksetti.

zaman zaman idrardan sonra 1-2 damla kan geldiği oluyor, acılı idrar yapıyorum. aslında bu acıya alıştım diyebilirim.

planım ramazan ayından sonra tekrar Deniz Bey e giderek muayene olmak ve bir yol haritası belirlemek.

allah tüm hastalara şifalar versin.

billyx

2 yıl sorunsuz gitmesi bence bu yöntemi diğerlerine göre bayağı bir tercih edilesi yapar. Ama tabii kimde ne kadar işe yarar, orası da bilinmez...

merhab, buradan okuduğum ve aklımda kalana göre holmium lazerde başarı oranı pek yüksek değil ve nüks ihtimali vardı. rica etsem
şifa bulan var mı teşekkürler.

Üst Alt